Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Als de mist verdwijnt ga ik zoeken

    19-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gisteren

    Gisteren woensdagavond ,heb ik vol moed al het nodige in een valies gesmeten,werkelijk gesmeten,daar ik te weinig tijd had om mijn paar spullen ,haardroger,kam slaapkleed enz….uit te kiezen en op, naar Leuven te vertrekken.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Ik ben nog zeer actief in deze wereld en had nog enkele bezichtigingen te doen.

    Voor mij is het werk dat ik doe , geweldig .

    Ik ben door mijn geboorte wat mooier uitgevallen dan de meeste vrouwen….maar God is vergeten mijn hersenen ook wat meer inhoud te geven. Hij heeft er een potje van gemaakt en de gevolgen heb ik met veel vallen en opstaan rechtgetrokken.Heb diselectie en zoveel meer……

    Ben nu voor velen een oude doos die eigenlijk nog wat wil bijverdienen op latere leeftijd . Helaas moet het nu of ik zit later bij “Povorello”

    Trouwens krijg ik elke morgen, dat God mij geeft, er een klare kijk op. Een kleine groep van mensen staan elke dag te wachten ,dat de deur opengaat en ze wat eten krijgen om de dag door te brengen.Ze zien ,in mijn bedenkingen er niet gelukkig uit en denk dat ze totaal geen vooruitzichten meer hebben,geen moed,niks……

    Raar,ben ook aan de rand van de maatschappij geweest,heb honger gelegen, ben afgerammeld geweest ,vernederd en zomeer. Ik kan in elke uitzending van “Jambers”  komen.Gelukkig is hij er mee getopt en ik ook.

    Ben eigenlijk heel fier op mezelf maar ben dan ook de enige.

    Dus dan maar met goede voornemens naar Leuven.Voordien had mijn lieve moeder mij al de boodschap doorgegeven dat ze nog steeds niks had gegeten en ik wel op tijd moest komen. Ik zeg wel gegeten want tekort aan drinken kent ze niet .

    Blijkbaar is dit een aandoening bij hoog bejaarden want in dit Home wordt er veel, heel veel alcohol gedronken onder het motto : wat moeten ze anders doen……en wij kunnen dat niet verbieden.Punt.

    Antwerpen-Leuven doe je niet in 15 minuten en zeker niet rond 19 uur .

    Maar ja met wat zachte muziek en geduld kom je er ook.

    Vooral in mijn tochtje haal ik voor mezelf leuke herinneringen op ,mijn jeugd , mijn allerliefste overleden papa, school. Allé op naar Leuven.Tenslotte liggen mijn raots daar en ben ik fier op de stad van Tobbac. Ja het is zoals iets van mezelf ,hier ben ik thuis .

    Helaas ,helaas …..wordt ik snel nuchter bij de aankomst in “het” home.

    Ik geef haar een seintje per telefoon  dat ik ben aangekomen,zet mijn vinger op de bel en hoor dan wie….wie is het .Twee a driemaal .Ik mama, ik ben het …..

    Vraag of ze nu klaar is en staat voor mij alsof ze meedoet aan een circusvertoning. Ogen geverfd tot aan de wenkbrauwen, lippenstift naast de lippen en bekijkt me met de vraag :Zie ik er niet goed uit. Ja , ja mama alles goed.Maar ja kind ,ik wordt oud,neen mama je bent oud ,je gaat 80 jaar worden..

    Dan maar naar het restaurant in de buurt en ..; ,ja dan begint het

    Het kruisverhoor over mijn privé, waarom ik alleen ben ,waarom ik zo laat werk,waarom ik niet meer kom enz….

    Maar antwoorden kan ik nooit.Ik probeer wel maar ze laat me NOOIT uitpraten, of mijn zinnen afmaken. De verwijten volgen, in de auto, in het restaurant en ik stomme koe, ik zwijg en luister. Want vader moeder zul je eren…ze is te oud om wat te leren(dat rijmt) en ja , het is waar ik kom niet zoveel.Heb zo mijn reden .

    Dan maar gaan slapen in de serviceflat ,ook om haar plezier te doen om s’morgen weer begroet te worden met “mijn verleden” volgen haar versie.

    Neen, neen, nee,nee nee ik kan het niet meer aan.Ben op zoek naar mijn moeder.Ben op zoek naar leuke laatste momenten, ben op zoek naar wat eigenlijk.. Wil voor mezelf een beeld opbouwen zodat ik later naar haar foto kan kijken met spijt in mijn hart.Momenteel mis ik de foto nu al!

    Ik heb door zwarte zeeën gezwommen, moet elke dag knokken om normaal te functioneren, ben oneindig eenzaam en wil enkel wat moederliefde, vijf minuten, dat is toch niet te veel?Ofwel ?

    Waarom,waarom toch. Echt mijn moeder is een tang .

    Ben nu terug in Antwerpen voor mijn computer en ween. Dag Leuven, ik ga nog minder komen enkel in het zwart !  

     

     

     


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 19/05-25/05 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!