Inhoud blog
  • Eindelijk !!!!
  • Nog altijd pokkeweer !
  • En nu lente !!!!
  • Op weg naar de winter
  • Herfst
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn tuin, mijn koninkrijk

    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk !!!!
    Eindelijk normaal lenteweer ! Een mens fleurt ervan op ! Ik heb gisteren voor het eerst weer eens wat gedaan in de tuin en in de serre. Ik wilde vandaag weer wat doen maar mijn poetsvrouw meldde zich ziek  en mijn kleindochter (5 maanden) is ook weer ziek....weg vrije tijd dus. Maar ja, morgen is er weer een dag en mijn schattige kleindochter komt natuurlijk op de eerste plaats.
    De tuinman is wel geweest vandaag, de hagen zijn weer gesnoeid, de struiken die uit moesten zijn er ook uit, dus het zware werk is gedaan, nu kan ik verder. Een nieuw tuinjaar met nieuwe experimenten en hopelijk een goede zomer met af en toe een zachte regenbui, wat wil een mens nog meer ???

    19-03-2010 om 20:52 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd pokkeweer !

    Nog altijd pokkeweer ! En ik wil zo graag beginnen werken in de tuin en in de serre. Ik word er echt depressief van !!! Als we de laatste weerberichten mogen geloven dan is er wel beterschap in zicht maar ik moet het eerst zien en voelen voor dat ik het geloof. De tuin ziet er op het ogenblik echt troosteloos uit. Maar ondanks alles, toch hier en daar een klein begin van de lente. Ik ben echt beniewd hoe de zomer zal zijn....

    11-03-2010 om 19:58 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu lente !!!!
    En nu LENTE ! Genoeg gewinterd Kotsbeu ben ik het ! Ben vandaag een kijkje gaan nemen in de tuin en je ziet toch de eerste tekenen van de lente al, ondanks alles. Planten moeten toch ongeloofelijk sterk zijn ! Ik popel om terug te beginnen in de tuin en in de serre. Ben vollop bezig met plannen maken.


    Als er nu iemand zegd op het einde van dit jaar dat hij/zij een witte kerst wil hebben dan krijgt die van mij goed wat kletsen !

    04-02-2010 om 15:34 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar de winter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn flink op weg naar de winter, gelukkig hebben we een zachte herfst gehad, met veel regen en wind weliswaar maar zonder vorst. Ik haat vriesweer !
    Ik heb toch nog redelijk wat rijpe vijgen gehad deze maand maar er hangen er nog een paar honderd aan die niet zullen rijpen. Toch vind ik het heel leuk om kleinfruit in de tuin de hebben. Ik wil volgend jaar toch graag wat meer fruit in de tuin, leifruit in struikvorm misschien.
    Ik heb nog bloeiende fuchsia's ! En mijn guirlande d'amour staat ook nog in bloei. Voor de rest valt er weinig te beleven in de tuin.Ik kan alleen maar uitkijken naar volgende lente. Dat die snel mag komen !!!

    29-11-2009 om 19:31 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst
    Wegens ziekte heb niet veel in de tuin kunnen werken de laatste maanden. Nu is het alweer herfst. VEEL TE VROEG !!!! Ik heb met veel moeite mijn vorstgevoelige planten in de serre gezet en de planten die meer warmte willen heb ik terug binnen gezet. Dit vind ik altijd een hele triestige tijd, de fuchsia's staan nog ontzettend mooi te bloeien en nu moeten ze binnen, mijn vlijtige liesjes doen het ook nog zo goed, evenals de gele tagetesjes. Maar ja, Koning Winter is baas, daar doe je niets tegen. Alleen verhuizen natuurlijk naar een plaats waar het nooit vriest.

    Ik heb toch wel genoten van deze zomer en van mijn tuin en serre en ben al vollop plannen aan het maken voor volgend jaar. Een van de dingen die ik zeker terug wil is de annanaskers, hele lekkere vruchtjes aan een plant in een pot  of in de volle grond, de plant wordt ongeveer 1 meter hoog. Het is geen mooie plant en voor de bloemen moet je het ook niet doen, maar de kleine gele vruchtjes zijn echt lekker en heeeeel gezond, ik wil volgend jaar nog meer van deze makkelijke planten.

    16-10-2009 om 14:34 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur en koi
    Ik heb confituur gemaakt van rabarber (eigen kweek) en banaan, lekker !!!!!Ik heb ook gelei gemaakt van rode bessen en vlier, ook lekker en zeker gezond. Ik zou graag nog meer fruit in de tuin hebben. Ik heb ook nog een vijgenboom maar of de vijgen dit jaar gaan rijp worden dat weet ik nog niet. Mijn vijgenboom heeft veel geleden van de winter en de eerste oogst vijgen was bevroren, de tweede oogst is dan wel HEEL overvloedig maar of ze zal rijpen....
    Wij hebben de laatste 2 zaterdagen heel erg veel werk gehad met de vijver, hij is nu 13 jaar oud en hij moest dringend worden schoongemaakt. Het moerasgedeelte is 1 meter diep en er zaten 2 ton kiezeltjes in, die moesten manueel verwijderd worden (nadat eerst de planten verwijderd waren), daarna moest al het slijk opgekuist worden, toen is er 2 ton lavasteen ingedaan en nieuw water en de planten. Dit weekend was de eigenlijke vijver  (120 cm diep) aan de beurt,Jezus !!!!Eerst de koi eruit gevangen en in een grote plastic container gedaan, dan de planten eruit, mensen mensen, wat hebben we moeite gehad om de waterlelies te verwijderen !!!!het wortelgestel was ongeveer een halve meter dik !!!! (nooit nog waterlelies voor ons) daarna kwam nog een dikke laag slijk en kiezels, wat een werk !Vuil, vies, nat en totaal uitgeput waren wij ! Dan hebben we de vijver nog eens goed gespoeld en gekuist ,daarna mocht er nieuw water in, gisterenavond mochten de vissen terug en de planten.De vissen wisten niet wat hen overkwam, ze hebben nu weer plaats om te zwemmen.Wij gelukkig en zij ook (hoop ik)

    01-09-2009 om 17:31 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote dikke spin
    Ik heb gisteren de eerste grote dikke herfstspin doodgemept,(ze zat in de badkamer) weer een bewijs dat de herfst nadert !!! En mijn herfstanemonen (witte HonorineJobert) staan al prachtig te bloeien, ook de hemelsleutels(sedum spectabile)  krijgen nu kleur Het is nog maar half augustus he !!!We zullen maar genieten zolang we kunnen he, en misschien krijgen we een mooie zachte herfst...(zonder hoop geen leven !).
    Morgen ga ik confituur maken ,voor de eerste keer in mijn leven, ik wist niet dat het zo eenvoudig was anders had ik het al lang gedaan. Ik wil rabarberconfituur met vlierbessen maken, een combinatie die je niet in de winkel vind denk ik, en dat is zo leuk aan zelf confituur maken , je kiest zelf het fruit en je maakt de meest bizarre combinaties, ik zal jullie laten weten of het lekker is !

    19-08-2009 om 10:02 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst !
    De herfst is al te voelen en te zien !!! De morgenden zijn fris en vochtig, de eerste herfstdraden zijn er en ook de eerste kruisspinnen !!! Ik hoop dat we nog lang van een beetje mooi weer mogen genieten want zoveel mooie dagen hebben we nu ook nog niet gehad he !!!De dagen zijn ook al flink aan't korten, het enige voordeel dat je hierbij hebt is dat wanneer je s'avonds nog buiten zit te genieten, dan kan je nu de kaarsjes beter zien en dat is wel gezellig vind ik. Hellaas komen nu ook weer de muggen in grote hoeveelheden aanzetten. Bah !Maar veel staat nog mooi in bloei, de fuchsia's, de rozen, dadelijk de herfstanemonen en de sedum spectabile (hemelsleutel)De eenjarigen doen het ook goed dit jaar.Dus de tuin ziet er nog mooi uit en ik hoop dat dit nog lang zo mag blijven.

    14-08-2009 om 09:30 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blij met het buitje
    Ik ben blij met het buitje van deze nacht, het is weer eens allemaal opgefrist !
    De hittegolf van vorige week is best meegevallen, al bij al hebben we een goede zomer, niet te heet an niet te droog wat de planten ten goede komt en dat vind ik toch wel belangrijk ! Mijn doodgewaande oleander is weer flink aan de groei heerlijk vind ik dat !Ik heb deze week naar heel wat plantenforums gekeken en heel veel ideetjes opgedaan, er staan ook veel mooie foto's op zo'n plantenforums(of is het fora ?)Een aanrader !


    tip : tuinforum van tuinadvies, heel mooi, leerrijk en interessant !

    11-08-2009 om 11:51 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hittegolf
    We staan aan het begin van een hittegolf, ik moet zeggen, ik kijk er niet naar uit ! Ik ben blij dat we eerst nog goed wat regen hebben gehad.Ik heb een tafel vrij in mijn serre en daar wil ik graag mijn cactuscollectie zetten, nu staan ze binnen en hebben eigenlijk niet genoeg lich en warmte en in de winter staan ze te warm natuurlijk. Ik ben benieuwd naar het resultaat !
    Mijn tuin ligt er eigenlijk wel mooi bij, het is een goed tuinjaar geweest tot hiertoe, alles bloeit en groeit en ik ben tevreden

    03-08-2009 om 12:50 geschreven door aila

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto



    We zijn de 13de week van 2024
    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto



    Foto

    Categorieën

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Over mijzelf
    Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam aila.
    Ik ben een vrouw en woon in in de stille kempen(alhoewel....!) () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 01/01/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: al wat groeit en bloeit.

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!