Foto
LEKKER BAKKEN MET ADNILLEKE
Inhoud blog
  • NIEUWSeptem - Zevengranenbrood
  • Powerpoint : Brood uit eigen keuken.
  • GEBAK
  • Broodpudding.
  • Soezen.
  • Galetten of broodwafels.
  • Appelcake.
  • Meergranenpannenkoeken.
  • Kruidencake.
  • Verloren brood of wentelteefjes.
  • Chocoladetaart
  • Frangipane taart.
  • Leuk.
  • KLEINE BROODJES
  • Bolletjes met frans krokant.
  • Pistolets.
  • Ovenbroodjes.
  • Kaizerbroodjes.
  • Frans Brood
  • Restjes brood.
  • BROOD
  • Multigrannen 'œ4 + 6'
  • Boerenrogge.
  • Wit boerenbrood.
  • Zwarte woud.
  • All-in-Meergranenbrood.
  • Rozijnenbrood.
  • Koekebrood.
  • Grootmoeders brood.
  • Jager brood.
  • Winston vlecht.
  • Samson
  • Speltbrood
  • Koekebrood met de bbm.
  • KNEEDMACHINES
  • KitchenAid
  • Funai BBM.
  • HOE WORDT BROOD GEMAAKT ?
  • Het belangrijkste van het brood bakken.
  • De 5 belangrijkste stappen bij brood bakken.
  • Keukengerei.
    RECEPTEN OOK BIJ ARCHIEF PER MAAND
    Archief per maand
  • 01-2009
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
    Foto
    BEDANKT VOOR U BEZOEKJE EN TOT ZIENS
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
    Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
    Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..

    KITCHENAID.

    FUNAI FAB-2200

    ALLESSIJDER SIEMENS
    Foto
    Foto
    Beschrijving
    Beschrijving
    Adnillekes Brood & Gebak.
    Zelf bakken : lekker en gezellig.
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Chocoladetaart.

    Taartvorm
    : 27 cm diameter.

    Voor de bodem : bladerdeeg.

    Voor de vulling :
    Abrikozen confituur.
    500 gr. mix voor chocoladetaart. ( Aveve - Soezie )
    2 eieren.
    100 ml. Water.

    Afwerking : afdekgelei en chocoladeglazuur.

    Voor de chocoladevulling :
    Meng de mix voor chocoladetaart met de eieren en het water en roer gedurende 5 min. tot een gladde, homogene massa.

    Bladerdeeg in bakvorm leggen en inprikken met een vork.
    Bestrijk de bodem van bladerdeeg met een laagje abrikozen confituur en vul verder met de chocoladevulling.
    Bak gedurende 30 à 35 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C.
    Na afkoeling bedek je de taart met een laagje gesmolten afdek gelei.
    Afwerken met de chocoladeglazuur.


    03-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipane taart.


    Frangipane taart.

    200 g zelfrijzende bloem.
    200 g suiker.
    2 eieren.
    80 g amandelpoeder.
    130 g boter.
    Amandelessences.
    1 appel.
    Bladerdeeg.
    Afdekgelei.

    Werkwijze.
     
    Boter tot een romige massa kloppen.
    Eieren, suiker en amandelessences toevoegen.
    Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen.
    5 min. laten kloppen.
    Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in.
    Verdeel hierover de in fijn gesneden schijfjes appel.
    Verder vullen met het frangipane beslag.
    Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand.
    Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag.
    Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C

    Bestrijk met afdekgelei.

    02-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (52 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk.
    Deze avond kreeg ik een berichtje dat iemand op mijn blog het recept van de appelcake gebruikte om zelf een cake te bakken.

    Ik kreeg de melding :
    Dat de appelcake mooi en lekker geworden was.

    Dit is nu de bedoeling van mijn blog. Ik ben blij dat iemand mijn recept geprobeerd heeft.
    Al de recepten die op mijn blog staan heb ik zelf allemaal al gebakken. De resultaten kan je zien op mijn foto's.

    Ik wens iedereen die mijn blog bezoekt veel lees- en bakplezier.

    Groetjes Lin

    01-07-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KLEINE BROODJES
    Foto nog niet klaar

    28-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolletjes met frans krokant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


























    Bolletjes.

    11 gr. droge gist

    500 gr. frans krokant. ( Aveve-Soezie.)
    8 gr. zout.
    300 ml. ijkoud water.

    18 min. kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs.
    Doorslaan,verdelen in 12 bolletjes en opbollen.
    50 min. narijs.
    De bolletjes bestuiven met water.
    18 à 20 min.  in een voorverwarmde oven laten bakken op 230 °C.



    Bolletjes deeg juist voor de narijs.


     
    Bolletjes deeg juist na de narijs.

    06-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Pistolets.

    11 gr. droge gist.
    500 gr. frans krokant
    .( Aveve-Soezie )
    8 gr. zout.
    300 ml. ijskoud water.

    18 min. kneden.
    30 à 40 min. voorrijs.
    Doorslaan en in 6 verdelen.
    Opbollen en 15 min. laten rusten.
    De deegbolletjes in 2 kappen en opnieuw opbollen.
    15 min. rusten.
    Insmeren met olie, inkappen en omdraaien op een handdoek met veel bloem bestrooid.
    Narijs 1 uur.
    Vooraleer ze de oven ingaan, voorzichtig omdraaien en op een bakplaat leggen.
    15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C

    05-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (61 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    04-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenbroodjes.
     

    Ovenbroodjes.

    15 gr. verse gist of 8 gr. droge gist.
    500 gr. witte bloem of lichtbruin meel.
    8 gr. zout.
    20 gr. vetstof.
    280 ml. Water.

    18 min. kneden.

    Het deeg bij kamertemperatuur 30 min. laten rusten onder een droge doek.
    Na de voorrijs deegstukjes afwegen van rond de 120 gr.
    Er bolletjes van maken en 20 min. laten rusten.
    In veel bloem zeer goed plat drukken zodat je een platte schijf krijgt.
    Opnieuw 10 min. laten rusten en 2 x zeer goed platdrukken.
    Op de bakplaat leggen.

    Na 20 min. narijs enkele keren inprikken met een vork.
    In totaal een narijs van +/- 60 min.

    20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 .

    04-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (24 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaizerbroodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Kaizerbroodjes.

    11 gr. droge gist.
    500 gr. frans krokant. ( Aveve-Soezie )
    8 gr. zout.
    300 ml. ijskoud water.
    Een scheut zonnebloem olie.

    18 min. kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs
    Verdelen in 12 bolletjes en opbollen.
    Na 10 min. narijs de deegbolletjes bestrijken met olie en de steker erin duwen.
    45 à 50 min. narijs.
    15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    03-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Frans brood.

    11 gr. droge gist.
    500 gr. frans krokant
    .( Aveve-Soezie )
    8 gr. zout.
    300 ml. ijskoud water.

    18 min. kneden.
    60 min. voorrijs.
    Doorslaan.
    15 min. bolrijs.
    Verdeel in 4 stukken en uitrollen in een langwerpige vorm.
    De deegstukjes 10 min. laten rusten en opnieuw uitrollen tot de lengte van de plaatjes voor frans brood.
    60 min. narijs.
    15 min. voor einde narijs, bestrooien met bloem en met een breekmesje insnijden..
    15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C

    02-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (37 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restjes brood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Restjes brood.

    Tja, ik bak graag verschillende soorten brood.
    En dan heb je natuurlijk restjes bloem en meel over.
    Ik doe dan alles samen en maak daar een "restjesbrood" van.

    01-02-2008 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. BROOD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
























    31-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (36 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multigrannen 'œ4 + 6'
     

    Multigrannen “4+ 6”. ( Artipan )

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. multigrannen “4 + 6”. ( Dossche Mills )
    17 gr. zout
    600 ml. water.


    18 min.kneden.
    15 à 20 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    20 min. bolrijs.
    Doorslaan en opmaken.
    70 min.narijs.
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    12-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (22 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenrogge.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
























    Boerenrogge.

    12 gr. droge giste.
    900 gr. boerenrogge
    .( Aveve-Soezie )
    200 gr. witte bloem.
    18 gr. zout.
    20 gr. boter.
    660 ml. water.

    Kort kneden.
    20 min. afgedekt laten rusten.
    18 min. kneden.
    60 min. voorrijs.
    Doorslaan.
    15 min. bolrijs.
    Het deeg plat drukken, vorm geven en in ingevet bakblik leggen.
    60 min. narijs.
    Na 40 min.narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    11-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit boerenbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Wit boerenbrood.

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. boerenwit
    .( Aveve-Soezie.)
    16 gr. zout.
    30 gr. boter.
    520 ml. water.

    18 min.kneden.
    35 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs.
    Doorslaan en vorm geven.
    60 min. narijs
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C

    10-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (31 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte woud.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





















    Zwarte woud. ( Tic'Tone )

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. zwarte woud
    . ( Dossche Mills)
    100 gr. witte bloem.
    583 ml. water.

    18 min.kneden.
    15 à 20 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    20 min. bolrijs.
    Doorlaan en opmaken.
    70 min.narijs.
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.

    09-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.All-in-Meergranenbrood.
     

    All-in-Meergranenbrood.

    500 gr. all-in-meergranen. ( Aveve - Soezie )
    290 gr. water.

    18 min.kneden.
    30 à 40 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    20 min. bolrijs.
    Doorlaan en opmaken.
    70 min.narijs.
    Na 50 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.



    All-in-Meergranenbrood met de Funai BBM.

    Doe alle ingrediënten in de BBM, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout.
    Selecteer het programma en bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood.

    08-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnenbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Rozijnenbrood.

    12 gr. droge gist
    800 gr. boerenluxe. ( Aveve - Soezie )
    200 gr. frans krokant. (Aveve - Soezie )
    6 gr. zout.
    80 gr. boter.
    450 ml. water.
    320 gr. rozijnen.

    18 min.kneden.
    40 min. voorrijs.
    Doorslaan en rozijnen ondermengen.
    15 min. bolrijs.
    Doorslaan en vorm geven.
    50 min. narijs.
    30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
    Juist uit de oven insmeren met boter.

    07-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekebrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





















    Koekebrood.

    12 gr. droge gist
    800 gr. boerenluxe
    .( Aveve- Soezie )
    200 gr. frans krokant
    .( Aveve- Soezie )
    6 gr. zout.
    80 gr. boter.
    450 ml. water.

    18 min.kneden.
    40 min.voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min.bolrijs.
    Doorslaan en vorm geven.
    50 min. narijs.
    30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
    Juist uit de oven insmeren met boter.

    06-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (32 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders brood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






















    Grootmoeders brood. ( Artipan )

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. grootmoeders bloem. ( Dossche Mills )

    18 gr. zout.
    600 à 650 ml. water.

    18 min.kneden.
    50 à 60 min.  voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    15 min. bolrijs.
    Doorslaan en vorm geven.
    60 min. narijs.
    Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.



    Gerezen deeg voor grootmoeders brood

    05-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (47 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jager brood.


    Jager brood. ( Artipan )

    12 gr. droge gist.
    1000 gr. Artipan Jager bloem. ( Dossche Mills )
    18 gr. zout.
    590 à 600 ml. water.

    18 min.kneden.
    20 min. voorrijs.
    Doorslaan en opbollen.
    20 min. bolrijs.
    Doorslaan en vorm geven.
    60 min. narijs.
    35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.

    04-12-2007 om 00:00 geschreven door Adnilleke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Welkom


    Foto

    Foto


    Foto

    Klik op de afbeelding
    PowerPoint
    Brood uit eigen keuken.


    Beschrijving
    KIJK OOK EVEN BIJ ADNILLEKES PLAATJES EN PRENTJES
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Bakkerswereld.
  • Soezie.
  • Mijn foto's bij ipernity
  • WeightWatchters.
  • Snoepwinkel

  • Mijn favoriete Blogs
  • seniorennet.be
  • Uit de keuken van Aarden.
  • Notitie van Lien
  • Betoverend veelzijdig !
  • Broodje, Jam enzo
  • Hof Van Eten.



  • BAKBOEKEN.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!