• Wie van zon en mooi weer houdt, kan zich deze week beter niet naar buiten begeven. Want daar voert grijs, winters weer de boventoon. Vannacht daalt de temperatuur onder het vriespunt en krijgen we dus voor het eerst nachtvorst. En overdag zal het morgen niet warmer worden dan 2 graden. Woensdag en donderdag wordt het een graad of 4 à 6, maar vrijdag en het weekend wordt het hooguit 2 of 3 graden en is er altijd nachtvorst.

    Sneeuw

    En het wordt nog erger. Want vanaf woensdag vergroot de kans op sneeuw, zegt het KMI op zijn website. ‘Donderdag blijft het meestal droog met hier en daar een opklaring. In de nacht naar vrijdag toe verwachten we een storing met regen en sneeuw.’ Die sneeuw zal vrijdag en tijdens het weekend blijven komen. Het KMI spreekt van ‘winterse buien van sneeuw of smeltende sneeuw’.

    Woensdag en donderdag krijgen we nog temperaturen van 4 tot 6 graden in het centrum van het land. Vanaf vrijdag wordt het enkele graden kouder met tijdens het weekend nog hooguit 2 of 3 graden en vrijwel algemene nachtvorst.

    Vrijdag is het guur met enkele winterse buien en sneeuwbuien in de Ardennen. Vanaf zaterdagmiddag nemen de neerslagkansen af. De middagtemperatuur schommelt rond 6 graden. Later in de week wordt het iets kouder.