Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..
KITCHENAID.
FUNAI FAB-2200
ALLESSIJDER SIEMENS
Adnillekes Brood & Gebak.
Zelf bakken : lekker en gezellig.
03-07-2008
Chocoladetaart
Chocoladetaart.
Taartvorm : 27 cm diameter.
Voor de bodem : bladerdeeg.
Voor de vulling : Abrikozen confituur. 500 gr. mix voor chocoladetaart. ( Aveve - Soezie ) 2 eieren. 100 ml. Water.
Afwerking : afdekgelei en chocoladeglazuur.
Voor de chocoladevulling : Meng de mix voor chocoladetaart met de eieren en het water en roer gedurende 5 min. tot een gladde, homogene massa.
Bladerdeeg in bakvorm leggen en inprikken met een vork. Bestrijk de bodem van bladerdeeg met een laagje abrikozen confituur en vul verder met de chocoladevulling. Bak gedurende 30 à 35 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C. Na afkoeling bedek je de taart met een laagje gesmolten afdek gelei. Afwerken met de chocoladeglazuur.
200 g zelfrijzende bloem. 200 g suiker. 2 eieren. 80 g amandelpoeder. 130 g boter. Amandelessences. 1 appel. Bladerdeeg. Afdekgelei.
Werkwijze.
Boter tot een romige massa kloppen. Eieren, suiker en amandelessences toevoegen. Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen. 5 min. laten kloppen. Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in. Verdeel hierover de in fijn gesneden schijfjes appel. Verder vullen met het frangipane beslag. Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand. Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag. Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C Bestrijk met afdekgelei.
Deze avond kreeg ik een berichtje dat iemand op mijn blog het recept van de appelcake gebruikte om zelf een cake te bakken.
Ik kreeg de melding : Dat de appelcake mooi en lekker geworden was.
Dit is nu de bedoeling van mijn blog. Ik ben blij dat iemand mijn recept geprobeerd heeft. Al de recepten die op mijn blog staan heb ik zelf allemaal al gebakken. De resultaten kan je zien op mijn foto's.
Ik wens iedereen die mijn blog bezoekt veel lees- en bakplezier.