DAILYVERSES📖📖

SCHOOLVAKANTIES🎒🏫

images

SCHOOL HERFSTVAKANTIE 2024-Regio Zuid-19 oktober t/m 27 oktober 2024; Regio Midden en Regio Noord-26 oktober t/m 3 november 2024

GEBEDEN-GEBED VOOR RECHT☺30 augustus☺ Ik bid voor hen die klein zijn voor hen die moeten dragen alle onrecht, in pijn zijn nagenoeg alle dagen Ik bid voor hen die arm zijn die in 't leven niet slagen niet vrij, in slavernij zijn gebukt gaan onder slagen Ik bid voor hen die wreed zijn als Saulus in die dagen nu nog onwetend, blind zijn tot 't hun begint te dagen Ik bid dat er recht zal zijn het onrecht wordt verslagen ons gebed, Heer, 't waard zal zijn met U hierin te slagen. Priscilla Laneuze

GEBEDEN-ER IS EEN MENS DIE VOOR JOU BIDT☺30 augustus☺ Er is een mens die voor jou bidt die weet dat daar de kracht in zit. Tot God de hoorder van ’t gebed die vraagt of je op Zijn uitkomst let. Het resultaat vraagt geloof geduld waarmee je hart moet zijn gevuld. Weet dat je wens wordt waargemaakt op zekere dag als jij ontwaakt. Want in je slaap heeft God hersteld en ’t in de morgenstond vermeld. Voortaan verlost van pijn en druk wacht je herstel en weer geluk.Justus van Tricht

DPM🙏🙏

♥♥♥DPM-GOD IS MIJN VADER☺30 augustus☺Ik heb niet de geest van slavernij en gebondenheid ontvangen om opnieuw te vrezen,maar ik heb de Geest van het zoonschap ontvangen, waardoor ik roep: Abba Vader! Romeinen 8:15-Wij hoeven dus geen slaven van de angst meer te zijn. Nee, God heeft ons een andere geest gegeven. Wij zijn door Hem aangenomen als kinderen. En doordat zijn Geest in ons woont, roepen wij: ‘Abba! Vader!’

DPM-BIJBELSTUDIES-GOD IS MIJN VADER☺30 augustus☺En Ik zal je Vader zijn, en jij zult Mijn zoon/dochter zijn, zegt de Here, de Almachtige! 2 Korinthiërs 6:18-Ik zal uw Vader zijn en u zult mijn zonen en dochters zijn,’ zegt de Here, die alle macht heeft.

d4OwG1I.th.jpg

GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-GEZOND EN RIJK ZONDER GOD☺16 september☺Miljoenen mensen vechten tegen chronische pijn, depressies en ziektes. Ook welvaart is belangrijk. Het is Gods Wil dat het ons goed gaat, dat we voorspoedig en rijk zijn, zodat we kunnen genieten van het leven, maar ook anderen kunnen laten genieten. Helaas hebben ook velen te maken met financiële problemen of tekorten. De Bijbel leert ons dat Jezus ook onze Geneesheer is. Hoe fijn is het als iemand ernstig ziek is of pijn heeft, en daarvan bevrijd wordt? Zowel mondiaal, nationaal en zelfs individueel zien we dat de gang naar de kerk gevonden wordt bij rampen, ziekte of aanslagen.

d4ONdhv.th.jpg

GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-VERHEERLIJKT ZIEKTE GOD☺16 september☺Helaas wordt dit Bijbel-deel door velen op een onverantwoordelijke manier gebruikt, of beter gezegd misbruikt. Wanneer we zorgvuldig lezen, komen we er al snel achter dat niet de ziekte Jezus glorie bracht, maar dat het werk van Jezus m.b.t. de ziekte Hem verheerlijkte! Natuurlijk kan iemand geloven dat ik onjuist ben in mijn veronderstelling, door te beweren "deze passage zegt duidelijk dat deze ziekte tot eer van God is om Hem te verheerlijken", maar het zegt niets over het eindresultaat en tevens zegt deze tekst:Deze ziekte is niet tot de dood Later in Johannes 11 lezen we:Toen zei Jezus dan openlijk tegen hen: Lazarus is gestorven.Bron:gelooft.nl

GEBED-OVERDENKING☺11 september☺Oh Heer mijn God, heilig in al uw wegen. Verander mijn hart en mijn leven naar uw heilige wil. Geef me de zekerheid van vergeving en de moed om mijn zonden achter te laten. In Jezus' naam vraag ik u voor uw genadige en onmetelijke kracht om mijn hart en leven te vormen in een heldere weerspiegeling van u. Amen.

GEBEDEN-OVERDENKING☺11 september☺God de Vader, vergeef mij mijn zonden. Vergeef mij, Vader, in het bijzonder de zonde van een kritische en een oordelende geest. Verlos mij van zulke pijnlijke en slechte gewoonten, vergeef mij mijn zonden, en zegen mij alstublieft met trouw aan u. In Jezus' naam bid ik. Amen.Bron:yssa

••••HET GOEDE ZAAD☺11 september☺Het zit zó. Door de ongehoorzaamheid van een mens (Adam) is het kwaad in de wereld gekomen. En door het kwaad kwam de dood in de wereld. Alle mensen moeten sterven, omdat alle mensen verkeerde dingen doen. Romeinen 5:12. De dood maakt voor niemand een uitzondering. Wij dragen als nakomelingen van Adam en Eva de kiem van de dood in ons. We kunnen dan wel met allerlei middelen het leven verlengen, maar sterven zullen we allemaal.

••••HET GOEDE ZAAD☺11 september☺Samengevat is het zo: door de schuld van één mens, Adam, is de zonde in de wereld gekomen en de dood is het gevolg van de zonde. De dood werd het lot van alle mensen, want zij zondigden allemaal. Romeinen 5:12. Alle mensen hebben gezondigd. Wij sterven niet alleen omdat we nakomelingen van Adam zijn, maar ook omdat we ons zelf schuldig hebben gemaakt. Ieder van ons heeft tegen God gezondigd. Uitvluchten of anderen de schuld in de schoenen schuiven, helpen niet. Nee, wij persoonlijk zijn voor God schuldig. Als je deze Bijbelse feiten erkent, dan begrijp je ook dat ieder van ons de verlossing door Jezus Christus nodig heeft.

♣♣♣DAGBOEK-VOLHARDING-DE WAARDE VAN EEN ECHTE VRIEND☺30 augustus☺Een openlijke bestraffing is beter dan dat iemand zwijgt uit liefde.De berispingen van iemand die van u houdt, worden ingegeven door vriendschap. Maar vriendelijkheid van iemand die u haat, komt voort uit bedrog. Spreuken 27:5-6. Het goed kunnen onderscheiden wie een echte vriend is en wie niet, is een vorm van wijsheid. Dat maakt de opvoeder hier heel concreet.

DAGBOEK-VOLHARDING-DE WAARDE VAN EEN ECHTE VRIEND☺30 augustus☺Als liefde van een vriend zo bescheiden is dat die jou niet durft aan te spreken op je je fouten inziet en daarvan leert. Als dat er niet is binnen een vriendschap, dan kun je zelfs de vraag stellen of er wel sprake is van echte liefde. Om zo’n correctie te incasseren is niet altijd gemakkelijk. De opvoeder noemt zo’n correctie zelfs een wond. En een wond doet zeer. Maar als je vriend jou zo’n wond toebrengt, is dat een teken van trouw. Zo’n vriendschap is vele malen beter dan waar je eindeloos naar de mond gepraat wordt.

HEROLD-SCHRIFTENMISSION-GOD DIE DE GODDELOZEN RECHTVAARDIGT☺16 september☺Gods genade gaat ons voorstellingsvermogen ver te boven: Hij verdient voor alles de hoogste eer en de grootste dank. Zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo hoog zijn Gods gedachten boven onze gedachten. Bij Hem is veel vergeving Jezus Christus kwam in de wereld om zondaren te redden: alleen een schuldige heeft vergeving nodig.

HEROLD-SCHRIFTENMISSION-GOD DIE DE GODDELOZEN RECHTVAARDIGT☺16 september☺Probeer niet om een beter mens te worden of je anders voor te doen dan je bent, maar kom zo als je bent tot de God die goddelozen rechtvaardig maakt! God is bereid om de de mensen op te nemen die als zondaar bij Hem komen en niet anders.

♦♦♦IBB-DAGVERS-ALS GOD SPREEKT☺16 september☺‘De HEER richtte zich tot Jona…’Jona 1:1a. Jona zorgde voor ellende voor de bemanning én de boodschap van hoop en redding werd niet verkondigd in Nineve. Daarnaast bracht Jona ook zijn eigen leven en welzijn in gevaar. Wat een rampzalige gevolgen van zijn ongehoorzaamheid. De heidense bemanning toont hier een groter ontzag voor de Heer dan de dienstknecht van de Heer. Zo gebruikte de Heer de ongehoorzaamheid van Jona om zich toch aan de heidense bemanning te openbaren, dwars door de storm. En Jona? Hij ging ten onder, letterlijk, in de diepte van de zee. Zijn verdiende loon. Toch? Maar God denkt daar anders over en zoekt zijn ongehoorzame dienstknecht op. INFO:Nineve was de hoofdstad van de Assyriërs, een gehaat en veracht volk voor de Joden. Daarom vond Jona dat die stad maar vernietigd moest worden en niet gered. En daarom gehoorzaamde hij de Heer niet, en dat had verstrekkende gevolgen. Als we weglopen voor Gods wil, gaan we altijd in de verkeerde richting.

IBB-DAGVERS-BEROUW EN GENADE☺16 september☺Naar de diepste gronden van de bergen daalde ik af in de aarde; haar grendels sloten zich voor eeuwig achter mij. Maar uit het verderf trok U mijn leven omhoog, HEERE, mijn God!’ Jona 2:6. Jona krijgt berouw zoekt de Heer in zijn ellende en de Heer hoort naar hem. De Heer geeft hem een nieuwe kans. Zo komt Jona weer ‘boven drijven’ op het strand, maar nu als een bereidwillige dienstknecht om te doen wat de Heer van hem vraagt. Zie je de lijn hier mooi in de tekst getekend? Door de zonden ‘daalde Jona af’, maar na zijn berouw en door Gods genade ‘trok God zijn leven weer omhoog’ (vs.6 HSV). Soms lijken we op Jona. We gaan onze eigen weg, houden geen rekening met de wil van God en onze weg loopt dood.

☻☻CHRISTENZIJN-WAAROM KAN EVANGELIE VAN JEZUS HET BESTE WORDEN OMSCHREVEN ALS DE WEG-EEN OMSCHRIJVING VAN HET EVANGELIE☺25 augustus☺Als we in het kort de inhoud van het evangelie van Jezus willen weergeven, kunnen we dat met allerlei woorden doen. Het is bijzonder interessant om te zien dat in die eerste tijd het heel gebruikelijk was om het evangelie te omschrijven als een “weg”.

CHRISTENZIJN-WAAROM KAN EVANGELIE VAN JEZUS HET BESTE WORDEN OMSCHREVEN ALS DE WEG-VERDWAALD IN HET OERWOUD☺30 augustus☺Jezus heeft ons een nieuwe weg ingewijd. Van de enorme betekenis daarvan kunnen we enigszins een indruk krijgen, als we ons voorstellen dat we midden in een oerwoud zijn en daaruit geen weg weten. Als er meer mensen bij elkaar zijn, is er altijd onenigheid over welke kant zij op moeten, over de manier van werken en over wie de leider moet zijn. Maar als één van de mensen in het oerwoud de weg vindt, dan roept hij dat uit en iedereen krijgt hoop. Dan is het afgelopen met twijfel en geharrewar.Bron:christenzijn.nl

♠♠♠IK ZOEK GOD-HOE ONTDEK IK MIJN LEVENSDOEL-ULTIEME LEVENSDOEL☺11 september☺Veel mensen bereiken de ‘top’ op eigen kracht. Ze zijn trots op hun prestaties en op wat zij zelf bereikt hebben, maar het leven van een christen is een leven waarbij niet meer je eigen doelen, maar je Gods doelen mag ontdekken en behalen. Alleen op deze manier bereik je in je leven het hoogste doel als mens: voor eeuwig samen met, en tot eer voor, Hem leven. EINDE

IK ZOEK GOD-WAT IS DE BIJBEL☺11 september☺Een paar jaar geleden werd de Bijbel gekozen als belangrijkste boek in Nederland. ‘Mooi’, zei een commentator voor de radio, ‘dat het een boek is met verhalen die niet echt gebeurd zijn.’ Trouw-journalist Stijn Fens zei toen echter iets anders: ‘De Bijbel wordt weggezet als een soort sprookjesboek, maar misschien hebben we er ook wat aan als samenleving, terwijl we wanhopig zoeken naar identiteit.Bron:ikzoekgod.nl

☻☻☻ALLABOUTGOD-GEBED OM VERLOSSING-ONS EERSTE GESPREK MET GOD☺30 augustus☺Het "gebed om verlossing" is het belangrijkste gebed dat we ooit zullen bidden. Wanneer we er klaar voor zijn om een Christen te worden, zijn we er ook klaar voor om ons eerste echte gesprek met God te hebben, met de volgende componenten:We erkennen dat Jezus Christus God is; dat Hij als mens naar de aarde kwam om het zondeloze leven te leiden dat wij zelf niet kunnen leiden; dat Hij in onze plaats stierf, zodat wij de straf die we verdienen niet zelf hoeven te betalen. Bron:allaboutgod.com

ALLABOUTRELIGION-WAT IS DE ECHTE GODSDIENST TEN OPZICHTE VAN EEN ECHTE RELATIE☺30 augustus☺Echte godsdienst is de aanvaarding van de persoonlijke relatie die Jezus met jou wil hebben. Vanuit die relatie worden Christenen opgeroepen om goede dingen te doen bij wijze van dankzegging en liefde voor God. Feitelijk spreekt de Bijbel hier heel duidelijk over...“Voor God, de Vader, is alleen dit reine, zuivere godsdienst: weduwen en wezen bijstaan in hun nood, en je in acht nemen voor de wereld en onberispelijk blijven” (Jakobus 1:27)EINDE.Bron:Allaboureligion.org

♠♠♠OVERDENKINGEN-WAAROM ZOU U GELOVEN☺30 augustus☺Jezus is de brug tussen God en de mens, wat wij zelf niet konden en niet kunnen dat deed Hij. Hij is voor ons gestorven toen Hij onze zonden op zich nam en ons ervan verloste, Hij heeft de verlatenheid van God gevoeld en gedragen wat eigenlijk ons loon was (“Mijn God, mijn God waarom hebt u Mij verlaten”) en dat was zo vreselijk dat Hij het uitschreeuwde. Wilt u van dat loon af geef dan uw hart aan Hem en u kunt er nu al zeker van zijn dat ook u uw eeuwig leven zult doorbrengen in die heerlijke hemel (I Kor 2:9) bij onze Vader en Heer.

OVERDENKINGEN-WAAROM ZOU U GELOVEN☺30 augustus☺Wij hechten bijna allemaal aan dit leven ondanks lijden en pijn maar het leven hierna is vele malen heerlijker en duurt ook veel langer (eeuwig) en het zou bovenaan ons verlanglijstje moeten staan in plaats van alles waar wij hier zo de nadruk op leggen want hier is alles tijdelijk. Dat leven hebt u als u wilt geloven in Hem die het voor u verwierf. Hij leed voor u, Hij stierf voor u maar Hij stond op ten eeuwig leven, Hij is onze Heer en Verlosser, de Zoon van de levende God. Door uw geloof in Hem bent ook u een kind van God, een Koningskind.Bron:overdenkingen/Jose Consemulder

BIJBELSE GEZONDHEIDSPRINCIPES-VOEDSELWETTEN: WILT U DAT ECHT ETEN-SCHAFTE JEZUS DE VOEDINGSWETTEN AF☺30 augustus☺Als deze wetten zo logisch en heilzaam voor ons zijn, waarom lijken dan juist zogen aamd Bijbelgelovige christenen zo vaak voorop te lopen om ze te verwerpen? Theologische en doctrinaire fouten en ruimere zin daargelaten, hebben velen sommige Bijbelse passages tot hun eigen schade verkeerd begrepen en geïnterpreteerd. Een andere blik op deze passages openbaart de waarheid achter sommige van deze verkeerde interpretaties.

BIJBELSE GEZONDHEIDSPRINCIPES-VOEDSELWETTEN: WILT U DAT ECHT ETEN-HET JUISTE GEBRUIK VAN ALCOHOL☺30 augustus☺ In het verleden hebben bewegingen van geheelonthouders rondgebazuind dat het drinken van alcohol een kwaad is, en sommige religieuze groepen onderwijzen eveneens onthouding. Niettemin bevestigt medische research dat een matige hoeveelheid alcohol voordelige effecten op de gezond van sommige mensen kan hebben. In sommige gevallen hebben mensen die alcohol in gezonde mate gebruiken minder kans op een hartaanval dan alcoholmisbruikers of geheelonthouders!

ufo-bewegende-animatie-0014

◘◘◘🛸🛸ZOEKLICHT-UFO'S ZIJN EEN MISLEIDING☺11 september☺Toch is dit wel het onderwerp van dit artikel en dat is een bewuste keuze, want dit onderwerp is actueler en reëler dan ooit met items in journaals en programma’s als Nieuwsuur en reportages in kranten en andere kwaliteitsmedia. Het is van belang dat wij als christenen hier kennis van nemen.Dat dit nu speelt heeft alles te maken met – zoals zo vaak – ontwikkelingen in de Verenigde Staten van Amerika.

ufo-bewegende-animatie-0033

ZOEKLICHT-UFO'S ZIJN EEN MISLEIDING-RAPPORT VAN DE AMERIKAANSE OVERHEID☺11 september☺Een van de centrale vragen daarbij was of er aanwijzingen zijn dat deze fenomenen een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid? Zijn de vreemde en onverklaarbare verschijnselen aan de hemel iets waar men zich zorgen over moet maken?In aanloop naar het verschijnen van het rapport werden door het Amerikaanse Ministerie van Defensie video’s vrijgegeven van ufo’s (of UAP’s) opgenomen met apparatuur aan boord van straaljagers en schepen van de Amerikaanse marine. Deze filmpjes staan overal op de sociale media en kunnen ook door u worden bekeken, tik bijvoorbeeld maar eens ‘the tic-tac UFO incident’ in op YouTube. Al deze filmpjes zijn echt.Bron:zoeklicht.nl

♠♠♠CHRISTENZIJN-IS HET MOGELIJK TE STOPPEN MET ZONDIGEN☺16 september☺In de Bijbel lezen we telkens weer over stoppen met zondigen. “Zondig niet meer”, “Zullen wij zondigen (…)? Volstrekt niet!” enzovoort. Maar is dit echt mogelijk? Lees verder om dit te ontdekken! Is het mogelijk om te stoppen met (bewust) zondigen?“En Jezus zei tegen haar: ‘Ook Ik veroordeel u niet; ga heen en zondig niet meer.’" Johannes 8:11. ‘Nee, Here,’ antwoordde zij. ‘Wel,’ zei Jezus, ‘Ik veroordeel u ook niet. Ga maar en zondig voortaan niet meer.’

CHRISTENZIJN-IS HET MOGELIJK TE STOPPEN MET ZONDIGEN-HET VERSCHIL TUSSEN HET OUDE EN HET NIEUWE VERBOND☺16 september☺In het Oude Verbond kon de wet degenen straffen die opzettelijk en bewust zondigden, maar er was vergeving voor zonden die onbewust waren begaan en zelfs bij grote overtredingen, waarbij de persoon was overweldigd door de zonde en oprecht berouw had. Er was echter een zondoffer van een dier nodig dat werd gedood in plaats van een offer van de overtreder. Het kennen en vrezen van de gevolgen van bewuste zonde kon een rem zetten op de zonde in de Joodse samenleving, maar de dieren die stierven konden niets doen om de mens te helpen om niet te zondigen.Bron:christenzijn.nl

ONDERWIJS-TE MOOI OM WAAR TE ZIJN-WAT IS EEN WONDER☺EEN PRATENDE ZAK MOLECULEN☺30 augustus☺Bij het vraagstuk rond schepping of evolutie is het niet anders. De evolutionist ziet de mens als een pratende zak moleculen, die zijn ideeën verkrijgt als resultaat van chemische processen tussen een toevallig opgehoopte bundel bijzonder complexe cellen onder de hersenpan. De creationist ziet de mens als kroon op de schepping, gemaakt naar Gods beeld en daardoor beschikkend over een bijzondere intelligentie vergeleken met dieren.

d4NJav1.th.jpg

ONDERWIJS-TE MOOI OM WAAR TE ZIJN-HOE JE KIJKT☺30 augustus☺Niet alleen je geloof bepaalt de uitleg van een feit, ook je interesse, filosofeerkunst en karakter. Zo ziet de één in een glas dure wijn een onvervalst natuurproduct dat het betalen van 50 euro per fles meer dan waard is. De ander zal er een samenbundeling van voornamelijk watermoleculen in zien, die mogelijk een paar eeuwen eerder in het zweet van een zwoegende Viking zaten…Bron:christlijknieuws

LOGOS-AANRAKING DOET IETS MET JE BREIN-PLAKBAND MOET PLAKKEN☺16 september☺Net als dopamine en oxytocine heeft vasopressine een enorme invloed op het menselijk gedrag. Velen zijn zich daar niet van bewust. Mannen zouden zich bijvoorbeeld af kunnen vragen waarom ze teruggaan naar dezelfde vrouw die hen zo beroerd behandelt. Ze zouden zich ook kunnen afvragen waarom ze zich heel diep vanbinnen niet in staat voelen tot echte overgave (binding) aan een vrouw nadat ze sekspartner op sekspartner hebben gehad. Helaas weten ze gewoonweg niet dat hun hersenen tijdens die seksuele contacten niet alleen overstroomd zijn met dopamine –

LOGOS-AANRAKING DOET IETS MET JE BREIN-KNUFFELEN DOET IETS☺16 september☺In een experiment waarbij omarmd en geknuffeld werd bleek dat er na zo’n twintig seconden al oxytocine in de hersenen wordt afgegeven, dat de binding tussen de knuffelaars al is vastgelegd en de ‘vertouwens-circuits’ van de hersenen al zijn geactiveerd. De schrijvers van Hooked waarschuwen dan ook dat vrouwen zich niet zomaar door iemand moeten laten knuffelen, tenzij ze van plan zijn om diegene te vertrouwen.Bron:logos.nl

d4Nu0g9.th.jpg

POEZIE-SOMS☺16 september☺ soms heeft het leven onverwachte vriendschap en herkenning te geven je zag elkaar soms lopen zonder die ander echt te zien in jezelf weggedoken dan is er de dag een onverwacht moment wederzijdse glimlach is het door de dieren dat zij elkaar ontmoetten de lijn laten vieren tot nemen en geven van gedachten en gevoel oprecht meebeleven soms heeft het leven onverwachte vriendschap en herkenning te geven

POEZIE-IN ‘T EIGEN HART☺16 september☺ ’t Is goed in ’t eigen hart te kijken Nog even voor het slapen gaan, Of ik van dageraad tot avond Geen enkel hart heb pijn gedaan; Of ik geen ogen heb doen schreien Geen weemoed op ’n wezen lei, Of ik aan liefdeloze mensen Een woordeke van liefde zei. Bron:seniorplaza.nl

Hoofdpunten blog Linecia
  • Genezing
  • De aarde weent
  • Geen ontvangst
  • Gods goedheid
  • Gods redding
  • De keuze tussen wijsheid en dwaasheid
  • Jezus als redder
  • Wat men hoort en wat niet
  • Schuld afschuiven

    LOGOS-GELOOF EN WETENSCHAP☺14 augustus☺Als het gaat om de werkelijkheid om ons heen, moet het Bijbelse getuigenis voorrang hebben boven elk ander getuigenis. Dan lezen we in de Bijbel dat deze werkelijkheid ontstaan is door Gods scheppend handelen. Er is sprake van een aantal afzonderlijke scheppingsdaden van God. Onze week en Gods scheppingsweek corresponderen met elkaar. Heel in het bijzonder maakt de Bijbel duidelijk dat de mens een uniek wezen is dat wezenlijk onderscheiden is van de dieren.

    LOGOS-GELOOF EN WETENSCHAP☺14 augustus☺In Genesis 1 lezen we dat God de mens schiep naar Zijn beeld en gelijkenis en in Genesis 2 dat God Eva, Adams vrouw, maakte uit zijn rib. Hij plaatste het eerste mensenpaar in het paradijs. Door hun ongehoorzaamheid zijn Adam en Eva uit het paradijs verdreven en kwam de dood in de wereldBron:logos.nl/P. de Vries

    ♣♣♣IK ZOEK GOD-WAT IS LIEFDE☺21 augustus☺Liefde is alleen maar een gevoel-Hoe zit het met verliefdheid-wat is echte liefde. Er zijn steeds meer ‘realityprogramma’s’ over de liefde. Denk aan de klassieker Boer zoekt vrouw, maar ook aan B&B vol liefde, Lang leve de liefde, Married at first sight, First dates, Date smakelijk. Het houdt niet op. En het publiek geniet ervan. Maar… gaat het nu om liefde? Of om verliefdheid? Wat opvalt is dat in die datingprogramma’s het onderscheid tussen liefde en verliefdheid steeds vager is geworden.

    IK ZOEK GOD-LEIDT RELIGIE TOT GEWELD-WAT KAN WEL ZORGEN VOOR VREDE☺21 augustus☺Het christendom is er best helder over. God stuurt geen tanks om wereldproblemen op te lossen, maar Hij stuurde… liefde. Christenen geloven dat God Jezus stuurde voor: “Vrede op aarde in de mensen (…)”. Wanneer wij geloven in Jezus, en meer zoals Hem gaan leven, door meer op Hem ‘te gaan lijken’ zullen we transformeren.[God stuurt geen tanks om wereldproblemen op te lossen, maar Hij stuurde… liefde.] EINDE Bron:ikzoekgod.nl

    💑🩷ALL ABOUTLOVE-LIEFDESVERSLAVING-HET PROBLEEM☺30 augustus☺ Liefdesverslaafden voelen bovendien een behoefte om de relatie te beheersen. Zij zullen seks gebruiken om hun zin te krijgen of in ruil voor liefde. Zij verwarren seks met liefde.Wanneer iemand probeert om een relatie met een liefdesverslaafde te verbreken, dan wordt de situatie zeer gespannen en zou deze kunnen leiden tot "stalking" gedrag. Het verbreken van de relatie vergroot de druk op het al overbeladen emotionele systeem van de verslaafde. De liefdesverslaafde is niet bang om in zijn of haar daden zo excentrisch te zijn als maar mogelijk is.

    ALLABOUTLOVE-LIEFDESVERSLAVING-KARAKTERISTIEKEN☺30 augustus☺Hieronder volgen enkele duidelijke kenmerken van deze verslaving: Stelt altijd vraagtekens bij normen en waarden en bij het leven zelf.Heeft een rusteloze persoonlijkheid. Ontkent problemen.Verwart wensen met behoeften. Vervangt beëindigde relaties onmiddellijk.Bron:allaboutlove.org

    d4NLzeR.th.jpg

    WERELD VAN MORGEN-EEN GRUWEL VOOR GOD-SEKSUELE GRUWELEN☺30 augustus☺God gaf mannen en vrouwen een natuurlijke fysieke aantrekkelijkheid voor elkaar en wanneer een man en een vrouw samenkomen als "één vlees" (Genesis 2:24), is hun verbintenis een door God geordineerde zegen - niet alleen voor hen beiden, maar voor het gezin, dat zij zullen voortbrengen en opvoeden. Wij lezen: "Heeft Hij er niet maar één gemaakt, hoewel Hij nog geest overhad? En waarom die ene? Hij zocht een goddelijk nageslacht. Daarom, wees op uw hoede met uw geest, en handel niet trouweloos tegen de vrouw van uw jeugd". (Maleachi 2:15)

    d4NZ8iP.th.jpg

    WERELD VAN MORGEN-EEN GRUWEL VOOR GOD-SEKSUELE GRUWELEN☺30 augustus☺God gaf mannen en vrouwen een natuurlijke fysieke aantrekkelijkheid voor elkaar en wanneer een man en een vrouw samenkomen als "één vlees" (Genesis 2:24), is hun verbintenis een door God geordineerde zegen - niet alleen voor hen beiden, maar voor het gezin, dat zij zullen voortbrengen en opvoeden. Wij lezen: "Heeft Hij er niet maar één gemaakt, hoewel Hij nog geest overhad? En waarom die ene? Hij zocht een goddelijk nageslacht. Daarom, wees op uw hoede met uw geest, en handel niet trouweloos tegen de vrouw van uw jeugd". (Maleachi 2:15)Bron:wereldvanmorgen.nl

    Inhoud blog
  • Brood is het meest verspilde product in Nederland
  • Door haar scheiding
  • Verblijd u in de Heere ten allen tijden
  • Liever (niet) solo
  • Ik deed nu alleen m et Jezus

    haan-bewegende-animatie-0010

    ☻☻☻HISTORIA-DIERENMISHANDELING WAS VOLKSSPORT;ZO STOPTEN DE MARTELINGEN☺11 september☺Op Vastenavond van het jaar 1739 verzamelen de kinderen van het Midden-Engelse stadje Stratford-upon-Avon zich op straat. Het is weer tijd voor hun jaarlijkse ritueel. Ze binden een haan aan een paal op het schoolplein. Dan verzamelen ze stenen en stokken. Nu kan het spelletje beginnen. De kinderen mikken op het doodsbange dier en gooien hun stenen en stokken naar de haan. Telkens als ze hem raken, juichen ze. Dit lugubere spel gaat door tot de haan stil op de grond ligt – dood in een plas bloed.

    vogel-bewegende-animatie-0126

    HISTORIA-DIERENMISHANDELING WAS VOLKSSPORT;ZO STOPTEN DE MARTELINGEN GOD GAF DE DIEREN AAN DE MENS☺11 september☺200 jaar eerder, in de 15e eeuw, was iedereen het erover eens dat dieren geen ziel hebben. Alleen de mens heeft een ziel en bewustzijn. De Britten konden de dieren daarom naar believen gebruiken als voedsel of als arbeidskracht. Volgens theologen uit die tijd was dierenleed het gevolg van de zondeval. In de Hof van Eden, aldus het Oude Testament, leefden mens en dier vreedzaam samen. De mens at geen vlees en de dieren waren tam. Bron:historianet.nl

    ALPHA NEDERLAND-HET LEVEN VOOR DE HEER MAG OOK LEUK ZIJN-WE ZIJN DRIE DAGEN OP REIS GEWEEST☺21 augustus☺Dick, wat heb je als fulltime vrijwilliger kunnen betekenen?“Ik deed wat ik leuk vond. Ik hielp bij de organisatie van trainingsdagen en regiobijeenkomsten. En ik gaf zelf trainingen. Met verschillende thema’s trokken we het land door.” “Ik ging mee als Dick trainingen gaf ”, vertelt Elfriede. “En later gaf ik zelf de training ‘Hoe leid ik een kleine groep?’. Mooi om te doen.”

    ALPHA NEDERLAND-HET LEVEN VOOR DE HEER MAG OOK LEUK ZIJN-WE ZIJN DRIE DAGEN OP REIS GEWEEST☺21 augustus☺Rusland, Mongolië en Kazachstan, maar ook Sudan, Budapest en Suriname: Dick, jij bent overal geweest. Hoe was dat?“Van 2006 tot 2018 heb ik in totaal zestien reizen gemaakt. Vaak trainden we Alpha-teams op een meerdaagse conferentie in een grote stad zoals Irkoetsk, Chita of Moskou. Daarna gingen we door naar de volgende plaats. We zijn dágen op reis geweest en hebben veel teams geholpen. Het bemoedigde mensen dat we bereid waren om naar hen toe te vliegen. [wordt vervolgd]bron:alphanderland.org

    ISRAEL ACTUEEL

    AARDBEVING DODE ZEE☺30 augustus☺ Half juli was er een aardbeving van 3,7 op de schaal van Richter bij de Dode Zee. Bewoners van het gebied voelden de beving. Er was geen schade, niemand raakte gewond.

    school-bewegende-animatie-0034

    SCHOLEN NIET OPEN☺30 augustus☺De scholen in het noorden van Israël gaan op 1 september nar verwachting niet open. Dat maakte de minister van Onderwijs eind juli bekend. Al maandenlang kunnen inwoners van het noorden van Israël niet terug naar huis, en dus ook niet naar school, vanwege de aanhoudende dreiging en beschieting uit Libanon. Waarschijnlijk begint het schooljaar voor deze kinderen met onderwijs op afstand, via computers, net als in coronatijd.

    archeologie-bewegende-animatie-0014

    GRACHT STAD VAN DAVID ONTDEKT☺30 augustus☺ Bij de uitgebreide opgravingen die plaatsvinden in de Stad van David, de oorspronkelijke stad Jeruzalem die direct ten Zuiden van de Tempelberg ligt, is een nieuwe ontdekking gedaan . Archeologen hebben een droge gracht gevonden , die diende als verdedigingsmiddel. De gracht ligt tussen de Ofel en Tempelberg enerzijds en de Stad van David anderzijds.

    FILE VERHOOGT KOSTEN☺30 augustus☺Onderzoekers van het Instituut voor Economische Politiek in Israël constateren dat de kosten voor levensonderhoud in Israël 34 procent hoger liggen dan in vergelijkbare Europese landen (Oostenrijk, België, Denemarken, Nederland, Finland, Zweden). Zes procent daarvan komt door files. Het onderzoeksinstituut adviseert daarom veel hoogbouw dicht bi ov-knooppunten te realiseren en een langetermijnvisie hiervoor te ontwikkelen.

    RIJKDOM TOEGENOMEN☺30 augustus☺Israel is weer iets rijker, met een gemiddeld bedrag van 241.000 euro per inwoner. Daarmee staat Israel wereldwijd op de achttiende plaats. De rijkdom nam met 14 procent ook meer toe dan in andere landen (4,2 procent). Maar als naar een gewogen gemiddelde wordt gekeken, dan zie je de rijkdom veel langzamer groeien onder de lagere sociaaleconomische groepen, wat betekent dat de ongelijk verdeling groter wordt.

    NIEUWS📰🗞️

    camer-en-rv-bewegende-animatie-0020

    BETER UIT VAKANTIEPARK IN LUXEMBURG VERKOCHT. HET ZAL NIET MEER DE CHRISTELIJKE IDENTITEIT HEBBEN☺16 september☺Christelijke reisorganisatie Beter Uit verkoopt camping Walsdorf. Het lukte niet om een christelijke investeerder te vinden, dus verdwijnt het christelijke karakter van het Luxemburgse vakantiepark. Op de website van Beter Uit kondigt directeur en eigenaar Jan van den Bosch de verkoop aan. Zijn zoektocht naar een nieuwe eigenaar die Walsdorf wilde overnemen binnen het christelijke Beter Uit concept, liep op niets uit. Daarom gaat de camping in 2025 over in andere handen. Bas Koegler, eigenaar van vakantiepark De Bosgraaf in Lieren, is straks de nieuwe eigenaar. Het betekent het einde van ruim twintig jaar kerkdiensten, christelijk kinderwerk en samen geloven op de camping. ‘Het karakter van Walsdorf zal daarmee veranderen: het zal niet meer de christelijke identiteit hebben die we twintig jaar vorm en inhoud hebben mogen geven’, schrijft Van den Bosch. Bron:nd

    schaats-bewegende-animatie-0003

    IN IJSSTADION THIALF MOETEN SCHAATSERS VOORTAAN HELM OP, NIET VOOR ONS MAAR VOOR JE EIGEN VEILIGHEID☺16 september☺Alleen met een helm op mogen recreatieve schaatsers het ijs van stadion Thialf komend seizoen nog op. De maatregel moet ernstig hoofdletsel voorkomen. Tot die maatregel kwam de Friese ijsbaan naar aanleiding van een evaluatie met de EHBO. Daaruit bleek dat het aantal incidenten de afgelopen jaren is toegenomen, vaak met hoofdletsel tot gevolg. ‘Het afgelopen jaar hebben we een aantal zeer ernstige, zelfs levensbedreigende situaties meegemaakt’, zegt Yvonne Kager, business manager van Thialf. ‘Toen hebben we gezegd: dit moet anders.’Hoe het komt dat het aantal incidenten toeneemt, durft Kager niet te zeggen. Wel denkt ze dat bezoekers zich onvoldoende bewust zijn van de gevaren op de ijsbaan. ‘Mensen realiseren zich niet dat de ijsbaan een betonnen vloer is met een dun laagje ijs erover. Die is heel hard en ook nog glad.’Bron:nd

    NIEUWSENWEETJES
    GOD REGEERT🙇🏻‍♂️🙇🏻25 augustus🙏🏿🙏🏻
    Godregeert 🙏🏽🙏🏽JEZUS VOLGEN DOE JE LUISTEREND NAAR ZIJN STEM, ZIJN WOORD🙏🏽🙏🏽
    01-01-1970
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Over mijzelf
    Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam angelique.
    Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland (Purmerend) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Mijn hobby's zijn: . Evangeliseren/Bijbellezen/Christelijke muziek. Volg de diensten ook via livestream en studies. Helpen bidden voor anderen. Het Woord van God is levendig en krachtig. Het is de geestelijke voeding voor iedereen. Verder ben ik vrijwill

    ☻☻☻OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT GEEN LITTEKENS☺25 augustus☺In de zaligsprekingen zegt Jezus: “Zalig zij die treuren, want zij zullen vertroost worden”(Mattheus 5:4). Dit is een wat moeilijk te begrijpen uitspraak.Je zult je eigen leed moeten verwerken. Je wordt in feite op jezelf terug geworpen, ook al is jouw omgeving nog zo ondersteunend. De uiterlijke wereld wordt dan minder belangrijk. Maar binnen in jezelf is het Koninkrijk van God aanwezig, zegt Jezus in Lucas 17:21. Daar is de vertroosting te vinden, en de steun om het lijden in dit bestaan te kunnen accepteren.

    OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT GEEN LITTEKENS☺25 augustus☺De levenservaringen verdwijnen niet. Maar Zijn licht en Zijn liefde kunnen je helpen de pijn van de innerlijke littekens te begrijpen, te aanvaarden en te verlichten.De pijn mag er zijn. Dat heeft je zo gevormd en is deel van je bestaan geworden.Littekens kunnen ook steun geven als blijde herinneringen. Je weet dat ze er zijn, maar je weet ook dat het heden verdient om beleefd te mogen worden. Soms wordt zelfs een herinneringskenmerk als uiterlijk litteken op de huid aangebracht, als een troostvolle herinnering.Bron:overdenkingen/Heide,Ad


    WAAROM LEVEN-BEMOEDIGING-WAT IS DE WAARHEID OVER JOU☺25 augustus☺ Tijdens je leven hoor je allerlei geluiden over God, jezelf en anderen. Ervaringen hebben je een beeld gegeven van jezelf, God en je naaste. Maar klopt dat beeld wel met de werkelijkheid, met de waarheid over jou? Wat is de Waarheid over jou en mij? Ken jij die Waarheid?

    WAAROM LEVEN-ER IS HOOP-HEB JE HOOP-SPECIAAL VOOR JOU KWAM IK☺25 augustus☺ Wie je ook bent en wat je ook hebt meegemaakt, Hoe gebeurtenissen je soms kunnen overspoelen. Er is KRACHTIG en BELANGRIJK NIEUWS dat je niet mag missen in je leven. Of je nu jong of oud bent, ziek of gezond. Het is een superblij bericht voor ieder mens. Voor jou en mij! Het is de geboorte van Jezus, de Zoon van God. Jezus, redder en verlosser van iedereen die in Hem gelooft. Hij kwam naar de aarde voor jou! Bron:waarom leven.nl


    GEDICHTEN-GELOOF HOOP EN LIEFDE-HET GEVLEUGELDE HART☺25 augustus☺ Zal Jouw liefde de zegel zijn op mijn hart? Zullen we elkaar dan lezen zoals de Bijbel het zegt? Zullen Jouw armen de zegel zijn op mijn hart? Me dwingen weg te vliegen, in een wereld zo hard. Of kijken we verder dan de dood zoals het vuur van de hartstocht brandt veel dieper binnenin gezien de tekenen van Jouw hand. Lejeune, Cil

    GEDICHTEN-GELOOF HOOP EN LIEFDE-LIEFDE☺25 augustus☺ Liefde is; zichtbaar teken zijn, openbreken van de knop, bloem worden, stralen in het klimaat van Gods licht en warmte, dwars door de nacht van hier en nu tot in de nieuwe dag. Jan Mul Gedichtensite.nl


    ○○○BIJBELS DAGBOEK-ALS GOD SPREEKT☺11 september☺‘De HEER richtte zich tot Jona…’Jona 1:1a. Jona zorgde voor ellende voor de bemanning én de boodschap van hoop en redding werd niet verkondigd in Nineve. Daarnaast bracht Jona ook zijn eigen leven en welzijn in gevaar. Wat een rampzalige gevolgen van zijn ongehoorzaamheid. De heidense bemanning toont hier een groter ontzag voor de Heer dan de dienstknecht van de Heer. Zo gebruikte de Heer de ongehoorzaamheid van Jona om zich toch aan de heidense bemanning te openbaren, dwars door de storm. En Jona? Hij ging ten onder, letterlijk, in de diepte van de zee. Zijn verdiende loon. Toch? Maar God denkt daar anders over en zoekt zijn ongehoorzame dienstknecht op. INFO:Nineve was de hoofdstad van de Assyriërs, een gehaat en veracht volk voor de Joden. Daarom vond Jona dat die stad maar vernietigd moest worden en niet gered. En daarom gehoorzaamde hij de Heer niet, en dat had verstrekkende gevolgen. Als we weglopen voor Gods wil, gaan we altijd in de verkeerde richting.

    BIJBELS DAGBOEK-BEROUW EN GENADE☺11 september☺Naar de diepste gronden van de bergen daalde ik af in de aarde; haar grendels sloten zich voor eeuwig achter mij. Maar uit het verderf trok U mijn leven omhoog, HEERE, mijn God!’ Jona 2:6. Jona krijgt berouw zoekt de Heer in zijn ellende en de Heer hoort naar hem. De Heer geeft hem een nieuwe kans. Zo komt Jona weer ‘boven drijven’ op het strand, maar nu als een bereidwillige dienstknecht om te doen wat de Heer van hem vraagt. Zie je de lijn hier mooi in de tekst getekend? Door de zonden ‘daalde Jona af’, maar na zijn berouw en door Gods genade ‘trok God zijn leven weer omhoog’ (vs.6 HSV). Soms lijken we op Jona. We gaan onze eigen weg, houden geen rekening met de wil van God en onze weg loopt dood.


    GODQUESTION-WAAROM WORDT ONS IN MATTHEUS 6:25 GEZEGD: MAAK U GEEN ZORGEN OVER UW LEVEN☺11 september☺Jezus geeft verschillende redenen waarom we ons geen zorgen hoeven te maken of ons zorgen hoeven te maken over de dagelijkse behoeften van dit leven. "Want het leven is meer dan voedsel, en uw lichaam meer dan kleding" (Lucas 12:23). Voedsel en kleding staan misschien hoog op onze prioriteitenlijst, maar er zijn hogere prioriteiten.

    d4OhNvs.th.jpg

    GODQUESTION-WAAROM WORDT ONS IN MATTHEUS 6:25 GEZEGD: MAAK U GEEN ZORGEN OVER UW LEVEN☺11 september☺Angst en zorgen zijn het tegenovergestelde van geloof en vertrouwen. Gods Woord aan ons als gelovigen is dit: "Maak je nergens zorgen over; Bid in plaats daarvan over alles. Vertel God wat je nodig hebt en bedank hem voor alles wat hij heeft gedaan. Dan zul je Gods vrede ervaren, die alles wat we kunnen begrijpen te boven gaat. Zijn vrede zal uw hart en gedachten behoeden terwijl u in Christus Jezus leeft" (Filippenzen 4:6-7). Bron:gotquestions.org Bron:gotquestions.org


    ○○○IBB-DAGVERS-GOD IS BARMHARTIG EN GENADIG☺11 september☺Toen God zag dat zij inderdaad anders begonnen te leven, kwam hij terug op wat hij gedreigd had hun aan te doen, en hij deed het niet. Jona 3:10. Het verlangen naar de wederkomst van Jezus is soms groot. Dan zullen de zondaren en de zonden worden vernietigd en komt er eindelijk vrede, rust en geluk. Maar de Heer zoekt nog steeds zondaren om te redden, tot die dag dat zijn Zoon terugkomt. En tot die dag mogen we mensen wijzen op de vergeving van zonden door de genade van God. Loop niet de andere kant op, zoals Jona, maar getuig van je Heiland en Heer. Neem de woorden van Paulus ter harte waarmee hij Timoteüs aanmoedigt om te blijven verkondigen, gelegen of ongelegen…

    IBB-DAGVERS-JONA EN DE WONDERBOOM☺11 september☺Nu liet de HEER God een wonderboom opschieten om Jona schaduw boven zijn hoofd te geven en zijn ergernis te verdrijven. Jona was opgetogen over de boom. Jona 4:6. Toen de stad zich bekeerde en God de stad niet veroordeelde, zag Jona dat als verloren tijd en energie. Hij verheugde over de schaduw van de boom. Maar hij had geen oog voor God en zijn grote vreugde om de bekering van mensen; honderdtwintigduizend mensen, die Jona als vijanden beschouwde. Maar is niet elk mens een vijand van God geweest? Is het niet door Gods genade dat we nu kinderen van Hem mogen zijn door zijn Zoon, onze Heiland? Verzoend met Hem! Laten we ons verheugen in wat Hem vreugde geeft: de verlossing van zondaren. Bron:IBB


    ☻☻🙇🏾🙇🏾‍♂️GELOOFT-GOD KENNEN-JE BENT PERFECT IN GODS OGEN☺25 augustus☺Hebreeën 10maar deze Priester is, nadat Hij één slachtoffer voor de zonden geofferd had, tot in eeuwigheid gezeten aan de rechterhand van God.Want met één offer heeft Hij hen die geheiligd worden, tot in eeuwigheid volmaakt. Als jij Jezus aanvaard hebt als God en Verlosser, dus, als je wedergeboren bent, dan ziet God jou zonder fout, smetje of onvolmaaktheid. Prijs Zijn Woord en het volbrachte werk van Zijn Zoon Jezus Christus.

    🙇🏾‍♀️🤲🏾GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-KIES HET ECHTE LEVEN☺25 augustus☺Spreuken 18 Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten.Als we om ons heen kijken, zien we veel ellende, ziekte, armoede, criminaliteit en zwakte. We kunnen het niet ontkennen. Echter, de vraag is nu wat we doen, wat we zeggen en hoe we handelen!?Bron:gelooft.com


    🤲🏾🙇🏾‍♀️GOTQUESTION-WAT IS CHRISTELIJKE VERZOENING☺11 september☺☺Het feit dat we verzoening nodig hadden, betekent dat onze relatie met God verbroken was. En het feit dat God heilig is, betekent dat wij de schuldigen waren. Onze zonde heeft ons van Hem vervreemd. De dood van Jezus Christus aan het kruis is de basis van onze vergeving en rechtvaardiging. Door genade, door geloof in Zijn Zoon, maakt God ons grondig opnieuw naar het beeld van Christus.

    🙏🙏🏾GOTQUESTION-WAT IS CHRISTELIJKE VERZOENING☺11 september☺God en mens worden samengebracht: de voormalige doden in de zonde worden opgewekt tot nieuw leven. "We zijn niet langer vijanden, goddelozen, zondaars of machtelozen. In plaats daarvan is de liefde van God in onze harten uitgestort door de Heilige Geest die Hij ons heeft gegeven (Romeinen 5:5). Het is een verandering in de totale staat van ons leven"(wordt vervolgd)Bron:gotquestions.org


    ◘◘◘DPM-IK KIJK UIT WAT IK KIJK☺30 augustus☺Ik houd mijn blik alleen gericht op Jezus. Hebreeën 12:2.Daarbij moeten wij blijven kijken naar Jezus, die ons de weg wijst. Hij is het doel van ons geloof. Hij kon Zich aan het kruis laten slaan en de schande negeren, omdat Hij wist welke blijdschap Hem te wachten stond. En nu zit Hij aan de rechterzijde van de troon van God. EINDE

    DPM-GEEN OCCULTISME☺30 augustus☺Occulte dingen zijn bovennatuurlijke dingen die niet van God zijn. De bijbel waarschuwt ons dat we daar ver weg van moeten blijven. Deze kaart herinnert je aan die keuze. Lukas 6:46-47. Hoe haalt u het in uw hoofd Mij Here te noemen? U doet niet eens wat Ik zeg. Ieder die naar Mij komt luisteren en doet wat Ik zeg,


    ♦♦♦♦HET GOEDE ZAAD☺25 augustus☺ De Heer zag dat de mensen op de aarde erg slecht waren. Alles wat ze bedachten en deden was slecht. Genesis 6:5. Als God vandaag zou ingrijpen en afrekenen met het onrecht van een mensengeslacht dat Hem heeft afgewezen, zou dat een onverbiddelijk oordeel betekenen. En vandaag de dag is de mens niet beter. Zijn basis probleem is de zonde, die al zijn handelen bepaalt. Maar God is inderdaad liefde. Hij heeft de liefde geopenbaard door Zijn Zoon, Jezus Christus, in deze wereld te zenden.

    ♦♦♦♦HET GOEDE ZAAD☺25 augustus☺ God oordeelde Hem aan het Kruis van Golgotha voor de schuld die niet van Hem was, maar voor ons, zodat ieder die in Hem gelooft eeuwig leven kan ontvangen. God blijft niet zwijgen. Hij spreekt door Christus, door het Evangelie. Iedereen moet de kans krijgen om de taal van het kruis te horen. Daarom heeft Jezus nog niet ingegrepen.


    ♦♦♦♦DAGBOEK-VOLHARDING-DE NOODZAAK VAN DISCIPLINE☺11 september☺Aarzel niet een jongen te straffen, van een pak slaag gaat hij echt niet dood. Door hem af en toe te straffen kunt u hem voor de ondergang behoeden. Spreuken 23:13-14. Het verwerven van wijsheid komt nooit zomaar tot stand. Luisteren naar wijsheid, observeren van wijzen en hun gedrag, en dat in je hart bewaren en daarover nadenken, daarop reflecteren is een forse opgave. Daarvoor is discipline nodig, gehoorzaamheid om door te zetten, ook als er veel andere en leukere dingen te doen zijn.

    DAGBOEK-VOLHARDING-DE NOODZAAK VAN DISCIPLINE☺11 september☺ Straf een kind als het nodig is. Hij zal van een pak slaag heus niet dood gaan. Je slaat hem wel met de stok, maar daarmee red je juist zijn leven. Spreuken 23:13-14. De wijze opvoeder laat zelf die discipline in zijn leven zien, maar legt die discipline ook aan zijn zoon op, als dat nodig is. Dat kan altijd zonder strafmaatregelen. En de wijze opvoeder zal vooral die strafmaatregelen kiezen die karaktervorming tot doel hebben en niet een korte slaafse gehoorzaamheid. Respect voor gezag zal opbloeien als er sprake is van dienend gezag. [Liefde en tucht kunnen niet zonder elkaar]Bron:Volharding 2024


    GEMEENTEVANGOD-WAT DEED JEZUS CHRISTUS ALS MENS OP DE AARDE-HOE CHRISTUS IS VANDAAG☺25 augustus☺Onze kennis van mensen en gebeurtenissen van het verleden is gebaseerd op mondelinge en geschreven verslagen.Maar niet alle verslagen zijn geheel nauwkeurig of betrouwbaar. Mensen veranderen soms de feiten over een persoon of gebeurtenis om ze in overeenstemming met hun eigen ideeën te brengen.Voordat we dus verder gaan met een beeld te schetsen van het leven van Jezus Christus, moeten we een nauwkeurige en betrouwbare bron hebben.

    GEMEENTEVANGOD-WAT DEED JEZUS CHRISTUS ALS MENS OP DE AARDE-JEZUS CHRISTUS FEIT OF FICTIE☺25 augustus☺Onze kennis van mensen en gebeurtenissen van het verleden is gebaseerd op mondelinge en geschreven verslagen.Maar niet alle verslagen zijn geheel nauwkeurig of betrouwbaar. Mensen veranderen soms de feiten over een persoon of gebeurtenis om ze in overeenstemming met hun eigen ideeën te brengen.Voordat we dus verder gaan met een beeld te schetsen van het leven van Jezus Christus, moeten we een nauwkeurige en betrouwbare bron hebben.Bron:gemeentevangod


    WAAROM LEVEN-BEVRIJDING-ONTDEK DE KRACHT VAN VERGEVEN☺25 augustus☺ Jezus is ook voor jou een marteldood gestorven. En is weer opgestaan uit de dood, Hij leeft! Daarmee heeft Hij voor jouw zonden betaald. Zodat jij vergeving kunt ontvangen. Wil je (weer) vrij worden en Gods liefde ervaren? Maak dan vandaag een radicale keuze: Vertel al je zonden aan God. Vraag vergeving aan Hem in Jezus' naam. En keer de zonde de rug toe. Breek ermee in Jezus' machtige naam. Voor echte, diepe opruiming gaat het nog een stap verder...

    ♣♣♣WAAROM LEVEN-BEVRIJDING-VERGEEF ANDEREN☺25 augustus☺ Gods liefde is zo krachtig. Als je daarmee helemaal bent gevuld, kun je zelfs je vijanden vergeven. Elke keer opnieuw... '...omdat de liefde Gods in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, die ons gegeven is.' (Romeinen 5:5) Bron:waarom leven.nl


    OVERDENKING VAN VANDAAG☺30 augustus☺Vergeving is iets fantastisch als het leidt tot een ander leven. Jezus kwam om ons weg te leiden van onze zonden, naar hem toe en voor verlossing. Hij gaf ons vergeving, maar is ook zorgzaam genoeg om ons niet in onze zonden te laten!

    OVERDENKING VAN VANDAAG☺30 augustus☺God geeft ons twee geschenken om te voldoen aan de eisen van de wet voor rechtvaardiging, maar die de wet zelf ons nooit zou kunnen geven. Ten eerste, hij geeft ons het volmaakte zoenoffer -- zijn Zoon Jezus -- om te vergeven, te reinigen en ons te bevrijden van onze zonde. Ten tweede geeft hij ons zijn Geest om ons kracht te geven om te worden zoals hij wil dat we zijn. God geeft ons een nieuwe overeenkomst die beloofd werd door de Wet en de Profeten. God zij geprezen voor zijn plan, zijn beloften en zijn gaven!Bron:yssa


    WEETMAGAZINE-BIJBEL-HET PARADIJS WAS EEN SPROOKJE-NAAMS VERWARING☺11 september☺Deze Adima en Iva werden door Brahma op het eiland Ceylon geplaatst om te wonen. Hun zoon Cardama zou zijn broer Dacsha bovendien vermoord hebben terwijl hij een offer deed, wat verwijst naar Kaïn die Abel vermoordde. De Indiase Veda’s kennen nog veel meer flarden van onze oergeschiedenis: zij noemen ook de vloedoverlevende, Manu, en zijn zonen Sherma, Charma en Jyapeti (zoals vermeld in het hindoegeschrift Padma Purana). De oude bevolking van India was zich dus bewust van haar ‘roots’.

    WEETMAGAZINE-BIJBEL-HET PARADIJS WAS EEN SPROOKJE-VERWATERD VERHAAL☺11 september☺Als je je realiseert dat deze volken lang na de vloed leefden, dan is het verbazingwekkend dat zij nog zoveel flarden van de geschiedenis in de Hof van Eden kennen. Dat er een heleboel is vervaagd en verwaterd, is dan ook niet vreemd; de geschiedenis werd vanaf Noachs tijd bij veel volken vaak mondeling (en via Sem ook schriftelijk) doorgegeven van generatie op generatie. Dan komen er elementen bij die niet oorspronkelijk zijn, en andere elementen verdwijnen. [Als je niet gelooft in de Bijbel, is het niet uit te leggen]Bron.weet-magazine.nl


    WERELD VAN MORGEN-UW BIJBEL IS OOK EEN DIEETBOEK☺11 september☺De Bijbel is geen leerboek over voeding of lichamelijke gezondheid. Maar als we zien hoe waardevol de Bijbelse instructies zijn op zoveel andere gebieden van het menselijk leven, is het niet verrassend dat de bijbel een belangrijke leidraad is voor hoe we het beste een goede lichamelijke gezondheid kunnen verkrijgen en in stand houden.Uw Bijbel geeft ons inderdaad een verscheidenheid aan belangrijke instructies aangaande het opbouwen en behouden van onze gezondheid. Maar is lichamelijke gezondheid een doel op zich, of is deze voornamelijk een middel tot een groter doel? Douglas S. Winnail

    WERELD VAN MORGEN-WAAR KUNNEN WE DE WARE BETEKENIS VAN HET LEVEN VINDEN-BETEKENIS VINDEN IN EEUWIGE LEVEN☺11 september☺ De discipelen van Jezus zochten de dood niet op, maar hun bereidheid om als martelaar te sterven is een overtuigend bewijs dat zij de opgestane Jezus hadden gezien en wisten dat Zijn opstanding waar was.. Als er geen leven na de dood is, dan moet ieder van ons kiezen wat voor hem of haar zinvol is. Voor velen betekent dat ‘eet en drink, want morgen sterven we!’. Maar als eeuwig leven mogelijk is, is het dan niet verstandig om zo te leven dat we Degene die eeuwig leven schenkt behagen? EINDEBron:wereldvanmorgen.nl


    ♠♠♠ 🌊🛥️WEET-MAGAZINE-WERELD WIJDE OF LOKALE ZONDVLOED-DRIE HOOFDVISIES☺30 augustus☺Vandaag de dag zijn er drie hoofdvisies op de omvang van de vloed in de tijd van Noach:De zondvloed was een wereldwijde overstroming.De vloed betrof heel de toenmalige bekende wereld (het Midden-Oosten). Het was een zeer grote vloed, maar andere werelddelen en hun bewoners bleven gespaard.Het was een regionale vloed in de omgeving van de Tigris en de Eufraat, of bij de Zwarte Zee. De overlevering van deze overstroming werd in de loop van de tijd steeds omvangrijker.

    WEET-MAGAZINE-WERELD WIJDE OF LOKALE ZONDVLOED-DE ZONDVLOED IN HET NIEUWE TESTAMENT☺30 augustus☺Hoe keken de discipelen aan tegen de vloed?De zondvloed is niet alleen een gebeurtenis die in het Oude Testament wordt beschreven. Ook het Nieuwe Testament verwijst ernaar. Dit zijn enkele van de belangrijkste plekken: Jezus vertelt dat de hemel en de aarde voorbij zullen gaan. Hij vergelijkt de tijd van de komst van de Zoon des mensen met de tijd van Noach. Bron:weet-magazine.nl


    ♦♦♦WERELD VAN MORGEN-EEN GRUWEL VOOR GOD-ONREINE VOEDSEL☺11 september☺Ander karnivoren vlees kan ook besmet zijn met dit organisme en zelfs potentieel "rein" vlees kan gevaarlijk veranderd worden door verkeerd veevoer. Koeien zijn normaal gesproken planteneters, maar kunnen een ziekte oplopen, die bekend is als bovine spongiform encefalopathie (BSE), wanneer zij gevoed worden met veevoer, dat het vlees van dood vee bevat. Een verwant syndroom, Creutzfeldt-Jakob ziekte kan dan aangetroffen worden in mensen, die het vlees eten van koeien, die lijden aan BSE.

    WERELD VAN MORGEN-EEN GRUWEL VOOR GOD-SEKSUELE GRUWELEN☺11 september☺Helaas wordt tegenwoordig de verbintenis tussen man en vrouw in toenemende mate gebagatelliseerd. Mannen en vrouwen verwachten vaak vóór het huwelijk "seksueel actief" te zijn en de samenleving accepteert steeds meer seksuele relaties tussen personen van hetzelfde geslacht, zelfs hoewel God het een gruwel noemt. (Leviticus 18:22)Bron:dewereldvanmorgen.nl


    ALLABOUTLIFECHALLENGES-GEZINSRUZIES-WAT ZIJN DAT☺30 augustus☺Gezinsruzies zijn net zo gevarieerd als de mensen die erbij betrokken zijn. De wrevel kan het gevolg zijn van een man die werkverslaafd is geworden, wat ertoe kan leiden dat zijn vrouw zich eenzaam voelt en hierdoor rancuneuze gevoelens ontwikkelt.

    ALLABOUTLIFECHALLENGES-WERK VERSLAAFD-EIGENSCHAPPEN VAN EEN WORKAHOLIC☺30 augustus☺Net als andere verslaafden heeft de werkverslaafde (ook wel workaholic genoemd) te kampen met een ongezonde verslaving. Hij (of zij) is verslaafd aan zijn werk, zijn carrière of het geloof dat hij "de enige is die het karwei op de juiste manier kan klaren". Zonder deze verterende concentratie op zijn werk kan de werkverslaafde het gevoel hebben dat hij een mislukkeling is weinig waarde heeft. Vaak is dit een teken van onzekerheid of een onvermogen om prioriteiten te stellen.Bron:allaboutlifechallenges.org



    👪👨‍👩‍👧‍👦GEMEENTEVANGOD-DE WARE KINDEROPVOEDING-VIJF BASISREGELS VOOR OUDERS-HEB UW KINDEREN LIEF☺30 augustus☺Kent u de vijf basisregels voor goed ouderschap? Er zijn ouders die geen enkele van deze regels toepassen – in feite voeden zij hun kinderen niet op. Sommige ouders brengen slechts twee of drie regels in praktijk. Niemand heeft meer liefde nodig dan een kind. Ouders kunnen die liefde en zorgzaamheid dagelijks laten merken, ongeacht of dat nu aan een baby of aan een tiener is.

    GEMEENTEVANGOD-DE WARE KINDEROPVOEDING-SMEED HECHTE FAMILIEBANDEN-EEN HECHT GEZIN☺30 augustus☺In deze gejaagde maatschappij lijkt er nog maar weinig tijd te zijn voor eenvoudige maar zinvolle gelegenheden als een etentje met grootouders of een familiebijeenkomst. En omdat we voor zulke dingen niet de tijd nemen, houdt de lijm die een familie moet bijeenhouden niet goed.Bovendien wordt een gezin dat Gods normen in ere wil houden vaak niet geaccepteerd door de familie. Helaas begrijpt het ’christendom’ Jezus' woorden niet.Bron:gemeentevangod.nl


    🤲🏾🙇🏾‍♀️◘◘◘CORRIE TEN BOOM-WACHT AF☺30 augustus☺Schrijf niet zonder meer alles aan God toe. Neem niet alles vanzelfsprekend aan dat dromen, stemmen, indrukken, gezichten en openbaringen van God zijn. Zij kunnen van Hem zijn, of van de duivel, of uit onze eigen natuur voortkomen. 1 Johannes 4:1-Geliefden, vertrouw niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn." Lieve broeders en zusters, geloof niet zomaar iedereen. Ga bij iedereen na of zijn boodschap wel echt van God komt. Want er lopen heel veel bedriegers op de wereld rond. Vrienden, geloof niet iedere geest, maar ga eerst na of iemand door de Geest van God bezield wordt, want er lopen nogal wat valse profeten op deze wereld rond.

    ◘◘◘CORRIE TEN BOOM-WE BEGRIJPEN HET NIET ALTIJD☺30 augustus☺Gods wegen zijn soms ondoorgrondelijk. Hij leidde de Israëlieten om het land van de Filistijnen heen, hoewel het korter was geweest door dat land te trekken. Jesaja 55:8-Mijn plannen zijn niet dezelfde als die van u en mijn gedachten zijn niet uw gedachten! De Heer zegt: "Want mijn plannen zijn niet jullie plannen. En Ik doe de dingen op een andere manier dan jullie, zegt de Heer.


    d4OG6V1.th.jpg

    👴👵ALLABOUTJEZUSCHRIST-DE OPSTANDING VAN CHRISTUS☺21 augustus☺De opstanding, of verrijzenis, van Christus is de kern van het Christelijke geloof. Het is de historische gebeurtenis waarmee de Christelijke leer valt of staat. De apostel Paulus maakte dit duidelijk in zijn eerste brief aan de Korintiërs: Want als er geen opstanding uit de dood bestaat, is Christus óók niet opgestaan uit de dood. En als Christus niet is opgestaan uit de dood, dan betekent onze boodschap helemaal niets. Dan heeft het ook geen zin om in Hem te geloven. Als we alleen voor het leven hier op aarde het goede van Christus verwachten, zijn we de zieligste mensen van de hele wereld. 1 Korinthe 15:13,14 en 19.

    d4OVCYJ.th.jpg

    ALLABOUTJEZUSCHRIST-DE OPSTANDING VAN CHRISTUS-DE ZAAK VEREENVOUDIGEN☺21 augustus☺Het geloof (of het gebrek aan geloof) van een mens in de opstanding van Christus kan in het algemeen worden samengevat door de antwoorden op drie vragen:Is Christus werkelijk aan het kruis gestorven? De opstanding van Christus is uiteraard niet mogelijk als Hij niet eerst stierf.Als Christus aan het kruis is gestorven, was het graf daarna werkelijk leeg? Ook dit is vanzelfsprekend: zonder een leeg graf is het idee van de opstanding betekenisloos.Bron:allaboutjesuschrist.org


    ONDERWIJS:NOTITIES BIJ MIJN BIJBEL: IN HET BEGIN SCHIEP GOD DE HEMEL EN DE AARDE☺11 september☺Alleen God bestond toen en Hij begon met alles te scheppen wat we nu om ons heen zien.Wij beginnen eerst iets te verklaren, maar zo doet God niet. Hij verklaart Zichzelf niet, maar Hij openbaart Zichzelf als de grote schepper. Dan dank ik die grote schepper dat ik Hem Vader noemen mag. Dat is niet een vanzelfsprekende zaak.

    ONDERWIJS:NOTITIES BIJ MIJN BIJBEL: IN HET BEGIN SCHIEP GOD DE HEMEL EN DE AARDE-SCHEPPER☺11 september☺Toen ik tot bekering en geloof kwam, maakte God mij tot zijn kind en daarom mag ik Hem Vader noemen.Dat staat niet allemaal in Genesis 1, maar dat onthult de Bijbel als je doorgaat met lezen van dat wonderbare boek.“Maar”, zal iemand zeggen: “dat moet je dan maar geloven”. Inderdaad, maar geloof is niet een onzekere zaak. De Bijbel zegt daarvan “Het geloof nu is de zekerheid van wat men hoopt, de overtuiging van wat men niet ziet”(Hebr. 11:1). Bron:christelijknieuws


    d4ORvhG.th.jpg

    HISTORIANET-CULTUUR-HOEPELROK WERD DUIZENDEN VROUWEN FATAALVROUWEN GEGREPEN DOOR DE WIND☺21 augustus☺Tijdens een wandeling moest een vrouw in hoepelrok met grote stappen lopen om te voorkomen dat de rok wild heen en weer ging slingeren. Traplopen was nog moeilijker – bij een steile trap konden brutale knapen zo onder haar rok kijken, en bovendien moest ze hem hoog optillen om niet te struikelen. Daarbij ontblootte ze haar benen nog verder, wat voor de preutse moralisten weer reden was om te steigeren.

    d4O5SAF.th.jpg

    HISTORIANET-CULTUUR-HOEPELROK WERD DUIZENDEN VROUWEN FATAAL-DUIZENDEN KOMEN OM IN DE VLAMMEN☺21 augustus☺In datzelfde jaar, op 8 december 1863, vond in het centrum van de Chileense hoofdstad Santiago de meest macabere gebeurtenis als gevolg van de rage plaats.Ruim 3000 kerkgangers woonden die avond de mis bij in een propvolle Iglesia de la Compañia voor het hoogtepunt van een maand van festiviteiten ter ere van Maria. De kerk was overdadig versierd met kaarsen, bloemenkransen en opzichtige draperieënBron:historianet.nl


    NIEUWS

    mobiele-telefoon-bewegende-animatie-0032

    MOET ER EEN MINIMUMLEEFTIJD VOOR SOCIALE MEDIA KOMEN? VEEL NEDERLANDERS VINDEN VAN WEL☺11 september☺Urenlang scrollen en in een misschien niet zo gezellig algoritme belanden: social media is lang niet altijd gezellig. En daarom is een groot deel van de Nederlanders van mening dat er een minimumleeftijd voor moet komen. De kritiek op sociale mediaplatforms zwelt aan. Bijna een derde van de jongeren wordt ongelukkig van social media, Ouders maken zich ook zorgen om het online leven van hun kinderen. 84 procent van de Nederlanders is voor een minimumleeftijd,Maar wat wordt dan die minimumleeftijd? 40 procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat de grens op 16 jaar moet liggen. 27 procent kiest voor 14 jaar. En 15 procent vindt zelfs dat je 18 jaar moet zijn om online actief te mogen zijn. Down under is er onderzoek gedaan naar het social media-gebruik van jongeren. Daaruit „blijkt dat bijna de helft van de jongeren negatieve ervaringen heeft gehad op sociale media”, Bron:metronieuws

    vliegtuig-bewegende-animatie-0084

    STEWARDESS LEGT UIT IER LETTEN WE OP ALS JE HET VLIEGTUIG INSTAPT☺11 september☺Voormalig stewardess bij Eurowings, Johanna Ramächers, vertelt waarom het zo belangrijk is dat iedere passagier wat aandacht krijgt. Dat is niet alleen voor het comfort van de passagiers, maar ook voor de veiligheid in het vliegtuig. Wist je trouwens dat vliegtuigpersoneel onderling bespreekt – soms met geheime codes.Als iemand te veel alcohol heeft gedronken, mag deze persoon niet aan boord”, Dit brengt namelijk een te groot risico met zich mee: mensen kunnen agressief worden tijdens de vlucht, en eenmaal in de lucht is het niet mogelijk om eenvoudig te landen in geval van problemen.Elke luchtvaartmaatschappij hanteert daarnaast zijn eigen regels voor hoe ver vrouwen in hun zwangerschap mogen zijn om te vliegen, vliegen is namelijk te riskant als ze ver in hun zwangerschap zijn. Een bevalling in het vliegtuig is onveilig en niet steriel, voor zowel de zwangere vrouw als haar medepassagiers. In geval van nood moeten zij een raam openen en medepassagiers kunnen helpen. Dit wordt altijd vooraf gecontroleerd. Bron:metronieuws

    restaurant-bewegende-animatie-0078

    DIT ZEEUWSE RESTAURANT WEERT BABYS EN PEUTERS SFEER EEN STUK BETER☺11 september☺Klaar met huilende baby’s en jengelende peuters: Mossels & Meer, een restaurant in Oostkapelle, heeft besloten dat na 17.30 uur de kleinste gasten niet meer welkom zijn. Dit om een rustige en ontspannen sfeer te creëren voor de andere gasten. Het Zeeuwse restaurant voerde de maatregelen vorig jaar in, nadat het restaurant regelmatig te maken kreeg met luide baby’s en peuters. „Veel ondernemers denken erover na, hoe ga je ermee om?”Tegelijkertijd merkt de restaurant-eigenaar wel dat de gasten die zonder baby’s en peuters komen, het beleid waarderen én dus ook langer blijven en meer geld besteden. „De stress is verdwenen en er komt een nieuwe doelgroep naar ons toe. Jonge stellen, echtparen die een paar dagen kinderloos erop uitgaan, senioren en vriendengroepen.” Ook hoteliers zien er hun profijt in: „Voor de hoteliers betekent het dat ze wat kunnen besparen, want kinderanimatie of een speeltuin hoeft niet. En de wensen van hun gasten zijn ook heel duidelijk: zij willen vooral rust, maar ook wat extra beleving — een verfijnde keuken,Bron;metronieuws

    melk-bewegende-animatie-0025

    DIT IS WAAROM JE GEEN HAVERMELK MAG KOPEN☺11 september☺Zoek je een pak ‘havermelk’ in de supermarkt? Dan zul je niets vinden. Dat woord staat op geen enkele verpakking: officieel mag je alleen een pak ‘haverdrink’ kopen. Het is fabrikanten namelijk verboden om zuivelnamen als melk, room en yoghurt te gebruiken voor producten zonder dierlijke melk. Zo verkoopt Alpro ‘This Is Not M*lk’ in plaats van havermelk, Albert Heijn ‘sojagurt’ in plaats van sojayoghurt, en Jumbo ‘plantaardige topping’ in plaats van kokosslagroom. Sommige productnamen hebben nu eenmaal een strakke definitie in de Nederlandse en Europese wetgeving, legt het ministerie van Volksgezondheid uit. Bron:googlenieuws

    DODELIJKE VERRASSING: VOEDSELBANK STOPT PER ONGELUK SNOEPJES MET CRYSTAL METH IN VOEDSELPAKKETTEN☺25 augustus☺Auckland - Een voedselbank in Nieuw-Zeeland kreeg een lading gedoneerde snoepjes binnen die zijn uitgedeeld aan daklozen. Later bleek dat er een hoge dosis methamfetamine, oftewel crystal meth, in het snoepgoed zat. De voedselbank probeert met man en macht contact op te nemen met iedereen die potentieel een van de snoepjes heeft geconsumeerd. Er zat namelijk geen snoep in de verpakkingen, maar stukken methamfetamine. Drie mensen zijn in het ziekenhuis behandeld na het eten van het snoepgoed.De New Zealand Drug Foundation concludeerde na het testen van de snoepjes dat deze tot wel 300 keer de ’normale’ dosis methamfetamine bevatten. Het consumeren ervan zou dus dodelijk kunnen zijn. Door het hoge drugsgehalte hebben de snoepjes een waarde van 550 euro.Inmiddels hebben agenten zestien snoepjes teruggevonden. Er is niet bekend hoeveel er precies in omloop zijn. De voedselbank werd gewaarschuwd door een cliënt, omdat de snoepjes een ’vreemde smaak’ hadden. Bron:googlenieuws

    BOLLETJE ROEPT KRUIDNOOT REFERENDUM IN HET LEVEN☺25 augustus☺Het állereerste nationale Kruidnootreferendum geeft iedereen de kans om zijn stem te laten gelden over wat nu het beste moment is om de pepernoten weer in de schappen te leggen, want die timing doet ieder jaar nogal wat stof opwaaien. Of je onze kruidnoten liever vroeger in de schappen wilt, liever later of liever het hele jaar door, we horen graag wat Nederland écht vindt en wie weet passen we ons beleid hierop aan”, vertelt Karlijn Ordelmans, Marketing Manager bij Bolletje, over het Kruidnootreferendum. Momenteel liggen per september de kruidnoten weer in de schappen, maar is dit ook het beste moment? Mocht de kwestie je écht aan het hart gaan, kun je dinsdag 13 september ook fysiek stemmen in Utrecht op het Vredenburgplein en op woensdag 14 augustus in Rotterdam op het Binnenwegplein. Op dinsdag 3 september zal de uitslag bekend worden gemaakt via het Instagram-account van Bolletje. Wij zijn benieuwd!Bron:tips weetjes.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!