Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam AMBELAU-team.
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 15/04/1981 en ben nu dus 43 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Paarden, honden, poezen en gerechtjes.
Dierenplezier
Hoop dat jullie hier het juiste en gepaste ras vinden.
12-01-2011
Welsh pony
Geschiendenis: De Welsh pony is afkomstig uit de Walen. Er zijn zes verschillende fokrichtingen: namelijk: sectie a: stokmaat: maximum hoogte 1.22m uiterlijk: Ze hebben een edel en klein hoofd met mooi gevormde spitse oren, grote moedige ogen en breed voorhoofd. De kaak moet mooi uitgesneden zijn en aflopen in een smalle tuit. De nek moet lang genoeg zijn en moet mooi gedragen worden met een schuine schouder die duidelijk zichtbaar in de schoft over gaat. Benen zijn vierkant gesteld met goede platte botten en ronde, harde voeten, staart hoort hoog ingezet te zijn. Kleur: alle kleuren zijn toegestaan behalve bont. sectie b:Stokmaat: tot 1.37m uiterlijk: zijn ze hetzelfde als de sectie a maar door hogere schofthoogte is hij beter als rijpaard. *sectie c: Stokmaat: ook 1.37m ( mag niet hoger zijn). uiterlijk: Het verschil zit in de massa. De sectie c zijn van het cob type en zijn massiever gebouwd en hebben meer behang. De pony's doen het heel goed met springen en dressuur. *sectie d: Stokmaat: vanaf 1.37m. uiterlijk: Deze pony's worden wel eens de welsh cob genoemd. dezelfde kenmerken als a en b maar ook weer krachtiger en massievere ogen. Ze hebben ook meer behang. Ze zijn geschikt als tuigpaard. sectie WPBR: Staat voor het welsh cob PartBred pony. Dit is een welsh op grondslag met een minimum vereiste van 12,5% er mag vreemd bloed aanwezig zijn. *sectie NWR: dit is om naar grotere welsh te gaan. bv. met kruisen Arabisch, en engels bloed om de stokmaat te verhogen. Stokmaat moet dan bedragen van 1.38m en 1.56m en moet minstens 25% Welshbloed bevatten. Gebruik: Ze zijn veelzijdig, van knuffelpony tot eerste rijpony. Karakter: Pittige pony met eerlijke en werkwillig karakter, slimme en leergierig, groot uithoudingsvermogen.
Geschiedenis: De Appoloosa is afkomstig van Noorden VS rond de palouse rivier, gefokt in westelijke staten en Canada met name in de Alberta door de Net-Perce indianen. Uiterlijk: Een gedrongen lichaam, goede benen, harde hoeven, en een edelhoofd. Er zijn grote paarden maar ook mini pony's. De staart en manen zijn dun. Een gevlekte mond en geslachtsdelen, verticaal gestreepte hoeven en een witte rondom iris. Stokmaat: 1.45m en 1.65m Kleur: *Panterbont ( leopard, witte huid met donkere vlekken op het hele lichaam. *Blanket ( Schabrak, donkere met witte deken over de achterhand) *Roan ( marmarbont) *Few spot ( helemaal wit met slechts een paar donkere vlekken) Gebruik: Voor alle paardensporten ( op de renbaan, western, springen en dressuur) Karakter: Groot uithoudingsvermogen, zacht karakter en ze zijn zeer veel zijdig, rustig en gehard. Een ideaal familiepaard dat ook aangespannen zijn mannetje kan staan.
Geschiedenis: Ze zijn afkomstig van Oostenrijk. ( Beieren, Tirol) .Haflingers werden van 1961 ingevoerd in Nederland. Werd toen gebruikt voor landbouw voor grotere bedrijven. Uiterlijk: Gemakkelijk te herkennen aan zijn kleur alle tinten vos zijn toegestaan. Hoofd vrij klein, droog en expresief met grote, sprekende ogen en kleine, bewegelijke oren. De bouw is stevig en compact. De rug heeft een matige lengte. Lange nek en smaller naar het hoofd toe. De voorhand moet een schoft hebben die duidelijk uitkomt boven de ruglijn. De achterhand moet licht afhellend kruis hebben, goed gespierd zonder sterk uitstekende beenderen. Staart niet laag ingeplant en behoorlijk dik en goed behaard zijn. Stokmaat: 1.38m tot 1.48m Kleur: Vossen ( zweetvossen), meely en nabicano Gebruik: Dressuursport, springen, western, mensport ( marathonrijden), recreatierijden,. ( landbouw werken) Karakter: Gemakkelijk in omgang omdat ze veel vertrouwen hebben in de mens en daarom ideaal voor beginners.
Geschiedenis: De andalusiër wordt ook wel eens Pura Roza Espanola genoemd. En is afkomstig uit Spanje. ( van de originele primitieve paarden). Uiterlijk: Zijdeachtige, zilverwitte, lange manen en laag ingeplante volle staart. Korte rug en een korte maar sterke hals en een goede gespierde achterhand. Hebben een fijn, lang hoofd, een lichte ramneus en het voorhoofd is plat. Ronde zachte intiligente ogen. Stokmaat: 1.55m en 1.74m Kleur: Schimmel ( meest voorkomend), zwart, bruin, vos Gebruik: Wordt gebruikt als rijpaard en bij stier gevechten en verzamelen van vee. Karakter: Temperament vol, moedig en erg meegaand. Het zijn zachtaardige paarden dat ze weinig worden gecastreed, eerlijk, trotse paarden, werken graag, en leert snel, zelden want gedrag in de stallen.
Geschiedenis: De Lippizaner is afkomstig Joegoslavisch-Oostenrijks vas. Het ontstond in een stoeterij in Lippiza, bij Triëst in het huidige Slovenië. Schimmels worden veel gebruikt in de Spaanserijschool in Wenen. ( zij worden gefokt in Piber in het zuiden van Oostenrijk.) Een warmbloedpaard is afgeleid van het Spaanse paard met invloed van de Arabier, de Berber en de Andalusiër. Zijn in de 18 de eeuw verbeterd met Deens, Duits en Italiians bloed, 19 de eeuw mat arabischbloed. Word in 7 jaar opgeleid tot hooggeschoold paard. Uiterlijk: Uitdrukkingsvol hoofd en kleine oren, een ramneus en een gebogen hals. Korte benen gespierd en sterk. Volle manen en staart, fijn en zijdeachtige staart en hij is hoog ingeplant. Is zawaar en niet lang ( compact en gespierd). Kleur: Zwart, wit, schimmels Stokmaat: 1.57m en 1.60m in Piber gefokte 1.50m Gebruik: Ze doen veel optredens in de spaanse hogeschool in Wenen. Is geschikt voor hogere rijkunst. Karakter: Laten zich niet dwingen, maar werken wel mee. Is leergierig en dapper, intilligent, gehoorzaam. Geschikt als familiepaard.
Geschiedenis: Het arabischvolbloedpaard is afkomstig uit Noord-Afrika en het nabije Oosten. Uiterlijk: Het Arabischvolbloedpaard is gespierd maar weegt vaak niet veel meer dan 500 kilo. Het heeft een vrij klein hoofd met grote uitdrukkings volle ogen en een fijn gevormde neus. De meeste hebben ook nog een knikje in de neus. De oren zijn klein en spits, de hals is gebogen en borst naar verhouding breed. De staart wordt sierlijk en van het lichaam gedragen. Het is een hoge staart. Kleur: Schimmel, vos, bruin en zwart Stokmaat: oorspronkelijk tussen 1.40m en 1.50m maar door het fokken heen ook grotere tot 1.65m mmar het gemiddelde blijft rond de 1.50m Gebruik: Wordt gebruikt voor ijpaard, de galop id de beste gang van het paard. Meestal voor arabierenshows. Word dan gekeurd op uiterlijk, de draf, het voorkomen, enzo... . Karakter: Hoge intelligentie en vurig, gevoelig, groot uithoudingsvermogen.
Geschiedenis: Het fjordenpaard is afkomstig uit Noorwegen. Hij dankt zijn naam aan de "fjorden", de diepe inhammen in de rotsachtige, grillige Noorse kust. Het was voornamelijk een last-en trekdier en ook om de bevolking te vervoeren in lichte rijtuigen. In 1975 werd de vereniging het belgisch vzw fjordenstamboek op gericht. Ze werden geïnporteerd om gebruiksproeven in het boerenwerk te testen. De fjord kent een enorme trekkracht en werkwilligheid waardoor hij ingezet werd bij vele vormen van licht landbouwwerk zoals ploegen, eggen, maaien, schudden enzo... . Later werd de fjord een recreatiepaard. Uiterlijk: Het meest bekende aan de fjord is de recht opstaande manenkam. Vanuit deze manenkam loopt er een zwarte aalstreep over de rug tot aan de staart. Hij heeft een korte hals en benen met een stevige bouw. Kleur: Wildkleur, variaties van de kleur ( bruinvaal, vosvaal, zwartvaal, geelvaal, wit). Stokmaat: tot 1.45m Karakter: Makkelijk paard Gebruik: Veelzijdig paard en ideaal als recreatiepaard.
Geschiedenis. De Fries is afkomstig uit Nederland namelijk Friesland. Hij wordt meestal gebruikt als recreatie- of tuigpaard. Voor shows heeft hij zijn mooie uitstraling ook mee en daarom wordt hij graag gezien. De meeste mensen denken dat hij niet geschikt is voor dressuur, maar heeft al het tegendeel bewezen. Sinds 1985 verenigd met de vzw belgisch stamboek van het Friesepaard. ( BSFP) 1995 officieel erkend als dochterstamboek van het nederlandse moederstamboek van het Friesepaard. 13 augustus 2007 is het stamboek officieel erkend door het Vlaamse ministerie. Hij kreeg ook een bijnaam namelijk ' zwarte parel'. Er zijn 2 types Het oude forse Baroque en het slankere rijpaard. Het uiterlijk: De Fries heeft een fijn hoofd met lange golvende manen en staart. Het typische voor de Fries is ook het behang aan de benen en zijn zwarte kleur. Kleur: Zwart Stokmaat: Vroeger tussen 1.55m en 1.60m en tegenwoordig tussen 1.60m en 1.65m Karakter: Ze zijn zachtaardig en makkelijk in omgang en geschikt voor beginners.