Ik ben Linda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Adnilleke.
Ik ben een vrouw en woon in Nazareth (België) en mijn beroep is Huisvrouw..
Ik ben geboren op 05/02/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken, Computeren, WeightWatchers..
12 gr. droge gist. 1000 gr. multigrannen 4 + 6. ( Dossche Mills ) 17 gr. zout 600 ml. water.
18 min.kneden. 15 à 20 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorslaan en opmaken. 70 min.narijs. Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
12 gr. droge giste. 900 gr. boerenrogge.( Aveve-Soezie ) 200 gr. witte bloem. 18 gr. zout. 20 gr. boter. 660 ml. water.
Kort kneden. 20 min. afgedekt laten rusten. 18 min. kneden. 60 min. voorrijs. Doorslaan. 15 min. bolrijs. Het deeg plat drukken, vorm geven en in ingevet bakblik leggen. 60 min. narijs. Na 40 min.narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
12 gr. droge gist. 1000 gr. boerenwit.( Aveve-Soezie.) 16 gr. zout. 30 gr. boter. 520 ml. water.
18 min.kneden. 35 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C
12 gr. droge gist. 1000 gr. zwarte woud. ( Dossche Mills) 100 gr. witte bloem. 583 ml. water.
18 min.kneden. 15 à 20 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorlaan en opmaken. 70 min.narijs. Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
500 gr. all-in-meergranen. ( Aveve - Soezie ) 290 gr. water.
18 min.kneden. 30 à 40 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorlaan en opmaken. 70 min.narijs. Na 50 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C.
All-in-Meergranenbrood met de Funai BBM.
Doe alle ingrediënten in de BBM, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout. Selecteer het programma en bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood.
12 gr. droge gist 800 gr. boerenluxe. ( Aveve - Soezie ) 200 gr. frans krokant. (Aveve - Soezie ) 6 gr. zout. 80 gr. boter. 450 ml. water. 320 gr. rozijnen.
18 min.kneden. 40 min. voorrijs. Doorslaan en rozijnen ondermengen. 15 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 50 min. narijs. 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C. Juist uit de oven insmeren met boter.
12 gr. droge gist 800 gr. boerenluxe.( Aveve- Soezie ) 200 gr. frans krokant.( Aveve- Soezie ) 6 gr. zout. 80 gr. boter. 450 ml. water.
18 min.kneden. 40 min.voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min.bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 50 min. narijs. 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C. Juist uit de oven insmeren met boter.
12 gr. droge gist. 1000 gr. grootmoeders bloem. ( Dossche Mills ) 18 gr. zout. 600 à 650 ml. water.
18 min.kneden. 50 à 60 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 15 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs. Na 40 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.
12 gr. droge gist. 1000 gr. Artipan Jager bloem. ( Dossche Mills ) 18 gr. zout. 590 à 600 ml. water.
18 min.kneden. 20 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs. 35 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.
6 gr. droge gist 400 gr. boerenluxe.( Aveve- Soezie ) 100 gr. frans krokant.( Aveve- Soezie ) 3 gr. zout. 40 gr. boter. 225 ml. water.
18 min.kneden. 40 min.voorrijs. Doorslaan, verdelen in 6 en langwerpig maken. 15 min. laten rusten en langwerpig uitrollen tot 20 cm.. 5 min. laten rusten en langwerpig uitrollen tot 50 cm. Winstonvlecht maken. 50 min. narijs. 30 à 35 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C. Juist uit de oven insmeren met boter.
Werkfoto's voor Winston vlecht.
Wim, bedankt voor de werkfoto's van de winston vlecht.
12 gr. droge gist. 1000. gr.Samson meel met gejodeerd zout. . ( Dossche Mills ) 600 gr. water. 18 min. kneden. 20 à 25 min. voorrijs. Doorslaan en opbollen. 20 min. bolrijs. Doorslaan en vorm geven. 60 min. narijs. Na 45 min. narijs het deeg met bloem bestrooien en met behulp van een breekmesje insnijden. 40 à 45 min. bakken in een voorverwarmde oven op 230 °C