NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuigjongeren rukken nu al op tot in oude stadskern Antwerpen

 

Op het Steenplein bij de ijspiste zijn woensdagavond rellen ontstaan tussen jongeren van allochtone oorsprong, ijspistegebruikers en de politie. Nadien verplaatste de overlast zich naar het Stuivenbergplein en het politiekantoor in de Handelstraat.

De politie kreeg klachten binnen over jongeren die voetzoekers gebruikten aan de ijspiste en bezoekers met opzet omver schaatsten. Rond 19.30 uur ontstond er een korte schermutseling op de ijspiste zelf. Een 16-jarige jongen werd in eerste instantie bestuurlijk aangehouden, maar even later bleek ook dat hij slagen had toegebracht aan een andere bezoeker, een jongen van 15. Het slachtoffer was gewond aan het hoofd.

De verdachte werd gearresteerd. Intussen was de spanning aan de ijspiste gestegen. Een grote groep jongeren koos de kant van de verdachte en keerde zich tegen de politie.  Het gekende scenario van de lieverdjes.  En maak u geen illusies, Bart de Wever, er komen er steeds nieuwe bij.  En steeds meer. Benieuwd hoe onze nieuwe burgemeester deze problematiek gaat aanpakken.

De aanwezige politiemensen kregen bijstand van ploegen van de actie Hades. Het groepje jongeren vertrok en rond 20.40 uur was het weer rustig op het Steenplein. Wat wil zeggen dat de ganse toestand meer dan één uur heeft geduurd en dat intussen vele wandelaars en schaatsers de omgeving hebben verlaten.  Het tuig rukt nu al op naar de oude stadskern.

De betrokken jongeren werden echter niet veel later opgemerkt aan het Stuivenbergplein. Ook daar zorgden ze voor overlast door het smijten van voetzoekers en huisvuil. Via camerabeelden werd de aanstoker (17) van de overlast ter plaatse opgepakt en overgebracht naar het vlakbij gelegen politiekantoor in de Handelstraat. Hij bleef zich verzetten en probeerde de andere jongeren op te hitsen tegen de politie. Verschillende amokmakers trokken daarop naar het bureel in de Handelstraat. Ter plaatse werden opnieuw zeven jongeren bestuurlijk aangehouden. Zij werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan en zijn inmiddels allemaal terug in vrijheid gesteld.  Daar rekenen die smeerlapjes natuurlijk op, even mee met oom agent en een uurtje later fluitend de straat op. Waarom worden de onruststokers niet voor een nacht opgesloten ?

De softe aanpak die men al jaren toepast, lijkt nergens op en heeft geen enkel resultaat.  Hallo, mijnheer de burgemeester ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 december 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Aan iedereen

die wil weten hoe franstalige brusselaars over hun "landgenoten" van boven de taalgrens over ons denken raad ik aan om in de Soir de lezerscommentaren te lezen die verschijnen bij de politiek getinte artikels. Liefelijkheden zoals flamingants, boches du nord, merdeux, imbéciles en ander moois zijn er schering en inslag.

Als je dit vergelijkt met de nerderlandstalige kranten waar een verkeerd geplaatste komma reeds leidt tot een levenslange verbanning, dan besef je dat er ook in dit verband met twee maten en twee gewichten gewerkt wordt in dit land. En uitgerekend met deze krant wilde De Standaard een paar jaar geleden samenwerken "om de verstandhouding tussen de gemeenschappen te bevorderen".

Als je het smoelwerk van de hoofdredactrice Béatrice Delvaux bekijkt dan begrijp je onmiddellijk welk vlees men in de kuip heeft: haat, nijd en afgunst druipen er zo af. En uitgerekend dit soort volk voelt zich geroepen om ons de les te lezen en ons uit te maken voor het vuil van de straat.

Hoe lang pikken wij dit totaal misplaatst superioriteitsgedrag van deze zelfbenoemde superbelgen nog?

Regus Patoff

*****

Referenda in Egypte en in Antwerpen.

Zopas, december 2012, werd in Egypte een referendum gehouden over een nieuwe grondwet die o.a. de Shariawetgeving in voege zou brengen. In de media lees en hoor je kritische commentaren over de legitimiteit van de nieuwe regering. Van de 52000000 kiezers namen 17333333 kiezers aan de stemming deel (33,33%). Van de geldige stemmen waren er 11505866 JA-stemmen (63,8%) en 5827467 NEE-stemmen (36,2%). De meerderheid van de JA-stemmers die de nieuwe grondwet goedkeurden vertegenwoordigden slechts 22,12 % van het totaal ingeschreven kiezers maar behaalden toch de volstrekte meerderheid!!! Hebben de Egyptische president Mohamed Morsi en zijn Moslimbroeders hun mostaard in Antwerpen gehaald? Zij hebben namelijk “Een Lange Wapperke” gedaan! In 2009 werd in Antwerpen een referendum over de Lange Wapper gehouden. Van de 388089 kiezers brachten 133288 kiezers een geldige stem uit (34.34 %). De rest stemde blanco door niet te komen opdagen of door een ongeldige stem uit te brengen. Van de geldige stemmen waren er 54333 JA-stemmen (40,76%) en 78955 NEE-stemmen (59,24%). De NEE-stemmers vertegenwoordigden slechts 20,34% van het totaal ingeschreven kiezers maar behaalden toch de volstrekte meerderheid.

Ludo

*****

In Nederland worden de linksen misdadiger met de dag

Te gek voor woorden dat we in het Westen islamieten verlofdagen zouden geven en daarvoor Katholieke dagen MOETEN opgeven.

Het stelletje linkse smeerlapjes wil echt in het stof kruipen voor haatbaarden ; ook bij ons is dit reeds aan de orde geweest. Het is Hemeltergend en ongelooflijk hoe haatbaarden hier in het Westen een gouden blaadje aangeboden krijgen.

Onderstaand stukje uit ElsevierNL gehaald : 

CDA en PvdA zien niets in 'Suikerfeestplan' CNV

Het voorstel van vakbond CNV om tweede paasdag of Tweede Pinksterdag voor een islamitische feestdag in te ruilen, krijgt geen steun van CDA en PvdA in de Tweede Kamer.   CDA-kamerlid Gerda Verburg vindt het een ‘sympathiek’ idee dat werknemers een vrije dag voor hun religieuze feestdag kunnen opnemen, maar werkgevers en werknemers kunnen dat volgens haar beter zelf in een cao regelen.  Grens‘Want we hebben niet alleen een Suikerfeest, maar ook tal van andere religieuze feesten. De vraag is dan: waar leg je de grens als je dat wettelijk wil vastleggen?' Het CDA is ook niet bereid daarvoor een bestaande nationale feestdag in te leveren.  Ook de PvdA laat weten een wettelijke regeling niet nodig te vinden, omdat werknemers in overleg met hun werkgever nu al een vrije dag voor bijvoorbeeld het Suikerfeest kunnen opnemen.  Gisteren meldde de Nederlands Islamitische Omroep dat het CNV bereid is tweede paasdag of Pinksteren in te ruilen voor een islamitische feestdag. Het CNV heeft dit inmiddels bevestigd, maar benadrukt dat het alleen gaat om tweede paasdag en tweede pinksterdag, dus niet om beide Pinksterdagen.  Vorig jaar zei de christelijke bond nog hier niets voor te voelen. Maar dit standpunt zou niet meer realistisch zijn.  ‘Wij vinden dat álle Nederlanders, dus niet alleen de christelijke, de ruimte moeten krijgen hun religieuze feestdagen te vieren,’ zegt hoofd communicatie Jos Stuart in een toelichting.  'Een aantal cao's biedt mensen nu al de mogelijkheid om tweede pinksterdag in te ruilen voor bijvoorbeeld het Suikerfeest. Maar het blijkt tot nu toe niet mogelijk om dit in alle cao's geregeld te krijgen. In een tijd waarin iedereen het heeft over integratie en samenleven is dit een volgende stap. Want waarom heeft de ene Nederlander wèl het recht zijn religieuze feestdagen te vieren en moet de ander daarvoor speciaal vrij nemen?' MeubelboulevardVerwijten dat het CNV de christelijke normen en waarden te grabbel gooit, vindt hij niet terecht. De bond heeft over het opgeven van de tweede religieuze dagen overleg gehad met kerken. ‘Strikt genomen is tweede paas- of pinksterdag vanuit kerkelijk oogpunt geen feestdag. Het zijn dagen geworden waarop veel mensen naar de meubelboulevard gaan.’ Aan de 'eerste' dagen zal de bond nooit tornen, zegt Stuart. En het argument dat hiermee een traditie van familiedagen verloren gaat, gaat volgens de bond ook niet op. ‘Tradities ontwikkelen zich. En als niet-moslim kun je ook op de dag van het Suikerfeest naar je schoonfamilie.’  Door Fleuriëtte van de Velde.

Martin V.

*****

Belgische monarchie

Ik heb de goede gewoonte bij de eerste seconde van de kersttoespraak van onze monarch de knop van de tv om te draaien.

Heb dat dit jaar ook weer gedaan waardoor ik het spektakel heb gemist. Het ging over populisme, de sombere jaren dertig, de oorlog die over onze contreien raasde terwijl onze dappere ministers de vlucht namen ... Papa Leopold ging op bezoek bij dolf snor om te informeren welke rol het dappere belgië kon spelen in die verwarde tijden. De koning-ridder was al lang overleden (hoe,  dat zullen we in 2034 vernemen), de moedige Elisabeth stond klaar om in hospitalen in te springen maar alles was vergeefs

.Om het kort te maken: het moedige belgische leger bracht het er goed van af. (dat Antwerpen maandenlang bestookt werd door moordende V-wapens, ga daar maar eens de sporen van zoeken in Antwerpen of op een Antwerps kerkhof.)

DAAR en nergens anders haalde onze monarch zijn inspiratie voor zijn kersttoespraak en de eerste-minister fluisterde hem ongetwijfeld nog enkele frivole ideeên in het oor. Ik vermoed dat studio 100 hier nog enkele gedachten uit plukt om de Vlaamse kleuters te verwennen. Natuurlijk zullen de Vlamingen met gulle hand die vorst die hen zo verafschuwt financieel een flinke beloning geven. En de Vlaamse mini-partijtjes die de Fransdolle regering gedogen, zullen hun vingers aflikken.

Wie echt Vlaams denkt en voelt kan alleen met AFSCHUW WALGEN van deze geschiedenis, nog stommer dan de historische stomme van Portici!

Raymond

*****

Prettig gestoorde Kerstdag ?

Mijn oor Sinjoren!  Ik ben maar een onderontwikkelde pagadder die met den boerentram de files op de antwaârpse ring moet omzeilen tot de stoom uit mijn oren spuit, maar wed 1000 dukaten tegen één dat ook uw nieuw nieuwbakken en magere burgemeester de betrokken schuldige jeugdige jongelingen, van niet nader omschreven herkomst, 's anderendaags weer zal laten los lopen net zoals voordien onder het regime van de linkse petrik. Om hen (de jeugdige jongelingen van onbestemde herkomst nota bene), toe te laten opnieuw andere en en liefst zo veelvuldig mogelijk autochtonen te beroven van goud , euro-centjes alsook te molesteren. Met alle gevolgen van dien! Systematisch verkrachten is nog niet aan de orde vandaag, maar het kan nog komen. In Malmö kunnen de kinderen er van meespreken, maar dat mag natuurlijk niet geweten worden, want anders zouden de islamieten zich beledigd voelen! Oh wee Bartje! Nog meer islamitisch geweld, nog meer anti-blank racisme, nog meer just is just, zolang dit maar belgisch krom is, en de sexen-cobourgs behaagt. Dat spreekt voor zich! Sinjoren wordt wakker.

Lucky9

*****

De koning van Thailand.

In Thailand kent men de "wai".  Men groet een hogergeplaatste met gevouwen handen en houdt uit respect het hoofd lager...Van "uit respect het hoofd lager houden dan de hoger geplaatste" is een uniek voorbeeld voorhanden.Toen de toenmalige regeringsleider generaal Thanom Kittikachrorn, die zich als een dictator manifesteerde, in 1973 de grondwet aan zijn laars lapte brak er een opstand uit van de studenten aan de Bangkokse Thammarat-universiteit. De generaal sloeg de opstand met grof geweld neer, waarbij vele tientallen studenten de dood vonden en honderden (zwaar)gewond werden.Hoewel de Thaise koning zich officieel niet met de politiek mag bemoeien, trekt hij zich daar in noodgevallen niets van aan en neemt Koning Bhumibol, met grote instemming van het volk, telkens zijn verantwoordelijkheid. Hij ontbood Kittikachorn op zijn paleis, er daarbij voor zorgend dat de Thaise TV aanwezig was. Toen de live uitzending begon zag heel Thailand wat de Koning bedacht had: hij had de langste gang in zijn paleis uitgezocht en was aan het eind daarvan op het allerdunste kussen gaan zitten dat hij kon vinden.Kittikachorn kon niets anders doen dan bij het begin van de gang op zijn buik vallen en honderden meters naar de Koning toe kruipen; zijn hoofd moest immers lager blijven dan dat van de Koning! Ten aanschouwen van de hele natie leed de dictator derhalve onherstelbaar gezichtsverlies en vluchtte naar het buitenland. Nu was de weg vrij voor een betere premier.

Ludo

*****

Slimme jongeren op een prettig gestoorde kerstdag

Hoe oud mag je zijn om ongestraft je lusten bot te vieren ? Jongeren wisten het wel en indien er toch iemand zou bij zijn die iets ouder was: je kan ook nog als verlengd minderjarige vrijuit gaan.

Hoe dikwijls is dat nu al gebeurd ? En de advocaten staan in rij aan te schuiven om hun clie ënteel te bedienen met goede raad en daad. Herinner u de heer De Moor die op weg naar zijn werk werd afgemaakt en er zijn er meer geweest die een dergelijke behandeling kregen...

Het personeel van de Lijn moet dit alles met lede ogen aanzien en de directeurs doen ook niks: de chauffeurs moeten dat maar oplossen. Zij mogen de klappen ontvangen en in hun smoel(excuseer het woord) laten rochelen! De hogere instanties zijn bereid dit alles met veel sympathie voor de daders te onderzoeken.

Raymond

*****

Sire en zijn clan 

Di Rupo was een vergissing (Mark Grammens) Het is niet onmogelijk dat uit deze droeve tijden, nu de verenigde krachten van België, het Hof, enkele Vlaamse partijen en de vakbonden bezig zijn de moeizaam na de oorlog opgebouwde Vlaamse economische macht te verzwakken, alsnog één bemoedigend resultaat zal voortvloeien: het avontuur-Di Rupo, dat is het onderwerpen van Vlaanderen aan een machthebber die geen enkele affiniteit bezit met de taal en het kiezersvolk van Vlaanderen, zal niet voor herhaling vatbaar zijn...

Stradi

*****

Koning Snul.

Waarde redactie,
De hatelijke uitschuiver van keuning snul in zijn "kerstkletskoekgelul" die een deining in Vlaanderen teweeg bracht, begint stillaan de vorm van een tsunami te krijgen, zeker nu de geesten na de feesten meer en meer opgeklaard raken.

Er vloeide reeds veel inkt over deze "trap onder de gordel" en de commentaren klinken alsmaar luider. Nu is zelfs BDW in de pen gekropen om zijn "gedacht" in deze te zeggen... alhoewel, hij zich naar eigen zeggen "niet aangesproken "voelde maar gezien de druk en de algemene commotie rond de uitspraken en verwijzingen van keuning flater diende hij weerwerk te leveren. Het hele verhaal is intussen welgekend en geweten.

Dat de belgicisten, royalisten en al de keuningsgezinden langs BEIDE zijden van de taalgrens in hun nopjes zijn hoeft geen betoog. De Waalse haantjes zijn er nu als de kippen bij om de keuning te steunen. Voor den baard (SP.a) is er geen vuiltje aan de lucht. Het zou ons verbazen mocht dit niet het geval geweest zijn.  Bij de blauwselventen moeten ze nog wakker worden want gezien hun gekende sympathie en onderdanigheid voor keuning & C°moeten zij nu een "verhaal" uitvogelen om de kool en de geit te sparen. Voor een Vlaamse partij met franskiljonse grondvesten is dat niet evident. De tjeven vallen zoals gewoonlijk uit de lucht want verdorie nog aan toe ... zij hadden het keuninklijke epistel niet gelezen! Pater Beke heeft gereageerd en laten weten dat Bertje over de schreef is gegaan. Echter of de tjeven Albert na deze zware belediging aan de Vlamingen in de ban van de kerk gaan slaan, is zogoed als uitgesloten. Ook in deze zal nu al driftig gezocht worden naar een pot om er rond te draaien. Bij de groenen hangen ze nog in de bananenbomen en dommelen ze rustig verder. Wouter van Besien heeft nog niks gezien!

Di Rupo himself vindt dat zijn vriend Albert niks verkeerds gezegd of gedaan heeft en lacht zijn tanden bloot met zijn breedste smile. De gehaaide en supersluwe Waalse vos heeft zijn slag weer binnegehaald en zal, geloof me vrij, moeilijk of zelfs niet in een lastig parket kunnen gebracht worden. Hij kan rekenen op de volledige Waalse steun èn deze van zijn collabo's langs Vlaamse zijde bij wie de overlevingsdrang en jobbehoud boven alles primeert. Dat er harde woorden en verwijten zullen vallen in het halfrond is de evidentie zelve,maar dat Di Rupo het zal overleven, is nu al geweten.

Een ding is echter nu wel duidelijk geworden :Albert heeft zelf zijn kroon ontbloot! Hopelijk volgt de rekening in 2014.

Senior

*****

Bart Dewever

Hij ziet het nu eindelijk ook niet meer zitten met die ondemocratische instelling met al haar tierelantijnen en profitariaat, hij ziet het nu niet meer zitten met die man niet voor zijn profitariaat, ben je gek, neen, hij ziet het niet meer zitten omdat die man zijn partij natrapt, blijkbaar heeft Bart Dewever er nooit problemen mee gehad dat die instelling al jaren de Vlamingen schoffeert en affronteert en gigantisch parasiteert op Vlaanderen

Toch raar dat mensen eerst beginnen te reageren als het hun eigen persoontje raakt, de opdoeking van die instelling geeft anders een gigantische besparing van ± 50.000.000 euro per jaar all in. De politiemensen die zich nu staat te vervelen aan de poorten van het hek kunnen beter criminelen vangen want daar worden ze voor betaald met ons belastingsgeld en niet om die man te beschermen want die instelling heeft totaal geen enkele toegevoegde waarde voor ons.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever : *Koning is als arbiter die constant tegen ons fluit*

 

 

 

Als het aan Bart De Wever ligt, is koning Albert II na de verkiezingen in 2014 niet meer aan zet: "Hij vindt mij een fascist. Na deze kerstboodschap vraag ik me dus af of hij zijn rol nog kan blijven spelen. Ik zie dat niet meer zitten".  Vanavond in een thema-uitzending van De Kruitfabriek op VIER.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populisten komen op veur den Keuning

 

Als het moet sterven voor den koning (ergens in Vlaanderen)

 

1950 : Antwerpen - Frankrijklei naast de Vlaamse Opera

 

Optocht in Kortrijk

Lierke Plezierke eischt zijn koning met 85%

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van hun wereld met een paar dagen vertraging.

 


Hebt u ook het gevoel dat niet uw staatshoofd het woord tot u richtte, maar dat het iemand is die elk persoonlijk en moreel gezag daartoe al geruime tijd mist? Mij laat het namelijk even koud als al die andere akkefietjes die ik de laatste tijd verneem en die perfect wettelijk toegelaten zijn, maar compleet ongepast.

- De eerste minister van dit land, wiens geaardheid er niet toe doet, deelt op wereldaidsdag in het centrum van de hoofdstad in eigen persoon condooms uit aan willekeurige passanten. Absoluut wettelijk toegelaten.

- De Europese commissaris van België in functie tracht het op een akkoordje te gooien met de bijzondere belastinginspectie, die enige malversaties onderzoekt. Absoluut wettelijk toegelaten.

- Een recent vrijgelaten misdadigster maakt onder valse naam een afspraak bij een kapperszaak in een mondaine badplaats. Absoluut wettelijk toegelaten.

- De Raad van State schorst de toekenning van een door de Vlaamse Regering afgeleverde milieuvergunning. Allebei (!) absoluut wettelijk toegelaten.

- De staatssecretaris voor asiel en migratie beslist op eigen houtje om 100 vluchtelingen extra naar hier te halen. Absoluut wettelijk toegelaten.

- Het voorschot op de anticipatieve taks zal de begroting onmiddellijk sluitend maken: de belastingen op het pensioensparen worden nog maar eens vervroegd, terwijl de uitkering van dat pensioenparen aan de begunstigden uiteraard pas volgt op hun pensioenleeftijd. Absoluut wettelijk toegelaten.

- En zo verder, enzovoort.

Een mens kan zich afvragen wie er eigenlijk al die ongepaste wetten mààkt ? En welke klootzak ondertekent die eigenlijk om ze van kracht te stellen?

Maar er van wakker liggen of de man die meer buitenechtelijke kinderen heeft dan adellijke titels Vlaanderen nu al dan niet beledigd heeft, en of dat nu een regeringscrisis waard is, neen, hoor, dat doet-ie al lang niet meer. Want ik kan die schoft noch zijn uitgebreide entourage meer gezag toekennen dan ze verdienen: geen.

Ik troost me ermee dat het zijn laatste toespraak is geweest.
Aan u en alle angeltjesfans wens ik evenveel troost toe in het nieuwe jaar!

bertie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard over Denderleeuw : eigen visie eerst

 

Laatste drie sjerpen wachten op burgemeesters

In een stukje typische Standaard-journalistiek beschrijven Peter de Lobel en Maarten Goethals de toestand in Wemmel, Maasmechelen en Denderleeuw. Drie gemeentes waar de coalitievorming nog niet afgerond is.

Wij citeren het onderdeel over Denderleeuw, waar Angeltjes zelf regelmatig over geschreven heeft en de feiten voldoende gekend zijn door onze lezers. Hier de visie van het DS-duo (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121226_00414953)

Als titel vat All Quiet on the Western Front perfect de situatie in de Oost-Vlaamse gemeente Denderleeuw samen: al wekenlang niets te noteren. De patstelling tussen de onderhandelende partijen blijkt compleet.

Aan de ene kant bivakkeren de SP.A van aftredend burgemeester Jo Fonck en de liberalen. Die ondertekenden de nacht van de verkiezingsuitslagen een bindende voordrachtsakte, weliswaar zonder over de nodige meerderheid te beschikken. Aan de andere kant hebben de N-VA en CD&V zich ingegraven. Geen enkel blok beschikt over de noodzakelijke meerderheid en geen van de vier partijen is van zinnens om toe te geven.

Hoe langer de loopgravenoorlog duurt, hoe luider bijgevolg de roep klinkt naar Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) om van hogerhand in te grijpen.

Dat is journalistiek van de kwaliteitskrant DS : de feiten plooien naar eigen inzichten om vooral de juiste toedracht te omzeilen en de sleutelpositie van een vermaledijde partij niet te moeten vermelden, meer nog, gewoonweg doen of Vlaams Belang onbestaand is in dit verhaal.

Ter herinnering geven wij nogmaals de uitslag van de verkiezingen in Denderleeuw : Te verdelen 25 zetels

SP-a : 7 zetels
VLD :   4 zetels

Dit is het blok van burgemeester Fonck dat met 11 zetels een voordracht indiende op de avond van de verkiezingen : een uitschuiver, een overschatting, een stommiteit.

Nv-A : 7 zetels
CD&V : 4 zetels

Deze partijen vormen een tegenblok van eveneens 11 zetels, dat hecht aan mekaar vastgeklonken blijft.

VB : 3 zetels (van bij de aanvang heeft VB steeds gezegd, een coalitie van Nv-A en CD&V te willen steunen)

De deadline voor het neerleggen van een nieuwe voordrachtslakte is op 24 december vervallen. Nu is het wachten op een eerste bijeenkomst in januari waarop de nieuwe gemeenteraad officieel in functie zal treden. Tijdens de daarop volgende vergadering zal de gemeenteraad overgaan tot de verkiezing van het schepencollege, waarin VB dus een cruciale rol zal spelen.

Het cordon sanitaire staat in de weg om officieel de gemeente een bestuur te geven. En de blindheid gaat zo ver dat men zelfs het decreet van de gemeenteraadsverkiezingen negeert om vooral aan Kristof Slagmulder en zijn twee collega's te kunnen voorbijgaan.  Alsof deze fractie niet democratisch verkozen is door de bevolking van Denderleeuw. En uiteraard ook voor de regime-journalisten van De Standaard die de rol van de VB-fractie straal negeert. 

De pogingen die liberale provinciegouverneur Denys ondernam om de patstelling op te heffen, zijn falikant afgelopen. En wat kan Bourgeois doen ?  Een Volkscommissaris sturen om het cordon sanitaire te laten respecteren ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van mijnheer Albert II. Populisme en moraliteit

 

Leopold III en zijn eerste vrouw, de Zweedse Astrid

Enkele uittreksels uit de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren over de houding van Leopold III (de vader van Albert II) bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog :

"Overigens had Leopold toen andere zorgen: via Kiewitz had hij de Führer diezelfde 26ste juni '40 laten mededelen, dat hij tot een politiek gesprek met Hitler bereid was, waar en wanneer deze maar wilde."

"De 21ste augustus '40 stuurde hij zijn sekretaris Capelle naar de Rexistenleider L. Degrelle met de opdracht deze een mededeling te doen (a.h.w. een audiëntie via een tussenpersoon); op hetzelfde ogenblik plande H. De Man een reis naar Berlijn, die o.m. op de positie van de koning betrekking had, en waarvan Leopold ten minste op de hoogte was; einde augustus '40 liet Leopold schriftelijk en via diplomatieke kanalen minister De Vleeschauwer op de vingers tikken. Kon de koning dan zelfs niet mondeling, diskreet en via een officieuze tussenpersoon zoals Hannecart de regering de raad geven waarom zij gevraagd had? Leopold kon dat wel, maar wilde dat niet. En hij wilde het niet, omdat hij Hitler niet voor het hoofd wenste te stoten door ook maar een schijn van kontakt met de regering-Pierlot te onderhouden, en omdat hij toen - volgens het naoorlogs getuigenis van zijn sekretaris Capelle - in de Duitse overwinning geloofde en voortzetting van de strijd aan de zijde van Engeland bijgevolg zinloos vond."

Bron : http://www.dbnl.org/tekst/wild022belg01_01/wild022belg01_01_0005.php

 

Nog een toemaatje voor de sire  inzake moraliteit

Moeder Astrid (met Boudewijn) en mevrouw Delphine Boël. Ziet u de gelijkenis ?

    

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China's Kogeltrein

 

 

 

 

Van Peking naar Guangzhou (het vroegere Canton) tegen 300 km/u over een afstand van 2300 kilometer.

Ticket 2de klas : € 103 - 1ste klas : € 165 - Business : € 327

Bij de Chinese Spoorwegen staan geen Jossen Digneffe op de loonlijst

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er iemand thuis in het heelal ?

 

Een foto van de achtergrondstraling 379 000 jaar na de oerknal, gemaakt door het WMAP-team van de NASA. Aan de hand van de temperatuur van de kosmische achtergrondstraling  kon worden berekend hoe oud het heelal is. Het moment van de bigbang werd bepaald op een ouderdom van 13,7 miljard jaar met een onzekerheid van 1% (ca. 137 miljoen jaar).

Het zal aandachtige lezers van Angeltjes niet ontgaan zijn in de loop der jaren, dat wij niet alleen verder kijken dan onze kerktoren, maar dat wij het zelfs wagen een blik in de ruimte te werpen en als er wat boeiends te melden valt over nieuwe ontdekkingen, spectaculaire beelden of ET's -buitenaardse allochtonen, om het politiek-correct te zeggen- dan zijn we d'er als de conciërge van dienst bij, u op de hoogte te brengen. Als je op de eigen planeet niet aan je trekken komt, dan ben je geneigd verder te kijken.

Voorlopig is de schoonheid van onze Aarde onovertroffen, ook daar getuigen we regelmatig over, maar helaas, er zit een levende soort op deze planeet die er alles aan doet om de delicate evenwichten te verstoren. En denkt u nu vooral niet, dat wij ons plots bekeerd hebben tot het groene geloof van de hogepriesters van het milieu die de mensheid terug naar de Middeleeuwen willen sturen, waar we ook de vrienden van de islam tegen het lijf zullen lopen. Natuurlijk niet, onze bekommernis geldt ondermeer de overbevolking en de uitputting van de aardse reserves. Voorlopig is er slechts 1 Aarde voor zover wij weten.

Terug naar de sterren dankzij de enorme vooruitgang van de wetenschap. U mag daar religieuze motieven achterzoeken, waarom niet ?,  daar liggen echter niet onze prioriteiten.  Vijftig jaar geleden was het not done te spreken over leven buiten de Aarde. Science-fiction was iets voor de kinderlijke breinen uit het verre Amerika, waar ook al de UFO's uit het heelal die ons bezochten, rondcirkelden,  soms zelfs neerstortten (Roswell) en regelmatig landden om gesprekken te voeren met uitverkoren aardebewoners. George Adamski onderhield op zijn eentje een koerierdienst met Venus waar hij regelmatig heentrok en hij filmde UFO'tjes bij hem in de tuin, die verdacht veel leken op soepborden aan een draadje.  Maar hij had zijn volgelingen. 

Raël verschijnt steeds in witte uniform, kierewiet maar stinkrijk

In Frankrijk loopt er nog een kierewiet rond, een journalist, het mag u niet verbazen, Raël of Claude Vorilhon met zijn aardse naam,  die een dikke boterham verdient met zijn sektegenoten toe te spreken als een goeroe : de Raëlisten, die niets te maken hebben met realisten. Wij hebben hier in Vlaanderen de Molenaars en de Brinkmannen die hun best doen ons hun sprookjes op te dringen, maar ze reiken nog niet tot de enkels van Raël.

Dit is het soort lieden (en er zijn er ettelijken) die de serieuze wetenschap een neus zetten en tegelijk het wetenschappelijk onderzoek in een belachelijk daglicht plaatsen. Daar waar in de jaren '50 van vorige eeuw misschien 15 tot 20% van de bevolking geneigd was buitenaards leven als evident te aanvaarden, ligt dit percentage momenteel heel wat hoger.  Dit is niet dank zij de fantasten en geldkloppers maar wel een gevolg van de enorme vooruitgang van de astronomie en de talrijke vertakkingen die deze wetenschap heeft doorgemaakt in de voorbije decennia.

Hubble ultra deep field.jpg

Het Hubble Ultra Deep Field, een miniem stukje van de zichtbare hemel uitvergroot door de Hubble ruimtetelescoop (Nasa & ESA, 2004). Bijna ieder ellipsvormig puntje is een afzonderlijk sterrenstelsel met elk circa 100 miljard sterren. Alleen de weinige exact ronde puntjes zijn sterren van onze eigen melkweg die op de voorgrond staan. In iedere willekeurige richting ziet men ongeveer hetzelfde beeld: een heelal gevuld met miljarden sterrenstelsels  (bron : Wikipedia)

De zogenaamde Big-Bang theorie is nog steeds niet door elke wetenschapper aanvaard maar een meerderheid  is wel zo ver om te veronderstellen dat ons heelal zowat 13,6 miljard jaren geleden is ontstaan uit de oerknal.  Moeilijk te bevatten voor ons, kleine luitjes, want wat was er dan voordien ?  Maar die vraag mag je niet stellen. De vrije onderzoekers lijken soms verdacht veel op predikers : zij mogen ons wijsmaken wat zij willen, maar kritische vragen zijn ongewenst.  "Je vraagt toch ook niet welke kleur maandag heeft" sprak een Big-Bang aanhanger tegen een simpele geest zoals de onze.  Een De Weveriaanse stelling, zo lijkt het wel. Het is wellicht voor sommigen een hele geruststelling dat aan de basis van de oerknaltheorie de Waalse priester-jezuiet Georges Lemaitre ligt.  Vandaar dat de RK-kerk onmiddellijk is meegestapt in deze gedurfde theorie.

File:Milkyway pan1.jpg

Onze Melkweg

Waar de leek beter bij kan, is de zoektocht naar exo-planeten : planeten buiten ons eigen zonnestelsel.

Wat wij sterren noemen, zijn eigenlijk zonnen en als daar planeten omheen cirkelen zijn het zonnestelsels en vele zonnestelsels bij mekaar zijn onderdelen van een Melkweg  Ons zonnestelsel telt 8 planeten en wij bevinden ons in onze Melkweg met circa 200 miljard andere zonnestelsels.  Volgens recente gegevens kunnen het er ook 400 miljard zijn. Momenteel doen de wetenschappers zoals politici : het kunnen steeds een aantal miljarden meer zijn, zelden minder.  Maar in de wetenschap kunnen we daar begrip voor opbrengen.  Onze Melkweg heeft een diameter van 120.000 lichtjaren en is zowat 3000 lichtjaren dik. Een lichtjaar is een afstandsmaat en geen tijdsmeting.

In het Heelal bestaan er miljarden melkwegstelsels (of sterrenstelsels zo u wil), die elk op hun beurt uit miljarden zonnestelsels bestaan waarvan mag aangenomen worden dat de meeste,  planeten om zich heen laten wentelen. Er zijn dus biljoenen planeten in ons heelal en nu is men op zoek (in de omgeving van onze Aarde) naar dergelijke planeten die mogelijk leven zouden bevatten. Omdat planeten uit zichzelf geen licht geven, kan men ze niet met de aardse telescoop ontdekken. In de jaren '90 van vorige eeuw werd een theorie ontwikkeld die inmiddels behoorlijk geëvolueerd is. Hiermede worden schommelingen in de baan van een zon geregistreerd die duiden op de aanwezigheid van planeten door de wederzijdse aantrekkingskracht en zo heeft men tot december 2012 reeds een kleine 900 exo-planeten ontdekt, gasachtigen en rotsachtigen. Er bestaan ingewikkelde maar degelijke formules om de omvang en andere details van deze verborgen planeten nauwkeurig te kunnen bepalen, zoals ondermeer de temperatuur, de chemische samenstelling, e.a.  Alle afbeeldingen die getoond worden bij de ontdekking van exo-planeten, zelfs in wetenschappelijke uitgaven zijn ontsproten aan de fantasie van artiesten. En dat staat er meestal ook bij vermeld, want tot hiertoe heeft geen mens ooit een exo-planeet visueel kunnen aanschouwen.

De laatste in de reeks dateert van vorige week in het zonnestelsel Tau Ceti op 12 lichtjaren verwijderd van de aarde, een boogscheut.  Een lichtjaar is de afstand die het licht aflegt gedurende 1 jaar van punt A naar punt B tegen 300.000 kilometer per seconde.  De ruimtetuigen die de mens momenteel in de ruimte afschiet reizen aan circa 8 kilometer per seconde, wat een aanzienlijke snelheid is van afgerond 30.000 kilometer per uur.  Politierechter D'Hondt uit Dendermonde zou bij dergelijke snelheden een stuk van zijn zelfzekerheid verliezen, alhoewel. Rond Tau Ceti cirkelen 6 planeten, waarvan één in aanmerking kan komen om leven te bevatten. Leven wil helemaal niet zeggen intelligent leven, zoals wij dit ervaren. Maar dat is natuurlijk nog steeds de stille hoop of achterliggende gedachte : zouden wij in dit voor een mensenbrein niet te bevatten heelal, echt de enigen zijn ? Nu kan deze vraag gesteld worden, zonder dat we op de brandstapel gezet worden maar tot voor pakweg 100 tot 150 jaar, was het algemeen aanvaard dat wij zowat in het centrum van het universum vertoefden. En dat heelal was beperkt tot wat men toen wist over onze Melkweg. 

Als er een soort intelligent leven bestaat, zullen wij mekaar dan ooit  ontmoeten ? Dit  is met de huidige stand van ons wetenschappelijk onderzoek en onze technische mogelijkheden niet te beantwoorden, om niet te zeggen, dat het van onze kant uit onmogelijk is, gezien de onoverbrugbare afstanden. 

Hoe het met "hen" staat om ons te komen opzoeken, is eveneens gissen.  Zij zouden wel een heel stuk verder moeten staan dan wij en dan is de vraag of wij  er in dat geval moeten naar uitkijken om door ver geëvolueerde buitenaardsen bezocht te worden ? Wij hebben toevallig al enige ervaringen met invasies,  maar deze zou nog van een gans andere orde kunnen zijn.

En daar duiken de fantasten onder ons weer op.  Zij die beweren dat ze regelmatig ontvoerd worden en onderworpen worden aan allerlei seksuele handelingendoor de "grijze mannetjes", of zij die koudweg beweren dat de buitenaardsen hier al rondwandelen.  Met het opzoekwerk voor dit stukje stuitte ik op een hilarisch filmpje (althans zo komt het over, maar zo is het niet bedoeld) dat u hierboven vindt.  Het zijn wel rare snuiters die deze theorie verkondigen, want je ziet enkel witte buitenaardsen.  Als die van het Spîonnencentrum dit onder ogen krijgen, zal het er flink stuiven.

Bij de weblog van Frank Deboosere vonden wij onderstaande video die ons enig inzicht verstrekt over de afstanden in de ruimte. Boeiend materiaal en grafisch knap gemonteerd.

Intussen, vrede op aarde aan allen van goede wil en de anderen proppen we in de teletijdmachine : terug naar de Middeleeuwen.  

Ray

 Bijkomende info :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Buitenaards_leven

http://www.frankdeboosere.be/vragen/vraag191.php

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Albert Zwei denkt aan de toekomst

Helemaal niet zo dom, den Beire, om de Vlamingen (nog maar eens) te schofferen. Waarom? Omdat dit hem goede punten oplevert bij de franstaligen. De dag dat de Vlamingen dit potrotte onland definitief opblazen kan hij immers koning worden van de reststaat bestaande uit Brussel en Wallonië, die dan de naam "Belgique" zal kunnen voeren. Dit zal ons natuurlijk worst wezen, maar voor de fransdolle fossielen in Brussel en Wallonië is dit de realisatie van een natte droom. Tot de realiteit keihard op hun deur zal komen bonzen.

Regus Patoff

*****

De koninklijke boodschap

Beste Angeltjeslezers,
 Ik kan absoluut niet meespreken met jullie. Want telkens er een aankondiging komt over één of andere Albertsiaanse toespraak zapt ik dadelijk door naar een andere post. Het is toch altijd dezelfde zever.

Eddy

*****

Nelson Mandela.

Geachte redactie,
De laatste dagen worden we door onze immer poco-media haast dagelijks gebrieft over de gezondheidstoestand van de ex- president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela.

De nu 94-jarige herstelt goed van zijn verwijdering van galstenen die volgens zijn opvolger Zuma feilloos verliep. Hip,hip, hoerij,  heel Zuid-Afrika blij! Ik maak me echter opnieuw de bedenking hoe het mogelijk is dat deze man nog steeds in leven is na 30 jaren van gevangenschap, honger en op tijd en stond een pak rammel ... hetgeen ons indertijd door de media tot in den treure en om de haverklap herhaald en ingelepeld werd.

Ik herrinner me die tijd nog zeer goed : het blanke regime in Z.A. werd als de pest en de ondergang van dat land afgeschilderd, zeker door de linkse loeders. Nelson was dè Che Guevara in de ogen van miljoenen goedgelovigen .Onder druk van de linkse horde werden in een toen welvarend Z.A. de blanke regering(en) naar de prullemand verwezen en werden de zwarten eindelijk van het blanke juk bevrijd ... enfin,dat werd toch toen zo verkocht. Met de nieuwe zwarte leiders waaronder de "doodzieke" N.Mandela zou er een nieuwe frisse wind door Z.A. waaien.  Met het vrijkomen van Mandela kwamen ook de ergste demonen mee.

Wat men ook moge bewern over het gewezen blanke regime in Z.A., feit is onomstootbaar bewezen dat het met het verdwijnen van hen in snelle vaart bergaf is gegaan. Orde en tucht maakten plaats voor corruptie,moorden en criminaliteit in zijn ergste vorm. De macht die de zwarte leiders plots kregen, was een doodsteek voor het land.

Het stuit me dan ook tegen de borst dat de media het nu als een "must" beschouwen om hun bezorgdheid over deze stokoude man te uiten die mede aan de oorzaak ligt van het Z.A. verval, maar als de dood zwijgen over de dagelijkse moord- en slachtpartijen die er schering en inslag  geworden zijn dankzij de vroegere pressie van links om het blanke regime te demoniseren. Nu oogst men wat men gezaaid heeft.

mvg - Senior

*****

Onweer op komst?

Waarde redactie,
De rotsreek van de keuning met medewerking van de P.S. tirannen gaat een staart krijgen. Bij de NV-A lezen ze blijkbaar ook de angeltjeskrant want B.Weyts laat de redactievan de 0000 weten dat er in het parlement vragen omtrent deze "brug te ver" zullen gesteld worden.

Ook de vlaamse collabo's zal het vuur in deze aan de schenen gelegd worden. Ik wacht met spanning deze confrontatie af en ben benieuwd met wat de NV-A deze boterham gaat beleggen ... ene met hesp of ene met semtex?

mvg - Senior

*****

De papa van Paola

We weten allemaal dat de papa van Albert bij Dolfje op de schoot zat en de familie "als krijgsgevangen" netjes beschermd door de nazi's, de oorlog overleefde in alle luxe en rust. Maar nu Bertje zo'n schrik heeft dat de vlamingen toch wel dezelfde toer willen opgaan als zijn vader in 1930, is het misschien aangewezen ook de voorvader van Paola even onder het voetlicht te brengen: zie wiki

"Paola is afkomstig uit het eeuwenoude Italiaanse adellijk geslacht Ruffo di Calabria en is de jongste van zeven kinderen. Haar vader was Fulco Ruffo di Calabria, dertiende hertog van Guardia-Lombardije, die een oud-strijder van de Eerste Wereldoorlog was en lid van Mussolini's fascistische Senaat." LID VAN MUSSOLINI'S FASCISTISCHE SENAAT.

Die nazistische vlamingen toch hé! 

Mopa

*****

Die vreemdeling uit Laken blijft Vlamingen kwetsen.

Wij Vlamingen zijn de capriolen van die ONDEMOCRATISCHE instelling spuugzat, laat die vent nu maar snel ALLE sleutels inleveren van ONZE gebouwen en hem duidelijk maken dat hij met zijn hele club parasieten beter kan opkrassen. Hopelijk haalt dat circus 2014 NIET.Wij hebben van dergelijke club die fortuinen bij mekaar geroofd heeft in Congo, die goede afspraken had met de grootste misdadiger uit de jaren 90 geen enkele interesse, Hopelijk snijden de Vlaamse (?) partijen, voor zover ze toch willen overleven, elke verbindingslijn én geldstroom met die bendes nu eens eindelijk door zodat Vlaanderen kan gaan werken aan zijn eigen welvaart, veiligheid én leefbaarheid zonder parasieten, corrupte bendes, geweldplegers, I.T. en zijn EU bende en e.a. uitschot.

Jean (ingekort)

*****

Kerstwensen

Wanneer verzoening gaat van hand tot hand
En uit het diepste van ons hart
Mildheid en mededogen worden opgehaald,
Dan voelen we een beetje de zaligheid van Kerstmis en
Kunnen we van oud naar nieuw,
Tevreden een volle pagina omdraaien
En even genieten van het blanke blad Dat voor ons ligt in het nieuwe jaar !  
Zalig Kerstmis 2012 Gelukkig Nieuwjaar 2013! ..
en eindeloze dank voor mijn dagelijks brood in "Angeltjes".

Frans Leen

*****

Men zegge het voort (bis)

Niet alleen bij het "Hof van Cleve" hadden ze prijs, geachte Redactie, maar ook een bescheiden viswinkel in Blankenberge viel in de prijzen.

Vermits Norman in de Maerlantstraat bekend staat om z'n verse waren, had die hardwerkende man voor méér dan 900 man bestellingen van visschotels voor het kerstmenu. Dààrdoor en dààrom, kwamen zijn familieleden helpen om tijdig àlles zo vers mogelijk te bereiden.

Maar wie vielen daar opeens binnen, controleurs om te noteren wie daar allemaal ONINGESCHREVEN werkte. Familie-of-niet, niks te protocollen, iedereen werd genoteerd, en waarschijnlijk zal de rekening wel làter gepresenteerd worden. Weer eens een voorbeeld hoé hardwerkende mensen het bloed vanonder de nagels gepest wordt in dit str***-landje.

Victor van Vosselaer

*****

DANI KLEIN

GELEZEN IN DM VAN 22/12/2012 : IK GA OOK NAAR LEZINGEN LAATST NOG NAAR DIEVAN SALMON RUSHDIE WIE KWAM IK DAAR TEGEN FILIP DE WINTER.DIE ZAT DAAR IN DE HOOP NOG WAT BIJ TE KUNNEN TANKEN VOOR ZIJN ISLAMHAAT ,EEN ANDERE UITLEG HEB IK NIET VOOR ZIJN ONFRISSE AANWEZIGHEID,INTELLECTUELE BELANGSTELLING KAN HET NIET ZIJN DIXIT MV.KLEIN !!!!(EEN NAAM ZEGT SOMS VEEL)

TJA DAT DOET EEN VERLEDEN VAN DRANK EN DRUGS VOOR HET MENSELIJK BREIN, MEN WEZE GEWAARSCHUWD. BIJ DEZE WENSEN WE DE GANSE REDACTIE EN ALLE LEZERS EEN GELUKKIG EN VOORSPOEDIG 2013

MET VLAAMSE GROETEN , HOU ZEE
ERIC JAEGERS MIREILLE DEMONIE GISTEL


26-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische monarchie delft eigen graf - Luc van Braekel

 


"In de verwarde tijden die we nu meemaken moeten we waakzaam blijven, en de populistische betoogtrant helder doorzien. Altijd zoeken ze naar zondebokken voor de crisis, ofwel zijn het de vreemdelingen ofwel landgenoten uit een ander landsdeel. Zulk betoog komt vandaag vaak voor in talrijke Europese landen, ook bij ons. De crisis van de jaren dertig en de populistische reacties die ze teweegbracht mogen niet worden vergeten. Men heeft gezien welke rampzalige gevolgen dat voor onze democratieën heeft betekend."

Dat een staatshoofd in algemene bewoordingen waarschuwt tegen populisme, daar is op zich niets mis mee. Door echter het populisme concreet en eenzijdig te verbinden met de communautaire tegenstellingen, begeeft hij zich op uiterst glad ijs.  De vorst zwijgt over het populisme van vakbonden en linkse partijen, die de schuld voor de financiële crisis eenzijdig en ongenuanceerd leggen bij banken, holdings, speculanten, "rijken", renteniers en ondernemers.  De vorst zwijgt over het groene populisme, dat ons wil doen geloven dat we op korte termijn zonder kernenergie en zonder CO2-uitstoot onze welvaart kunnen handhaven met zonne-energie en windenergie. Maar de vorst vermeldt wel concreet het populisme dat gericht is tegen "landgenoten in een ander landsdeel".  We mogen veronderstellen dat hij daarmee niet doelt op faits-divers zoals de opiniestukken van Béatrice Delvaux in Le Soir of de uitspraken van communautaire stokebrand Olivier Maingain, maar op de gestage electorale opgang van de N-VA in Vlaanderen.

In een eerste reactie liet historicus Mark Van den Wijngaert het volgende horen in het VRT-journaal van 24 december, 19 uur:
Hier komt er nu voor het eerst een verwijzing naar één partij of naar een manier van denken, namelijk dat alle schuld bij de Walen of bij de Franstaligen worden gegeven. (...) Dat dan verbinden met populisme en met de jaren 30, dat is toch wel een heel grote snede. (...)
Ik vind het veel te vergaand. Ik vind dat dit hoe dan ook averechts werkt, als men op die manier simplistisch redeneert, zou men bijna kunnen zeggen dat men zelf populisme bedrijft. (...) En als iemand kritiek heeft op de tekst van de koning, dan zal Di Rupo in het parlement moeten verdedigen waarom die tekst uiteindelijk de regeringsgoedkeuring heeft gekregen.

In normale omstandigheden valt er wel iets te zeggen voor een rol van het koningshuis in een toekomstig confederalistisch Vlaanderen. Confederalisme, tussen haakjes, is het staatsmodel dat in de partijprogramma's van CD&V, Open Vld en N-VA staat ingeschreven, maar dat vandaag in de praktijk enkel nog door N-VA wordt verdedigd. De Belgische monarchie bestaat en heeft een rijke geschiedenis, kan als bindmiddel voor de confederatie fungeren, en zou door zijn frequente en diverse contacten met alle geledingen van het maatschappelijk weefsel goed moeten aanvoelen wat er bij de bevolking leeft.  Politieke partijen die naar confederalisme streven, hebben in normale omstandigheden wel wat beters te doen dan deze instelling af te schaffen, namelijk: de verantwoordelijkheid van de deelgebieden versterken, de transparantie en de wederkerigheid in alle relaties tussen de deelgebieden vergroten, en de wettelijke hefbomen creëren om dit mogelijk te maken.
De monarchie zou, in normale omstandigheden, als bindmiddel van alle inwoners van een toekomstig confederaal België kunnen en moeten fungeren. Zij zou kunnen ingezet worden om delen van de maatschappij die dreigen te vervreemden van de samenlevng en van het staatsmodel, te integreren met de hoofdstroom van de maatschappij, of om het met een opportunistischer woord uit te drukken: te recupereren.  Na de Eerste Wereldoorlog is Koning Albert I er bijvoorbeeld wonderwel in geslaagd om het socialisme, dat toen een potentieel staatsondermijnende beweging was, volledig te recupereren voor België.  Vandaag daarentegen moeten we vaststellen dat het koningshuis niet in staat is om de Belgen te verenigen en zich bij alle politieke stromingen in België te laten aanvaarden. Integendeel, de acties en de uitspraken van de leden van de monarchie vergroten de interne tegenstellingen in België.

De regering Di Rupo I beschikt niet over een meerderheid in Vlaanderen. In normale omstandigheden zou men dan ook kunnen verwachten dat de regering op eieren zou lopen om de publieke opinie in Vlaanderen niet te bruuskeren en om zich toch minstens een imago van legitimiteit aan te meten. Het tegendeel is waar: men zoekt openlijk de confrontatie met de grootste politieke stroming in Vlaanderen, men beledigt ze door ze als een bedreiging voor de democratie voor te stellen, en men associeert ze met het nazi-regime.  De koning heeft een Reductio ad Hitlerum gemaakt, of om het in internet-termen te zeggen: hij deed een Godwin. In normale discussies doet men zoiets af als onzindelijke retoriek, een drogredenering of een logische dwaling. De ministers van CD&V, Open Vld en SP.a spelen met vuur door deze koninklijke toespraak te dekken.

Door haar koppig en partijdig verzet tegen de grootste politieke partij in Vlaanderen, is de Belgische monarchie haar eigen graf aan het delven. Op 24 december 2012 werd hiertoe een belangrijke mijlpaal overschreden. De kans dat een confederaal België als staatshoofd een president zal hebben, of dat België zal verdwijnen, is door deze toespraak groter geworden.  Deze toespraak zal niet alleen het voorwerp vormen van krantencommentaren en parlementaire vragen, maar zal ook in geschiedkundige werken worden vermeld. Als voetnoot of als inleiding van een afzonderlijk hoofdstuk, dat valt nog te bezien.

http://www.express.be/articles/nl/column/door-haar-koppig-en-partijdig-verzet-tegen-de-grootste-politieke-partij-in-vlaanderen-is-de-belgische-monarchie-haar-eigen-graf-aan-het-delven/183408.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig gestoorde Kerstdag !

 

In de stad die volgende week trug ene beetje van ons zal zijn, vraagteken, vraagteken, vraagteken,  hebben enkele jongeren een buschauffeur van De Lijn aangevallen. Hij is drie dagen arbeidsongeschikt.

Het voorval gebeurde gisteren, op kerstdag, maar is pas zonet bekend geraakt. Drie jongeren schopten al tijdens de rit keet op de bus, ze vielen reizigers lastig.

Nadat ze waren uitgestapt, begonnen ze met stenen naar de bus te gooien. Een van de ruiten van de bus sneuvelde. Toen de chauffeur de jongeren wilde beletten om opnieuw op de bus te geraken, kreeg hij rake klappen. De man moest naar het ziekenhuis, hij is drie dagen arbeidsongeschikt.

De politie heeft de jongeren opgepakt. Ze zijn 15, 17 en 18 jaar oud. Hopleijk zijn de drie kattenkwaadjongeren direct gelost.

Bron : de media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat Albert, met uw toespraak ! Hier is + € 300.000

 

Blijkbaar wordt er weinig rekening gehouden met onze Nieuwjaarswensen. Is dit   misschien als wederdienst voor zijn degoutante toespraak?

De dotatie aan het koningshuis stijgt volgend jaar met bijna 300.000 euro tot ruim 11,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de begroting voor 2013 die de regering heeft ingediend in het parlement, zo bericht de zakenkrant De Tijd.

De koning krijgt elk jaar een som voor de uitoefening van zijn functie, de zogenaamde civiele lijst. Dat bedrag stijgt volgend jaar met 2,5 procent en wordt dus aangepast aan de inflatie. De regering-Di Rupo beloofde in het regeerakkoord nochtans dat de dotaties voor de leden van de koninklijke familie twee jaar lang bevroren zouden worden, dit en volgend jaar dus. Die belofte komt de regering na voor de kinderen van de koning en voor koningin Fabiola, maar niet voor de koning. Wettelijk kan de regering aan de civiele lijst immers niet raken, want die dotatie geldt voor de regeringsduur van de koning.

Voor dit jaar deed de koning wel een geste. Met zijn "opslag" beloofde hij de renovaties aan zijn residenties te betalen, uitgaven waar de regering normaal voor instaat.
Ook in 2013 zou hij zijn extraatje daarvoor gebruiken.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior in het jaar 2012

 

(afbeelding Vlaanderen Vlagt Verder)


Net als onze keuning kijk ik ook eventjes terug in de tijd om mijn gedacht over 2O12 aan u te vertellen. Het is wel van belang te weten dat mijn boodschap door mezelf is geschreven en niet door een of andere poco pipo met de afsluiter en stempel van "gelezen en goedgekeurd".

Het voorbije jaar was een doorslag van het vorige met hier en daar wat meer kleurschakeringen. Zo konden we eindelijk een volwaardige Franstalige federale regering aan het werk zien met een aantal Vlaamse collabo's als gewillige pakezels. De rode draad in het nieuwe beleid was alras goed merkbaar bij de controle van de federale portemonee die nog steeds èn zelfs een groeiend gat vertoonde. Onze pemière weet als geen ander wat dit betekent.

De rooftocht op de centjes van boeren en laten ging onverminderd voort. Het BHV varken werd eindelijk geslacht en het resultaat werd op de gekende euforie van de Vlaamse mede onderhandelaars onthaald  : Vlaanderen ondersteboven ! Hoe de bouillon van deze ingrediënten zal smaken na gekookt te zijn, laat zich nu al raden : pour les flamins, rien de knots!

De rekerink hobbelde rustig verder want het was op eieren lopen, gezien de verkiezingen van 14 oktober.  Er mochten geen brokken gemaakt worden want er was een partij ontnapt uit het peloton en die had al een ruime voorsprong. De Vlaamse traditionelen roken het gevaar maar hadden tot hun grote frustratie geen verhaal in de schuif liggen om weerwerk te bieden. Het gevolg kennen we nu. Ondanks dat de losers halsstarig het tegendeel beweren, hebben ze flink op hun smoelwerk gekregen.

In Antwerpen werd zowaar de linkse smurrie,die er al jàrenhet nest bevuilde, buiten gekegeld. Of de nieuwe messias het zal waarmaken is nu af te wachten. Omdat de verkiezingen voor de poco-totentrekkers zo belangrijk waren, moest en zou de opmaak van de begroting 2013 op de lange baan geschoven worden. Plotseling was er geen dringende behoefte meer om daaraan te beginnen, zelfs de Big Brother van de EU vond het niet nodig. Waar is de tijd dat er nog geen Elio & co in het halfrond de plak zwaaide en we alle dagen met de meest gruwelijke doemscenario's werden bestookt. Het land ging falliet gaan ! Soit,de begroting kwam er toch zonder dat de gewone mens het ging merken. De cinema van liegen en bedriegen kon weer beginnen. Ondertussen weten we al dat Barbertje de rekening zal mogen betalen.

Het voorbije jaar was er ook een maatschappelijk gebeuren dat  vooruitgang boekte :  de  criminaliteit inhaar vele vormen.  Nooit eerder waren er zoveel overvallen, car-jackings, home-jackings, inbraken, steek- en schietpartijen, raamkraken, zinloos geweld en moorden. Ook de binnensluipers, al dan niet legaal of illegaal, deden hun duit in het zakje en zorgden voor het nodige animo. Elke gelegenheid werd dankbaar aanvaard om amok te maken. Een scheve blik,een mini-rokje of een  opmerking over hun religie of profeet was voldoende om het korte moslim lontje te laten ontbranden.

Buiten de opgang van de criminaliteit was er overvloedig banenverlies dat de feestvreugde opfleurde. Een nooit gezien aantal fallisementen was de kers op de economische taart.

Bij justitie was het al blunderen en flateren wat de klok sloeg. Procedurefouten zorgden voor de nodige hilariteit onder de gangsters want zij waren op vrije voeten, vooraleer ze konden aangehouden worden. In sommige gevangenissen konden gedetineerden op de meest ludieke wijze het hazenpad kiezen en dit onder de neus van hun bewakers. Tafelschuimers gingen ... anderen namen hun plaats in. Onder druk van de profeetfanaten werden de os en de ezel uit de kerststal naar het slachthuis gevoerd, alleen de schapen mochten blijven want die hebben ze nodig om te offeren. Zelfs de goede Sint uit Spanje ontsnapte niet aan het opgestoken (midden) vingertje van de apostelen der eeuwige vrede. Zwarte piet gaat zijn C4 krijgen,  onze traditionele kerstboom dreigt ook voor de bijl te gaan en vervangen te worden door "kunstwerken" van allerlei makelij.  Het meest onzinnige en wansmakelijke is nu denkbaar. Hiervoor komen de kennis en het  vernuft van Fabre goed van pas. 

Verder was het jaar te koud en te nat wegens de opwarming van het klimaat en kloegen de boeren de patatten uit de grond.

Gelukkig zijn er nu de Chinezen die ons fruit en groenten zo lekker vinden dat ze deze massaal gaan importeren zodat er hier geen overschotten meer zullen zijn en de prijzen zullen stijgen. Volgend jaar worden hier appelen en peren per stuk verkocht omdat een kilo te duur zal zijn!

Ach lieve lezers, er ligt nog zoveel op mijn lever maar ik ga het hierbij laten want het is echt niet mijn bedoeling de kerstkalkoen te saboteren.

Was er dan niks positiefs in 2012? jazeker hoor...het uitstapje met Heer Ray,de direkteur-generaal van de angeltjes redactie, en de vrienden in september jl, een herhaling waard!
Nog prettige feesten en mag 2013 de val van Elio & co betekenen.

Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halal-Tandheelkunde

 

(met vriendelijke groeten aan de Heer Wim Peeters, ter voorbereiding van zijn herscholingscursus)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Music 4 life en for the keuningshouse: vol van dementie, uw naam zij geloofd.

De kersttoespraak van Albert II was een van de walgelijkste die de Vlamingen ooit te horen kregen. Deze dementerende oude man besefte wellicht niet wat de federale regering hem - zoals een buikspreekpop - heeft laten zeggen.

De hele toespraak lang, was een voorbeeld van het door hem zo verfoeide 'populisme'. Zijn verwijzing naar het zoeken van zondebokken tussen allochtonen of Walen, is van de platste soort. Hij heeft het ook over de rampzalige gevolgen van de jaren '30. Klopt, die gevolgen wàren rampzalig. De jaren '30 van de 19de eeuw, wel te verstaan. Het kan toch niet dat hij zou refereren aan de tijd van de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar zijn eigen vader aan deelnam?

Elveebee

*****

Kerstboodschap of Kerstbelediging ?

"Don't bite the hand that feeds you" of in het Nederlands: keer u niet tegen hen van wie ge afhangt en (in dit geval) die u toelaten van uw luxueus bestaan te genieten zonder dat ge aan uw persoonlijk fortuin moet raken. Dat is het antwoord dat ik aan hem en zijn familie zou willen geven. Niet dat het ook maar één iota verschil zou maken wat ik zou zeggen. Alle Vlamingen die nog niet gehersenspoeld zijn en nog een begrip van eigenwaarde bezitten, alle Vlamingen die de realiteit kennen en zien, zouden zich ook beledigd moeten voelen om vergeleken te worden met dat waar hij ons mee vergelijkt.

 

Ge moet maar durven om in zulke niet mis te verstane woorden uw geldschieters te beledigen met de toelating nog wel van de eerste minister of is het de eerste marionet? Ze blijken het in alle geval goed met elkaar te kunnen vinden, ze spreken dezelfde taal, letterlijk en figuurlijk. Is dit een teken van onzekerheid voor hun toekomst? Of is het gewoon de overtuiging dat de doorsnee Vlaming alles aanvaard?
 
Foxy
 
*****

 

Zo simpel is het!

Lang geleden zijn wij ons recht op wettige zelfverdediging kwijt gespeeld. We zullen het geweten hebben!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7TdgAgN4ys0#! 

Lucky9

*****

Veel verdienen, weinig afdragen en dan nog zeuren

Zoals o.a.hier vermeld zal het reële loon van de 56.000 eurocraten met gemiddeld 5,5% stijgen. Dit bovenop het riante loon dat ze al hebben. Ter herinnering een eerdere reportage van de rtbf : Hou je goed vast aan je stoel bij het bekijken van de duizelingwekkende bedragen.Vrolijk kerstfeest !klik hieronder :

http://www.youtube.com/watch?v=1A7FHVWOpXk&feature=youtu.be

Willy

*****

2012 >>> 2013

2012 loopt op zijn einde, bij ‘sommigen’ (de paria’s) knallen de champagneflessen en bij “duizenden’ (de mensen die hun werk verloren hebben of nog gaan verliezen ) vallen tranen. Wat is nu het ergste in het verhaal? Diegenen die deze ellende veroorzaakt hebben en er nog meer aan sleutelen om het helemaal kapot te maken gaan lekker op vakantie ‘op onze kosten’ nl. de paria’s ook bekend onder de naam politiekers, alles bij mekaar zijn ze ± 6 maanden per jaar op vakantie en de overige 6 maanden voeren ze geen flikker uit buiten lullen en zakken vullen.

Het zal wel begrijpelijk zijn als ik zeg dat ik dat zootje géén wensen overbreng voor 2013 daar waar ik ALLE Vlaamse mensen en die mensen die hun werk verloren hebben en diegenen die het nog gaan verliezen a.g.v. van die misdadige roofpraktijken op de Vlaamse welvaart veel sterkte wens.

Boudewijn de Groot zingt een liedje wat nu echt van toepassing is, nl.“Hij die straks wint is hij die gisteren verloor want er komen andere tijden” en die andere tijden zullen er komen want de enige en echte Vlaamse partij, het Vlaams Belang, zal een aardverschuiving teweeg brengen in 2014 en daar zullen wij Vlamingen ze voor 100% in helpen want wij EISEN een einde aan die misdadige roofpraktijken om franskiljons, coburgers én die massa totaal nutteloze vreemdelingen te blijven onderhouden, die geldkraan moet dicht willen we nog enige toekomst en welvaart overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen.

Voor 2013 wens ik iedereen met Vlaams bloed een goede gezondheid en veel strijdlust zodat 2013 en zeker 2014 zal uitmonden in een Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek Vlaanderen een republiek waar iedereen welkom is op voorwaarde dat hij en/of zij de normen, waarden, wetten, taal en cultuur respecteert én kan zorgen voor zichzelf want die OCMW kraan moet dicht gedraaid worden voor iedereen die geen bijdragen levert.

Wat I.T. van dat EU kot of eender wie er ook mag van denken, het interesseert ons niet wat zij er van denken, wij willen een welvarend en vooral veilig en leefbaar Vlaanderen, een Vlaanderen met een toekomst, een Vlaanderen zonder parasieten, huichelaars en verraders.

Jean

NvdR Angeltjes : Hear, hear !

*****

Beste Ray

De alleroprechtste Kretenzische wensen. Aan vrouw en progenituur. Aan de miljarden Angeltjeslezers en vooral aan jou natuurlijk.

Marc

*****

Piep : daar heb je Parwais Sangari weer !

Dat wist nu toch iederen met een IQ dat niet onder zeespiegelniveau ligt. Parwais Sangari zal naar alle waarschijnlijkheid zijn carrière als "toonbeeld van integratie" (dixit Martine Tanghe, BRT journaal 23-12-2012) verderzetten in de werkloosheids- of andere bijstand, aangevuld met lucratieve, onofficiële, klusjes allerhande. Voor hij op zijn 45ste van een welverdiend pensioen gaat genieten in, of all places, het verre, en als bij toverslag hem zeer gastvrije, u raadt het nooit, jawel, Afghanistan.

Fred

*****

Gebedsruimte tussen de achtbanen

Ik dacht Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil in deze periode maar dit is een ilusie, ik dacht ook eventjes geen commentaar op niks maar... Nou val ik toch stijl achterover hoe de linkse smeerlapperij plooit voor islamieten.

Ik weet dat ze overal buigen als knipmessen voor de haatbaarden (Hussein Barack heeft gedemonstreerd hoe het moet) maar er mag toch eens een halt toegeroepen worden. Lees hoe de oranje-idioten bezig zijn, maar ja bij hun ging dat door niemand verkozen vrouwmens dat een koningin (onmiddelijk hierna men mond gaan spoelen) voorstelt met een vod op haar kop bij de haatbaarden rondstruinen.

Martin V.

*****

Walabi

Het nieuwe pretpark krijgt er nog een attractie bij : zoals op onze kermissen de kinderen een "floche" kunnen trekken voor nog een gratis ritje, zal in Walabi eveneens de kans geboden worden om een gratis ritje te krijgen : i.p.v. een "floche", zal er een "sacoche" hangen ...

Gulli

*****

Laken

Ik lees dat die van Laken zich weer eens heeft laten gaan, luisteren naar dergelijke gezever doe ik al jaaaaaaaaren niet meer, hij heeft het over populisme? volgens die man moeten wij met open armen die vreemdelingen in Vlaanderen, Wallonia én Brusselallahbath en die franskiljons en liefst ook nog zijn club omarmen want zij zijn niet de oorzaak van alle ellende. Hallo, leeft die op een andere planeet? Hij kan het niet laten te trappen naar de bevolking die hem spuugzat is.

Als er één iemand moet zwijgen over populisme dan is het toch die man én die instelling door niemand verkozen aan mekaar hangend van nepotisme. Hij gooit zich zelfs in de strijd voor Congo ? Wat hebben wij met dat land te maken ? We weten dat het de vriendjes zijn van die club want daar hebben ze hun fortuin bij mekaar geroofd en. Die koekendozenfolklore heeft zijn tijd gehad, het is welletjes geweest ermee, opdoeken die handel van ± 50.000.000 euro per jaar all in want we leven in de 21ste eeuw en niet meer in de middeleeuwen alhoewel een bepaalde bevolkingsgroep op ons grondgebied dat graag zou hebben.

Jean

*****

In Swaziland...

Geachte redactie,
Op het Afrikaanse continent is er een landje Swaziland genaamd ,waar een keuning op de troon zit en die overleeft dankzij de goedheid van zijn onderdanen (net zoals de keuninklijke leefloners alhier)

Deze vooruitziende vorst heeft een belangrijke beslissing genomen om de hitsigheid van zijn mannelijke horigen te helpen onderdrukken en hen alzo voor het kwade te behoeden. Het dragen van een mini-rok door Swaliandsters is voortaan "verboten!". Het zou de verkrachtingsdrang door mannelijke losgeslagen dekhengsten aanzienlijk beperken. Die gasten lijden blijkbaar aan dezelfde driftigheid als de moslimmekes.  Men moet echter wel weten dat de keuning van dat landje waar de bevolking tenauwernood kan overleven zelf niet vies is van vrouwelijk schoon en enkele tientallen wijfjes tot zijn beschikking heeft om te "swaffelen" Sterker nog ... elk jaar is er een feest voor de keuning waar vele jonge maagden met naakte tieten komen dansen en sire de keuning er eentje uitpikt om aan zijn verzameling toe te voegen.

Voor een keuning worden er altijd uitzonderingen gemaakt net zoals hier te lande. Ook weze het aangestipt dat de keuning van dat apenland over een grote vloot Mercedessen beschikt waar zijn wijfjes in rondtoeren. Uiteraard bezit de keuning ook zo een wagentje maar dan eentje waar ge met 10 poezekes in kunt spinnen.

Afrika toch, een continent waar alles mogelijk is, van het zotste tot het botste. Allez Maggie...haal wat van dat Afrikaans maagdenvolk naar hier zodat dat we volgend jaar pret kunnen beleven i.p.v. een bataljon armoedzaaiers.

mvg - Senior

*****

Toespraak

Toch wel echt plezant dat di rupo het durft zo'n toespraak in de mond van de koninck te leggen en dat die dat dan nog voorleest ook! en dan maar verschieten dat we "leve de republiek" roepen (ook al krijgen we dan klootzakken à la de croo etc op onze donder als presidentje).

Rob

*****

Ik loop wat achter

komt waarschijnlijk door de leeftijd, men wordt dan wat trager...Alé hup de Opper Ekster, de genaamde Coburg Uit Laken, anti populist en genieter van alle vrouwen behalve de zijne waarschuwt ons voor POPULISTISCH gedoe.

Daar valt wat voor te zeggen, wij zijn toch echte nazis omdat we de walen verwijten dat ze potverteerders zijn, dat we de islamieten beschuldigen van alles en nog wat behalve van fatoen of respect want dat kennen ze toch niet. De schuddebollende lapzwanzer zou een aardig voorzetje bij het schuddebollend eurabia sossenwicht kunnen maken, zou nog iets moois uit te voorschijn (kunnen) komen.

Die opper Ekster zou beter zijn zwaar gesubsideerde klep houden en aan de Vlamingen overlaten wat er met zijn speeltuin moet gebeuren.

Martin V.

*****

Weg met Zuma!

Weg met Zuma, leve de Republiek Afrikanerland!

Peter Murray (SA)

*****

Weg met Albert de Profiteur, leve de Republiek Vlaanderen!

Bedankt Ray, dit is de mooiste en meest waarheidsgetrouwe Kerstboodschap die ik ooit hoorde.

Mieke

*****

“Casse toi pauvre con ! bis"

Generaties lang van de openbare onderstand leven, tegenwoordig zelfs met de hele familie samen. De dotatie zelfs nog laten optrekken in tijden van crisis. Ook al krijgen ze al hun geld van de staat, dan nog belastingen ontduiken, en mogen ontduiken zonder dat er ook maar één socialist piept, ook die staatssecretaris van Fraudebestrijding niet. Één keer raden welke taal in deze familie de voertaal is, en welke taal ze zelfs na vele jaren ontvangen solidariteit niet door hun strot gebraakt krijgen, tenzij om de Vlamingen eens goed uit te kafferen op Kerstavond ?

Stradi

*****

De Toespraak

De Vlamingen minachtende Opper Ekster uit Laken kwaakte, ik citeer :'Ofwel zijn het de vreemdelingen ofwel landgenoten uit een ander landsdeel.'

Wat zegt die Porto minnende lapzwans nu, een waal is voor mij geen "landgenoot". Ik heb beroepshalve veel met Fransen te maken en leg het hun steeds haarfijn uit, dat ik Vlaming ben maar geen belg, integendeel zeg ik dan,  belg is voor mij een belediging.

Als ze zeggen ja, maar Belgie is een land, antwoord ik :bestaat de belgische taal ? ... ha, dan zijn we uitgepraat .Poepsimpel een land zonder taal bestaat niet.

Martin V.

*****

Weg met albert, de profiteur... 

Ik heb vandaag gezapt zoals ik nooit doe, enkel één keer per jaar!

Chistina

*****

Walging en afkeer.

Geachte redactie,
Na het aanhoren van enkele flarden uit de jaarlijkse zervertoespraak van de opperleefloner uit Laken overviel me een nog sterker gevoel van walging en afkeer voor deze persoon. Dat de waalse premier-tapet en deze super hypocriet goede maatjes zijn hoeft geen betoog. De toespraak van Béire was overduidelijk door de nicht uit Mons geschreven. Dat Béire zich hierin kon vinden en ze alsook met valse piepoogjes voorlas, bewees overduidelijk hun beider afkeer voor een groot deel van de Vlamingen. Zijn verwijzing en verweving met het nazisme van de jaren dertig was een regelrechte kaakslag.

Di Rupo en zijn P.S.-maffia hebben dankbaar van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun haat te uiten jegens een Vlaanderen dat voor verandering en transparantie koos. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze openlijke minachting voor de Vlamingen door 's lands keuning en zijn eerste vazal een boemerang effect zal hebben.

Gaan de collaborerende Vlaamse partijen deze smerige sneer over hun kant laten gaan of worden ze dan toch eindelijk eens wakkker? De man en partij die door de keuning echt geviseerd werden zijn hun kiezers in deze verplicht om hier tegen met de grootste klem in te gaan. Zelfs het V.B. mag deze verwijten door die waalse minkeutel(s) niet blabla laten.Van BDW en zijn ploeg verwacht ik dan ook na al het nieuwjaarsgedoe een keiharde repliek in het halfrond aan deze toch wel hallucinante toespraak. Dit is m.i. een val van de regering waard! Indien de NV-A zich deze beschuldiging laat welgevallen verhef ik hun leiders zonder pardon tot :Ereleden in de orde van de schijtlaarzen.

mvg - Senior

NvdR Angeltjes : Het VB heeft om 16 uur gereageerd, tien minuten na Angeltjes (sorry, het is zo) en uiteraard in een zelfde trant.

*****

Weg met Albert ( en heel de koninklijke meute )

Geachte redactie,
Vooreerst een prettig Kerstfeest voor jullie en alle Angeltjes fans.

Een voormalige zakenrelatie van mijn broer was ooit een van de financieel adviseurs van Flup. Deze man vertelde mijn broer dat de koninklijke familie wereldvreemd is. De man vertelde aan Flup dat er mensen zijn die hun lening van hun huis niet meer konden afbetalen wegens, ziekte, werkloosheid, scheiding, enz. De reactie van Flup was er een van ongeloof want hoe kan dat nu dat je, je huis niet kan afbetalen. Volgens de zakenrelatie van mijn broer was het onmogelijk om in Flup zijn hoofd door te dringen en duidelijk te maken dat dit dagelijkse kost was. Flup zijn papa zal wel oproepen tot loonmatiging, zelf graaien ze langs alle kanten geld binnen zonder er een klop voor te doen. Het is dus niet moeilijk dat ze daar niet verstaan dat er veel mensen het water aan de lippen staat.

Buitengooien heel die familie. Leve de republiek Vlaanderen !

Walter

*****

Hello again.

Geachte Redactie,
Het zal nog wel enkele weken duren eer ik bijgelezen ben . Ik ben al wel begonnen en voel mij al perfect terug thuis.

Ik heb me gehaast opdat ik de nieuwjaarsverwensingen en de blijde boodschap uit Brussel niet wou missen. Inderdaad was het weer uit de bovenste kolderschuif waarbij ik onthoud dat de kostwinners van dit land de ondergravers en de teleurgang ervan zijn dus ,niet alleen van de Waterhoek. De man neemt verkeerde medicijnen want praat als een papegaai. Het papiertje dat hij afleest , jongens toch. Zou hij echt niet voelen of weten hoe belachelijk hij overkomt ? Iemand zou hem dat toch eens moeten vertellen.Altijd dezelfde melodie altijd hetzelfde verhaal .Conclusie: " Wat Vlaams is , vals is."

Geen woord over de duizenden falingen ; het vertrek van honderden bedrijven die elders soelaas zoeken; het ineenfoefelen van een rammelende begroting; de rampzalige gevolgen van de speculatieve werking van banken waar politiekers meer dan hun zakken vulden; over het catastrofale van kleine en grote misdrijven; de kattensprongen van een manke justitie; en een belastingsdruk die uiteindelijk het 'rijke' Vlaanderen het zeel om de hals gelegd heeft.

Ik heb het einde van de "Ode aan de goei politiekers " niet afgewacht. Ik heb één borrel gedronken op het welzijn van allen die betrokken zijn bij de 'Angeltjes' en een tweede tegen de hoofdpijn.

"Een zalige Kerst en een voorspoedig nieuwjaar aan allen die betrokken zijn bij de Angeltjes"

Daniel

NvdR Angeltjes : welkom thuis, Daniël.

*****

De koning sprak

Geachte redactie,
In zijn kerstboodschap verwees Albert II van Saksen- Coburg Gota naar een gevaarlijk populisme dat in de jaren 30 rampzalige gevolgen had voor de democratie. 

Ik herinner mij slechts één rampzalig feit dat een ramp betekende voor onze democratie en dat deed zich voor in 1830 toen de rampstaat België boven de doopvont gehouden werd. En de voorvader van Albert werd in na een tussenstop in England waar hij bijna op de troon zat als prins-gemaal en na een weigering van de troon van Griekenland werd hij koning van dit “apenland”( volgens de kleine Eyskens) Hij was door Catharine de Grote kolonel benoemd als vijfjarige en 2 jaar later was hij generaal. Hij was veldmaarschalk onder het bewind van een Napoleon en sprak vloeiend Duits,Engels en Frans. En daaruit zou men kunnen besluiten dat hij verstandig genoeg was om de taal van de meerderheid van zijn onderdanen te spreken,het Nederlands dus.

Maar in 2012 hebben wij nog steeds een koningshuis dat weinig of geen behoorlijk Nederlands kan spreken en dàt is voor mij het grootste rampzalig gevolg uit het jaar 30 dat ik mij herinner maar ik denk niet dat” Albert Second” mijn mening deelt

Hubert Buysse

Kerstmis

Audrey Van Bergen Ze is klein, maar dapperder dan wie ook. Audrey Van Bergen uit Lier verloor armpjes en beentjes toen ze amper 14 maanden was na een bacteriële infectie. Maar ze kroop recht. Ponyrijden, dansen en zwemmen: ze durft het nu allemaal. Sinds mei 2012 kan de vierjarige spring-in-'t-veld voor het eerst weer knijpen. Met haar gloednieuwe 'pollekes', zoals ze haar nieuwe kunsthandjes noemt.DANIEL GEERAERTS Bron: HNB.be

Eddy Elyn

*****

Wij hebben zeer veel eindejaarskaarten ontvangen met wensen waarvoor wij iedereen oprecht danken. Het is niet mogelijk om ze alle grafisch weer te geven. Wij pikken er ditmaal  Nancy Six uit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 910)

 

 
Enkele dagen geleden werden we voor de zoveelste maal in een recent verleden met verstomming geslagen. Wat waren de grote titels van onze kranten? Gingen ze over honderden nieuwe dodelijke slachtoffers in Syrie? Over de waterellende in Vlaanderen? Over de steeds maar groeiende massale werkloosheid? Niets daarvan.
 
Het grote nieuws was dat Peter Goossens van het bijna wereldberoemde Hof van Cleve een sjoemelaar en fraudeur blijkt te zijn! Speurders van ons steeds corrupter en huichelachtiger justietieapparaat haalden de man om 5uur 'smorgens uit zijn bed en trokken met hem naar zijn restaurant waar ze computers en documenten in beslag namen. Volgens Gerechtelijke bronnen zou het personeel niet geviseerd zijn maar wel de zaakvoerders. In verband met dit onderzoek willen we graag enkele persoonlijke meningen meegeven:
 
 
1. We kennen Peter Goossens helemaal niet. Nooit bezochten we zijn restaurant of spraken hem ooit. Wel zijn we overtuigd dat het steeds een harde werker moet geweest zijn. Zonder vele inspanningen bereikt men nooit de absolute top in deze sector. Peter is dus een productieve en hard zwoegende Belg. Dat de soms onproductieve ambtenaren van Justitie, de overtuiging hebben dat hij van zijn zuurverdiende centen er volgens hen blijkbaar onvoldoende afgeeft aan de overheid om er meestal een hoop mee-eters mee te plezieren is een andere zaak. Maar dat journalisten, die zelf van allerlei extra fiscale maatregelen genieten, deze productieve man als een soort schurk en fraudeur op hun frontpagina's opvoeren bij de aanvang van een onderzoek maakt ons bijzonder boos.
 
2. Iedereen weet dat men de dag van vandaag in ons land geen restaurant meer winstgevend kan uitbaten zonder wat te sjoemelen.
Het is, in dit apenland in het kwadraat, de gewoonte geworden dat bijna alle werknemers op de hoogte zijn van het gesjoemel van de meeste beroepspolitiekers en nu ook menen recht te hebben op een beetje zwart zakgeld.   De bevolking is al dat gehuichel moe aan het worden. Zelf weten we als gewezen gemeenteraadslid; vlaams volksvertegenwoordiger en senator beter dan wie ook hoe de meeste beroepspolitiekers sjoemelen en daar trouwens geen enkel probleem mee hebben. Toen we jaren geleden voor de eerste maal onze wedde als volksvertegenwoordiger ontvingen was een maandelijkse storting van 1680,41 euro ons onduidelijk. We vernamen toen tot onze grootste verbazing dat dit bedrag niet aan de fiscus diende te worden aangegeven en dat de Minister van financien daarvoor toelating had gegeven.
De uitleg over dit wansmakelijke verhaal kan u lezen in een boek dat we publiceerden: Volksvertegenwoordiger, een feest? Tot op vandaag is er aan die zwarte betalingen niets veranderd. Wel hebben vele beroepspolitiekers ons in het verleden duidelijk gemaakt dat ze de publicatie van ons boek, waarvan ze de verspreiding steeds hebben onmogelijk gemaakt, helemaal niet op prijs hebben gesteld.
 
Het is dan ook niet te verwonderen dat restaurantuitbaters de dag van vandaag geen kok of ober meer kunnen vinden die nog willen werken zonder tenminste een deeltje in een omslag te ontvangen. Moeilijker is het niet en het is de realiteit voor de honderdduizenden die in deze sector werken. Waarom heeft een hardwerkende kok of ober geen recht op een extraatje van 300 of 700 euro per maand als een parlementair in ons land maandelijks een veelvoud van dit bedrag als extraatje ontvangt? Bovendien werken die mensen meestal op onmogelijke uren van de dag en niet zelden op zon- en feestdagen. Om enerzijds deze ontstane gewoonten te kunnen honoreren en hierdoor zijn bedrijf in leven te kunnen houden kan men niet anders of anderzijds ervoor te zorgen dat er wat zwarte inkomsten zijn. Alleen grote huichelaars bij justitie en financien willen blijven de indruk geven dat het volgens hen maar uitzonderlijke gevallen zijn! Iedereen weet echter hoe de vork aan de steel zit.
 
3. Het ergste is dan nog steeds dat door allerlei gemanipuleer bij justitie, bij wie steeds meer benoemingen en bevorderingen zuiver politiek geinspireerd zijn, men er dan bepaalde "slachtoffers met naam" uitpikt. Juist zoals destijds Monseigneur Van Gheluwe meer tot de verbeelding sprak dan de reeksen gewone dorpspastoors is het nu "Monseigneur Peter Goossens" die nu moet opdraaien voor de reeksen minder bekende restauranthouders. We bieden dan ook met plezier ons medeleven aan, aan de eigenaar van dit driesterrenrestaurant.
 
In afwachting van de gemanipuleerde toekomstige ondergang van het "Hof van Cleve" en de daarop volgende reeksen falingen in deze sector wensen we toch het justitiele apparaat in ons land te feliciteren. Ze blijken nu de grote voorvechters te zijn om zo snel mogelijk een einde te maken aan ons apenland in het kwadraat.
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de Weireld niet vergaan is op 21.12.12

 

 

 

Boven Rio de Janeiro verscheen een grote UFO op 21.11.12 en die heeft er voor gezorgd dat de vloek van de Maya's tijdig opgeheven werd. Gelukkig was er een bijdehandte Brazliliaan met een camera die een en ander kon opnemen, toen de UFO nieuwe energie oplaadde op elektrische draden.  Ons moet u niet geloven, de beelden spreken voor zich.

En nu terug naar onze dagelijkse beslommeringen : de keuning en het populisme, de tolerantie en het islamisme, Vlaanderen en het nationalisme, en wijzelf en ons egoïsme. Ho ja, en de Ufologie en het simplisme.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zwarte gat

 

 

 


25-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB voor Operabelcanto : Vandaag kerstprogramma

 

 

Het Mormon Tabernacle Choir met Renée Fleming
Tsjaikovski - Pianonconcerto N° 1
Kerstmis in Wenen met o.m. Elina Garança
Melodieën van Franz Lehar
(Moet er nog iets zijn ?)
 
Te bereiken via knop in de rechterzijkolom
 
 
 
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!