NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Categorieën
 • Brits korthaar (1)
 • Europees korthaar (1)
 • Heilige Birmaan (1)
 • Kattengedichten (1)
 • Kattenverhalen (1)
 • Main Coon (1)
 • Savannah (1)
 • Turkse angora (1)
 • Wilde katten (2)
 • Nieuws Nieuws NL
 • Rode Kruis luidt noodklok over Venezolanen
 • Taxiprotest tegen Uber in Den Haag
 • Supermaan in de avond te zien
 • Eerste krimp industrie in ruim twee jaar
 • Raad Tilburg steunt schadevergoeding chroom-6
 • Mentel ziet Laureus Award naar Woods gaan
 • Auto-industrie VS doet beroep op Trump
 • Tennisster Rus naar tweede ronde in Boedapest
 • ‘Delta en easyJet maken werk van Alitalia’
 • Verstappen: geen problemen op goede eerste dag

       

         

              

  katje

  17-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Savannah

  *

  savannah1

  De Savannah is een gedomesticeerde hybride kattensoort. Het is een kruising tussen een serval en een gedomesticeerde kat.

  Een Savannah-kat is een kruising tussen een gedomesticeerde kat en de serval, een middelgrote wilde Afrikaanse kat met grote oren. De ongebruikelijke kruising werd populair onder fokkers aan het einde van de jaren 90 en in 2001 erkende TICA de soort als apart kattenras. In mei 2012 werd het ras geaccepteerd als Championship Breed oftewel de soort mag meedoen voor punten aan de door TICA georganiseerde shows.Judee Frank, een Amerikaanse fokker van Bengaalse katten kruiste een mannelijke serval met een Siamees om op 7 april 1986 de eerste Savannah-kat (Savannah genaamd) ter wereld te laten komen.Franks Savannah trok de aandacht van Patrick Kelley, die een van de kittens van de Savannah kocht in 1989. Kelley was een van de eerste enthousiastelingen die naar een nieuwe gedomesticeerde soort (gebaseerd op een serval/gedomesticeerde kat kruising) toewerkte. Hij benaderde vele servalfokkers om mee te helpen met het ontwikkelen van deze nieuwe soort. Uiteindelijk verkreeg hij hulp van fokster Joyce Sroufe die met hem de stappen nam om het ras erkend te krijgen.

  Het lange en slanke uiterlijk van de Savannah-kat geeft de indruk dat het dier groter is dan ze zijn. Grootte is erg afhankelijk van de generatie en geslacht. Mannelijke F1 katten (F1 (of Filial 1) zijn katten van de eerste generatie) zijn normaliter het grootst. F1 en F2 katten zijn groter dan volgende generaties omdat bij hen de genetische invloed van de Afrikaanse serval als voorouder veel groter is dan bij latere generaties. Mannelijke Savannahs lijken groter te zijn dan de vrouwtjes. De eerste generaties kunnen 9 kilo of meer wegen en F2 en F3 gecastreerde katten kunnen het meest wegen, maar dit zijn uitzonderingen. Latere generaties wegen meestal tussen de 3 en 13 kilo. Omdat verschillende factoren de genen beïnvloeden kunnen Savannah-katten verschillen van grootte en gewicht, zelfs in één nest.

  De vacht van een Savannah hangt af van de gedomesticeerde kat die gebruikt is voor de kruisfok. Eerdere generaties hebben een soort zwarte stippen op een lichtere vacht. Veel fokkers werkten vroeger aan gestipte soorten met een 'wild' uiterlijk zoals de Bengaal en de Egyptische Mau, om deze kenmerken te behouden in latere generaties. De TICA fokstandaard beschrijven een bruingestipte streeppatroon (koud naar warmbruin, getint of goud met zwarte of donkerbruine stippen) en een zwarte smoke (zwartgestipt zilver met zwarte puntjes).Daarnaast, de Savannahs kunnen ook andere kleurenvariaties hebben zoals de klassieke of marmerkleurige patronen, sneeuwkleurige, blauwachtige of andere verdunde kleuren afgeleid van vachten van gedomesticeerde katten. De meeste fokkers proberen deze non-standaard kleuren uit te bannen van de genen door de verkoop van Savannahs met non-standaard kleuren als huisdieren, alhoewel, sommige Savannahfokkers zijn geïnteresseerd in deze kleuren door hen als nieuwe kenmerk of subsoort.

  sv2

  Savannahs worden vaak vergeleken met honden qua loyaliteit. Zo zullen zij hun eigenaars volgen, in en rond het huis, en kunnen ze ook worden getraind om aan de leiband te lopen.

  17-02-2019 om 00:00 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Savannah
  " width="1" height="15">
  >
  15-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kat en de muis

  *

  De kat en de muis

  Lang geleden waren katten en muizen nog elkaars vrienden. Een kat en een muis speelden elke dag met elkaar in de schuur. Maar op een dag beet de kat - helemaal per ongeluk - de muis zijn staart af.

  “Alsjeblieft, poes, geef me mijn staart terug.”
  “Nee,” zei de kat, “alleen als jij naar de koe gaat en melk voor me haalt, dan geef ik je staart terug.”

  De muis trippelde weg, rits-rats-rits, en was bij de koe in een flits.

  “Alsjeblieft, koe, geef me wat melk. Dan geef ik het aan de kat en dan geeft de kat mijn staart terug.”
  “Nee,” zei de koe, “alleen als jij naar de boer gaat en hooi voor me haalt, dan geef ik je melk.”

  "Alsjeblieft, boer, geef me wat hooi. Dan geef ik hooi aan de koe en dan geeft de koe me melk, dan geef ik melk aan de kat en dan geeft de kat mijn staart terug.”
  “Nee,” zei de boer, “alleen als jij naar de slager gaat en vlees voor me haalt, dan geef ik je hooi.”

  De muis trippelde weg, rits-rats-rits, en was bij de slager in een flits.

  "Alsjeblieft, slager, geef me wat vlees. Dan geef ik vlees aan de boer en dan geeft de boer me hooi, dan geef ik hooi aan de koe en dan geeft de koe me melk, dan geef ik melk aan de kat en dan geeft de kat mijn staart terug.”
  “Nee,” zei de slager, “alleen als jij naar de bakker gaat en brood voor me haalt, dan geef ik je vlees.”

  De muis trippelde weg, rits-rats-rits, en was bij de koe in een flits.

  "Alsjeblieft, bakker, geef me wat brood. Dan geef ik brood aan de slager en dan geeft de slager me vlees, dan geef ik vlees aan de boer en dan geeft de boer me hooi, dan geef ik hooi aan de koe en dan geeft de koe me melk, dan geef ik melk aan de kat en dan geeft de kat mijn staart terug.”
  “Ja,” zei de bakker, “maar alleen als je niet meer van mijn meel snoept, anders zwaait er wat!” Dat beloofde de muis.

  Toen gaf de bakker de muis brood, en de muis gaf het brood aan de slager, en de slager gaf de muis vlees, en de muis gaf het vlees aan de boer, en de boer gaf de muis hooi, en de muis gaf het hooi aan de koe, en de koe gaf de muis melk, en de muis gaf de melk aan de kat, en de kat gaf de muis haar… staart!

  Bron:baboes

  15-02-2019 om 14:05 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kattenverhalen
  " width="1" height="15">
  >
  12-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wol voor de katten

  *

  12-02-2019 om 00:00 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kattengedichten
  " width="1" height="15">
  >
  11-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwpanter

  *

  De sneeuwpanter of sneeuwluipaard is een zoogdier uit de familie der katachtigen.

  De vacht van de sneeuwpanter is lichtgrijs en neigt soms iets naar geel. Hij heeft zwarte vlekken op zijn lijf. De vacht is dik en zijdezacht en de ronde kop is relatief klein. Zijn lichaamslengte ligt tussen 1 en 1,30 meter. Zijn staart is 80 centimeter tot 1 meter en de schofthoogte is circa 60 centimeter. Zijn gewicht ligt tussen de 25 en 75 kilo.

  De sneeuwpanter kan men van andere panterachtigen onderscheiden doordat hij kleiner is, en doordat zijn staart relatief langer is. Deze staart helpt hem om zijn evenwicht te bewaren bij de sprongen die hij maakt over de vaak diepe kloven in het bergachtige gebied waarin hij woont. Hij gebruikt hem ook om zijn neus en bek te beschermen als het erg koud is. Zijn grote harige poten functioneren als sneeuwschoenen, zoals die van de lynx.

  De sneeuwpanter komt voor in China (Tibet), Centraal-Azië (Kirgizië,Tadsjikistan, Zuidoost-Kazachstan en Surxondaryo, Oezbekistan), Rusland (Altaj en Tuva), Mongolië, Nepal, Bhutan,Afghanistan en in het uiterste noorden van Pakistan en India. Het grootste deel van zijn verspreidingsgebied bestaat uit gebergtes, onder andere het Himalayagebergte, de Tiensjan, de Karakoram en de Hindoekoesj. De wereldpopulatie wordt geschat op 4000 exemplaren, en daarmee is het een bedreigde diersoort. Vanwege zijn vacht wordt er veel jacht op hem gemaakt. De sneeuwpanter staat sinds 1972 op de Rode Lijst van de IUCN als Bedreigd en dit is in 2008 herbevestigd. De sneeuwpanter verblijft het liefst boven de boomgrens. In de winter daalt hij af naar de dalbodems om de barre weersomstandigheden te ontvluchten en ook om zijn prooi te volgen die eveneens naar lager gelegen gebieden trekt.

  De sneeuwpanter voedt zich met dieren die zijn weg kruisen. In de hogere gebieden zijn dat bijvoorbeeld geiten, steenbokken en muskusherten. Lager in het bergland vangt hij herten en wilde zwijnen. De sneeuwpanter vangt weinig grote prooidieren, maar als hij dat toch doet, deinst hij niet terug voor een prooi van drie maal zijn eigen afmeting. Deze grote prooien dienen dan als voedsel voor meerdere dagen. Grote prooien vangt hij soms vanuit een hinderlaag, maar meestal besluipt en bespringt hij ze vanaf een afstand van maximaal 15 meter.

  De aartijd valt aan het begin van het jaar. Anders dan andere grote katachtigen brult de sneeuwpanter niet, maar beschikt hij over een groot arsenaal van kreten. De sneeuwpanter kan in een worp tot vijf welpen krijgen, maar meestal zijn het er twee of drie. Deze welpen worden na een draagtijd van 90 tot 100 dagen geboren in een rotsholte. Bij de geboorte wegen de welpen 450 tot 550 gram en zijn ze ongeveer 40 centimeter lang. De vacht is wolliger en donkerder dan die van de volwassen dieren, met minder duidelijke vlekken. Na drie maanden gaan de welpen hun moeder volgen en leren ze jagen. De eerste winter blijven ze nog bij hun moeder, maar na twee jaar zijn ze volledig zelfstandig.

  Bron:Wikipedia

  11-02-2019 om 00:00 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wilde katten
  " width="1" height="15">
  >
  09-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Birmaan

  *

  De heilige Birmaan (ook wel Birmaan) is een huiskattenras, met een licht crèmekleurig lichaam en gekleurde points (kop, poten, staart).

  De lichaamsbouw houdt het midden tussen een Perzisch en een Siamees type. Birmanen verschillen van overige colourpointkatten door hun witte voeten, ook wel handschoenen genoemd. De vacht is halflang, niet zo lang en dik als van een Perzische kat, en klit niet. Eén van de opvallendste kenmerken van de Birmaan zijn zijn blauwe ogen.

  De heilige birmaan komt voor in de volgende kleuren: sealpoint (donkerbruin), chocolatepoint (melkchocoladebruin), bluepoint (blauwgrijs), lilacpoint (licht blauwgrijs), redpoint (rood) en creampoint (lichtrood). In alle kleurvariëteiten kunnen de volgende patronen voorkomen: tabbypoint (gestreept), tortiepoint (schildpad gevlekt) of een combinatie daarvan: tabbytortiepoint.

  09-02-2019 om 14:47 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Heilige Birmaan
  " width="1" height="15">
  >
  07-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees korthaar

  *

   

  De europese korthaar komt oorspronkelijk uit Scandinavie. De Europees korthaar kan worden vergeleken met een soort huiskat, welke zich op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld zonder onderworpen te zijn aan een speciaal fokprogramma. De term Europees Korthaar wordt in Nederland en België ook wel gebruikt voor huiskatten die niet tot een speciaal ras behoort en welke geen stamboom hebben. Omdat dit zoveel voorkomt wordt het ook wel de huis-, tuin- en keukenkat genoemd. De jonge kittens worden meestal gratis weggegeven onder particulieren.

  07-02-2019 om 12:56 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Europees korthaar
  " width="1" height="15">
  >
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse angora

  *

  De Turkse angora is een langharig kattenras dat voor het eerst op het Europese continent verscheen tussen de 16de en 18de eeuw. Gerichte fok ving echter pas aan in de tweede helft van de 20e eeuw.

  Zoals ook in andere gebieden voorkomt is een deel van de katten in Turkije, met een wat hoger percentage in de koudere gebieden (hoogvlaktes en oosten) langharig. De eerste langharige katten vanuit dit gebied kwamen vanaf de 17de eeuw mee met reizigers naar Europa via de bergen aan de grenzen van Turkije en Perzië. In Franktijk begon Nicolas-claude Peiresc, politicus en geleerde uit Aix, in 1631 met het fokken en verspreiden van vooral de mooist uitziende exemplaren die compleet wit waren en ingevoerd werden uit Angora (vroegere naam van Ankara). In het begin van de geregistreerde kattenfok werden vooral in Engeland dieren uit het nabije en verdere Oosten die langharig waren gekruist met lokale meer compact gebouwde langharige Engelse katten. Hieruit ontstond het huidige ras Perzisch langhaar. Pas in de jaren vijftig werd de originele Turkse Angora herontdekt toen Amerikanen en Europeanen terugkeerden naar Turkije en dieren daarvandaan meenamen en er in hun eigen land mee gingen fokken. Waren eerst vooral compleet witte dieren favoriet, later werden ook gekleurde exemplaren populair. Tot op de dag van vandaag worden er geschikte dieren uit Turkije geïmporteerd en ook worden er in Turkije zelf nu Angora's gefokt.

  De Turkse angora heeft een elegant lichaamstype en is middelgroot; De kat staat vrij hoog op de poten. Kleine tot middelgrote grootte. De kop kenmerkt zich door een vrij platte, ietwat langgerekte schedel. De amandelvormige ogen zijn lichtblauw, amber of een van de twee kleuren. De kat heeft een halflange, zijdeachtige vacht.

  07-02-2019 om 12:10 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Turkse angora
  " width="1" height="15">
  >
  06-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Leeuw

  *

  De leeuw is een roofdier uit de familie der katachtigen.Van alle katachtigen is enkel de tijger groter. De grootte en de manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk, waardoor de leeuw in grote delen van de wereld bekend staat als de koning der dieren. In Europa heeft hij deze rol overigens pas in de loop van de middeleeeuwen overgenomen van de bruine beer.

  De leeuw is vaak onderwerp van folklore en symboliek geweest. Zo staat de leeuw afgebeeld in de wapens van verscheidene landen, streken en steden, waaronder Nederland , België en Sri Lanka.

  De leeuw komt nog in bepaalde delen van Afrika voor en in een klein stukje van India, maar vroeger was hij ook algemeen in het Midden-Oosten en in Zuidoost-Europa. Hoewel het mannetje er met zijn manen heel indrukwekkend uitziet doen de vrouwtjes het meeste werk bij de jacht. Leeuwen leven in groepsverband (de enige katachtige die voornamelijk in sociale groepen leeft) en leeuwinnen gaan in de regel samen op jacht.

  De leeuw is een grote katachtige met een brede kop, een korte snuit en relatief kleine, ronde oren. Hij heeft een kortharige asgrijze of zandgele vacht (maar variërend van okerbruin tot bijna wit) en een donker kwastje aan het puntje van de staart. Over de vacht verspreid liggen vage vlekken, die vooral bij jongere dieren goed te zien zijn. De vlekken vervagen naarmate het dier ouder wordt en zullen meestal uiteindelijk verdwijnen. De meeste mannetjes hebben dichte zwarte, bruine of gele manen met een variërende lengte op de kop, hals en schouders. Bij de nu uitgestorven ondersoorten uit Noord-Afrika en de Kaap liep de maan als een franje over de buik. Het duurt meestal een jaar of zes eer de maan goed ontwikkeld is. Wijfjes zijn kleiner en hebben geen manen.

  De staart is tussen de 60 en 100 cm lang en de schouderhoogte is 100 tot 128 cm. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes. Het mannetje heeft een kop-romplengte van 172 tot 250 cm en een lichaamsgewicht van 150 tot 280 kg, het vrouwtje een kop-romplengte van 140 tot 192 cm en een lichaamsgewicht van 100 tot 182 kg. De leeuw lijkt anatomisch sterk op de tijger, hoewel de vacht, leefomgeving en manier van leven anders is.

  Een leeuw heeft 26 tanden. Bovenaan heeft hij 6 snijtanden, 2 hoektanden, 2 voorkiezen en 4 kiezen. Onderaan heeft hij 6 snijtanden, 2 hoektanden, 2 voorkiezen en 2 kiezen.

  De leeuw is de enige katachtige die een sociale in plaats van een solitaire leefwijze heeft. Hij leeft normaal in groepen met een variërende samenstelling, maar bestaat meestal uit gemiddeld vijf volwassen vrouwtjes (twee tot twintig), een of twee volwassen mannetjes (tot acht) en hun jongen en onvolwassen nakomelingen. Soms bestaat een groep uit meer dan 30 leeuwen. Meestal bewegen de dieren zich los van elkaar of in kleinere groepen. Als dieren uit dezelfde groep elkaar tegenkomen, volgt een ritueel van wrijven, likken en spinnen. Vreemde leeuwen, zowel mannetjes als vrouwtjes, worden meestal weggejaagd. Leeuwinnen blijven hun hele leven bij dezelfde groep, mannetjes meestal niet meer dan drie of vier jaar. Mannetjes die niet bij een groep horen, leven een zwervend bestaan, alleen of met andere mannetjes. Door dit zwervende bestaan worden mannetjes in de regel minder oud dan vrouwtjes.

  De groep heeft meestal een vast territorium. In de Serengeti volgen ze echter meestal de grote trekkende kudden gnoes, zebra's en gazellen.

  Bron:Wikipedia

  06-02-2019 om 18:01 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wilde katten
  " width="1" height="15">
  >
  05-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits korthaar

  *

  De Brits korthaar is een kortharig kattenras.

  Het is een stevige, gedrongen kat die aan het eind van de 19e eeuw in Engeland gefokt werd voor specifieke kleur en tekening in de vacht. Door het kruisen met perzen kregen de Brits kortharen meer lichaamsvolume en kopomvang. Als gevolg van die kruisingen worden er af en toe langharige kittens geboren, die door de meeste Brits korthaarfokkers als erfenis uit het verleden worden aangezien en als huisdier worden verkocht. Sommige fokkers kiezen ervoor om het kattenras door te fokken onder de naam Brits langhaar of Lowander.

  Het ras heeft in verhouding kleine oren en grote ronde ogen, en vooral de katers hebben erg bolle wangen. Het is een grote en gespierde kat met een korte, dikke staart waarvan de top lichtjes afgerond is. Vroeger kwam het ras voornamelijk in de kleur blauw voor. Daarnaast was er crème en blauwschildpad en ook zilvertabby als meestvoorkomende kleuren en patronen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren en patronen aangezien de meeste kleurfactoren en patronen/aftekeningen bij de kat voorkomend het ras binnengebracht zijn in de loop der jaren. De hedendaagse meest populaire kleurslagen heden ten dage zijn blauw, lilac en zilvertabby. De Brits korthaar heeft een korte en dichte vacht die niet plat tegen het lichaam ligt. Ook hebben de katten een goed ontwikkelde ondervacht met fijne dichte textuur.

  De Brits korthaar is niet veeleisend in de omgang en evenwichtig van aard. Het karakter is rustig en introvert. Het dier is geen aandachtvrager maar maakt subtiel door zacht mauwen of bij de eigenaar te komen zitten duidelijk dat aandacht nodig is. Hoewel er dieren zijn die dit wel doen is het ras in het algemeen geen echte schootkat, maar zit liefst dicht in de buurt naast de mensen op de bank of naast de stoel. Het zijn geen katten om veel op te tillen, ze bezitten een eigen onafhankelijkheid en volgen de huiselijke activiteiten op kleine afstand. Een Brits korthaar kan prima fungeren als enig huisdier en stelt indien gekozen wordt voor een andere kat of hond prijs op een dier met een gelijkaardig rustig karakter.

  05-02-2019 om 19:29 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Brits korthaar
  " width="1" height="15">
  >
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maine Coon

  *

  De Main Coon is in schofthoogte, lengte en gewicht een van de grootste kattenrassen die oorspronkelijk gedomesticeerd waren. Ze worden gekenmerkt door een imposant voorkomen en rustig en stabiel karakter.

  De Maine Coon komt als fenotype van de huiskat al eeuwen voor in New England, Maine en omliggende staten in het noordoosten van de Verenigde Staten.

  Er zijn veel verhalen over de oorsprong van dit ras. Een populair broodjeaapverhaal is dat de Maine Coon een kruising zou zijn tussen een lynx en een wasbeer.

  Een ander, veel romantischer verhaal gaat over kapitein Samuel Clough uit Maine, de Franse Koningin Marie-Antoinette en haar katten. Er zijn documenten bewaard gebleven dat de kapitein tijdens de Franse Revolutie meegewerkt zou hebben aan een plan om de koningin naar de Verenigde Staten te helpen ontsnappen. Wat blijkbaar mislukt is, maar er kwamen zes koninklijke langharige katten met het schip mee naar Maine, die door sommigen worden gezien als de voorouders van de Maine Coon.

  Maar in werkelijkheid stamt de Maine Coon af van een aantal langharige huiskatten en dieren die het recessieve gen voor langhaar droegen die al vroeg door kolonisten uit Europa naar Amerika werden meegenomen. Het klimaat met vaak koude winters geeft het langharige fenotype daar een voordeel zodat er relatief veel langharige dieren in de huiskattenpopulatie voorkomen.

  De Maine Coon is een grote kat met een halflangharige vacht, een stevig skelet en een lange volle staart. Op latere leeftijd kan het ras vooral in de winter een imposante kraag rondom de kop en een langere beharing op de achterkant van de achterpoten ("broek") ontwikkelen. Veel dieren bezitten ook de recessieve eigenschap voor oorpluimpjes, iets dat door liefhebbers gewaardeerd wordt. Dit maakt de Maine Coon tot een imposante verschijning. Maine Coons zijn seksueel actief vanaf een maand of zes maar zijn pas volledig lichamelijk uitgegroeid na 3 jaar. De kat weegt dan gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen.

  Ondanks het imposante voorkomen van de Maine Coon is het een rustige maar energieke kat met een goede sociale houding ten aanzien van mensen en andere huisdieren. Het humeur is over het algemeen vrij evenwichtig en stabiel, speels en tolerant. Het zijn aanhankelijke katten die niet goed als enige kat in een huishouden gehouden kunnen worden. De kat beschouwt zich als onderdeel van het gezin en is altijd dicht betrokken bij wat er gebeurt in huis. Het zijn geen echte schootkatten en de meeste liggen liever naast of in de buurt van de eigenaar. Het stemgeluid is gematigd en ze zijn niet bijzonder vocaal.

  05-02-2019 om 15:21 geschreven door smoky

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Main Coon
  " width="1" height="15">
  >  Over mijzelf
  Ik ben Dini
  Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Nederland) en mijn beroep is Homemanager en Oma.
  Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2019 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: psp,lezen,tv,natuur,winkelen,.
  Dit blogje heb ik gemaakt over katten en wilde katten.Ik vind het prachtige dieren.Hoop dat u er ook interesse voor heeft  Blog als favoriet !


  Archief per maand
 • 02-2019

  Maxsite-GB  Welkom op mijn kattenblogje-Welkom op mijn kattenblogje-Welkom op mijn kattenblogje-Welkom op mijn kattenblogje-


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!