Na een rotweekje met nog maar eens rugproblemen... eindelijk... hoop ik... terug een beetje beter! Kan toch terug zitten... en dan is het eerste werk natuurlijk een artikeltje op mijn blogje... Het is zondag en ik zit met het te lang uitgestelde kleurtje op mijn haar dat een half uurtje moet intrekken... Dus tijd genoeg om het nog eens over wat lekkers te hebben! Eén van onze favoriete uitstapjes waar onze Jean wel mee naar toe ging was "Bangalore"... Die dagen hadden we een "Sheraton-clubkaart" gekocht... en dan was het nogal evident dat we in Bangalore logeerden in een hotel van de Sheratongroep! Een clubkaart maakte dat je een suite kreeg inplaats van een gewone kamer en daarenboven, was het in de bar daarmee altijd happy hour en ook in het restaurant was het twee personen voor de prijs van één! Dus allemaal goed meegenomen, want geloof me een goed hotel in India is zo goed als onbetaalbaar! Bangalore was een "Indisch shopparadijs..." maar... dat moet je wel met een korreltje zout nemen! Bangalore is vooral bij de véle multi nationals bekend om zijn honderden soft-ware firma's die daar uit de grond rijzen als paddestoelen... soft-ware firma's waarover veelal niks mag geweten zijn in Europa... kwestie van de vakbonden niet kwaad te maken! Er staan ook erg véél mooie paleizen en het hotelgebeuren was natuurlijk fantastisch... eens rustig bekomen van het drukke Chennai... zonder door al te véél bekenden aangesproken te worden! Daar waar ik in Bangalore de "Oberoi" het beste hotel vond voor zijn overheerlijke... jaja... super dure hot-dogs en het prachtige buitenterras... ging ik in de Sheraton helemaal op voor... de... straffe kost... genoemd "snake-koffie". Vraag me niet wat er juist in zit, maar het is overhéérlijk! Daarenboven wordt de snake-koffie klaargemaakt met héél véél show aan je tafel door een heuse kenner! Dat was echt genieten! Volgens mij was het iets met cointreaux en appelsien en een vlugje straffers! De kofiie werd afgemaakt door ceremonieel de schil van een appelsien boven het glas te houden en aan de steken (met een gouduitziende aansteker) waardoor het sap van de schil bij in het glas liep! Het supergoedje werd geschonken in gecaramelliseerde glazen!!!! hmhhmhmhmhmh...
Bij mijn foto's lees ik : Garcon flambé "Muni Rothnam" maakt snake koffie... Dus ja... ging ik inderdaad voor de snake koffie? of ging ik voor de garcon?? Raar dat schijn ik mij niet te herinneren!
|