Genietend van de bijna Indische temperaturen... kan ik het niet laten jullie een verrukkelijk rijstgerechtje mee te geven!!! Echt waar overheerlijk...
Tomatenrijst..... lekker als gerecht of als extra bij de BBQ
Wat hebben we nodig:
1,5 dl Olie 2 uien in ringen gesneden 1 theelepel uienzaad 1 theelepel fijngehakte gember 1 theelepel verse knoflook 1/2 theelepel kurkuma (Kunjit) 1 theelepel chilipoeder Zout naar believen 400gr tomaten uit blik 450gr rijst (liefst basmati) 3 verse groene Spaanse pepers fijn gesneden
Hoe gaat het in zijn werk
1) verhit de olie en bak de ui goud bruin 2) Voeg het uienzaad, gember, knoflook, kurkuma, chili, en zout toe 3) Zet het vuur op een laag pitje en doe de tomaten erbij... roerbak dit alles een aantal minuutjes. 4) Voeg de rijst toe en meng alles goed 5) Giet water bij (+- 6dl) en laat alles goed sudderen tot de rijst gaar is 6) Garneer met de fijn gesneden pepers...
Daar de nodige reuze Gamba's... scampi's, een lekker stukje vis (géén zalm...) of visbrochet bij... en natuurlijk verse naan, chapati of een lekker stuk Italiaans brood en een... lekkere Chardonnay of frivole... lekker gekoelde Zuid Afrikaanse witte wijn bij.........
Da's genieten tot in de vroege uurtjes...
|