Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..
KITCHENAID.
FUNAI FAB-2200
ALLESSIJDER SIEMENS
Adnillekes Brood & Gebak.
Zelf bakken : lekker en gezellig.
05-02-2008
Pistolets.
Pistolets.
11 gr. droge gist. 500 gr. frans krokant.( Aveve-Soezie ) 8 gr. zout. 300 ml. ijskoud water.
18 min. kneden. 30 à 40 min. voorrijs. Doorslaan en in 6 verdelen. Opbollen en 15 min. laten rusten. De deegbolletjes in 2 kappen en opnieuw opbollen. 15 min. rusten. Insmeren met olie, inkappen en omdraaien op een handdoek met veel bloem bestrooid. Narijs 1 uur. Vooraleer ze de oven ingaan, voorzichtig omdraaien en op een bakplaat leggen. 15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C
15 gr. verse gist of 8 gr. droge gist. 500 gr. witte bloem of lichtbruin meel. 8 gr. zout. 20 gr. vetstof. 280 ml. Water.
18 min. kneden.
Het deeg bij kamertemperatuur 30 min. laten rusten onder een droge doek. Na de voorrijs deegstukjes afwegen van rond de 120 gr. Er bolletjes van maken en 20 min. laten rusten. In veel bloem zeer goed plat drukken zodat je een platte schijf krijgt. Opnieuw 10 min. laten rusten en 2 x zeer goed platdrukken. Op de bakplaat leggen.
Na 20 min. narijs enkele keren inprikken met een vork. In totaal een narijs van +/- 60 min.
11 gr. droge gist. 500 gr. frans krokant. ( Aveve-Soezie ) 8 gr. zout. 300 ml. ijskoud water. Een scheut zonnebloem olie.
18 min. kneden. 35 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min. bolrijs Verdelen in 12 bolletjes en opbollen. Na 10 min. narijs de deegbolletjes bestrijken met olie en de steker erin duwen. 45 à 50 min. narijs. 15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
11 gr. droge gist. 500 gr. frans krokant.( Aveve-Soezie ) 8 gr. zout. 300 ml. ijskoud water.
18 min. kneden. 60 min. voorrijs. Doorslaan. 15 min. bolrijs. Verdeel in 4 stukken en uitrollen in een langwerpige vorm. De deegstukjes 10 min. laten rusten en opnieuw uitrollen tot de lengte van de plaatjes voor frans brood. 60 min. narijs. 15 min. voor einde narijs, bestrooien met bloem en met een breekmesje insnijden.. 15 à 18 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C
Tja, ik bak graag verschillende soorten brood. En dan heb je natuurlijk restjes bloem en meel over. Ik doe dan alles samen en maak daar een "restjesbrood" van.
12 gr. droge gist. 1000 gr. multigrannen 4 + 6. ( Dossche Mills ) 17 gr. zout 600 ml. water.
18 min.kneden. 15 à 20 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorslaan en opmaken. 70 min.narijs. Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
12 gr. droge giste. 900 gr. boerenrogge.( Aveve-Soezie ) 200 gr. witte bloem. 18 gr. zout. 20 gr. boter. 660 ml. water.
Kort kneden. 20 min. afgedekt laten rusten. 18 min. kneden. 60 min. voorrijs. Doorslaan. 15 min. bolrijs. Het deeg plat drukken, vorm geven en in ingevet bakblik leggen. 60 min. narijs. Na 40 min.narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
12 gr. droge gist. 1000 gr. boerenwit.( Aveve-Soezie.) 16 gr. zout. 30 gr. boter. 520 ml. water.
18 min.kneden. 35 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C
12 gr. droge gist. 1000 gr. zwarte woud. ( Dossche Mills) 100 gr. witte bloem. 583 ml. water.
18 min.kneden. 15 à 20 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorlaan en opmaken. 70 min.narijs. Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
500 gr. all-in-meergranen. ( Aveve - Soezie ) 290 gr. water.
18 min.kneden. 30 à 40 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorlaan en opmaken. 70 min.narijs. Na 50 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
All-in-Meergranenbrood met de Funai BBM.
Doe alle ingrediënten in de BBM, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout. Selecteer het programma en bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood.
12 gr. droge gist 800 gr. boerenluxe. ( Aveve - Soezie ) 200 gr. frans krokant. (Aveve - Soezie ) 6 gr. zout. 80 gr. boter. 450 ml. water. 320 gr. rozijnen.
18 min.kneden. 40 min. voorrijs. Doorslaan en rozijnen ondermengen. 15 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 50 min. narijs. 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C. Juist uit de oven insmeren met boter.
12 gr. droge gist 800 gr. boerenluxe.( Aveve- Soezie ) 200 gr. frans krokant.( Aveve- Soezie ) 6 gr. zout. 80 gr. boter. 450 ml. water.
18 min.kneden. 40 min.voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min.bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 50 min. narijs. 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C. Juist uit de oven insmeren met boter.
12 gr. droge gist. 1000 gr. grootmoeders bloem. ( Dossche Mills ) 18 gr. zout. 600 à 650 ml. water.
18 min.kneden. 50 à 60 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs. Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.
12 gr. droge gist. 1000 gr. Artipan Jager bloem. ( Dossche Mills ) 18 gr. zout. 590 à 600 ml. water.
18 min.kneden. 20 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.
6 gr. droge gist 400 gr. boerenluxe.( Aveve- Soezie ) 100 gr. frans krokant.( Aveve- Soezie ) 3 gr. zout. 40 gr. boter. 225 ml. water.
18 min.kneden. 40 min.voorrijs. Doorslaan, verdelen in 6 en langwerpig maken. 15 min. laten rusten en langwerpig uitrollen tot 20 cm.. 5 min. laten rusten en langwerpig uitrollen tot 50 cm. Winstonvlecht maken. 50 min. narijs. 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C. Juist uit de oven insmeren met boter.
Werkfoto's voor Winston vlecht.
Wim, bedankt voor de werkfoto's van de winston vlecht.
12 gr. droge gist. 1000. gr.Samson meel met gejodeerd zout. . ( Dossche Mills ) 600 gr. water. 18 min. kneden. 20 à 25 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs. Na 45 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 40 à 45 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C
5 gr. droge gist 400 gr. boerenluxe.( Aveve- Soezie ) 100 gr. frans krokant.( Aveve- Soezie ) 3 gr. zout. 40 gr. boter. 250 ml. water.
Doe alle ingrediënten in de BBM, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout. Selecteer het programma en bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood.