NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
09-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golfbrekers - KENNISMAKING

 

Beste Angeltjeslezers,

Na veel wikken en wegen, na veel contacten, telefoons, mails en vergaderingen, maar vooral op jullie veelvuldig verzoek is er  gestalte gegeven aan een nieuwe blog waar wij volledig kunnen achter staan.

Een blog die er anders zal uitzien, de schrijfstijl, de dossierkennis van Ray, de tijd en energie  die hij in Angeltjes heeft gestoken zijn niet te evenaren. Maar het zal een blog worden  die zoals in het logo van Angeltjes staat : vrij en ongebonden een radicaal Vlaams standpunt zal brengen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

De redacteurs die in het verleden onderwerpen aanbrachten en artikels schreven voor Angeltjes hebben allemaal hun medewerking toegezegd en natuurlijk moet deze nieuwe blog nog groeien en zijn weg nog vinden, geef de redacteurs  dan ook even de tijd om deze blog te laten uitgroeien tot iets moois waar eenieder die Vlaams radicaal, antibelgicistisch en politiek incorrect is, zijn gading zal vinden en ook zijn mening via de reacties kan aanbrengen.

Er werden de voorbije maand al enkele nieuwe initiatieven gestart of slapende blogs heropgestart. Dit kunnen we alleen maar toejuichen, des te meer ons gedachtegoed verspreid wordt des te meer krijgt het bekendheid. Deze nieuwe blog wil zeker geen concurrentie zijn, integendeel. Wij hopen dat er een samenwerking en vooral wisselwerking kan zijn tussen deze blogs en dat mits goede afspraken artikels uitgewisseld kunnen worden tussen deze diverse blogs .

Hieronder kan u de gegevens vinden van de nieuwe blog en de link om naar de website te gaan.

Wij hopen dat u met zijn allen de weg zult vinden naar deze nieuwe blog en dat deze blog de nodige naambekendheid krijgt.

Ik bedank de redacteurs voor hun inzet en wens ze veel succes toe.

Gerda

 

 

Golfbrekers is de naam van de nieuwe blog, die zal trachten Ray De Bouvre’s geesteskind, Angeltjes, op te volgen.

De keuze voor deze naam ligt voor de hand.

Golfbrekers worden gebouwd als kustverdediging om het land te beschermen tegen nadelige invloeden vanuit de zee, om een beschut gebied te creëren, om erosie van het land tegen te gaan.   Vanuit deze definitie nam het idee gestalte het werk van Ray De Bouvre voort te zetten opdat we voor Vlaanderen een – zij het bescheiden - dam kunnen opwerpen tegen de belgische en mondiale bedreigingen.

Verbonden maar niet aan banden. 

Verbonden met ons land, met onze cultuur, met onze taal en gebruiken, met onze geschiedenis en met onze toekomst. 

Niet aan banden omdat de auteurs op deze blog onafhankelijke geesten zijn, die weigeren een muilkorf te dragen.

Vlaams-radicaal en anti-belgicistisch.  Euro-kritisch en ruimdenkend.  Groothartig en kleingevoelig.  Soms humoristisch en dikwijls zwartgallig.  Absoluut politiek-incorrect en waarheidsgetrouw.   

U hoeft het niet met ons eens te zijn, maar wie het is, bevindt zich in goed gezelschap.  Uw reacties en aanbevelingen zijn altijd welkom.  Scheldpartijen komen niet door de censuur van onze pr-verantwoordelijke. 

Houzee!

Redactie Golfbrekers

 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN

http://www.golfbrekers.be/


06-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank voor de steun

 

 

Beste vrienden,

 

Wij danken u voor de vele betuigingen van medeleven, voor de lieve woorden, voor de steun en voor de jarenlange trouw aan Ray van Angeltjes.

Ray heeft nu zijn laatste rustplaats bereikt. Hij is begraven op het Schoonselhof perk H lijn E rustplaats 9.

Zijn blog zal voorlopig online blijven, tot we ook voor deze nalatenschap een nieuwe bestemming gevonden hebben. Hiervan houden wij u via Angeltjes verder op de hoogte. Natuurlijk blijven wij openstaan voor suggesties welke via deze weg nog steeds kunnen worden gepost.

Indien u ter nagedachtenis van Ray het gedachtenkaartje per post wilt ontvangen, gelieve dan uw naam en adres door te mailen naar brave-angeltjes@hotmail.com met als vermelding (onderwerp) gedachtenkaartje.

 

Oprechte dank,

 

De familie.


30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray

Beste vrienden,

Na een intense strijd van twee dagen is Ray gisterenavond 29 december 2012 overleden als gevolg van een ernstige hersenbloeding. Wij zijn dan ook erg aangeslagen en diep bedroefd door dit verschrikkelijke verlies. Op vraag van vele lezers, kunnen jullie via deze weg een laatste eerbetoon uitbrengen door het plaatsen van een reactie op Angeltjes. Graag vernemen wij, geheel vrijblijvend, via de reservatie knop rechts bovenaan, of u vrijdag 4 januari aanwezig zal zijn. Dit stelt ons in de mogelijheid het nodige te regelen inzake de ceremonie.

Wij wensen alvast iedereen te bedanken voor de steun en wensen op onze beurt iedereen veel sterkte toe,

Gerda De Ryck

 


29-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray

 

Omstreeks 22h op vrijdag 28/12/2012 is Ray opgenomen in de afdeling intensieve zorgen met een ernstige hersenbloeding. Na een operatie van 5 uur hebben de dokters de situatie kunnen stabiliseren. Via zijn facebookpagina http://www.facebook.com/ray.vanangeltjes kunnen steunbetuigingen worden gepost. Voorlopig zullen er geen nieuwe artikels verschijnen op angeltjes. Indien er verandering komt in de situatie zullen wij u via deze weg op de hoogte houden.

 

Wij danken jullie voor de steun,

De Familie


31-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondertiteling Pat Condell

Voor ondertiteling in het Nederlands: klik op het rode veldje onderaan in het midden.

Dan op “ondertiteling vertalen”.
Dan in het veld “Afrikaans-Afrikaans”.
Sleep het rode knopje naar beneden tot je “Nederlands-Nederlands” ziet.
Klik daar op en bevestig met “ok”.

Het werkt effectief en de vertaling is behoorlijk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ramadam bombathon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart dik en dun

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.protesterende moslims : beschavingnadert
Klik op de afbeelding om de link te volgen

titel foto op harde schijf  "beschavingnadert"

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.logo knack + 't Pallieterke

Klik op de afbeelding om de link te volgen.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen in de wereld + Manu + Stan Lauryssens

 

 

        

 

http://www.viw-costablanca.com/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.barroso vanrompuy : angst

 


30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walsdroom : een verrassing

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniale bevers

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen gaat het beter !

 

 

 

Wie kent nog de Nederlandse liedjeszanger Willy Derby ?  Hij maakte "Daar bij die Molen" beroemd in Nederland en Vlaanderen tussen de beide wereldoorlogen.  In 1939 nam hij bovenstaand liedje op de grammofoonplaat op "Morgen gaat het beter", meer een blijk van hoop dan van doorzicht, want een jaar later stonden de troepen van Hitler in de Lage Landen.  Begeleidende foto's bij de video van taferelen tijdens de grote crisis die in Wall Street losbarstte.  Niets nieuws onder de zon.

Ray


28-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaad in Frankrijk sterk verhoogd

 

Frankrijk heeft nu het eerste jaar Hollande ervaren. Het is niet erg goed voor een land geleid te worden door een incompetente socialist zonder vaardigheden, die alleen maar de belastingen kan verhogen en geld uitgeven, in de wetenschap dat zijn kiezers hem altijd zullen blijven steunen.

Zoiets is niet erg goed voor de moraal van een land en het is dan ook nog de vraag hoeveel procent van Hollandes kiezers verantwoordelijk zijn voor de verhoging van de misdaadstatistieken.

http://galliawatch.blogspot.be/2012/12/frances-rising-crime-rate.html

In november 2012 werden er 15.000 slachtoffers meer geregistreerd dan in november 2011 (295.000 aangegeven incidenten tegen 280.000 in november 2011).

In detail bekeken werden er 17,2% meer woninginbraken gepleegd (meer dan 24.000), inbraken in zakenpanden verhoogden met 12,7% (bijna 6.000 feiten).

 In oktober maakten de gendarmen al melding van 25% toename van geweldsdelicten in de landelijke en voorstedelijke regio’s waar zij van dienst waren.

Deze meldingen werden als “atypisch” afgedaan door het ONDRP (Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales).

Maar in november kon deze verklaring niet langer stand houden. Het geweld nam nog eens toe met 19% in dezelfde zones, terwijl woninginbraken verhoogden met 21,7% (10.400 meldingen).

In november 2012 had Parijs een verhoging van 52,3% aangiften van zakkenrollen (1494 feiten), 21,4% meer diefstallen (1351) en 19,6% (894) gevallen van gewelddadige diefstallen.

http://frontpagemag.com/2012/dgreenfield/france-experiencing-dramatic-rise-in-crime/

 Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de Keuning ! Leve Onszelf !

 

 

Leve de Keuning ! De mens doet zijn best om de Vlamingen wakker te schudden.

En dat we eindelijk ook nog eens mogen lachen in 2013 met 't Pallieterke, want de redactie neemt de eretitel van Encyclopedie van de Vlaamse Beweging nogal ernstig.  Het blad lijkt soms meer op het ledenblad van de Nv-A, zonder de moppenbladzijde van Bart. Maar toch :  Leve 't Pallieterke !

En bovenop een stukje mooie muziek voor onszelf, onze dierbare lezeressen en achtbare lezers en voor de vrienden van het VB.  

Trouwens : Leve Onszelf ! En dat we nog lang veel maagzuur mogen bezorgen aan de zeveraars en de menselijke struisvogels, de beroepsmisleiders, de zakkenvullers, de islam-aanbidders, de trouwe volgelingen van de PS en de blinde vinken van het EU-gedrocht. Nog iemand ?   Als u zich gediscrimineerd voelt, omdat u niet tot de genomineerden behoort, schrijven naar : Opperrechter Angeltjes - Redactie - Vlaanderen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaan we nog meemaken ?

 

Gisteravond lekte uit in de Kruitfabriek (VIER) dat bij de uitvoering van Enrico Morricone's muziek  The good, the Bad and the Ugly in de Proms (Sportpaleis) een stukje filmpje zat waarin Bart de Wever eventjes figureerde als een vals loerende cowboy.  Het bleek dat niemand onder het publiek De Wever herkend heeft en dat vond hijzelf heel jammer, want er was heel wat tijd besteed aan de grime en de verfilming.

Wie herkent in deze afbeelding de grote man van de Nv-A ? Hebben ijdelheid en eerzucht de plaats ingenomen van  de veelvraterij ?  Van 2 januari 2013 af zal De Wever voor het eerst in zijn politieke loopbaan een echt uitvoerend mandaat volbrengen. Slechter dan zijn voorganger kan hij het niet doen, maar nog nooit waren de verwachtingen in een nieuwe burgervader in deze stad zo hoog gespannen : je hoort het dagelijks uit de meest onverwachte monden en hoeken. 

We laten hieronder een fragment zien uit de originele film The Good, the Bad and the Ugly.  Welke rol zal het worden, mijnheer de burgemeester ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ghelukkeg Nieuwjoar

 

Angeltjes heeft veel lezers in West-Vlaanderen en een van onze Mechelse lezers, vermoedelijk van West-Vlaamse oorsprong,  maakte ons zijn eindejaarswensen over in ons mooiste Vlaams, dat natuurlijk anders klinkt in Poperinge dan in Damme.

Westvlaamse nieuwjaarsgroeten


t Is were zoverre
de deure van 2013 stoat ip a gerre
een gheel nieuw joar
voor te leven met malkoar
liefde in 't ménage tussen de vint en de vrouwe
en is ter ol è keer miserie of boel
smiet olleszins met gèn meubels moar zet j'ip ne stoel
en laat het moar overwaaien da rottig gevoel
want oe da je 't ook kèèrt of oe da je 't ook droait,
't is dedju stille woar dat 't nooit een kèr woait.
Zie je momenteel nog nie van de straote
gèn paniek, t' is ip da vlak noois nie te loate
want wa zeggen ol die tupperware demonstranten
oen ze geconfronteerd worden met under klanten
'een dikke, een kromme, een schele of een dulle
ip ieder potje past er een ulle'.
Moar 'k wille ook nog teen en 't ander wenschen :
'k wensche julder wat da 'k zelve betrachte,
bij dage een bitje werk, en ruste bie nachte.
Als g' honger hebt, een bètje brood;
als g'durst é, geen watersnood;
geen schulden tenzij deze dat ge efnan kunt
betalen met gepaste munt.
En heel 't joar, lik of dat goat en stoat,
geen pijne noch smerte
aan je tanden of an 't herte.
Kortom, 'k wensche joen 't beste voar noaste jare
En 'k goa 't daarbie laten voor vandjare


 

(met dank aan Frans Leen)

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 Plussers reïntegreren, dankzij de file

  

 

Uittreksel De Fruitfabriek - VIER

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen : 69 v/d 70 burgemeesters hebben eed afgelegd

 

 

De gouverneur van de provincie Antwerpen, Mijnheer Cathy Berx, (links), overhandigt een rood doosje aan de nieuwe burgemeester van Antwerpen (rechts) na diens eedaflegging. Van de 70 burgemeesters uit de provincie dient enkel nog die van Willebroek bij Mijnheer Berx de eed af te leggen.  Op de achtergrond kijkt een glimlachende ambtenaar (midden) toe op de overhandiging van geschenken.  Dit is nog maar het begin. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Het Jaar van de Keizer* - Media Jaaroverzicht 2012

 

 

 

Een eigenzinnige selectie van de meest markante journalistieke gebeurtenissen, feiten en feitjes voor én achter de journalistieke schermen van het nieuwsjaar 2012. (Duur: 10 minuten)

Selectie en samenstelling: Frank Thevissen

Montage: De Vierde Onmacht

Productie: MadRabbitProDuck-tions ©2012


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het onbegrijpelijke laffe Westen !

 

Een onafhankelijk Brits universitair onderzoek bevestigt wat uit de artikelen van de afgelopen dagen overduidelijk bleek, namelijk dat het Christendom de meest vervolgde religie ter wereld is. Het zal tevens geen verrassing zijn wie met afstand de grootste boosdoeners zijn: moslims. In het Westen wordt uit angst voor 'racisme' en 'discriminatie' echter nauwelijks aandacht besteed aan de massale en vaak gruwelijke vervolgingen van christenen in naam van de islamitische god Allah en zijn profeet Mohammed.

Ook op kerstavond was het weer raak, deze keer in Nigeria. Islamitische terroristen overvielen een kerk, vermoordden de voorganger en 5 andere christenen en jaagden hen tot in hun huizen op. Het was één van de talloze slachtpartijen die moslims in Nigeria de afgelopen jaren op christenen hebben uitgevoerd, enkel omdat zij in de weg staan bij de vorming van een 100% islamitische Shariastaat.

'Christianofobie', vooral in moslimlanden

In zijn studie 'Christianofobie' constateert Ruport Shortt van de prestigieuze Britse Oxford Universiteit -één van de vijf beste universiteiten ter wereld- dat wereldwijd zo'n 200 miljoen christenen -circa 10% van het totaal- in meer of mindere mate worden vervolgd vanwege hun geloof in Jezus Christus. Deze vervolging varieert van 'gewone' discriminatie, achterstelling en inperking van de vrijheid van religie tot grof geweld zoals plunderingen, verkrachtingen en moorden, waar vooral moslims voor verantwoordelijk zijn. 12 van de 20 in het onderzoek genoemde landen hebben dan ook een islamitische meerderheid.

'Voorhoede Amerikaanse imperialisme'

In Pakistan, Egypte, Irak en Nigeria treden moslims het meest agressief op tegen christenen. Daarnaast hebben christenen het ook in India , Birma (Myanmar) en China zwaar. In India hebben militante Hindoes het op christenen voorzien, in China hebben de gelovigen te maken met onderdrukking door de staat, die het christendom beschouwt als de 'voorhoede van het Amerikaanse imperialisme'. Chinese christenen kunnen een carrière bij de overheid dan ook vergeten.

'Zelfverdediging'

In veel moslimlanden rechtvaardigt men de oorlog tegen christenen door te wijzen op de 'kruistocht tegen het terrorisme' die de Amerikaanse president George Bush na de aanslagen van 9/11 aankondigde. Het vervolgen en vermoorden van weerloze christenen wordt door sommige moslims dan ook als een vorm van 'zelfverdediging' beschouwd, ondanks het feit dat zij nooit iets te vrezen hebben gehad van de kleine christelijke minderheden in hun landen.

Negeren vervolgingen door Westerse elite 'verbijsterend'

Shortt noemt de reden waarom de Westerse politieke- en media elite weigert serieus aandacht te besteden aan de massale christenvervolgingen 'verbijsterend': men is bang om door het verdedigen van christenen en kritiek leveren op de islam en moslims voor 'racist' te worden uitgemaakt. De gevolgen van hiervan zijn met name in het Midden Oosten, de bakermat van het christendom, afschuwelijk: hier worden de gelovigen in Jezus Christus door het moslimgeweld letterlijk met uitroeiing bedreigd.

Marokkaanse afkomst verzwegen in media

In eigen land zien we die angst vooral terug in de politiek en media, die alles doen om te voorkomen dat de islam ook maar een beetje negatief in het nieuws komt. Zo wordt bijvoorbeeld de islamitische afkomst van misdadigers -denk aan de Marokkanen die grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopten en de scheidsrechter bedreigden met hem hetzelfde te doen- in veel media zoals NU.nl vrijwel altijd zorgvuldig vermeden, vooral omdat uit de statistieken blijkt dat moslims in extreme mate oververtegenwoordigd zijn in de Nederlandse misdaadstatistieken.

Duitsland geeft vrijbrief aan Turkse verkrachters

In Duitsland is het met de onderwerping -beter gezegd: angst- voor de islam nog veel erger gesteld. Het 'begrip' en 'medeleven' voor moslims en migranten dat door de heersende elite wordt geëist gaat inmiddels zover dat drie Turkse jongens die in Berlijn een Duitse vrouw van 20 verkrachtten enkel een voorwaardelijke gevangenisstraf kregen opgelegd en onmiddellijk op vrije voeten werden gesteld. Geweld, verkrachtingen en moorden door moslims en migranten zijn in de Duitse hoofdstad inmiddels schering en inslag, maar vrijwel niemand durft het openlijk te benoemen, laat staan aan te pakken.

Xander

http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/12/Oxford-Universiteit-Christenen-meest-vervolgde-gelovigen-ter-wereld

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brokkies uit Suid-Afrika

 

 

Mandela  

Oudpresident Nelson Mandela (94) is gisteraand – na 18 dae in die hospitaal – uit Pretoria se harthospitaal, die MediClinic, ontslaan.
Daar was aanvanklik groot geheimhouding oor die naam van die hospitaal, en die media was om die bos gelei toe ‘n mediaverklaring aangedui het dat hy in 1 Militêre Hospitaal was.
Hy gaan nou tuis in sy eie Gautengse huis in die rykmanswoonbuurt Houghton, net buite die Johannesburgse middestad.  Die ou man sal verdere mediese behandeling daar ontvang totdat hy gesond genoeg is om na sy Oos-Kaapse huis in Qunu te vertrek.  So het ‘n woordvoerder van die presidensie, mnr Mac Maharaj, gister op ‘n perskonferensie gesê.  Die oorsaak van sy ongesteldheid was longontsteking en galstene.  Dit was glo die langste wat Mandela ooit in ‘n hospitaal vertoef het.

 

Minder toeriste 

Sowat 3-miljoen minder toeriste as in Desember 2011 het in Desember 2012 Suid-Afrika besoek.  Dit verteenwoordig ‘n afname van 3%.  Dié gegewens is deur Suid-Afrika se 72 grensposte verskaf.  Die 7 besigste grensposte was: Johannesburg se internasionale lughawe (O.R.Tambo); Kaapstad se internasionale lughawe (Kaapstad); die grens na Zimbabwe (Beitbrug); die grensposte na Lesotho (Ficksburg; en Maseru); die grenspos na Swaziland (Oshoek); en die grenspos na Mosambiek (Lebombo).

 

Nie net Afrikaners

Nederland se Minister van Buitelandse Sake, Frans Timmermanns, het seker gemaak dat hy sy stamgenote in Suid-Afrika in die rug steek.
Die Tweede Kamer in Den Haag het ‘n mosie ter afkeuring van plaasmoorde in Suid-Afrika verwerp “omdat die mosie slegs die Afrikaners as slagoffers noem.”  Frans Timmermans is lankal bekend daarvoor dat hy ‘n vyand van die Afrikanervolk is.  Wat ‘n skande!  Sy eie stamgenote!  Indien die mosie oor “blankes” gegaan het, sou hy waarskynlik gesê het die woord is “rassisties”.  Dit is waarom ons nooit meer na “blankes” wil verwys nie, maar na “Afrikaners”, omdat daar geen rassistiese konnotasie aan “Afrikaners” geheg kan word nie.
Indien Timmermans wil dat die woord “swartes” ook gehoor moet word, kan die swartes mos vir hulself getuig en om hulp vra.  Buitendien gaan dit oor swartes wat wittes vermoor, en nie andersom nie.

 

Reuse getal padsterftes*

Suid-Afrika is al dekades lank een van die lande ter wereld met die hoogste getal padsterftes.  Daar is nog 4 dae van die jaar oor, en die syfer kan veel verander, maar tussen 1 en 27 Desember 2012 het meer as 1 000 mense reeds gesterf, en meer as 1 000 bestuurders (chaufeurs) is vir dronkbestuur in hegtenis geneem.  Oor dieselfde tydperk verledejaar (2011), het 1771 mense gesterf.  Mense wat die snelheidsperk van 120 km/h oorskry het, was 89.  Daar was enkele gevalle waar daar meer as 200 km/h gery is.  Alhoewel daar elke jaar veel gedoen word om padsterftes te verminder, neem sekere soorte ongelukke steeds toe.  Kop-aan-kopbotsings neem geweldig toe, so ook ongelukke wat deur dronkbestuur veroorsaak word.  Toetse het reeds bewys dat ‘n swarte se vermoë om afstand en spoed te skat erg swak is.  ‘n Swart chauffeur sal dus by ‘n kruising of ‘n T-aansluiting voor aankomende verkeer indraai sonder om seker te maak dat die afstand van ‘n aankomende voertuig veilig is.  Volgens hulle is dit die plig van die chauffeur in die hoofpad om snelheid te verminder wanneer ‘n stadige voertuig by die hoofpad aansluit.

Peter Murray

 * Verkeersdoden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Dag lieve vrienden

Om het jaar af te sluiten heb ik een fijn liedje gekozen, een liedje zonder veel toeters of bellen, een meezingbaar nummer met een mooie tekst: een liefdesverklaring.  Jullie zullen het liedje onmiddellijk herkennen, maar de zanger is bij ons een illlustere vreemdeling geworden.  Johnny Lion. 

Hij werd op 4 juli 1941 geboren als Jan van Leeuwarden in Den Haag.  Hij is als tiener de zanger van een schoolband, Johnny and His Jewels.  In de periode 1959-1965 spelen ze op menig feestje en in Haagse clubs.  Hun naam wordt door hun manager veranderd in Johnny Lion & The Jumping Jewels.  Ze laten zich inspireren door Cliff Richard en The Shadows.  In 1962 scoren ze in Frankrijk een hit met het nummer Guitar Tango van The Shadows, zelfs voordat deze laatsten er in eigen land succes mee hadden.  In 1963 spelen ze op het Grand Gala du Disque en het daarop volgend jaar toeren ze rond in Azië met meerdere top tien-noteringen als resultaat.

In 1965 begint het te rommelen binnen de groep en Johnny Lion besluit een solo-carrière op te starten.  Als de Jumping Jewels met Rob de Nijs gaan optreden, is hij razend. Toch staan Rob De Nijs én Johnny Lion, begeleid door de Jumping Jewels, in 1966 samen te zingen in de circustent van Toni Boltini. Inmiddels alleen én met een  Nederlandstalig repertoire scoort Johnny Lion in 1965 een grote hit met het keuzenummer van vandaag, Sophietje, een liedje waar Sophie van Kleef model voor staat. De zanger wordt live terzijde gestaan door The Young Ones, het latere Chapter II.

In 1966 doet hij dit nog eens dunnetjes over met het nummer Tjingeling. In de jaren die hierop volgen brengt hij nog enkele singles en LP's uit, maar het succes blijft uit. Hij opent samen met zijn vriendin en ontwerpster Sophie van Kleef de kledingboetiek 'Sophie en Johnny' aan de Oude Leliestraat in Amsterdam waar ook nationale en internationale popartiesten vaste klanten zijn. Johnny Lion houdt zich ook bezig met fotografie en acteren en hij is te zien in vele Nederlandse films en televisieseries.  In 1969 is het gedaan met de liefde en de gezamenlijke kledingboetiek. 

Zijn platenopnames kennen geen succes meer, ook de inkrimping van zijn artiestennaam “John Lion” brengt geen aarde aan de dijk.  In de tachtiger jaren doet hij een reeks concerten met zijn vroegere band voor Veronica.  Vanaf 1999 werkt hij als freelance journalist voor o.a. Sijthof Pers.

John Lion bleef na zijn zangcarrière werken bij Circus Boltini, waar hij vroeger een vast contract mee had als zanger, nu als perschef. 

Wij kennen slechts dat éne liedje, over het onverwisselbare Sophietje, de lentesymfonie, een genie in de liefde… tot de liefde op was.  Het was oorspronkelijk een Zweeds nummer, waarvoor Gerrit den Braber de Nederlandse tekst schreef. 

Drie dikke zoenen en een welgemeend “gelukkig nieuwjaar” voor jullie.

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 911)

 

 


 
Het zou onjuist zijn om te willen beweren dat het alleen in ons land gebeurt dat de beroepspolitiekers domme wetten maken, die niet alleen weinig of geen zin hebben, maar bovendien het door de belastingbetaler opgehoeste geld schromelijk misbruiken.

Onder impuls van een zekere Senator Reed werd er in het congress van de USA in 2005 een nieuwe wet gestemd. Deze wet gaf opdracht aan de National Mint om van iedere overleden Amerikaanse President muntstukken van 1 dollar te slaan als eerbetoon. Volgens de congresleden die deze wet stemden zouden vele Amerikanen die muntstukken wel willen gebruiken en zou er ook veel vraag komen van verzamelaars. Maar dit gebeurde helemaal niet en weinig of geen Amerikanen vroegen deze muntstukken bij hun bank aan.
 
Dit neemt niet weg dat er nu nog iedere dag bij de U.S. Mint in Philadelphia nog steeds 1.800.000 muntstukken PER DAG worden geslagen tegen een kostprijs van O,32 cent per dollar of 576.OOO dollar PER DAG! Bijna de totaliteit van deze geslagen muntstukken wordt met vrachtwagens naar een gehuurde opslagplaats in Baltimore gereden. Maar nu er reeds méér dan 1 miljard stukken werden geslagen geraakt dit magazijn ook vol. Er werd dus beslist om een nieuwe en veel grotere opslagplaats te gaan bouwen in Texas en alles naar daar te gaan verhuizen. Alleen de verhuiskosten worden nu geraamd op 3 miljoen dollar. En men blijft maar verder en totaal zinloos meer en meer van die ongewilde munten slaan.
 
Senator Reed gaf tijdens een interniew toe dat deze wet een fout was geweest en hij die muntstukken zelf niet gebruikt. Om deze onzin te stoppen is er opnieuw een wet nodig en dat kan nog lang duren verklaarde hij. Er worden niet zoveel nieuwe wetten gestemd en er zijn er nog een lange reeks die zeker voorrang hebben zodat men mag aannemen dat men nog minstens tot 2016 verder zal gaan met dergelijke munten te slaan waarbij er tegen die tijd niet minder dan 2 miljard in het centrale warenhuis zullen liggen !!!
 
Als zelf in een land zoals de Verenigde Staten dergelijke onzin mogelijk is hoeft het ons niet te verbazen dat onze beroepspolitiekers er ook bij ons regelmatig een zootje van maken!
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuigjongeren rukken nu al op tot in oude stadskern Antwerpen

 

Op het Steenplein bij de ijspiste zijn woensdagavond rellen ontstaan tussen jongeren van allochtone oorsprong, ijspistegebruikers en de politie. Nadien verplaatste de overlast zich naar het Stuivenbergplein en het politiekantoor in de Handelstraat.

De politie kreeg klachten binnen over jongeren die voetzoekers gebruikten aan de ijspiste en bezoekers met opzet omver schaatsten. Rond 19.30 uur ontstond er een korte schermutseling op de ijspiste zelf. Een 16-jarige jongen werd in eerste instantie bestuurlijk aangehouden, maar even later bleek ook dat hij slagen had toegebracht aan een andere bezoeker, een jongen van 15. Het slachtoffer was gewond aan het hoofd.

De verdachte werd gearresteerd. Intussen was de spanning aan de ijspiste gestegen. Een grote groep jongeren koos de kant van de verdachte en keerde zich tegen de politie.  Het gekende scenario van de lieverdjes.  En maak u geen illusies, Bart de Wever, er komen er steeds nieuwe bij.  En steeds meer. Benieuwd hoe onze nieuwe burgemeester deze problematiek gaat aanpakken.

De aanwezige politiemensen kregen bijstand van ploegen van de actie Hades. Het groepje jongeren vertrok en rond 20.40 uur was het weer rustig op het Steenplein. Wat wil zeggen dat de ganse toestand meer dan één uur heeft geduurd en dat intussen vele wandelaars en schaatsers de omgeving hebben verlaten.  Het tuig rukt nu al op naar de oude stadskern.

De betrokken jongeren werden echter niet veel later opgemerkt aan het Stuivenbergplein. Ook daar zorgden ze voor overlast door het smijten van voetzoekers en huisvuil. Via camerabeelden werd de aanstoker (17) van de overlast ter plaatse opgepakt en overgebracht naar het vlakbij gelegen politiekantoor in de Handelstraat. Hij bleef zich verzetten en probeerde de andere jongeren op te hitsen tegen de politie. Verschillende amokmakers trokken daarop naar het bureel in de Handelstraat. Ter plaatse werden opnieuw zeven jongeren bestuurlijk aangehouden. Zij werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan en zijn inmiddels allemaal terug in vrijheid gesteld.  Daar rekenen die smeerlapjes natuurlijk op, even mee met oom agent en een uurtje later fluitend de straat op. Waarom worden de onruststokers niet voor een nacht opgesloten ?

De softe aanpak die men al jaren toepast, lijkt nergens op en heeft geen enkel resultaat.  Hallo, mijnheer de burgemeester ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 december 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Aan iedereen

die wil weten hoe franstalige brusselaars over hun "landgenoten" van boven de taalgrens over ons denken raad ik aan om in de Soir de lezerscommentaren te lezen die verschijnen bij de politiek getinte artikels. Liefelijkheden zoals flamingants, boches du nord, merdeux, imbéciles en ander moois zijn er schering en inslag.

Als je dit vergelijkt met de nerderlandstalige kranten waar een verkeerd geplaatste komma reeds leidt tot een levenslange verbanning, dan besef je dat er ook in dit verband met twee maten en twee gewichten gewerkt wordt in dit land. En uitgerekend met deze krant wilde De Standaard een paar jaar geleden samenwerken "om de verstandhouding tussen de gemeenschappen te bevorderen".

Als je het smoelwerk van de hoofdredactrice Béatrice Delvaux bekijkt dan begrijp je onmiddellijk welk vlees men in de kuip heeft: haat, nijd en afgunst druipen er zo af. En uitgerekend dit soort volk voelt zich geroepen om ons de les te lezen en ons uit te maken voor het vuil van de straat.

Hoe lang pikken wij dit totaal misplaatst superioriteitsgedrag van deze zelfbenoemde superbelgen nog?

Regus Patoff

*****

Referenda in Egypte en in Antwerpen.

Zopas, december 2012, werd in Egypte een referendum gehouden over een nieuwe grondwet die o.a. de Shariawetgeving in voege zou brengen. In de media lees en hoor je kritische commentaren over de legitimiteit van de nieuwe regering. Van de 52000000 kiezers namen 17333333 kiezers aan de stemming deel (33,33%). Van de geldige stemmen waren er 11505866 JA-stemmen (63,8%) en 5827467 NEE-stemmen (36,2%). De meerderheid van de JA-stemmers die de nieuwe grondwet goedkeurden vertegenwoordigden slechts 22,12 % van het totaal ingeschreven kiezers maar behaalden toch de volstrekte meerderheid!!! Hebben de Egyptische president Mohamed Morsi en zijn Moslimbroeders hun mostaard in Antwerpen gehaald? Zij hebben namelijk “Een Lange Wapperke” gedaan! In 2009 werd in Antwerpen een referendum over de Lange Wapper gehouden. Van de 388089 kiezers brachten 133288 kiezers een geldige stem uit (34.34 %). De rest stemde blanco door niet te komen opdagen of door een ongeldige stem uit te brengen. Van de geldige stemmen waren er 54333 JA-stemmen (40,76%) en 78955 NEE-stemmen (59,24%). De NEE-stemmers vertegenwoordigden slechts 20,34% van het totaal ingeschreven kiezers maar behaalden toch de volstrekte meerderheid.

Ludo

*****

In Nederland worden de linksen misdadiger met de dag

Te gek voor woorden dat we in het Westen islamieten verlofdagen zouden geven en daarvoor Katholieke dagen MOETEN opgeven.

Het stelletje linkse smeerlapjes wil echt in het stof kruipen voor haatbaarden ; ook bij ons is dit reeds aan de orde geweest. Het is Hemeltergend en ongelooflijk hoe haatbaarden hier in het Westen een gouden blaadje aangeboden krijgen.

Onderstaand stukje uit ElsevierNL gehaald : 

CDA en PvdA zien niets in 'Suikerfeestplan' CNV

Het voorstel van vakbond CNV om tweede paasdag of Tweede Pinksterdag voor een islamitische feestdag in te ruilen, krijgt geen steun van CDA en PvdA in de Tweede Kamer.   CDA-kamerlid Gerda Verburg vindt het een ‘sympathiek’ idee dat werknemers een vrije dag voor hun religieuze feestdag kunnen opnemen, maar werkgevers en werknemers kunnen dat volgens haar beter zelf in een cao regelen.  Grens‘Want we hebben niet alleen een Suikerfeest, maar ook tal van andere religieuze feesten. De vraag is dan: waar leg je de grens als je dat wettelijk wil vastleggen?' Het CDA is ook niet bereid daarvoor een bestaande nationale feestdag in te leveren.  Ook de PvdA laat weten een wettelijke regeling niet nodig te vinden, omdat werknemers in overleg met hun werkgever nu al een vrije dag voor bijvoorbeeld het Suikerfeest kunnen opnemen.  Gisteren meldde de Nederlands Islamitische Omroep dat het CNV bereid is tweede paasdag of Pinksteren in te ruilen voor een islamitische feestdag. Het CNV heeft dit inmiddels bevestigd, maar benadrukt dat het alleen gaat om tweede paasdag en tweede pinksterdag, dus niet om beide Pinksterdagen.  Vorig jaar zei de christelijke bond nog hier niets voor te voelen. Maar dit standpunt zou niet meer realistisch zijn.  ‘Wij vinden dat álle Nederlanders, dus niet alleen de christelijke, de ruimte moeten krijgen hun religieuze feestdagen te vieren,’ zegt hoofd communicatie Jos Stuart in een toelichting.  'Een aantal cao's biedt mensen nu al de mogelijkheid om tweede pinksterdag in te ruilen voor bijvoorbeeld het Suikerfeest. Maar het blijkt tot nu toe niet mogelijk om dit in alle cao's geregeld te krijgen. In een tijd waarin iedereen het heeft over integratie en samenleven is dit een volgende stap. Want waarom heeft de ene Nederlander wèl het recht zijn religieuze feestdagen te vieren en moet de ander daarvoor speciaal vrij nemen?' MeubelboulevardVerwijten dat het CNV de christelijke normen en waarden te grabbel gooit, vindt hij niet terecht. De bond heeft over het opgeven van de tweede religieuze dagen overleg gehad met kerken. ‘Strikt genomen is tweede paas- of pinksterdag vanuit kerkelijk oogpunt geen feestdag. Het zijn dagen geworden waarop veel mensen naar de meubelboulevard gaan.’ Aan de 'eerste' dagen zal de bond nooit tornen, zegt Stuart. En het argument dat hiermee een traditie van familiedagen verloren gaat, gaat volgens de bond ook niet op. ‘Tradities ontwikkelen zich. En als niet-moslim kun je ook op de dag van het Suikerfeest naar je schoonfamilie.’  Door Fleuriëtte van de Velde.

Martin V.

*****

Belgische monarchie

Ik heb de goede gewoonte bij de eerste seconde van de kersttoespraak van onze monarch de knop van de tv om te draaien.

Heb dat dit jaar ook weer gedaan waardoor ik het spektakel heb gemist. Het ging over populisme, de sombere jaren dertig, de oorlog die over onze contreien raasde terwijl onze dappere ministers de vlucht namen ... Papa Leopold ging op bezoek bij dolf snor om te informeren welke rol het dappere belgië kon spelen in die verwarde tijden. De koning-ridder was al lang overleden (hoe,  dat zullen we in 2034 vernemen), de moedige Elisabeth stond klaar om in hospitalen in te springen maar alles was vergeefs

.Om het kort te maken: het moedige belgische leger bracht het er goed van af. (dat Antwerpen maandenlang bestookt werd door moordende V-wapens, ga daar maar eens de sporen van zoeken in Antwerpen of op een Antwerps kerkhof.)

DAAR en nergens anders haalde onze monarch zijn inspiratie voor zijn kersttoespraak en de eerste-minister fluisterde hem ongetwijfeld nog enkele frivole ideeên in het oor. Ik vermoed dat studio 100 hier nog enkele gedachten uit plukt om de Vlaamse kleuters te verwennen. Natuurlijk zullen de Vlamingen met gulle hand die vorst die hen zo verafschuwt financieel een flinke beloning geven. En de Vlaamse mini-partijtjes die de Fransdolle regering gedogen, zullen hun vingers aflikken.

Wie echt Vlaams denkt en voelt kan alleen met AFSCHUW WALGEN van deze geschiedenis, nog stommer dan de historische stomme van Portici!

Raymond

*****

Prettig gestoorde Kerstdag ?

Mijn oor Sinjoren!  Ik ben maar een onderontwikkelde pagadder die met den boerentram de files op de antwaârpse ring moet omzeilen tot de stoom uit mijn oren spuit, maar wed 1000 dukaten tegen één dat ook uw nieuw nieuwbakken en magere burgemeester de betrokken schuldige jeugdige jongelingen, van niet nader omschreven herkomst, 's anderendaags weer zal laten los lopen net zoals voordien onder het regime van de linkse petrik. Om hen (de jeugdige jongelingen van onbestemde herkomst nota bene), toe te laten opnieuw andere en en liefst zo veelvuldig mogelijk autochtonen te beroven van goud , euro-centjes alsook te molesteren. Met alle gevolgen van dien! Systematisch verkrachten is nog niet aan de orde vandaag, maar het kan nog komen. In Malmö kunnen de kinderen er van meespreken, maar dat mag natuurlijk niet geweten worden, want anders zouden de islamieten zich beledigd voelen! Oh wee Bartje! Nog meer islamitisch geweld, nog meer anti-blank racisme, nog meer just is just, zolang dit maar belgisch krom is, en de sexen-cobourgs behaagt. Dat spreekt voor zich! Sinjoren wordt wakker.

Lucky9

*****

De koning van Thailand.

In Thailand kent men de "wai".  Men groet een hogergeplaatste met gevouwen handen en houdt uit respect het hoofd lager...Van "uit respect het hoofd lager houden dan de hoger geplaatste" is een uniek voorbeeld voorhanden.Toen de toenmalige regeringsleider generaal Thanom Kittikachrorn, die zich als een dictator manifesteerde, in 1973 de grondwet aan zijn laars lapte brak er een opstand uit van de studenten aan de Bangkokse Thammarat-universiteit. De generaal sloeg de opstand met grof geweld neer, waarbij vele tientallen studenten de dood vonden en honderden (zwaar)gewond werden.Hoewel de Thaise koning zich officieel niet met de politiek mag bemoeien, trekt hij zich daar in noodgevallen niets van aan en neemt Koning Bhumibol, met grote instemming van het volk, telkens zijn verantwoordelijkheid. Hij ontbood Kittikachorn op zijn paleis, er daarbij voor zorgend dat de Thaise TV aanwezig was. Toen de live uitzending begon zag heel Thailand wat de Koning bedacht had: hij had de langste gang in zijn paleis uitgezocht en was aan het eind daarvan op het allerdunste kussen gaan zitten dat hij kon vinden.Kittikachorn kon niets anders doen dan bij het begin van de gang op zijn buik vallen en honderden meters naar de Koning toe kruipen; zijn hoofd moest immers lager blijven dan dat van de Koning! Ten aanschouwen van de hele natie leed de dictator derhalve onherstelbaar gezichtsverlies en vluchtte naar het buitenland. Nu was de weg vrij voor een betere premier.

Ludo

*****

Slimme jongeren op een prettig gestoorde kerstdag

Hoe oud mag je zijn om ongestraft je lusten bot te vieren ? Jongeren wisten het wel en indien er toch iemand zou bij zijn die iets ouder was: je kan ook nog als verlengd minderjarige vrijuit gaan.

Hoe dikwijls is dat nu al gebeurd ? En de advocaten staan in rij aan te schuiven om hun clie ënteel te bedienen met goede raad en daad. Herinner u de heer De Moor die op weg naar zijn werk werd afgemaakt en er zijn er meer geweest die een dergelijke behandeling kregen...

Het personeel van de Lijn moet dit alles met lede ogen aanzien en de directeurs doen ook niks: de chauffeurs moeten dat maar oplossen. Zij mogen de klappen ontvangen en in hun smoel(excuseer het woord) laten rochelen! De hogere instanties zijn bereid dit alles met veel sympathie voor de daders te onderzoeken.

Raymond

*****

Sire en zijn clan 

Di Rupo was een vergissing (Mark Grammens) Het is niet onmogelijk dat uit deze droeve tijden, nu de verenigde krachten van België, het Hof, enkele Vlaamse partijen en de vakbonden bezig zijn de moeizaam na de oorlog opgebouwde Vlaamse economische macht te verzwakken, alsnog één bemoedigend resultaat zal voortvloeien: het avontuur-Di Rupo, dat is het onderwerpen van Vlaanderen aan een machthebber die geen enkele affiniteit bezit met de taal en het kiezersvolk van Vlaanderen, zal niet voor herhaling vatbaar zijn...

Stradi

*****

Koning Snul.

Waarde redactie,
De hatelijke uitschuiver van keuning snul in zijn "kerstkletskoekgelul" die een deining in Vlaanderen teweeg bracht, begint stillaan de vorm van een tsunami te krijgen, zeker nu de geesten na de feesten meer en meer opgeklaard raken.

Er vloeide reeds veel inkt over deze "trap onder de gordel" en de commentaren klinken alsmaar luider. Nu is zelfs BDW in de pen gekropen om zijn "gedacht" in deze te zeggen... alhoewel, hij zich naar eigen zeggen "niet aangesproken "voelde maar gezien de druk en de algemene commotie rond de uitspraken en verwijzingen van keuning flater diende hij weerwerk te leveren. Het hele verhaal is intussen welgekend en geweten.

Dat de belgicisten, royalisten en al de keuningsgezinden langs BEIDE zijden van de taalgrens in hun nopjes zijn hoeft geen betoog. De Waalse haantjes zijn er nu als de kippen bij om de keuning te steunen. Voor den baard (SP.a) is er geen vuiltje aan de lucht. Het zou ons verbazen mocht dit niet het geval geweest zijn.  Bij de blauwselventen moeten ze nog wakker worden want gezien hun gekende sympathie en onderdanigheid voor keuning & C°moeten zij nu een "verhaal" uitvogelen om de kool en de geit te sparen. Voor een Vlaamse partij met franskiljonse grondvesten is dat niet evident. De tjeven vallen zoals gewoonlijk uit de lucht want verdorie nog aan toe ... zij hadden het keuninklijke epistel niet gelezen! Pater Beke heeft gereageerd en laten weten dat Bertje over de schreef is gegaan. Echter of de tjeven Albert na deze zware belediging aan de Vlamingen in de ban van de kerk gaan slaan, is zogoed als uitgesloten. Ook in deze zal nu al driftig gezocht worden naar een pot om er rond te draaien. Bij de groenen hangen ze nog in de bananenbomen en dommelen ze rustig verder. Wouter van Besien heeft nog niks gezien!

Di Rupo himself vindt dat zijn vriend Albert niks verkeerds gezegd of gedaan heeft en lacht zijn tanden bloot met zijn breedste smile. De gehaaide en supersluwe Waalse vos heeft zijn slag weer binnegehaald en zal, geloof me vrij, moeilijk of zelfs niet in een lastig parket kunnen gebracht worden. Hij kan rekenen op de volledige Waalse steun èn deze van zijn collabo's langs Vlaamse zijde bij wie de overlevingsdrang en jobbehoud boven alles primeert. Dat er harde woorden en verwijten zullen vallen in het halfrond is de evidentie zelve,maar dat Di Rupo het zal overleven, is nu al geweten.

Een ding is echter nu wel duidelijk geworden :Albert heeft zelf zijn kroon ontbloot! Hopelijk volgt de rekening in 2014.

Senior

*****

Bart Dewever

Hij ziet het nu eindelijk ook niet meer zitten met die ondemocratische instelling met al haar tierelantijnen en profitariaat, hij ziet het nu niet meer zitten met die man niet voor zijn profitariaat, ben je gek, neen, hij ziet het niet meer zitten omdat die man zijn partij natrapt, blijkbaar heeft Bart Dewever er nooit problemen mee gehad dat die instelling al jaren de Vlamingen schoffeert en affronteert en gigantisch parasiteert op Vlaanderen

Toch raar dat mensen eerst beginnen te reageren als het hun eigen persoontje raakt, de opdoeking van die instelling geeft anders een gigantische besparing van ± 50.000.000 euro per jaar all in. De politiemensen die zich nu staat te vervelen aan de poorten van het hek kunnen beter criminelen vangen want daar worden ze voor betaald met ons belastingsgeld en niet om die man te beschermen want die instelling heeft totaal geen enkele toegevoegde waarde voor ons.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever : *Koning is als arbiter die constant tegen ons fluit*

 

 

 

Als het aan Bart De Wever ligt, is koning Albert II na de verkiezingen in 2014 niet meer aan zet: "Hij vindt mij een fascist. Na deze kerstboodschap vraag ik me dus af of hij zijn rol nog kan blijven spelen. Ik zie dat niet meer zitten".  Vanavond in een thema-uitzending van De Kruitfabriek op VIER.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populisten komen op veur den Keuning

 

Als het moet sterven voor den koning (ergens in Vlaanderen)

 

1950 : Antwerpen - Frankrijklei naast de Vlaamse Opera

 

Optocht in Kortrijk

Lierke Plezierke eischt zijn koning met 85%

 

 
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!