Ik weet dat ik een paar hele trouwe fans heeft op dit blogje. Ik wil jullie allen bedanken, voor het e-mailen of het berichtje in mijn gastenboekje het sterkt me erg om door te gaan. Uiteraard weet ik dat ik het voor mezelf moet doen. Maar al die reakties ik geef er zeer veel waarde aan. Als ik mijn doel bereikt heb heb ik er zelf voor geknokt, maar zeker weten dat dit het mee telt Ik zie ook onder sommige berichten of pspl lesjes die ik maakt dat jullie daaronder een waardering geven. bedankt allemaal groetjes Adriana
-Carpaccio van de slager, dus vers en niet ingevroren! -Pijnboompitten -Truffeldressing (als ze 'm bij de supermarkt niet hebben, probeer de delicatessewinkel) -Parmazaanse kaas -Sjalot -Bieslook -Croutons / stokbrood -Notensla (rucola) -Olijfolie -Azijn -1 ei
-Leg de dungesneden plakken carpaccio op een groot bord op de rand als een pizza.
-Insmeren met truffeldressing en zorg dat je al het vlees raakt.
-Strooi de pijnboompitten, sjalot, bieslook, croutons over het vlees.
- Voeg de gewassen notensla toe.
-Schaaf de parmazaanse kaas erover en besprenkel alles met wat olijfolie.
-En als laatste doe je in het midden het gepocheerde ei. Hoe maak je die?
Zet een pannetje met water op het vuur en breng het aan de kook. Als het kookt voeg je een flinke scheut azijn er aan toe en zet je het gas uit.
Breek een vers ei in een kommetje. Roer met een lepel in de pan totdat een kolk ontstaat en laat het ei erin glijden, zodat het eiwit om de eidooier heendraait. Ongeveer 1 minuut laten staan, totdat het ei een beetje sponsachtig is.
-Nog een beetje olijfolie, peper en zout naar smaak erop en eet smakelijk!
Op het moment heb ik het erg druk, ik ben vritrages voor mijn vriendin aan het zomen. toch even opgestart om mijn gewicht neer te zetten. Ik moet eerlijk zeggen het is nu best moeilijk de chocolade eitjes stralen me tegemoed. Maar ik wil gewoon door gaan dus afblijven..
De weegschaal was vriendelijk en woog een kilo mimder dan vorige week: . 95 kilo. Maar het is nog lang niet genoeg... ik hoop nog iets meer dan 10 kilo kwijt te raken. Dis gewoon door gaan Groetjes Adriana
1 Verwijder het klokhuis uit de appel met behulp van een appelboor is balsteker. Leg de appel op een klein bord of in een kom.
2 Meng muesli, margarine, rozijnen en zoetstof en vul hiermee het gat in de appel. Druk overgebleven vulling op de bovenkant van de appel. Bestrooi de appel met kaneel. Dek de appel losjes af met magnetronfolie. Verhit de appel circa 3 minuten in de magnetron op hoge stand tot het vruchtvlees zacht is wanneer je er met een mes in prikt.
Bereidingswijze: Schil de pompoen en snijd hem in dobbelsteentjes Kook ze in 20 min gaar in de azijn met de halve ui, kruidnagelen, laurierblad en suiker Laat de pompoen in het kookvocht afkoelen Snijd de bleekselderij
Helaas een pondje bij gekomen. Vrijdag op een verjaardag toch een stukje gebak geaccepteerd een paar kleine stukjes kaas genomen. Gevolg het hele weekend wat extra's hoewel ik de traktatie van gister afgeslagen hebt. Ik weet waar het van is , toch voel ik me iets teleurgesteld. Ik weet ook dat dit het momnet is om maar gewoon weer te stoppen. Maar dat doe ik niet ik ga gewoon vandaag weer verder. Groetjes Adriana
Ingrediënten: 1 l water 5 cl trollenbloed 30 keveroogjes 30 fijngestampte mestkevers 40 cl slakkenslijm 2 haren van een Glamorgana 3 cl inkt 2 cl bergtrollensnot 3 cl pompoensap Bereidingswijze: Doe het water in de ketel. Voeg er langzaam de inkt en keveroogjes bij. Blijf roeren tot je zwarte brouwsel lichtblauw is. Dan doe je de trollensnot erbij, evenals de haren, slakkenslijm en keveroogjes. Voeg daarna trollenbloed en mestkevers toe. Blijf roeren tot je brouwsel geel is. Na de grote ontploffing heeft je brouwsel alle kleuren die bestaan. Voeg pompoensap toe en je drank is klaar.
Na vorige week een intake gesprek en een heel klein stukje op de fiets, was het vandaag een half uur sporten. Eerst fietsen, daarna voor de buikspieren en dan weer een ander app. voor de boven armen. Ik moet zeggen een sporter ben ik niet, maat ik voelde me heerlijk. Daarna heb ik gevraagd of ze me wilde wegen... ik dacht oeps nu heb ik dus gegeten koffie gedronken en ook nog eens een vreemde weegschaal. Ik dacht oke als het 4 klio meer is dan moet het maar. Maar dat viel mee. ik ben op de sportschool 1. 7kg meer en dan te bedenken dat ik al gegeten hebt enz Het viel me reuze mee. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat ik me er erg prettig bij voelde groetjes Adriana
E n weer is het maandag. Het uur van de waarheid... Maar de weegschaal was vriendelijk, er is weer een pond af.
Een pond per week is meer dan genoeg in deze fase, Dus ik ben weer tevrede. Inplaats van 107.5 ben ik nu 95.05 Scheelt al aardig, maar ik ben er nog lang niet. Groetjes Adriana
Gebruik olijfolie in plaats van een gewoon bak- en braadproduct. Bij roerbakken gebruikt u weinig vet én hebt u minder vitamineverlies. Gebruik voor vlees en vis wat vaker de grill of barbecue. Let bewust op de producten die u koopt: van heel veel producten zijn inmiddels 'light'-versies op de markt. Kies voor halfvolle of magere melkproducten. Kies voor vis in plaats van vlees. Kies voor slankroom in plaats van slagroom.
De eerste keer naar sport, het was meer een intake gesprek. Toch heb ik een kwartier gefietst. Ik fietste 3.11 kilo meter snelheid op 60 en verbrabde daarmee 44 kalorieen. Ik weet het voor de echte mensen die fietsen of sporten. Is dit niks maar voor mij degelijk wel en begin. Wordt vervolgd Groetjes Adriana ..
Ik sprokkel nu de pondjes bij elkaar. Niet leuk als je zo je best doet. Maar niet getruert het is niet anders. Een ponje minder. Eigenlijk mag ik niets zeggen. Het is genoeg per week. In het begin gaat het altijd hard maar dan verleis je voornamelijk water. Als je eenmaal aan vet begint gaat hiet niet zo snel meer. Alee weer een pondje minder ik ben te vree Groetjes Adriana
100 gr diepvrieskabeljauwfilet, 1 eetlepel slasaus (25% olie), 1 eetlepel magere kwark, peper, zout, 1 theelepel tomatenpuree, ½ appel, 1 tomaat, 50 gr doperwten, peterselie, kropsla.
3 plakjes knäckebröd dun besmeerd met boter of margarine.
Kook de vis gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Maak een saus van de slasaus, de kwark, peper, zout en tomatenpuree. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Snijd de gewassen tomaat in stukjes, evenals de afgekoelde gare vis. Vermeng vis, tomaat, appel, doperwten en de gewassen en kleingesneden peterselie met de saus. Schep de salade op enkele gewassen en uitgelekte slabladen. Eet dit met knäckebröd. Groetjes Adriana
Soep is het ideale onderdeel van een dieet, zo blijkt. Reden? Wie soep eet voor de hoofdmaaltijd, neemt uiteindelijk twintig procent minder calorieën in zich op. Gevolg: je valt af (want je eet minder calorieën) maar je hebt geen honger (wan t de soep heeft je maag deels gevuld).
Geniet van het leven! Ook als je probeert af te vallen kun je heerlijk eten. Stel jezelf haalbare doelen en beloon jezelf als je die behaald hebt. Trakteer jezelf op een (non-food) verrassing: een goed boek, een CD, ga naar de bioscoop.