NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • verloop behandeling
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  aplastische anemie

  28-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verloop behandeling
  het begon eind mei mijn zoon voelde zich altijd moe hij had pas een ongeluk met zijn bromfiets gehad   maar mocht vlug naar huis nadien moest hij op controle en wat bleek? hij moest onmiddelijk naar een oncoloog en werd in het middelheim ziekenhuis opgenomen
  een week van onzekerheden eerst dachten ze aan  leukemie maar uiteindelijk bleek het even erg te zijn namelijk aplastische anemie
   nu neemt hij  de tweede week een ATG kuuur maar volgens de dokter geen verbetering na deze week zal er beslist worden of er tot een beenmergtransplantatie zal overgegaan worden hieronder de syptomen van deze vreselijke levensbedreigende ziekte
   </DIVOorzaken
  Bij meer dan de helft van de patiënten kan de oorzaak van aplastische anemie niet worden vastgesteld.

  Aplastische anemie kan een genetische oorzaak hebben, maar kan ook het gevolg zijn van blootstelling aan giftige chemicalin en straling. Ook kan het veroorzaakt worden door bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld antibiotica als chlooramfenicol en sulfonamiden.
  >Verschijnselen
  De symptomen ontstaan meestal geleidelijk, tenzij het gaat om een reactie op een giftige stof (zoals een geneesmiddel). In zulke gevallen ontstaan de klachten acuut.

  Mensen met aplastische anemie klagen gewoonlijk over:
  overmatige bloedingen en blauwe plekken (door het verlaagde aantal bloedplaatjes)
  moeheid en bleekheid (door te weinig rode bloedcellen)
  steeds terugkerende infecties (als gevolg van het tekort aan witte bloedlichaampjes)
  Diagnose
  Om de diagnose te kunnen stellen, is bloedonderzoek nodig. Daarbij wordt het aantal rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes en ook het aantal onrijpe rode bloedcellen (reticulocyten) bepaald. Om de diagnose met zekerheid te kunnen stellen, wordt het beenmerg onderzocht.


  Behandeling
  De behandeling richt zich allereerst op de oorzaak. Wanneer de aplastische anemie veroorzaakt is door straling of een bepaald medicijn, moet die oorzaak meteen worden weggenomen.

  Ondersteunende therapie kan ook nodig zijn, zoals transfusie van rode bloedcellen en bloedplaatjes en toediening van bepaalde antibiotica.

  Een beenmergtransplantatie is de aangewezen behandeling voor mensen met ernstige aplastische anemie (mits zij verder gezond zijn). De donor van het beenmerg is over het algemeen een familielid van wie het weefseltype met dat van de patiënt overeenkomt. Als niemand in de familielid geschikt beenmergweefsel heeft, kan een donor worden gezocht via de Donorregistratie.

  Nadat al het beenmerg van de patiënt is weggehaald of door middel van chemotherapie (medicijnen) of bestraling is vernietigd, worden stamcellen uit het beenmerg van de donor ingespoten.

  Wanneer er geen geschikte donor is gevonden, bestaat de behandeling uit een combinatie van immunosuppressiva (middelen die de activiteit van het afweersysteem onderdrukken, zoals ciclosporine en corticosteroïden) en antithymocytenglobuline.

  Patiënten bij wie een verlaagd aantal witte bloedcellen het grootste probleem is, kunnen groeifactoren toegediend krijgen die de aanmaak van deze cellen stimuleren, zoals G-CSF en GM-CSF. Ook androgene hormonen kunnen worden gebruikt bij de behandeling van aplastische anemie.


  Prognose
  Zonder behandeling heeft ernstige aplastische anemie een snelle dodelijke afloop. Bij een beenmergtransplantatie is de overlevingskans op lange termijn 80 procent. Behandeling met antithymocytenglobuline heeft gedeeltelijk succes bij ongeveer 60 procent van de patiënten. Androgenen hebben slechts weinig effect, hoewel soms de toestand van een patiënt door zo'n hormoonbehandeling wordt gestabiliseerd.

    Test nu de nieuwste MSN Messenger
  Maak nu je eigen emoticons en gespreksachtergronden, speel spelletjes met je online contacten, bewaar je gesprekken, en nog veel meer!
  Downloaden
  MSN Toolbar

  Nieuw! MSN Toolbar

  28-07-2008 om 12:15 geschreven door claire

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (17 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/anemie

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  28-07-2008 om 12:05 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 28/07-03/08 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!