Door de toenemende welvaart kunnen we ons veel permitteren en gaan we vaak uit eten. We leven anders dan vroeger, waarbij we meer tijd aan andere dingen dan aan koken besteden. We ontbijten alsmaar minder, 's middags eten we een broodje smos met mayonaise en 's avonds halen we kip aan het spit of meeneemchinees omdat we geen zin hebben om te koken. Ik raad toch een mentaliteitsverandering aan waarbij we terug naar onze roots gaan en koken opnieuw een dagelijkse aangelegenheid wordt. En geloof me, je kan snel heerlijke gerechten maken."
Bereiding:
Men kijkt in de lachende ogen, en legt de goed gevormde benen uit elkaar. Masseert de beide melkhouders licht en zacht tot de met pels bezette roerschotel goed gesmeerd is. Af en toe met de middelvinger proberen of alles gaar is. Dan de grote banaan mooi en langzaam inschuiven en aansluitend met de eieren bedekken. De koek is gebakken als de banaan zacht is. De schotel na gebruik uitwassen of uitlikken.
Smakelijk eten
|