NIEUW: Blog reclamevrij maken?
adrienopstap

stapvoorstapvoorstapvoorstap...
01-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tot slot
slot- en dankwoord

Deze Camino kwam toch wat onverwacht maar dat is zo met Camino's. Ze zijn onberekenbaar en altijd verrassend. De beslissing om ziekenzorg in de kijker te zetten is niet toevallig. In het 'Jaar van de vrijwilliger' kon ik geen betere keuze maken.

Bij mijn laatste ziekenzorgvakantie heb ik enkele knopen doorgehakt.  Straks word ik er 65 (bij leven en welzijn). Ik wil het vrijwilligerswerk wel afbouwen maar niet loslaten. Het brengt me nog altijd veel vreugde en levenskracht.

De tocht zelf was min of meer dezelfde als in 2009. De beleving was natuurlijk anders. Samen met mijn broer, het was voor mij een ontdekkingstocht. Ik heb bewondering voor zijn doorzettingsvermogen. Onze pa zou fier geweest zijn op ons.

 "Astma is adembenemend en ademen is leven en zuurstof voor het hart".

Dank aan al die leuke reacties maar ook aan hen die in stilte mijn blog gevolgd hebben, soms uit onverwachte hoek. Bedankt Jos, voor het gezelschap aan tafel en onderweg.

Dank voor de steun van velen en enkelen in het bijzonder.

Dank aan mijn stapmaatjes van 2008.

Dank aan de medewerkers van ziekenzorg die zonder dat ze het zelf beseffen gemotiveerd hebben.

En 'last but not least', dank aan het thuisfront: de kinderen, de kleinkinderen en mijn schatje die mij toch weeral enkele weken moesten missen.

"Ultreya e Suseya"
"Westwaarts en Houdt vol"


01-10-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (1)
30-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soep en patatten

Soep en Patatten
Uit vele reacties bij de start van mijn blog was er één die vertelde wat velen bij zichzelf denken:

"Het is niet vanzelfsprekend dat je partner je voor een aantal weken laat vertrekken".

Ik moet dat met ja en neen beamen. Ja ik besef dat ik tot de 'happy  few' behoor die het volle fiat en zegen krijg, nu al voor de derde keer op stap op de camino naar Santiago de Compostela.

Die beslissing en "goedkeuring" komt er niet zomaar, zo eens effen tussendoor, tussen de soep en de patatten of tussen de lakens, laat dat duidelijk zijn. Ze is er één van overleg en vertrouwen.

Voor ons beiden is het een verschillende belevenis. Ik moet er al de snurkers bijnemen 's nachts, zij voelt een lege plaats. Ik tafel samen met pelgrimsmenu, zij meestal alleen, 's morgens, 's middags en 's avonds. En zo kunnen we doorgaan.

De koppeltjes, ze zijn er wel maar eerder uitzondering.

Gelukkig kunnen we samen uitkijken naar een hartelijk weerzien met alles erop en eraan .

30-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (1)
24-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.super
Super
Vele reacties bij de start van deze camino gingen in de richting van: super, geweldig, fantastisch dat je dit doet. Nochthans meen ik dat je absoluut geen superman of superwoman moet zijn om deze tocht te ondernemen. Iedereen die gezondheid bezit en vooraf wat oefent kan dit. Stappen doe je op je eigen ritme en pelgrimeren is zeker geen stapwedstrijd.
Pelgrimeren betekent voor mij loslaten van eigen zekerheden, ff nadenken, reflecteren, genieten van de schoonheid van de Schepper, de hand reiken aan wie naast je loopt, samen tafelen, zich laven aan de Bron, terug blikken en vooruit, back to basic, zichzelf in vraag stellen, 'meer met minder', je kruis dragen, achterlaten, geloven en vertrouwen. Op stap met zielsverwanten.
Als de woorden zo bedoeld waren, ben ik volledig akkoord.

24-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
21-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEIKABOUTERS
Hei-kabouters
Vertrekken 's morgens vroeg met een "limburgse bus". Een 'onverwachte?' ontmoeting heeft daar gisterenavond voor gezorgd. Rina, een verpleegster van ziekenzorg stond plotseling voor mij. Zij is mee met een wandelaarsclub "de Hei-Kabouters" die de laatste 250 km tot Santiago hebben afgestapt. De bus brengt hun tot aan een busparking in de stad en de laatste km stappen ze naar de kathedraal voor een groepsfoto, handig dus dat ze ons zijn tegen gekomen .
Ik wil Jacob even goeie dag zeggen met een kort persoonlijk onderhoud. Ook de steentjes krijgen hun plaatsje. De rest van de tijd doden we met slenteren, kadootjes kopen en we posteren ons op een terras waar we al de toekomende pelgrims zien voorbij komen, net voor ze de kathedraal bereiken. Ik weet perfect hoe ze zich voelen, vermoeid maar ook verheugd. De laatste kilometers, de laatste loodjes. Dan het plein voor de kathedraal, emotie en in elkaars armen vallen. Het hoort er allemaal bij. We zien heel veel jongeren, het is hoopgevend. Morgen start onze terugreis. Eerst nog een nachtje Porto en dan zit het erop.
Ik wil ieder bedanken die belangstelling had voor mijn blog. Het was weer een genoegen om hem te maken. Gracias a todos y a la proxima vez

21-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
20-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.santiago
Santiago
Vertrekken als eersten in het donker rond 7 met een heldere maan als richtingaanwijzer. We willen tijdig in Santiago arriveren om de pelgrimsmis bij te wonen. Haleluja, rond 11u15 bereiken we de kathedraal. We feliciteren ekaar en zien Karin en Liesbeth die we enkele dagen geleden ontmoet hebben. We hebben geluk vandaag want de botafumero zal ons met heerlijke geuren bewieroken. Bij al die mooie gezangen komt mijn gemoed vol en komen emoties naar boven. Het is fijn om dat te delen. Mijn broer zegt het niet met zoveel woorden maar hij is zichtbaar tevreden en blij dit tot een goed einde te hebben gebracht. Sms,jes vliegen de kathedraal uit. Allereerst naar mijn schatje natuurlijk, nadien naar mijn stapmaatjes van 2008. We besluiten om in Monte do Gozo (berg der vreugde) te overnachten. Twijfelen om morgen naar Finisterre te bussen maar gezien de lange reistijd (2x 3uur) gaan we morgen nog een dag ronddolen in Santiago. We moeten Jacob nog omarmen (vandaag was er een veel te lange rij) en souveniertjes mogen niet ontbreken straks. Dit was een hoogtepunt. Iedereen en enkelen in het bijzonder een Caminoknuffel en een Buen Camino.

20-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziekenzorg
Steentjes
Bij mijn laatste ziekenzorg vakantie heb ik het met mijn medewerkers even gehad over mijn plannen voor deze tocht. Ook over de ervaringen uit mijn eerste tocht. Hoe ik een aantal intenties meehad en symbolische steentjes van vrienden, familie en mezelf. Cruz de Ferro, (Ijzeren Kruis) is een bekende plaats op de camino frances waar traditioneel vele pelgrims die daar passeren hun steentjes achterlaten. Het is daar intussen aan de voet van dat kruis een hele berg geworden. Die hoopjes vind je overigens overal langs de weg, allemaal lasten van mensen die er hier willen mee afrekenen. Een aantal medewerkers heeft me toen ook een steentje mee gegeven of een "denk aan mij als je toekomt" toevertrouwd. Mijn ervaring in 2008 was er één van vertrouwen en geloven: dit laat ik achter, iemand zal hier nu zorg voor dragen... ik mag dit loslaten, de lasten, de wensen, de zorgen, ook die van vrienden. Het is mijn vurigste wens. De meegenomen steentjes, mijn steentje, het prentje en de intenties krijgen een plaats in de kathedraal van Santiago.

20-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PEPE
Pepe
Als laatsten vertrokken en eens vroeg ontbeten voor de verandering: toast met marmelade bij Pepe aan de kerk. Pelgrimeren is ook onthaasten, zoveel is zeker. Komen reeds rond de middag aan in Teo, onze geplande laatste rustplaats voor Santiago. We willen onze wasjes doen zodat we met een propere rugzak kunnen toekomen. 's Avonds  2 km verder tafelen we met 2 duitse dames. Het wordt een gezellig gesprek waar we alles te weten komen van elkaars kleinkinderen. Op de terugweg naar de albergue houden we weer halt aan een bar waar er nog enkele duitsers zitten en zowaar ziekenzorg ter sprake komt. Een 71 jarige duitser verteld hoe hij meewerkt aan een plaatselijk project van zelfstandig wonen "fur behinderten" en hij getuigt van "je krijgt er toch zoveel dankbaarheid voor terug". Er lopen veel duitsers op diverse camino's. Daar zal onze duitse paus niet vreemd aan zijn, vermoed ik.

20-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
18-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZON-DAG
ZONDAG
Wat een rustige nacht! We moeten de albergue zelf afsluiten en de sleutel op een afgesproken plaats leggen. We volgen het hele traject volledig door de natuur. Als we een bos uitkomen worden we halt gehouden door de plaatselijke "policia". Ik vermoed dat ze hun tijd moeten vullen op een zondagmorgen. En wat is hun finale vraag? "Queres selo seniores?" "Wil je een stempel, heren?" . Later verneem ik van andere pelgrims, dat ze hetzelfde hebben meegemaakt.
We vullen de rest van de dag met rond te dwalen in Padron. Zondag in Spanje, betekend Zon-dag. De hele bevolking gaat de straat op voor ontmoeting, voor een drink in de bar, van jong tot oud. 's Avonds pelgrimsmenu 'met pimientos de Padron'(een plaatselijke specialiteit), vino tinto incluis en hij is goed, geloof me maar. Die geest-rijke drank voert ons tot goede geest-rijke gesprekken. Daar hoeft geen tekening bij.
Dit was weer een fijne dag, een godsgeschenk!

18-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELLNESS
Wellness
Vertrekken als laatsten. Na 4 km bereiken we Caldas del Reis. Eerste stop aan de bekende warmwaterbron, schoenen uit, voeten erin en een slok drinken, dat zijn de rituelen. Wellness op een zaterdagmorgen! Tot Padron zijn het nog 19 km. Onderweg besluiten we om af te slaan in Valga: een nieuwe Albergue (open december 2010) met 74 bedden en voorzieningen voor rolstoelgebruikers (die voorzieningen zijn er bijna in elke officiële albergue van 'Xacobeo Galicia'). We slapen er alleen vannacht. ´s Avonds volgen we nog een voetbalmatch in een plaatselijke bar en eten en drinken wat. De taal hier is gallicisch, heel verschillend van het spaans, zo klinkt het toch. Mijn gallicisch met wat gebaretaal erbij kan niet slecht zijn geweest want ik verkrijg alles wat ik vraag .
 

18-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goodnight Sweden
Goodnight Belgium
De weg van vandaag is een kopie van gisteren, menos mas, laat ontbijt en kastanjes incluis. Onderweg spreekt een duitser me aan (een luxe pelgrim, weet hij van zichzelf). Hij behoort tot een groep die stukken met de autobus doet en in 4* hotels verblijft. Bepaalt moment heeft hij een vraag over de belgische politiek. 'Er versteht das nicht'. Ik beken dat ik er ook geen zinnige verklaring voor heb. Belgie, een land dat al decennia lang met 2 totaal verschillende culturen samenleeft, kan het nu ineens niet meer. Belanden om 14 uur in Briallos, een plaats zonder bar, zonder restaurant, dus zonder pelgrimsmenu. Gelukkig is er een dorpswinkeltje. De albergue biedt plaats aan 27 pelgrims. We zijn er alleen met een jong koppeltje en 3 zweedse dames. Het jonge koppeltje krijgt van de jonge hospitalera een prive kamertje. Jongeren verstaan mekaar perfect ;-). Als het licht uit gaat zeg ik 'goodnight Sweden' en aan de andere kant van de houten wand komt een antwoord in koor "goodnight Belgium". Het voelt als een nachtzoen .

18-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.adembenemend
Adem-benemend
Reeds om 7 op stap. Het donkert nog wat. Het wordt op enkele stukken na een mooie etappe, door de natuur, soms sterk naar beneden, soms sterk omhoog. Mijn broer hapt naar adem en we moeten meermaals stoppen. Astma is een adembenemende ziekte. Hij heeft het niet gemakkelijk vandaag. Bovendien hoopten we vlug op een bocadillo van bij de start, ijdele hoop want pas om 13.15 passeren we een bar die open is. Gelukkig was er watervoorraad en zijn kastanjes en okkernoten aan het vallen, alle beetjes helpen. De bocadillo en de copa de vino maken veel goed. Arriveren om 14.15 in een nette albergue. Bekend ritueel bij aankomst: douchen,wasjes en ff rusten.

15-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (5)
14-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een heel andere dag
Redondela
Om 8 uur moet iedereen van de slaapzaal, in theorie. Er zijn niet zoveel pelgrims meer. Als we om 8.30 als laatste vertrekken zijn er nog milde temperaturen. De weersvoorspellingen geven weer 28 graden in de schaduw. Om 10 uur stappen we een bar binnen voor een bocadillo met kaas. In de krant lees ik dat Racing Genk heeft gelijk gespeeld. Het bescheiden limburgs clubje heeft het gepresteerd om van die miljoenen club uit Spanje een puntje te pakken. Onderweg neem ik al eens een steentje van een km-aanduiding en draag het mee tot aan de volgende, mij inbeeldend dat ik daarmee de last van een ander heb helpen dragen. Het bezorgt me een goed gevoel. Straks wil ik mijn eigen steentje (en ook de meegenomen steentjes) in Santiago achterlaten.
16 km vandaag tot in Redondela en fel klimmen en dalen. Arriveren rond 14 uur, een normale aankomst tijd, oef!!!!!
douchen, rusten, 2 cervesas, meer moet dat niet zijn!!!!

14-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (5)
13-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.el primer dia

De eerste dag
Vandaag een uitslovende dag gehad. 's Nachts toegekomen, vlieghaven slapen ... op de grond. Eerst op ijzeren bank maar een vriendelijke nachtwaker wijst ons een plaats in een hoekje op een houten vloer. Kou gehad (eigen schuld, dikke bult). Een sms,je later naar mijn schatje wordt prompt beantwoord met: " moet je daar 64 voor geworden zijn". Want had EN mijn slaapzak bij, EN een slaapmatje, enfin mannen alleen he!!!
Om 6 uur metro, dan trein en toekomen om 11.30 aan de grens met Spanje, nu kan het stappen beginnen. We zitten echt te popelen. Het wordt een loodzware dag, 18 km tot O Poriño, en niet vlak, en niet altijd in de natuur. We doorkruisen een industriegebied, een loodrechte weg, veel verkeer, links en rechts fabrieken en bijbehorende stank. Het is 35 graden. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Als we denken dat we er vanaf zijn, volgt weer een lange weg maar nu met winkels. Om 18.30 belanden we eindelijk in de albergue. Douchen en eten zoeken. Ik weet nog van 2009 dat er een centro social is waar je aan een schappelijk prijsje kan eten. We doen ons tegoed aan een eerlijk pelgrimsmenu. Mijn broer drinkt zijn cervesa in 1 teug leeg en helpt daarna om mijn fles wijn soldaat te maken. Om 10 uur moet iedereen in bed liggen. dat zal niet mankeren. Amai mijne rug en voeten. Morgen moet ik mijn rugzak bijstellen. dit was een dag waar we desondanks van hebben genoten.

13-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
12-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUEN CAMINO
Lieve wensen
Eindelijk is het zover. Iedereen bedankt voor de lieve wensen voor een veilige tocht, voor inspiratie en bezinning, voor de digitale knuffels, voor fijne ont-moetingen onderweg, voor een behouden terugkomst. Ik hou het allemaal in gedachten en bewaar het in mijn hart. Als ik de kans zie, vul ik uiteraard mijn blog aan. Zowieso maak ik van iedere dag een verslag.
BUEN CAMINO

12-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziekenzorg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

ziekenzorg
Dit jaar wil ik graag een organisatie onder de aandacht brengen die me zeer nauw aan het hart ligt: ZIEKENZORG vzw.

Als ik me in 1993, na mijn vervroegde pensionering, aangesproken voelde op de regionale bladzijden van de 'Volksmacht' (nu 'Visie') door "Sterke mannen gezocht", wist ik niet wat een impact en welke consequenties mijn reactie hadden voor de volgende jaren. Zieken en gezonden samen op reis, een unieke formule.

De wereld van de zieke was me tot dan toe onbekend. We willen maar al te graag geloven in een leven zonder zorg, zonder pijn, een hemel op aarde dus. Ik vorm daarin geen uitzondering. De werkelijkheid is heel anders, ja ieder huisje heeft zijn kruisje.

Terug naar 1993, mijn eerste ziekenzorgvakantie, een openbaring. De zorg over 2 MS-patienten, de hulp en steun van een peter, de vakantieverantwoordelijke, de fantastische medewerkersploeg, maakten van deze 7 dagen een onvergetelijk gebeuren met verstrekkende gevolgen. Dit engagement wilde ik zeker 1x/jaar herhalen. Het is de ervaring van de meeste vrijwilligers, medewerkers na een eerste kennismaking.

Met chronisch zieken en zorgbehoevenden samen op reis, 'blijven' reizen. Het is een passie geworden. Zorg en leed, vreugde en verdriet samen delen in een sfeer van vakantie, je moet het mee-maken.

Ziekenzorg vzw is in al die jaren uitgegroeid tot een volwassen organisatie met vele facetten.

Ariadne richt naar chronisch zieken die interesse hebben voor specifieke activiteiten op het vlak van cursussen, informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Ziekenzorg vindt het erg belangrijk om ook mantelzorgers te informeren,  te waarderen en te erkennen in wat ze doen door kansen te bieden om even aan de zorg te ontsnappen (verademingskansen).

En 'last but not least', de plaatselijke werking.

Een chronische ziekte of de nood aan zorgen mag niet de oorzaak zijn dat mensen niet meer deelnemen aan het sociale leven in hun buurt. Ziekenzorg wil het sociaal weefsel van deze mensen versterken. Elke plaatselijke ziekenzorg-kern heeft dan ook een ruim aanbod op het vlak van individueel contact (huisbezoek) en activiteiten.
Vrijwilligers bieden steeds de noodzakelijke ondersteuning.

Proficiat aan alle vrijwilligers, medewerkers maar ook aan de verantwoordelijken die alles in goede banen leiden.

07-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het grote waarom

Waarom
Elke pelgrim heeft zijn eigen reden om op stap te gaan. Sommigen doen het uit louter sportieve redenen, of om het rijke culturele erfgoed onderweg, of een spirituele zoektocht, of maken er een gezonde meditatie en bezinning van, of waarom niet uit zuivere geloofsovertuiging. Anderen verbinden er een doel aan, voor henzelf of voor een organisatie of voor een bepaald iemand.

Op een webpagina van het Genootschap staat volgende tekst en ik sluit me daar geheel bij aan:

 

"Heel wat pelgrims die om sportieve of culturele redenen vertrokken zijn, kunnen beamen dat er onderweg meer kan gebeuren dan het louter waarneembare.
Letterlijk zeggen en schrijven ze: ‘ik ben onderweg pelgrim geworden’ of: ‘ik ben vertrokken als toerist en aangekomen als pelgrim’...
Heel wat mensen worden onderweg getroffen door de schoonheid en de grootsheid van de natuur, door de sterke band die er groeit met medepelgrims, door de diepe en universele vriendschap die er heerst onder mekaar...
Het is de ervaring van: ‘mijn persoon is niet de ultieme verklaring van al wat er onderweg kan gebeuren. Hier gebeuren dingen die mijn eigen ik overstijgen'.

 

In 2008 begon ik mijn Camino zonder specifieke intentie, zeg maar als avonturier, laat maar komen, we zien wel. In mijn blog van toen heb ik er uiteindelijk toch een betekenis aan gegeven door aandacht te vragen voor ouders die een kind verloren, volgens mij één van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Reacties achteraf gaven me gelijk.

2009 werd een sponsortocht voor Broederlijk Delen. Hun slogan 'Maak ons overbodig' bij hun 50-jarig bestaan verleden jaar verduidelijken hun doelstelling. Vandaag zijn we minder geneigd om aan grote organisaties te steunen, eerder kleinere projecten. Niks mis mee. Nog eens dank voor wie toen steunde.

07-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (0)
06-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog 6 dagen

Besmet
'
ben in 2008 ongeneeslijk besmet met het camino virus. Gevolg: ik moet weer naar Spanje voor een behandeling en heb een x-tra reden dit jaar. Daar hebben die fantastische medewerkers van mijn laatste ziekenzorgvakantie voor gezorgd'

 

Zo klinkt een reactie van mij op facebook. Een goedkope uitleg voor mijn nieuwe plannen om naar Compostela te stappen maar niet geheel zonder waarheid.

Het Compostela-verhaal begon in 2008 met de Camino Françes (http://adrienopstap.blogspot.com) en kreeg in 2009 een vervolg met de Camino Portugues (http://adrienstapvoorstap.blogspot.com)

2010 was een heilig jaar (jaar waarin 25 juli - naamfeest van apostel Jacobus - op een zondag valt) en ... het jaar dat het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela zijn 25-jarig jubileum vierde. Bij deze gelegenheid hadden zij een Jacobskerkenpad uitgewerkt: een lus door Vlaanderen die 18 Jacobskerken verbond in 38 etappes. Ik was bij de gelukkigen om mee te werken en mocht gastheer zijn of 'Hospitalero por 1 Dia' in mijn geboortedorp Eversel. De 820 km lange tocht kende zijn apotheose in hartje Brussel op 25 juli in de kerk "O.L.Vrouw van Goede Bijstand".

Proficiat Vlaams Genootschap. Wat hebben we genoten van die unieke Camino door Vlaanderen met voor mij een paar onvergetelijke hoogtepunten. Deze tocht bewaar ik in mijn hart.

En dan 2011, toch wat onverwacht, terug de Camino, weer richting Santiago. Het zal bij leven en welzijn niet de laatste keer zijn.

Mijn broer zal me dit jaar vergezellen op deze tocht. Wij zullen enkel de laatste 100 km stappen. Dat heeft zijn redenen. Het is zijn eerste Camino en hij kijkt er echt naar uit. Ik ben blij dat ik hem kan vergezellen.

06-09-2011 om 00:00 geschreven door adrienopstap  


Categorie:Reizen
>> Reageer (5)


Foto
Foto
Laatste commentaren
 • Zaterdaggroetjes (annelien)
      op tot slot
 • Vriendelijke groetjes (annelien)
      op soep en patatten
 • Proficiat (Romain Maes)
      op ZON-DAG
 • AANGEKOMEN (Fons en Sonja)
      op ZON-DAG
 • groetjes van Helena (Helena Jacob)
      op ZON-DAG
 • Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • camino frances
 • camino portugues
 • ziekenzorg vzw
 • schoonzussen onderweg
 • fotoalbums ziekenzorg
 • vlaams genootschapan Santiago de Compostela
 • Heikabouters
 • fotoalbum santiago2011
 • positief zelfbeeld
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Archief per week
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!