NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
28-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaan we nog meemaken ?

 

Gisteravond lekte uit in de Kruitfabriek (VIER) dat bij de uitvoering van Enrico Morricone's muziek  The good, the Bad and the Ugly in de Proms (Sportpaleis) een stukje filmpje zat waarin Bart de Wever eventjes figureerde als een vals loerende cowboy.  Het bleek dat niemand onder het publiek De Wever herkend heeft en dat vond hijzelf heel jammer, want er was heel wat tijd besteed aan de grime en de verfilming.

Wie herkent in deze afbeelding de grote man van de Nv-A ? Hebben ijdelheid en eerzucht de plaats ingenomen van  de veelvraterij ?  Van 2 januari 2013 af zal De Wever voor het eerst in zijn politieke loopbaan een echt uitvoerend mandaat volbrengen. Slechter dan zijn voorganger kan hij het niet doen, maar nog nooit waren de verwachtingen in een nieuwe burgervader in deze stad zo hoog gespannen : je hoort het dagelijks uit de meest onverwachte monden en hoeken. 

We laten hieronder een fragment zien uit de originele film The Good, the Bad and the Ugly.  Welke rol zal het worden, mijnheer de burgemeester ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ghelukkeg Nieuwjoar

 

Angeltjes heeft veel lezers in West-Vlaanderen en een van onze Mechelse lezers, vermoedelijk van West-Vlaamse oorsprong,  maakte ons zijn eindejaarswensen over in ons mooiste Vlaams, dat natuurlijk anders klinkt in Poperinge dan in Damme.

Westvlaamse nieuwjaarsgroeten


t Is were zoverre
de deure van 2013 stoat ip a gerre
een gheel nieuw joar
voor te leven met malkoar
liefde in 't ménage tussen de vint en de vrouwe
en is ter ol è keer miserie of boel
smiet olleszins met gèn meubels moar zet j'ip ne stoel
en laat het moar overwaaien da rottig gevoel
want oe da je 't ook kèèrt of oe da je 't ook droait,
't is dedju stille woar dat 't nooit een kèr woait.
Zie je momenteel nog nie van de straote
gèn paniek, t' is ip da vlak noois nie te loate
want wa zeggen ol die tupperware demonstranten
oen ze geconfronteerd worden met under klanten
'een dikke, een kromme, een schele of een dulle
ip ieder potje past er een ulle'.
Moar 'k wille ook nog teen en 't ander wenschen :
'k wensche julder wat da 'k zelve betrachte,
bij dage een bitje werk, en ruste bie nachte.
Als g' honger hebt, een bètje brood;
als g'durst é, geen watersnood;
geen schulden tenzij deze dat ge efnan kunt
betalen met gepaste munt.
En heel 't joar, lik of dat goat en stoat,
geen pijne noch smerte
aan je tanden of an 't herte.
Kortom, 'k wensche joen 't beste voar noaste jare
En 'k goa 't daarbie laten voor vandjare


 

(met dank aan Frans Leen)

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 Plussers reïntegreren, dankzij de file

  

 

Uittreksel De Fruitfabriek - VIER

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen : 69 v/d 70 burgemeesters hebben eed afgelegd

 

 

De gouverneur van de provincie Antwerpen, Mijnheer Cathy Berx, (links), overhandigt een rood doosje aan de nieuwe burgemeester van Antwerpen (rechts) na diens eedaflegging. Van de 70 burgemeesters uit de provincie dient enkel nog die van Willebroek bij Mijnheer Berx de eed af te leggen.  Op de achtergrond kijkt een glimlachende ambtenaar (midden) toe op de overhandiging van geschenken.  Dit is nog maar het begin. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Het Jaar van de Keizer* - Media Jaaroverzicht 2012

 

 

 

Een eigenzinnige selectie van de meest markante journalistieke gebeurtenissen, feiten en feitjes voor én achter de journalistieke schermen van het nieuwsjaar 2012. (Duur: 10 minuten)

Selectie en samenstelling: Frank Thevissen

Montage: De Vierde Onmacht

Productie: MadRabbitProDuck-tions ©2012


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het onbegrijpelijke laffe Westen !

 

Een onafhankelijk Brits universitair onderzoek bevestigt wat uit de artikelen van de afgelopen dagen overduidelijk bleek, namelijk dat het Christendom de meest vervolgde religie ter wereld is. Het zal tevens geen verrassing zijn wie met afstand de grootste boosdoeners zijn: moslims. In het Westen wordt uit angst voor 'racisme' en 'discriminatie' echter nauwelijks aandacht besteed aan de massale en vaak gruwelijke vervolgingen van christenen in naam van de islamitische god Allah en zijn profeet Mohammed.

Ook op kerstavond was het weer raak, deze keer in Nigeria. Islamitische terroristen overvielen een kerk, vermoordden de voorganger en 5 andere christenen en jaagden hen tot in hun huizen op. Het was één van de talloze slachtpartijen die moslims in Nigeria de afgelopen jaren op christenen hebben uitgevoerd, enkel omdat zij in de weg staan bij de vorming van een 100% islamitische Shariastaat.

'Christianofobie', vooral in moslimlanden

In zijn studie 'Christianofobie' constateert Ruport Shortt van de prestigieuze Britse Oxford Universiteit -één van de vijf beste universiteiten ter wereld- dat wereldwijd zo'n 200 miljoen christenen -circa 10% van het totaal- in meer of mindere mate worden vervolgd vanwege hun geloof in Jezus Christus. Deze vervolging varieert van 'gewone' discriminatie, achterstelling en inperking van de vrijheid van religie tot grof geweld zoals plunderingen, verkrachtingen en moorden, waar vooral moslims voor verantwoordelijk zijn. 12 van de 20 in het onderzoek genoemde landen hebben dan ook een islamitische meerderheid.

'Voorhoede Amerikaanse imperialisme'

In Pakistan, Egypte, Irak en Nigeria treden moslims het meest agressief op tegen christenen. Daarnaast hebben christenen het ook in India , Birma (Myanmar) en China zwaar. In India hebben militante Hindoes het op christenen voorzien, in China hebben de gelovigen te maken met onderdrukking door de staat, die het christendom beschouwt als de 'voorhoede van het Amerikaanse imperialisme'. Chinese christenen kunnen een carrière bij de overheid dan ook vergeten.

'Zelfverdediging'

In veel moslimlanden rechtvaardigt men de oorlog tegen christenen door te wijzen op de 'kruistocht tegen het terrorisme' die de Amerikaanse president George Bush na de aanslagen van 9/11 aankondigde. Het vervolgen en vermoorden van weerloze christenen wordt door sommige moslims dan ook als een vorm van 'zelfverdediging' beschouwd, ondanks het feit dat zij nooit iets te vrezen hebben gehad van de kleine christelijke minderheden in hun landen.

Negeren vervolgingen door Westerse elite 'verbijsterend'

Shortt noemt de reden waarom de Westerse politieke- en media elite weigert serieus aandacht te besteden aan de massale christenvervolgingen 'verbijsterend': men is bang om door het verdedigen van christenen en kritiek leveren op de islam en moslims voor 'racist' te worden uitgemaakt. De gevolgen van hiervan zijn met name in het Midden Oosten, de bakermat van het christendom, afschuwelijk: hier worden de gelovigen in Jezus Christus door het moslimgeweld letterlijk met uitroeiing bedreigd.

Marokkaanse afkomst verzwegen in media

In eigen land zien we die angst vooral terug in de politiek en media, die alles doen om te voorkomen dat de islam ook maar een beetje negatief in het nieuws komt. Zo wordt bijvoorbeeld de islamitische afkomst van misdadigers -denk aan de Marokkanen die grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopten en de scheidsrechter bedreigden met hem hetzelfde te doen- in veel media zoals NU.nl vrijwel altijd zorgvuldig vermeden, vooral omdat uit de statistieken blijkt dat moslims in extreme mate oververtegenwoordigd zijn in de Nederlandse misdaadstatistieken.

Duitsland geeft vrijbrief aan Turkse verkrachters

In Duitsland is het met de onderwerping -beter gezegd: angst- voor de islam nog veel erger gesteld. Het 'begrip' en 'medeleven' voor moslims en migranten dat door de heersende elite wordt geëist gaat inmiddels zover dat drie Turkse jongens die in Berlijn een Duitse vrouw van 20 verkrachtten enkel een voorwaardelijke gevangenisstraf kregen opgelegd en onmiddellijk op vrije voeten werden gesteld. Geweld, verkrachtingen en moorden door moslims en migranten zijn in de Duitse hoofdstad inmiddels schering en inslag, maar vrijwel niemand durft het openlijk te benoemen, laat staan aan te pakken.

Xander

http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/12/Oxford-Universiteit-Christenen-meest-vervolgde-gelovigen-ter-wereld

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brokkies uit Suid-Afrika

 

 

Mandela  

Oudpresident Nelson Mandela (94) is gisteraand – na 18 dae in die hospitaal – uit Pretoria se harthospitaal, die MediClinic, ontslaan.
Daar was aanvanklik groot geheimhouding oor die naam van die hospitaal, en die media was om die bos gelei toe ‘n mediaverklaring aangedui het dat hy in 1 Militêre Hospitaal was.
Hy gaan nou tuis in sy eie Gautengse huis in die rykmanswoonbuurt Houghton, net buite die Johannesburgse middestad.  Die ou man sal verdere mediese behandeling daar ontvang totdat hy gesond genoeg is om na sy Oos-Kaapse huis in Qunu te vertrek.  So het ‘n woordvoerder van die presidensie, mnr Mac Maharaj, gister op ‘n perskonferensie gesê.  Die oorsaak van sy ongesteldheid was longontsteking en galstene.  Dit was glo die langste wat Mandela ooit in ‘n hospitaal vertoef het.

 

Minder toeriste 

Sowat 3-miljoen minder toeriste as in Desember 2011 het in Desember 2012 Suid-Afrika besoek.  Dit verteenwoordig ‘n afname van 3%.  Dié gegewens is deur Suid-Afrika se 72 grensposte verskaf.  Die 7 besigste grensposte was: Johannesburg se internasionale lughawe (O.R.Tambo); Kaapstad se internasionale lughawe (Kaapstad); die grens na Zimbabwe (Beitbrug); die grensposte na Lesotho (Ficksburg; en Maseru); die grenspos na Swaziland (Oshoek); en die grenspos na Mosambiek (Lebombo).

 

Nie net Afrikaners

Nederland se Minister van Buitelandse Sake, Frans Timmermanns, het seker gemaak dat hy sy stamgenote in Suid-Afrika in die rug steek.
Die Tweede Kamer in Den Haag het ‘n mosie ter afkeuring van plaasmoorde in Suid-Afrika verwerp “omdat die mosie slegs die Afrikaners as slagoffers noem.”  Frans Timmermans is lankal bekend daarvoor dat hy ‘n vyand van die Afrikanervolk is.  Wat ‘n skande!  Sy eie stamgenote!  Indien die mosie oor “blankes” gegaan het, sou hy waarskynlik gesê het die woord is “rassisties”.  Dit is waarom ons nooit meer na “blankes” wil verwys nie, maar na “Afrikaners”, omdat daar geen rassistiese konnotasie aan “Afrikaners” geheg kan word nie.
Indien Timmermans wil dat die woord “swartes” ook gehoor moet word, kan die swartes mos vir hulself getuig en om hulp vra.  Buitendien gaan dit oor swartes wat wittes vermoor, en nie andersom nie.

 

Reuse getal padsterftes*

Suid-Afrika is al dekades lank een van die lande ter wereld met die hoogste getal padsterftes.  Daar is nog 4 dae van die jaar oor, en die syfer kan veel verander, maar tussen 1 en 27 Desember 2012 het meer as 1 000 mense reeds gesterf, en meer as 1 000 bestuurders (chaufeurs) is vir dronkbestuur in hegtenis geneem.  Oor dieselfde tydperk verledejaar (2011), het 1771 mense gesterf.  Mense wat die snelheidsperk van 120 km/h oorskry het, was 89.  Daar was enkele gevalle waar daar meer as 200 km/h gery is.  Alhoewel daar elke jaar veel gedoen word om padsterftes te verminder, neem sekere soorte ongelukke steeds toe.  Kop-aan-kopbotsings neem geweldig toe, so ook ongelukke wat deur dronkbestuur veroorsaak word.  Toetse het reeds bewys dat ‘n swarte se vermoë om afstand en spoed te skat erg swak is.  ‘n Swart chauffeur sal dus by ‘n kruising of ‘n T-aansluiting voor aankomende verkeer indraai sonder om seker te maak dat die afstand van ‘n aankomende voertuig veilig is.  Volgens hulle is dit die plig van die chauffeur in die hoofpad om snelheid te verminder wanneer ‘n stadige voertuig by die hoofpad aansluit.

Peter Murray

 * Verkeersdoden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Dag lieve vrienden

Om het jaar af te sluiten heb ik een fijn liedje gekozen, een liedje zonder veel toeters of bellen, een meezingbaar nummer met een mooie tekst: een liefdesverklaring.  Jullie zullen het liedje onmiddellijk herkennen, maar de zanger is bij ons een illlustere vreemdeling geworden.  Johnny Lion. 

Hij werd op 4 juli 1941 geboren als Jan van Leeuwarden in Den Haag.  Hij is als tiener de zanger van een schoolband, Johnny and His Jewels.  In de periode 1959-1965 spelen ze op menig feestje en in Haagse clubs.  Hun naam wordt door hun manager veranderd in Johnny Lion & The Jumping Jewels.  Ze laten zich inspireren door Cliff Richard en The Shadows.  In 1962 scoren ze in Frankrijk een hit met het nummer Guitar Tango van The Shadows, zelfs voordat deze laatsten er in eigen land succes mee hadden.  In 1963 spelen ze op het Grand Gala du Disque en het daarop volgend jaar toeren ze rond in Azië met meerdere top tien-noteringen als resultaat.

In 1965 begint het te rommelen binnen de groep en Johnny Lion besluit een solo-carrière op te starten.  Als de Jumping Jewels met Rob de Nijs gaan optreden, is hij razend. Toch staan Rob De Nijs én Johnny Lion, begeleid door de Jumping Jewels, in 1966 samen te zingen in de circustent van Toni Boltini. Inmiddels alleen én met een  Nederlandstalig repertoire scoort Johnny Lion in 1965 een grote hit met het keuzenummer van vandaag, Sophietje, een liedje waar Sophie van Kleef model voor staat. De zanger wordt live terzijde gestaan door The Young Ones, het latere Chapter II.

In 1966 doet hij dit nog eens dunnetjes over met het nummer Tjingeling. In de jaren die hierop volgen brengt hij nog enkele singles en LP's uit, maar het succes blijft uit. Hij opent samen met zijn vriendin en ontwerpster Sophie van Kleef de kledingboetiek 'Sophie en Johnny' aan de Oude Leliestraat in Amsterdam waar ook nationale en internationale popartiesten vaste klanten zijn. Johnny Lion houdt zich ook bezig met fotografie en acteren en hij is te zien in vele Nederlandse films en televisieseries.  In 1969 is het gedaan met de liefde en de gezamenlijke kledingboetiek. 

Zijn platenopnames kennen geen succes meer, ook de inkrimping van zijn artiestennaam “John Lion” brengt geen aarde aan de dijk.  In de tachtiger jaren doet hij een reeks concerten met zijn vroegere band voor Veronica.  Vanaf 1999 werkt hij als freelance journalist voor o.a. Sijthof Pers.

John Lion bleef na zijn zangcarrière werken bij Circus Boltini, waar hij vroeger een vast contract mee had als zanger, nu als perschef. 

Wij kennen slechts dat éne liedje, over het onverwisselbare Sophietje, de lentesymfonie, een genie in de liefde… tot de liefde op was.  Het was oorspronkelijk een Zweeds nummer, waarvoor Gerrit den Braber de Nederlandse tekst schreef. 

Drie dikke zoenen en een welgemeend “gelukkig nieuwjaar” voor jullie.

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 911)

 

 


 
Het zou onjuist zijn om te willen beweren dat het alleen in ons land gebeurt dat de beroepspolitiekers domme wetten maken, die niet alleen weinig of geen zin hebben, maar bovendien het door de belastingbetaler opgehoeste geld schromelijk misbruiken.

Onder impuls van een zekere Senator Reed werd er in het congress van de USA in 2005 een nieuwe wet gestemd. Deze wet gaf opdracht aan de National Mint om van iedere overleden Amerikaanse President muntstukken van 1 dollar te slaan als eerbetoon. Volgens de congresleden die deze wet stemden zouden vele Amerikanen die muntstukken wel willen gebruiken en zou er ook veel vraag komen van verzamelaars. Maar dit gebeurde helemaal niet en weinig of geen Amerikanen vroegen deze muntstukken bij hun bank aan.
 
Dit neemt niet weg dat er nu nog iedere dag bij de U.S. Mint in Philadelphia nog steeds 1.800.000 muntstukken PER DAG worden geslagen tegen een kostprijs van O,32 cent per dollar of 576.OOO dollar PER DAG! Bijna de totaliteit van deze geslagen muntstukken wordt met vrachtwagens naar een gehuurde opslagplaats in Baltimore gereden. Maar nu er reeds méér dan 1 miljard stukken werden geslagen geraakt dit magazijn ook vol. Er werd dus beslist om een nieuwe en veel grotere opslagplaats te gaan bouwen in Texas en alles naar daar te gaan verhuizen. Alleen de verhuiskosten worden nu geraamd op 3 miljoen dollar. En men blijft maar verder en totaal zinloos meer en meer van die ongewilde munten slaan.
 
Senator Reed gaf tijdens een interniew toe dat deze wet een fout was geweest en hij die muntstukken zelf niet gebruikt. Om deze onzin te stoppen is er opnieuw een wet nodig en dat kan nog lang duren verklaarde hij. Er worden niet zoveel nieuwe wetten gestemd en er zijn er nog een lange reeks die zeker voorrang hebben zodat men mag aannemen dat men nog minstens tot 2016 verder zal gaan met dergelijke munten te slaan waarbij er tegen die tijd niet minder dan 2 miljard in het centrale warenhuis zullen liggen !!!
 
Als zelf in een land zoals de Verenigde Staten dergelijke onzin mogelijk is hoeft het ons niet te verbazen dat onze beroepspolitiekers er ook bij ons regelmatig een zootje van maken!
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuigjongeren rukken nu al op tot in oude stadskern Antwerpen

 

Op het Steenplein bij de ijspiste zijn woensdagavond rellen ontstaan tussen jongeren van allochtone oorsprong, ijspistegebruikers en de politie. Nadien verplaatste de overlast zich naar het Stuivenbergplein en het politiekantoor in de Handelstraat.

De politie kreeg klachten binnen over jongeren die voetzoekers gebruikten aan de ijspiste en bezoekers met opzet omver schaatsten. Rond 19.30 uur ontstond er een korte schermutseling op de ijspiste zelf. Een 16-jarige jongen werd in eerste instantie bestuurlijk aangehouden, maar even later bleek ook dat hij slagen had toegebracht aan een andere bezoeker, een jongen van 15. Het slachtoffer was gewond aan het hoofd.

De verdachte werd gearresteerd. Intussen was de spanning aan de ijspiste gestegen. Een grote groep jongeren koos de kant van de verdachte en keerde zich tegen de politie.  Het gekende scenario van de lieverdjes.  En maak u geen illusies, Bart de Wever, er komen er steeds nieuwe bij.  En steeds meer. Benieuwd hoe onze nieuwe burgemeester deze problematiek gaat aanpakken.

De aanwezige politiemensen kregen bijstand van ploegen van de actie Hades. Het groepje jongeren vertrok en rond 20.40 uur was het weer rustig op het Steenplein. Wat wil zeggen dat de ganse toestand meer dan één uur heeft geduurd en dat intussen vele wandelaars en schaatsers de omgeving hebben verlaten.  Het tuig rukt nu al op naar de oude stadskern.

De betrokken jongeren werden echter niet veel later opgemerkt aan het Stuivenbergplein. Ook daar zorgden ze voor overlast door het smijten van voetzoekers en huisvuil. Via camerabeelden werd de aanstoker (17) van de overlast ter plaatse opgepakt en overgebracht naar het vlakbij gelegen politiekantoor in de Handelstraat. Hij bleef zich verzetten en probeerde de andere jongeren op te hitsen tegen de politie. Verschillende amokmakers trokken daarop naar het bureel in de Handelstraat. Ter plaatse werden opnieuw zeven jongeren bestuurlijk aangehouden. Zij werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan en zijn inmiddels allemaal terug in vrijheid gesteld.  Daar rekenen die smeerlapjes natuurlijk op, even mee met oom agent en een uurtje later fluitend de straat op. Waarom worden de onruststokers niet voor een nacht opgesloten ?

De softe aanpak die men al jaren toepast, lijkt nergens op en heeft geen enkel resultaat.  Hallo, mijnheer de burgemeester ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 december 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Aan iedereen

die wil weten hoe franstalige brusselaars over hun "landgenoten" van boven de taalgrens over ons denken raad ik aan om in de Soir de lezerscommentaren te lezen die verschijnen bij de politiek getinte artikels. Liefelijkheden zoals flamingants, boches du nord, merdeux, imbéciles en ander moois zijn er schering en inslag.

Als je dit vergelijkt met de nerderlandstalige kranten waar een verkeerd geplaatste komma reeds leidt tot een levenslange verbanning, dan besef je dat er ook in dit verband met twee maten en twee gewichten gewerkt wordt in dit land. En uitgerekend met deze krant wilde De Standaard een paar jaar geleden samenwerken "om de verstandhouding tussen de gemeenschappen te bevorderen".

Als je het smoelwerk van de hoofdredactrice Béatrice Delvaux bekijkt dan begrijp je onmiddellijk welk vlees men in de kuip heeft: haat, nijd en afgunst druipen er zo af. En uitgerekend dit soort volk voelt zich geroepen om ons de les te lezen en ons uit te maken voor het vuil van de straat.

Hoe lang pikken wij dit totaal misplaatst superioriteitsgedrag van deze zelfbenoemde superbelgen nog?

Regus Patoff

*****

Referenda in Egypte en in Antwerpen.

Zopas, december 2012, werd in Egypte een referendum gehouden over een nieuwe grondwet die o.a. de Shariawetgeving in voege zou brengen. In de media lees en hoor je kritische commentaren over de legitimiteit van de nieuwe regering. Van de 52000000 kiezers namen 17333333 kiezers aan de stemming deel (33,33%). Van de geldige stemmen waren er 11505866 JA-stemmen (63,8%) en 5827467 NEE-stemmen (36,2%). De meerderheid van de JA-stemmers die de nieuwe grondwet goedkeurden vertegenwoordigden slechts 22,12 % van het totaal ingeschreven kiezers maar behaalden toch de volstrekte meerderheid!!! Hebben de Egyptische president Mohamed Morsi en zijn Moslimbroeders hun mostaard in Antwerpen gehaald? Zij hebben namelijk “Een Lange Wapperke” gedaan! In 2009 werd in Antwerpen een referendum over de Lange Wapper gehouden. Van de 388089 kiezers brachten 133288 kiezers een geldige stem uit (34.34 %). De rest stemde blanco door niet te komen opdagen of door een ongeldige stem uit te brengen. Van de geldige stemmen waren er 54333 JA-stemmen (40,76%) en 78955 NEE-stemmen (59,24%). De NEE-stemmers vertegenwoordigden slechts 20,34% van het totaal ingeschreven kiezers maar behaalden toch de volstrekte meerderheid.

Ludo

*****

In Nederland worden de linksen misdadiger met de dag

Te gek voor woorden dat we in het Westen islamieten verlofdagen zouden geven en daarvoor Katholieke dagen MOETEN opgeven.

Het stelletje linkse smeerlapjes wil echt in het stof kruipen voor haatbaarden ; ook bij ons is dit reeds aan de orde geweest. Het is Hemeltergend en ongelooflijk hoe haatbaarden hier in het Westen een gouden blaadje aangeboden krijgen.

Onderstaand stukje uit ElsevierNL gehaald : 

CDA en PvdA zien niets in 'Suikerfeestplan' CNV

Het voorstel van vakbond CNV om tweede paasdag of Tweede Pinksterdag voor een islamitische feestdag in te ruilen, krijgt geen steun van CDA en PvdA in de Tweede Kamer.   CDA-kamerlid Gerda Verburg vindt het een ‘sympathiek’ idee dat werknemers een vrije dag voor hun religieuze feestdag kunnen opnemen, maar werkgevers en werknemers kunnen dat volgens haar beter zelf in een cao regelen.  Grens‘Want we hebben niet alleen een Suikerfeest, maar ook tal van andere religieuze feesten. De vraag is dan: waar leg je de grens als je dat wettelijk wil vastleggen?' Het CDA is ook niet bereid daarvoor een bestaande nationale feestdag in te leveren.  Ook de PvdA laat weten een wettelijke regeling niet nodig te vinden, omdat werknemers in overleg met hun werkgever nu al een vrije dag voor bijvoorbeeld het Suikerfeest kunnen opnemen.  Gisteren meldde de Nederlands Islamitische Omroep dat het CNV bereid is tweede paasdag of Pinksteren in te ruilen voor een islamitische feestdag. Het CNV heeft dit inmiddels bevestigd, maar benadrukt dat het alleen gaat om tweede paasdag en tweede pinksterdag, dus niet om beide Pinksterdagen.  Vorig jaar zei de christelijke bond nog hier niets voor te voelen. Maar dit standpunt zou niet meer realistisch zijn.  ‘Wij vinden dat álle Nederlanders, dus niet alleen de christelijke, de ruimte moeten krijgen hun religieuze feestdagen te vieren,’ zegt hoofd communicatie Jos Stuart in een toelichting.  'Een aantal cao's biedt mensen nu al de mogelijkheid om tweede pinksterdag in te ruilen voor bijvoorbeeld het Suikerfeest. Maar het blijkt tot nu toe niet mogelijk om dit in alle cao's geregeld te krijgen. In een tijd waarin iedereen het heeft over integratie en samenleven is dit een volgende stap. Want waarom heeft de ene Nederlander wèl het recht zijn religieuze feestdagen te vieren en moet de ander daarvoor speciaal vrij nemen?' MeubelboulevardVerwijten dat het CNV de christelijke normen en waarden te grabbel gooit, vindt hij niet terecht. De bond heeft over het opgeven van de tweede religieuze dagen overleg gehad met kerken. ‘Strikt genomen is tweede paas- of pinksterdag vanuit kerkelijk oogpunt geen feestdag. Het zijn dagen geworden waarop veel mensen naar de meubelboulevard gaan.’ Aan de 'eerste' dagen zal de bond nooit tornen, zegt Stuart. En het argument dat hiermee een traditie van familiedagen verloren gaat, gaat volgens de bond ook niet op. ‘Tradities ontwikkelen zich. En als niet-moslim kun je ook op de dag van het Suikerfeest naar je schoonfamilie.’  Door Fleuriëtte van de Velde.

Martin V.

*****

Belgische monarchie

Ik heb de goede gewoonte bij de eerste seconde van de kersttoespraak van onze monarch de knop van de tv om te draaien.

Heb dat dit jaar ook weer gedaan waardoor ik het spektakel heb gemist. Het ging over populisme, de sombere jaren dertig, de oorlog die over onze contreien raasde terwijl onze dappere ministers de vlucht namen ... Papa Leopold ging op bezoek bij dolf snor om te informeren welke rol het dappere belgië kon spelen in die verwarde tijden. De koning-ridder was al lang overleden (hoe,  dat zullen we in 2034 vernemen), de moedige Elisabeth stond klaar om in hospitalen in te springen maar alles was vergeefs

.Om het kort te maken: het moedige belgische leger bracht het er goed van af. (dat Antwerpen maandenlang bestookt werd door moordende V-wapens, ga daar maar eens de sporen van zoeken in Antwerpen of op een Antwerps kerkhof.)

DAAR en nergens anders haalde onze monarch zijn inspiratie voor zijn kersttoespraak en de eerste-minister fluisterde hem ongetwijfeld nog enkele frivole ideeên in het oor. Ik vermoed dat studio 100 hier nog enkele gedachten uit plukt om de Vlaamse kleuters te verwennen. Natuurlijk zullen de Vlamingen met gulle hand die vorst die hen zo verafschuwt financieel een flinke beloning geven. En de Vlaamse mini-partijtjes die de Fransdolle regering gedogen, zullen hun vingers aflikken.

Wie echt Vlaams denkt en voelt kan alleen met AFSCHUW WALGEN van deze geschiedenis, nog stommer dan de historische stomme van Portici!

Raymond

*****

Prettig gestoorde Kerstdag ?

Mijn oor Sinjoren!  Ik ben maar een onderontwikkelde pagadder die met den boerentram de files op de antwaârpse ring moet omzeilen tot de stoom uit mijn oren spuit, maar wed 1000 dukaten tegen één dat ook uw nieuw nieuwbakken en magere burgemeester de betrokken schuldige jeugdige jongelingen, van niet nader omschreven herkomst, 's anderendaags weer zal laten los lopen net zoals voordien onder het regime van de linkse petrik. Om hen (de jeugdige jongelingen van onbestemde herkomst nota bene), toe te laten opnieuw andere en en liefst zo veelvuldig mogelijk autochtonen te beroven van goud , euro-centjes alsook te molesteren. Met alle gevolgen van dien! Systematisch verkrachten is nog niet aan de orde vandaag, maar het kan nog komen. In Malmö kunnen de kinderen er van meespreken, maar dat mag natuurlijk niet geweten worden, want anders zouden de islamieten zich beledigd voelen! Oh wee Bartje! Nog meer islamitisch geweld, nog meer anti-blank racisme, nog meer just is just, zolang dit maar belgisch krom is, en de sexen-cobourgs behaagt. Dat spreekt voor zich! Sinjoren wordt wakker.

Lucky9

*****

De koning van Thailand.

In Thailand kent men de "wai".  Men groet een hogergeplaatste met gevouwen handen en houdt uit respect het hoofd lager...Van "uit respect het hoofd lager houden dan de hoger geplaatste" is een uniek voorbeeld voorhanden.Toen de toenmalige regeringsleider generaal Thanom Kittikachrorn, die zich als een dictator manifesteerde, in 1973 de grondwet aan zijn laars lapte brak er een opstand uit van de studenten aan de Bangkokse Thammarat-universiteit. De generaal sloeg de opstand met grof geweld neer, waarbij vele tientallen studenten de dood vonden en honderden (zwaar)gewond werden.Hoewel de Thaise koning zich officieel niet met de politiek mag bemoeien, trekt hij zich daar in noodgevallen niets van aan en neemt Koning Bhumibol, met grote instemming van het volk, telkens zijn verantwoordelijkheid. Hij ontbood Kittikachorn op zijn paleis, er daarbij voor zorgend dat de Thaise TV aanwezig was. Toen de live uitzending begon zag heel Thailand wat de Koning bedacht had: hij had de langste gang in zijn paleis uitgezocht en was aan het eind daarvan op het allerdunste kussen gaan zitten dat hij kon vinden.Kittikachorn kon niets anders doen dan bij het begin van de gang op zijn buik vallen en honderden meters naar de Koning toe kruipen; zijn hoofd moest immers lager blijven dan dat van de Koning! Ten aanschouwen van de hele natie leed de dictator derhalve onherstelbaar gezichtsverlies en vluchtte naar het buitenland. Nu was de weg vrij voor een betere premier.

Ludo

*****

Slimme jongeren op een prettig gestoorde kerstdag

Hoe oud mag je zijn om ongestraft je lusten bot te vieren ? Jongeren wisten het wel en indien er toch iemand zou bij zijn die iets ouder was: je kan ook nog als verlengd minderjarige vrijuit gaan.

Hoe dikwijls is dat nu al gebeurd ? En de advocaten staan in rij aan te schuiven om hun clie ënteel te bedienen met goede raad en daad. Herinner u de heer De Moor die op weg naar zijn werk werd afgemaakt en er zijn er meer geweest die een dergelijke behandeling kregen...

Het personeel van de Lijn moet dit alles met lede ogen aanzien en de directeurs doen ook niks: de chauffeurs moeten dat maar oplossen. Zij mogen de klappen ontvangen en in hun smoel(excuseer het woord) laten rochelen! De hogere instanties zijn bereid dit alles met veel sympathie voor de daders te onderzoeken.

Raymond

*****

Sire en zijn clan 

Di Rupo was een vergissing (Mark Grammens) Het is niet onmogelijk dat uit deze droeve tijden, nu de verenigde krachten van België, het Hof, enkele Vlaamse partijen en de vakbonden bezig zijn de moeizaam na de oorlog opgebouwde Vlaamse economische macht te verzwakken, alsnog één bemoedigend resultaat zal voortvloeien: het avontuur-Di Rupo, dat is het onderwerpen van Vlaanderen aan een machthebber die geen enkele affiniteit bezit met de taal en het kiezersvolk van Vlaanderen, zal niet voor herhaling vatbaar zijn...

Stradi

*****

Koning Snul.

Waarde redactie,
De hatelijke uitschuiver van keuning snul in zijn "kerstkletskoekgelul" die een deining in Vlaanderen teweeg bracht, begint stillaan de vorm van een tsunami te krijgen, zeker nu de geesten na de feesten meer en meer opgeklaard raken.

Er vloeide reeds veel inkt over deze "trap onder de gordel" en de commentaren klinken alsmaar luider. Nu is zelfs BDW in de pen gekropen om zijn "gedacht" in deze te zeggen... alhoewel, hij zich naar eigen zeggen "niet aangesproken "voelde maar gezien de druk en de algemene commotie rond de uitspraken en verwijzingen van keuning flater diende hij weerwerk te leveren. Het hele verhaal is intussen welgekend en geweten.

Dat de belgicisten, royalisten en al de keuningsgezinden langs BEIDE zijden van de taalgrens in hun nopjes zijn hoeft geen betoog. De Waalse haantjes zijn er nu als de kippen bij om de keuning te steunen. Voor den baard (SP.a) is er geen vuiltje aan de lucht. Het zou ons verbazen mocht dit niet het geval geweest zijn.  Bij de blauwselventen moeten ze nog wakker worden want gezien hun gekende sympathie en onderdanigheid voor keuning & C°moeten zij nu een "verhaal" uitvogelen om de kool en de geit te sparen. Voor een Vlaamse partij met franskiljonse grondvesten is dat niet evident. De tjeven vallen zoals gewoonlijk uit de lucht want verdorie nog aan toe ... zij hadden het keuninklijke epistel niet gelezen! Pater Beke heeft gereageerd en laten weten dat Bertje over de schreef is gegaan. Echter of de tjeven Albert na deze zware belediging aan de Vlamingen in de ban van de kerk gaan slaan, is zogoed als uitgesloten. Ook in deze zal nu al driftig gezocht worden naar een pot om er rond te draaien. Bij de groenen hangen ze nog in de bananenbomen en dommelen ze rustig verder. Wouter van Besien heeft nog niks gezien!

Di Rupo himself vindt dat zijn vriend Albert niks verkeerds gezegd of gedaan heeft en lacht zijn tanden bloot met zijn breedste smile. De gehaaide en supersluwe Waalse vos heeft zijn slag weer binnegehaald en zal, geloof me vrij, moeilijk of zelfs niet in een lastig parket kunnen gebracht worden. Hij kan rekenen op de volledige Waalse steun èn deze van zijn collabo's langs Vlaamse zijde bij wie de overlevingsdrang en jobbehoud boven alles primeert. Dat er harde woorden en verwijten zullen vallen in het halfrond is de evidentie zelve,maar dat Di Rupo het zal overleven, is nu al geweten.

Een ding is echter nu wel duidelijk geworden :Albert heeft zelf zijn kroon ontbloot! Hopelijk volgt de rekening in 2014.

Senior

*****

Bart Dewever

Hij ziet het nu eindelijk ook niet meer zitten met die ondemocratische instelling met al haar tierelantijnen en profitariaat, hij ziet het nu niet meer zitten met die man niet voor zijn profitariaat, ben je gek, neen, hij ziet het niet meer zitten omdat die man zijn partij natrapt, blijkbaar heeft Bart Dewever er nooit problemen mee gehad dat die instelling al jaren de Vlamingen schoffeert en affronteert en gigantisch parasiteert op Vlaanderen

Toch raar dat mensen eerst beginnen te reageren als het hun eigen persoontje raakt, de opdoeking van die instelling geeft anders een gigantische besparing van ± 50.000.000 euro per jaar all in. De politiemensen die zich nu staat te vervelen aan de poorten van het hek kunnen beter criminelen vangen want daar worden ze voor betaald met ons belastingsgeld en niet om die man te beschermen want die instelling heeft totaal geen enkele toegevoegde waarde voor ons.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever : *Koning is als arbiter die constant tegen ons fluit*

 

 

 

Als het aan Bart De Wever ligt, is koning Albert II na de verkiezingen in 2014 niet meer aan zet: "Hij vindt mij een fascist. Na deze kerstboodschap vraag ik me dus af of hij zijn rol nog kan blijven spelen. Ik zie dat niet meer zitten".  Vanavond in een thema-uitzending van De Kruitfabriek op VIER.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populisten komen op veur den Keuning

 

Als het moet sterven voor den koning (ergens in Vlaanderen)

 

1950 : Antwerpen - Frankrijklei naast de Vlaamse Opera

 

Optocht in Kortrijk

Lierke Plezierke eischt zijn koning met 85%

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van hun wereld met een paar dagen vertraging.

 


Hebt u ook het gevoel dat niet uw staatshoofd het woord tot u richtte, maar dat het iemand is die elk persoonlijk en moreel gezag daartoe al geruime tijd mist? Mij laat het namelijk even koud als al die andere akkefietjes die ik de laatste tijd verneem en die perfect wettelijk toegelaten zijn, maar compleet ongepast.

- De eerste minister van dit land, wiens geaardheid er niet toe doet, deelt op wereldaidsdag in het centrum van de hoofdstad in eigen persoon condooms uit aan willekeurige passanten. Absoluut wettelijk toegelaten.

- De Europese commissaris van België in functie tracht het op een akkoordje te gooien met de bijzondere belastinginspectie, die enige malversaties onderzoekt. Absoluut wettelijk toegelaten.

- Een recent vrijgelaten misdadigster maakt onder valse naam een afspraak bij een kapperszaak in een mondaine badplaats. Absoluut wettelijk toegelaten.

- De Raad van State schorst de toekenning van een door de Vlaamse Regering afgeleverde milieuvergunning. Allebei (!) absoluut wettelijk toegelaten.

- De staatssecretaris voor asiel en migratie beslist op eigen houtje om 100 vluchtelingen extra naar hier te halen. Absoluut wettelijk toegelaten.

- Het voorschot op de anticipatieve taks zal de begroting onmiddellijk sluitend maken: de belastingen op het pensioensparen worden nog maar eens vervroegd, terwijl de uitkering van dat pensioenparen aan de begunstigden uiteraard pas volgt op hun pensioenleeftijd. Absoluut wettelijk toegelaten.

- En zo verder, enzovoort.

Een mens kan zich afvragen wie er eigenlijk al die ongepaste wetten mààkt ? En welke klootzak ondertekent die eigenlijk om ze van kracht te stellen?

Maar er van wakker liggen of de man die meer buitenechtelijke kinderen heeft dan adellijke titels Vlaanderen nu al dan niet beledigd heeft, en of dat nu een regeringscrisis waard is, neen, hoor, dat doet-ie al lang niet meer. Want ik kan die schoft noch zijn uitgebreide entourage meer gezag toekennen dan ze verdienen: geen.

Ik troost me ermee dat het zijn laatste toespraak is geweest.
Aan u en alle angeltjesfans wens ik evenveel troost toe in het nieuwe jaar!

bertie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard over Denderleeuw : eigen visie eerst

 

Laatste drie sjerpen wachten op burgemeesters

In een stukje typische Standaard-journalistiek beschrijven Peter de Lobel en Maarten Goethals de toestand in Wemmel, Maasmechelen en Denderleeuw. Drie gemeentes waar de coalitievorming nog niet afgerond is.

Wij citeren het onderdeel over Denderleeuw, waar Angeltjes zelf regelmatig over geschreven heeft en de feiten voldoende gekend zijn door onze lezers. Hier de visie van het DS-duo (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121226_00414953)

Als titel vat All Quiet on the Western Front perfect de situatie in de Oost-Vlaamse gemeente Denderleeuw samen: al wekenlang niets te noteren. De patstelling tussen de onderhandelende partijen blijkt compleet.

Aan de ene kant bivakkeren de SP.A van aftredend burgemeester Jo Fonck en de liberalen. Die ondertekenden de nacht van de verkiezingsuitslagen een bindende voordrachtsakte, weliswaar zonder over de nodige meerderheid te beschikken. Aan de andere kant hebben de N-VA en CD&V zich ingegraven. Geen enkel blok beschikt over de noodzakelijke meerderheid en geen van de vier partijen is van zinnens om toe te geven.

Hoe langer de loopgravenoorlog duurt, hoe luider bijgevolg de roep klinkt naar Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) om van hogerhand in te grijpen.

Dat is journalistiek van de kwaliteitskrant DS : de feiten plooien naar eigen inzichten om vooral de juiste toedracht te omzeilen en de sleutelpositie van een vermaledijde partij niet te moeten vermelden, meer nog, gewoonweg doen of Vlaams Belang onbestaand is in dit verhaal.

Ter herinnering geven wij nogmaals de uitslag van de verkiezingen in Denderleeuw : Te verdelen 25 zetels

SP-a : 7 zetels
VLD :   4 zetels

Dit is het blok van burgemeester Fonck dat met 11 zetels een voordracht indiende op de avond van de verkiezingen : een uitschuiver, een overschatting, een stommiteit.

Nv-A : 7 zetels
CD&V : 4 zetels

Deze partijen vormen een tegenblok van eveneens 11 zetels, dat hecht aan mekaar vastgeklonken blijft.

VB : 3 zetels (van bij de aanvang heeft VB steeds gezegd, een coalitie van Nv-A en CD&V te willen steunen)

De deadline voor het neerleggen van een nieuwe voordrachtslakte is op 24 december vervallen. Nu is het wachten op een eerste bijeenkomst in januari waarop de nieuwe gemeenteraad officieel in functie zal treden. Tijdens de daarop volgende vergadering zal de gemeenteraad overgaan tot de verkiezing van het schepencollege, waarin VB dus een cruciale rol zal spelen.

Het cordon sanitaire staat in de weg om officieel de gemeente een bestuur te geven. En de blindheid gaat zo ver dat men zelfs het decreet van de gemeenteraadsverkiezingen negeert om vooral aan Kristof Slagmulder en zijn twee collega's te kunnen voorbijgaan.  Alsof deze fractie niet democratisch verkozen is door de bevolking van Denderleeuw. En uiteraard ook voor de regime-journalisten van De Standaard die de rol van de VB-fractie straal negeert. 

De pogingen die liberale provinciegouverneur Denys ondernam om de patstelling op te heffen, zijn falikant afgelopen. En wat kan Bourgeois doen ?  Een Volkscommissaris sturen om het cordon sanitaire te laten respecteren ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van mijnheer Albert II. Populisme en moraliteit

 

Leopold III en zijn eerste vrouw, de Zweedse Astrid

Enkele uittreksels uit de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren over de houding van Leopold III (de vader van Albert II) bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog :

"Overigens had Leopold toen andere zorgen: via Kiewitz had hij de Führer diezelfde 26ste juni '40 laten mededelen, dat hij tot een politiek gesprek met Hitler bereid was, waar en wanneer deze maar wilde."

"De 21ste augustus '40 stuurde hij zijn sekretaris Capelle naar de Rexistenleider L. Degrelle met de opdracht deze een mededeling te doen (a.h.w. een audiëntie via een tussenpersoon); op hetzelfde ogenblik plande H. De Man een reis naar Berlijn, die o.m. op de positie van de koning betrekking had, en waarvan Leopold ten minste op de hoogte was; einde augustus '40 liet Leopold schriftelijk en via diplomatieke kanalen minister De Vleeschauwer op de vingers tikken. Kon de koning dan zelfs niet mondeling, diskreet en via een officieuze tussenpersoon zoals Hannecart de regering de raad geven waarom zij gevraagd had? Leopold kon dat wel, maar wilde dat niet. En hij wilde het niet, omdat hij Hitler niet voor het hoofd wenste te stoten door ook maar een schijn van kontakt met de regering-Pierlot te onderhouden, en omdat hij toen - volgens het naoorlogs getuigenis van zijn sekretaris Capelle - in de Duitse overwinning geloofde en voortzetting van de strijd aan de zijde van Engeland bijgevolg zinloos vond."

Bron : http://www.dbnl.org/tekst/wild022belg01_01/wild022belg01_01_0005.php

 

Nog een toemaatje voor de sire  inzake moraliteit

Moeder Astrid (met Boudewijn) en mevrouw Delphine Boël. Ziet u de gelijkenis ?

    

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China's Kogeltrein

 

 

 

 

Van Peking naar Guangzhou (het vroegere Canton) tegen 300 km/u over een afstand van 2300 kilometer.

Ticket 2de klas : € 103 - 1ste klas : € 165 - Business : € 327

Bij de Chinese Spoorwegen staan geen Jossen Digneffe op de loonlijst

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er iemand thuis in het heelal ?

 

Een foto van de achtergrondstraling 379 000 jaar na de oerknal, gemaakt door het WMAP-team van de NASA. Aan de hand van de temperatuur van de kosmische achtergrondstraling  kon worden berekend hoe oud het heelal is. Het moment van de bigbang werd bepaald op een ouderdom van 13,7 miljard jaar met een onzekerheid van 1% (ca. 137 miljoen jaar).

Het zal aandachtige lezers van Angeltjes niet ontgaan zijn in de loop der jaren, dat wij niet alleen verder kijken dan onze kerktoren, maar dat wij het zelfs wagen een blik in de ruimte te werpen en als er wat boeiends te melden valt over nieuwe ontdekkingen, spectaculaire beelden of ET's -buitenaardse allochtonen, om het politiek-correct te zeggen- dan zijn we d'er als de conciërge van dienst bij, u op de hoogte te brengen. Als je op de eigen planeet niet aan je trekken komt, dan ben je geneigd verder te kijken.

Voorlopig is de schoonheid van onze Aarde onovertroffen, ook daar getuigen we regelmatig over, maar helaas, er zit een levende soort op deze planeet die er alles aan doet om de delicate evenwichten te verstoren. En denkt u nu vooral niet, dat wij ons plots bekeerd hebben tot het groene geloof van de hogepriesters van het milieu die de mensheid terug naar de Middeleeuwen willen sturen, waar we ook de vrienden van de islam tegen het lijf zullen lopen. Natuurlijk niet, onze bekommernis geldt ondermeer de overbevolking en de uitputting van de aardse reserves. Voorlopig is er slechts 1 Aarde voor zover wij weten.

Terug naar de sterren dankzij de enorme vooruitgang van de wetenschap. U mag daar religieuze motieven achterzoeken, waarom niet ?,  daar liggen echter niet onze prioriteiten.  Vijftig jaar geleden was het not done te spreken over leven buiten de Aarde. Science-fiction was iets voor de kinderlijke breinen uit het verre Amerika, waar ook al de UFO's uit het heelal die ons bezochten, rondcirkelden,  soms zelfs neerstortten (Roswell) en regelmatig landden om gesprekken te voeren met uitverkoren aardebewoners. George Adamski onderhield op zijn eentje een koerierdienst met Venus waar hij regelmatig heentrok en hij filmde UFO'tjes bij hem in de tuin, die verdacht veel leken op soepborden aan een draadje.  Maar hij had zijn volgelingen. 

Raël verschijnt steeds in witte uniform, kierewiet maar stinkrijk

In Frankrijk loopt er nog een kierewiet rond, een journalist, het mag u niet verbazen, Raël of Claude Vorilhon met zijn aardse naam,  die een dikke boterham verdient met zijn sektegenoten toe te spreken als een goeroe : de Raëlisten, die niets te maken hebben met realisten. Wij hebben hier in Vlaanderen de Molenaars en de Brinkmannen die hun best doen ons hun sprookjes op te dringen, maar ze reiken nog niet tot de enkels van Raël.

Dit is het soort lieden (en er zijn er ettelijken) die de serieuze wetenschap een neus zetten en tegelijk het wetenschappelijk onderzoek in een belachelijk daglicht plaatsen. Daar waar in de jaren '50 van vorige eeuw misschien 15 tot 20% van de bevolking geneigd was buitenaards leven als evident te aanvaarden, ligt dit percentage momenteel heel wat hoger.  Dit is niet dank zij de fantasten en geldkloppers maar wel een gevolg van de enorme vooruitgang van de astronomie en de talrijke vertakkingen die deze wetenschap heeft doorgemaakt in de voorbije decennia.

Hubble ultra deep field.jpg

Het Hubble Ultra Deep Field, een miniem stukje van de zichtbare hemel uitvergroot door de Hubble ruimtetelescoop (Nasa & ESA, 2004). Bijna ieder ellipsvormig puntje is een afzonderlijk sterrenstelsel met elk circa 100 miljard sterren. Alleen de weinige exact ronde puntjes zijn sterren van onze eigen melkweg die op de voorgrond staan. In iedere willekeurige richting ziet men ongeveer hetzelfde beeld: een heelal gevuld met miljarden sterrenstelsels  (bron : Wikipedia)

De zogenaamde Big-Bang theorie is nog steeds niet door elke wetenschapper aanvaard maar een meerderheid  is wel zo ver om te veronderstellen dat ons heelal zowat 13,6 miljard jaren geleden is ontstaan uit de oerknal.  Moeilijk te bevatten voor ons, kleine luitjes, want wat was er dan voordien ?  Maar die vraag mag je niet stellen. De vrije onderzoekers lijken soms verdacht veel op predikers : zij mogen ons wijsmaken wat zij willen, maar kritische vragen zijn ongewenst.  "Je vraagt toch ook niet welke kleur maandag heeft" sprak een Big-Bang aanhanger tegen een simpele geest zoals de onze.  Een De Weveriaanse stelling, zo lijkt het wel. Het is wellicht voor sommigen een hele geruststelling dat aan de basis van de oerknaltheorie de Waalse priester-jezuiet Georges Lemaitre ligt.  Vandaar dat de RK-kerk onmiddellijk is meegestapt in deze gedurfde theorie.

File:Milkyway pan1.jpg

Onze Melkweg

Waar de leek beter bij kan, is de zoektocht naar exo-planeten : planeten buiten ons eigen zonnestelsel.

Wat wij sterren noemen, zijn eigenlijk zonnen en als daar planeten omheen cirkelen zijn het zonnestelsels en vele zonnestelsels bij mekaar zijn onderdelen van een Melkweg  Ons zonnestelsel telt 8 planeten en wij bevinden ons in onze Melkweg met circa 200 miljard andere zonnestelsels.  Volgens recente gegevens kunnen het er ook 400 miljard zijn. Momenteel doen de wetenschappers zoals politici : het kunnen steeds een aantal miljarden meer zijn, zelden minder.  Maar in de wetenschap kunnen we daar begrip voor opbrengen.  Onze Melkweg heeft een diameter van 120.000 lichtjaren en is zowat 3000 lichtjaren dik. Een lichtjaar is een afstandsmaat en geen tijdsmeting.

In het Heelal bestaan er miljarden melkwegstelsels (of sterrenstelsels zo u wil), die elk op hun beurt uit miljarden zonnestelsels bestaan waarvan mag aangenomen worden dat de meeste,  planeten om zich heen laten wentelen. Er zijn dus biljoenen planeten in ons heelal en nu is men op zoek (in de omgeving van onze Aarde) naar dergelijke planeten die mogelijk leven zouden bevatten. Omdat planeten uit zichzelf geen licht geven, kan men ze niet met de aardse telescoop ontdekken. In de jaren '90 van vorige eeuw werd een theorie ontwikkeld die inmiddels behoorlijk geëvolueerd is. Hiermede worden schommelingen in de baan van een zon geregistreerd die duiden op de aanwezigheid van planeten door de wederzijdse aantrekkingskracht en zo heeft men tot december 2012 reeds een kleine 900 exo-planeten ontdekt, gasachtigen en rotsachtigen. Er bestaan ingewikkelde maar degelijke formules om de omvang en andere details van deze verborgen planeten nauwkeurig te kunnen bepalen, zoals ondermeer de temperatuur, de chemische samenstelling, e.a.  Alle afbeeldingen die getoond worden bij de ontdekking van exo-planeten, zelfs in wetenschappelijke uitgaven zijn ontsproten aan de fantasie van artiesten. En dat staat er meestal ook bij vermeld, want tot hiertoe heeft geen mens ooit een exo-planeet visueel kunnen aanschouwen.

De laatste in de reeks dateert van vorige week in het zonnestelsel Tau Ceti op 12 lichtjaren verwijderd van de aarde, een boogscheut.  Een lichtjaar is de afstand die het licht aflegt gedurende 1 jaar van punt A naar punt B tegen 300.000 kilometer per seconde.  De ruimtetuigen die de mens momenteel in de ruimte afschiet reizen aan circa 8 kilometer per seconde, wat een aanzienlijke snelheid is van afgerond 30.000 kilometer per uur.  Politierechter D'Hondt uit Dendermonde zou bij dergelijke snelheden een stuk van zijn zelfzekerheid verliezen, alhoewel. Rond Tau Ceti cirkelen 6 planeten, waarvan één in aanmerking kan komen om leven te bevatten. Leven wil helemaal niet zeggen intelligent leven, zoals wij dit ervaren. Maar dat is natuurlijk nog steeds de stille hoop of achterliggende gedachte : zouden wij in dit voor een mensenbrein niet te bevatten heelal, echt de enigen zijn ? Nu kan deze vraag gesteld worden, zonder dat we op de brandstapel gezet worden maar tot voor pakweg 100 tot 150 jaar, was het algemeen aanvaard dat wij zowat in het centrum van het universum vertoefden. En dat heelal was beperkt tot wat men toen wist over onze Melkweg. 

Als er een soort intelligent leven bestaat, zullen wij mekaar dan ooit  ontmoeten ? Dit  is met de huidige stand van ons wetenschappelijk onderzoek en onze technische mogelijkheden niet te beantwoorden, om niet te zeggen, dat het van onze kant uit onmogelijk is, gezien de onoverbrugbare afstanden. 

Hoe het met "hen" staat om ons te komen opzoeken, is eveneens gissen.  Zij zouden wel een heel stuk verder moeten staan dan wij en dan is de vraag of wij  er in dat geval moeten naar uitkijken om door ver geëvolueerde buitenaardsen bezocht te worden ? Wij hebben toevallig al enige ervaringen met invasies,  maar deze zou nog van een gans andere orde kunnen zijn.

En daar duiken de fantasten onder ons weer op.  Zij die beweren dat ze regelmatig ontvoerd worden en onderworpen worden aan allerlei seksuele handelingendoor de "grijze mannetjes", of zij die koudweg beweren dat de buitenaardsen hier al rondwandelen.  Met het opzoekwerk voor dit stukje stuitte ik op een hilarisch filmpje (althans zo komt het over, maar zo is het niet bedoeld) dat u hierboven vindt.  Het zijn wel rare snuiters die deze theorie verkondigen, want je ziet enkel witte buitenaardsen.  Als die van het Spîonnencentrum dit onder ogen krijgen, zal het er flink stuiven.

Bij de weblog van Frank Deboosere vonden wij onderstaande video die ons enig inzicht verstrekt over de afstanden in de ruimte. Boeiend materiaal en grafisch knap gemonteerd.

Intussen, vrede op aarde aan allen van goede wil en de anderen proppen we in de teletijdmachine : terug naar de Middeleeuwen.  

Ray

 Bijkomende info :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Buitenaards_leven

http://www.frankdeboosere.be/vragen/vraag191.php

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Albert Zwei denkt aan de toekomst

Helemaal niet zo dom, den Beire, om de Vlamingen (nog maar eens) te schofferen. Waarom? Omdat dit hem goede punten oplevert bij de franstaligen. De dag dat de Vlamingen dit potrotte onland definitief opblazen kan hij immers koning worden van de reststaat bestaande uit Brussel en Wallonië, die dan de naam "Belgique" zal kunnen voeren. Dit zal ons natuurlijk worst wezen, maar voor de fransdolle fossielen in Brussel en Wallonië is dit de realisatie van een natte droom. Tot de realiteit keihard op hun deur zal komen bonzen.

Regus Patoff

*****

De koninklijke boodschap

Beste Angeltjeslezers,
 Ik kan absoluut niet meespreken met jullie. Want telkens er een aankondiging komt over één of andere Albertsiaanse toespraak zapt ik dadelijk door naar een andere post. Het is toch altijd dezelfde zever.

Eddy

*****

Nelson Mandela.

Geachte redactie,
De laatste dagen worden we door onze immer poco-media haast dagelijks gebrieft over de gezondheidstoestand van de ex- president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela.

De nu 94-jarige herstelt goed van zijn verwijdering van galstenen die volgens zijn opvolger Zuma feilloos verliep. Hip,hip, hoerij,  heel Zuid-Afrika blij! Ik maak me echter opnieuw de bedenking hoe het mogelijk is dat deze man nog steeds in leven is na 30 jaren van gevangenschap, honger en op tijd en stond een pak rammel ... hetgeen ons indertijd door de media tot in den treure en om de haverklap herhaald en ingelepeld werd.

Ik herrinner me die tijd nog zeer goed : het blanke regime in Z.A. werd als de pest en de ondergang van dat land afgeschilderd, zeker door de linkse loeders. Nelson was dè Che Guevara in de ogen van miljoenen goedgelovigen .Onder druk van de linkse horde werden in een toen welvarend Z.A. de blanke regering(en) naar de prullemand verwezen en werden de zwarten eindelijk van het blanke juk bevrijd ... enfin,dat werd toch toen zo verkocht. Met de nieuwe zwarte leiders waaronder de "doodzieke" N.Mandela zou er een nieuwe frisse wind door Z.A. waaien.  Met het vrijkomen van Mandela kwamen ook de ergste demonen mee.

Wat men ook moge bewern over het gewezen blanke regime in Z.A., feit is onomstootbaar bewezen dat het met het verdwijnen van hen in snelle vaart bergaf is gegaan. Orde en tucht maakten plaats voor corruptie,moorden en criminaliteit in zijn ergste vorm. De macht die de zwarte leiders plots kregen, was een doodsteek voor het land.

Het stuit me dan ook tegen de borst dat de media het nu als een "must" beschouwen om hun bezorgdheid over deze stokoude man te uiten die mede aan de oorzaak ligt van het Z.A. verval, maar als de dood zwijgen over de dagelijkse moord- en slachtpartijen die er schering en inslag  geworden zijn dankzij de vroegere pressie van links om het blanke regime te demoniseren. Nu oogst men wat men gezaaid heeft.

mvg - Senior

*****

Onweer op komst?

Waarde redactie,
De rotsreek van de keuning met medewerking van de P.S. tirannen gaat een staart krijgen. Bij de NV-A lezen ze blijkbaar ook de angeltjeskrant want B.Weyts laat de redactievan de 0000 weten dat er in het parlement vragen omtrent deze "brug te ver" zullen gesteld worden.

Ook de vlaamse collabo's zal het vuur in deze aan de schenen gelegd worden. Ik wacht met spanning deze confrontatie af en ben benieuwd met wat de NV-A deze boterham gaat beleggen ... ene met hesp of ene met semtex?

mvg - Senior

*****

De papa van Paola

We weten allemaal dat de papa van Albert bij Dolfje op de schoot zat en de familie "als krijgsgevangen" netjes beschermd door de nazi's, de oorlog overleefde in alle luxe en rust. Maar nu Bertje zo'n schrik heeft dat de vlamingen toch wel dezelfde toer willen opgaan als zijn vader in 1930, is het misschien aangewezen ook de voorvader van Paola even onder het voetlicht te brengen: zie wiki

"Paola is afkomstig uit het eeuwenoude Italiaanse adellijk geslacht Ruffo di Calabria en is de jongste van zeven kinderen. Haar vader was Fulco Ruffo di Calabria, dertiende hertog van Guardia-Lombardije, die een oud-strijder van de Eerste Wereldoorlog was en lid van Mussolini's fascistische Senaat." LID VAN MUSSOLINI'S FASCISTISCHE SENAAT.

Die nazistische vlamingen toch hé! 

Mopa

*****

Die vreemdeling uit Laken blijft Vlamingen kwetsen.

Wij Vlamingen zijn de capriolen van die ONDEMOCRATISCHE instelling spuugzat, laat die vent nu maar snel ALLE sleutels inleveren van ONZE gebouwen en hem duidelijk maken dat hij met zijn hele club parasieten beter kan opkrassen. Hopelijk haalt dat circus 2014 NIET.Wij hebben van dergelijke club die fortuinen bij mekaar geroofd heeft in Congo, die goede afspraken had met de grootste misdadiger uit de jaren 90 geen enkele interesse, Hopelijk snijden de Vlaamse (?) partijen, voor zover ze toch willen overleven, elke verbindingslijn én geldstroom met die bendes nu eens eindelijk door zodat Vlaanderen kan gaan werken aan zijn eigen welvaart, veiligheid én leefbaarheid zonder parasieten, corrupte bendes, geweldplegers, I.T. en zijn EU bende en e.a. uitschot.

Jean (ingekort)

*****

Kerstwensen

Wanneer verzoening gaat van hand tot hand
En uit het diepste van ons hart
Mildheid en mededogen worden opgehaald,
Dan voelen we een beetje de zaligheid van Kerstmis en
Kunnen we van oud naar nieuw,
Tevreden een volle pagina omdraaien
En even genieten van het blanke blad Dat voor ons ligt in het nieuwe jaar !  
Zalig Kerstmis 2012 Gelukkig Nieuwjaar 2013! ..
en eindeloze dank voor mijn dagelijks brood in "Angeltjes".

Frans Leen

*****

Men zegge het voort (bis)

Niet alleen bij het "Hof van Cleve" hadden ze prijs, geachte Redactie, maar ook een bescheiden viswinkel in Blankenberge viel in de prijzen.

Vermits Norman in de Maerlantstraat bekend staat om z'n verse waren, had die hardwerkende man voor méér dan 900 man bestellingen van visschotels voor het kerstmenu. Dààrdoor en dààrom, kwamen zijn familieleden helpen om tijdig àlles zo vers mogelijk te bereiden.

Maar wie vielen daar opeens binnen, controleurs om te noteren wie daar allemaal ONINGESCHREVEN werkte. Familie-of-niet, niks te protocollen, iedereen werd genoteerd, en waarschijnlijk zal de rekening wel làter gepresenteerd worden. Weer eens een voorbeeld hoé hardwerkende mensen het bloed vanonder de nagels gepest wordt in dit str***-landje.

Victor van Vosselaer

*****

DANI KLEIN

GELEZEN IN DM VAN 22/12/2012 : IK GA OOK NAAR LEZINGEN LAATST NOG NAAR DIEVAN SALMON RUSHDIE WIE KWAM IK DAAR TEGEN FILIP DE WINTER.DIE ZAT DAAR IN DE HOOP NOG WAT BIJ TE KUNNEN TANKEN VOOR ZIJN ISLAMHAAT ,EEN ANDERE UITLEG HEB IK NIET VOOR ZIJN ONFRISSE AANWEZIGHEID,INTELLECTUELE BELANGSTELLING KAN HET NIET ZIJN DIXIT MV.KLEIN !!!!(EEN NAAM ZEGT SOMS VEEL)

TJA DAT DOET EEN VERLEDEN VAN DRANK EN DRUGS VOOR HET MENSELIJK BREIN, MEN WEZE GEWAARSCHUWD. BIJ DEZE WENSEN WE DE GANSE REDACTIE EN ALLE LEZERS EEN GELUKKIG EN VOORSPOEDIG 2013

MET VLAAMSE GROETEN , HOU ZEE
ERIC JAEGERS MIREILLE DEMONIE GISTEL
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!