Angeltjes
09-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europeanen maken kunst


 

 1858  -  1898
 
Geschilderd portret van Georges Rodenbach met op de achtergrond Brugge
 
Rodenbach werd geboren te Doornik en studeerde rechten te Gent, hij verbleef in Brugge en Parijs. Zijn literaire doorbraak kende hij met de melancholische roman "Bruges-la-morte", Brugge, de dode stad.  Dit boek werd onmiddellijk in zeven talen omgezet en diende de jonge Erich Korngold tot libretto voor zijn bekendste werk "Die tote Stadt".
 
En nu knopen we een en ander aan mekaar tot onze Europese kunst :
 
Een Franstalig schrijver neemt Brugge als decor voor een triest verhaal, dat door een jonge Duitse Joodse componist op 23-jarige leeftijd omgezet wordt tot  zeer verfijnd, delicate muziektheater.  Het fragmentje dat hieronder staat "Glück, das mir verblieb..." is het slot van het eerste bedrijf en het wordt vertolkt door the Royal Swedish Opera House van Stockholm. 
 
 
Hier vindt u de tekst :
 
Added: February 18, 2008
Thomas Sunnegardh (Paul) & Katarina Dalayman (Marietta /Marie) in
Erich Wolfgang Korngold's
DIE TOTE STADT ;Op.12 Act 1 live!!
August 31. 1996
at Royal Swedish Opera House, Stockholm
Conductor:
Leif Segerstam
**************************************** ***
MARIETTA-"Glück, das mir verblieb,
rück zu mir, mein treues Lieb.
Abend sinkt im Hag-
bist mir Licht und Tag.
Bange pochet Herz an Herz-
Hoffnung schwingt sich himmelwärts."

PAUL-Wie wahr, ein traurig Lied.

MARIETTA- Das Lied von treuen Lieb, das sterben muss
Was haben Sie?

PAUL-Ich kenne das Lied.
Ich hörte es oft in jungen, schöneren Tagen....
Es hat noch eine Strophe - weiss ich sie noch?

PAUL UND MARIETTA- "Naht auch Sorge trüb,
rück zu mir, mein treues Lieb.
Neig dein blass Gesicht-
Sterben trennt uns nicht.
Musst du einmal von mir gehn,
glaub, es gibt ein Auferstehn." 
Added: February 18, 20
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die tote Stadt
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Von Munchhausen achterna



Negen jaar geleden beweerde Verhofstadt plechtig, dat het succes van zijn beleid afgemeten zou mogen worden aan de achteruitgang van het Vlaams Blok.

Het enige dat achteruitgegaan is, is de gezondheid van het land B dat op sterven ligt.  Het Vlaams Blok/Belang is niettegenstaande al de prietpraat van de zuurstofarme redactie van de Morgen, de Gote Keffer uit Leuven, en heel de traditionele santeboetiek uitgegroeid tot de  grote Vlaamse protestpartij bij uitstek.  De partij die niet alleen zegt wat de burger denkt, maar ook invloed heeft op de beslissingen van het beleid.




Guynokkio heeft met zijn kortstondige heroptreden slechts een zaak bewezen : de kwaliteit van de hem omringende en opvolgende politici is nog lamentabeler dan de zijne.  De man gaat reizen en een boek schrijven.  Zo maar.  Vroeger schreef hij sprookjes met weinig wervende titels zoals Burgermanifest I, II en III.  Nu zal hij Geert Mak evenaren en, waarom niet,  zijn zogenaamde Peruaanse vriend, de schrijver Mario Vargas Llosa ?  Die man schrijft schitterende romans en is een getalenteerd verteller.  Guynokkio is een groot fantast, iemand die lijdt aan grootheidsswaanzin en zelfoverschatting, een ziekelijke leugenaar, een moderne Baron von Munchhausen  Bij zijn manifesten heb ik me nooit betrapt op enige vorm van bewondering voor het aanwezige schrijftalent, de manier om iets te verwoorden, de stijl, de originele beeldspraak : nul-kwak-prak.  Waar zou hij nu plots het talent gehaald hebben ?  Hij is genoeg over het paard getild, zet hem nu maar op zijn kanonskogel .  Doei !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Mekka aan de Leie



Bij onze goede collega Duplo van Aanklacht valt een fraaie fotomontage te bekijken van de anti-moskee betoging van vrijdag laatstleden in Desselgem-Waregem.

Het verschil tussen de manier waarop Vlamingen waardig betogen, gebruikmakend van hun recht op vrije mening en het fanatieke gedaas, de brandstichtingen en bloederige taferelen door moslims die zich druk maken over een filmpje dat nog niet eens vertoond is, verdient de aparte aandacht van reetlikkende personen zoals Tobback


http://blog.seniorennet.be/aanklacht/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fascinerend besturen voor de mensen



Een van de moeilijkste opgaven voor een politieker is "besturen in geloofwaardigheid".  Gelukkig zijn wij in het prachtlandje B gezegend met een overvloed aan figuren die over dit talent of eigenschap beschikken.

Namen noemen ?  Mijnheer Verhofstadt uit Gent, Mijnheer Leterme uit Ieper, Mijnheer Reynders uit Liège, Mevrouw Gennez uit Mechelen (bijgestaan door Mijnheer Somers die na elke zitting van de gemeenteraad vraagt of hij ook eens mag voelen) en ik mag u zeker niet de namen onthouden van de geliefde Madame Onkelinx uit Brussel en haar navolgster Madame Milquet, eveneens uit Brussel.  Dit zijn de huidige genieën, die van vroeger zitten opgesloten in het collectief genetisch geheugen van ons dankbare volk.

Als dit prachtland door de rest van de wereld beschouwd wordt als een variététheater dankt het deze reputatie aan de voorafgenoemden.  Tot in Papoea-Nieuw Guinea rollen de koppensnellers over de grond bij het uitspreken van de naam van het land B in hun taal.  En let u op, geachte dames en heren, om met mijn beminde burgemeester te spreken : "Het beste moet nog komen". 

De Heer Leterme riep zonet zijn karretel-partner op om mee het land te besturen met het overweldigende programma dat Heer Leterme in Hoogsteigen Persoon heeft laten opstellen door alle partijen behalve de zijne.  Neen, wacht, er is toch iets van de CD&V bij : de lekenpriesters moeten een  vergoeding krijgen. 
Gegarandeerd een middel om ook de islamieten een flinke korrel te laten meepikken.

En als het meezit, zal binnenkort het snoepgoed uit de rekken verdwijnen in de supermarkten.  Dat is namelijk niet goed voor de gezondheid.  Wie zou niet graag meewerken aan zulke fascinerende maatschappelijke veranderingen ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afganistan + aanpassing


Afganen betogen tegen Wilders


 

In Afghanistan is op verschillende plaatsen gedemonstreerd tegen de anti-koranfilm van PVV-leider Wilders. Het gaat om de grootste demonstraties van de afgelopen weken in Afghanistan. 

Volgens de politie gingen in Herat, een stad in het westen van het land, meer dan 10.000 mensen de straat op. Ze riepen 'Dood aan Nederland, dood aan Denemarken'. 

De betogers richten zich ook tegen Denemarken omdat omstreden cartoons over de profeet Mohammed onlangs weer in enkele kranten zijn gepubliceerd. 

Bij de protesten werden Deense en Nederlandse vlaggen verbrand en werd een politieauto vernield. 

(NOS Nl)


AANPASSING  12.30 UUR

http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel/asp/artnr/196384/index.html




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mars





Overleg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland





Ierse moslim studenten tegen ... helaas kunnen we het niet lezen, maar eigenlijk kan het ons niet schelen.  Ze zijn tegen alles.  Waarom zijn ze hier dan ?  Of is dit een tendentieuze vraag ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friesland





(gehoord tijdens een quizvraag deze week op VTM : "In welk land ligt Friesland ?"  Antwoord : "Rusland")


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika





Stellenbosch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen





Limburg (de Voerstreek)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China



 



Hong Kong


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland





.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kerkelijk recht is hetzelfde als de sharia, domoren !



Onder het mom "gelijke rechten voor de moslims" trekt Pauli van de morgen van leer tegen Wilders.  Die hij en passant een "polderbizon" noemt.  Eigenlijk grappig dat de jonge generatie linkse broodschrijvers zich onbewust bedient van een scheldterm die jarenlang door 't Pallieterke gebruikt werd voor de hoofredacteur van Volksgazet en ondervoorzitter van de BSP, Jos van Eynde.  Dat bewijst nog maar eens het onnut van scheldnamen : ons gebeurt zoiets niet, wij discrimineren niet, al onze tegenstanders zijn domme kloten en daarmee basta.

In het artikel dat uitblinkt door grillig bochtenwerk is de finale bedoeling de islam gelijk te schakelen aan het rooms-katholicisme.  Dat wil zeggen : de moslims hebben dezelfde rechten als de katholieken, want godsdienst is godsdienst én alle minder aantrekkelijke aspecten van de islam (tiens, wat een ontdekking) zitten eveneens in  het katholicisme. 

En nu jullie weer.

Dé stunt van dit stukje slordig intellectueel prutswerk is, dat de sharia en het kerkelijk recht met mekaar vergeleken worden.  Zelfs grapjasje Rik Torfs (zoon van de schoenwinkel met dezelfde naam)  wordt er bijgesleurd  voor een komisch intermezzootje tegenover de imam Sandal Ben Brantano.  We gaan ons niet vermoeien met argumenten op te sommen om deze hilarische maar in de grond veelbetekende redenering onderuit te halen.  Het is nog niet doorgedrongen dat de islam veel meer is dan een religie.

Ik heb nooit mijn vrijzinnigheid weggestoken, die  van een andere orde is dan het fanatisme van het Humanistisch Verbond of de kap-over-de-haag-haat van solo-filosoof Vermeersch.  Over de loge wil ik het zelfs niet hebben : ze werkt meer op mijn lachspieren dan Wim Helsen.  Als product van een hoofdzakelijk christelijke beschaving (en u mag er volledigheidshalve ook joods-christelijk van maken om conform te zijn met de historische waarheid) kies ik onvoorwaardelijk de kant van de westerse-christelijk geïnspireerde beschaving. Tègen de islam, want die gooit ons eeuwen terug in de tijd.

De klepoogredeneringen van jongere linksen leveren een zeer beperkte maatschappijvisie op, een chaotische of niet-bestaande visie op de toekomst en spruiten voort uit een belabberde eenzijdige  kennis van de geschiedenis.   Is dat geen mooie mix ?  Helaas is dit voor veel mensen de waarheid.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika na de apartheid


Zuid Afrika telt 45 miljoen inwoners en heeft zowat 80 x de omvang van Vlaanderen.  Wie er geweest is, keert onveranderlijk terug met herinneringen aan adembenemende landschappen en een heerlijk klimaat.
 
Aan het apartheidsregime kwam in 1990 onder het bewind van de Klerk een einde.  In 1994 werden de eerste algemene verkiezingen gehouden die zoals verwacht glansrijk door het ANC gewonnen werden.  In 1996 werd
een nieuwe grondwet ingevoerd.
 
   
 
79% van de bevolking is zwart, 10% blank, 9% gemengd gekleurd en 3% Indisch.  Zoeloe is de meest gesproken taal met 25%, Afrikaans (dat van Nederlands afstamt) wordt gesproken door 13% en Engels verwonderlijk genoeg door slechts 8%, zij het dat dit wel de communicatietaal bij uitstek is.
 
Het nieuwe regime in Zuid-Afrika heeft niet de grote welvaart gebracht waarvan gedroomd werd.  Er is meer individuele vrijheid, minder vervolging maar in de plaats is zeer veel misdaad gekomen en onwettelijkheid. En om iedereen gerust te stellen : gemengde huwelijken zijn toegelaten.
 
In 1995 telde ZA de hoogste misdaadcijfers ter wereld.  Om een idee te geven : elk uur van een volledig jaar werden 2 mensen vermoord.  Johannesburg kreeg de gevleide bijnaam van "Moordhoofdstad van de wereld".  Alleszins heel wat vleiender dan voorheen "Stad van de Apartheid".
 
In 1997 worden er door 2/3 van alle bedrijven klachten neergelegd wegens inbraak of autodiefstal.  20% van de ondernemingen verliezen 1 of meerdere medewerkers ingevolge moord. 
 
De vele vormen die de misdaad aanneemt, dwingt heel wat bedrijven om de deuren te sluiten : ondernemers (en niet alleen blanken) weigeren nog langer blootgesteld te staan aan de brutaalst denkbare overvallen en berovingen.  50% van de hoogopgeleiden verlaten Zuid-Afrika  omwille van de misdaadproblematiek.
 
Naast de gewone berovingen, moorden, aanslagen, bestaat er een uitgebreide trafiek van drugs met opnieuw alle takken van misdaad hieraan verbonden.  (Idioten die in Vlaanderen  hun verslaving vergoelijkend op het net etaleren, kunnen ginder de fijne gevolgen van hun druggebruik gaan bekijken).
 
Een apart plaats in de misdaad wordt ingenomen door de zogenaamde "Plaasmoorden".  Een fenomeen dat angstvallig verzwegen wordt door de gedrilde media van het Westen.  Tieren en briesen als wilde stieren over een politiek van 18 jaar geleden, maar verzwijgen wat zich in het Zuid-Afrika van vandaag aan menselijke ellende afspeelt. Zo herkennen we ze graag onze razende sukkels van links.  Plaasmoorden zijn overvallen op boerderijen, bij voorkeur afgelegen, die in handen zijn van blanken.  Georganiseerde zoeloe- of andere negerbendes overvallen deze erven en moorden iedereen uit ;  onnodig te zeggen dat in vele gevallen wordt  gemarteld en verkracht.
 
Zuid-Afrika is een van de zeldzame landen waar de economie en de tewerkstelling achteruitboeren door toedoen van de vele misdaadvormen.  Niettegenstaande dit feit, komen vele illegalen uit de buurlanden toegestroomd in de hoop een beter leven te vinden in wat eens een welvarende natie was.  Velen van deze sukkelaars verklaren dat onder het blanke bewind er veel minder uitbuiting en racisme was dan nu.   Racisme dient hier begrepen in de vorm van discriminerend en vernederend optreden van  negers tegenover negers.  Zelfs op onze onvolprezen openbare omroep werd enkele maanden geleden in een reportage getoond op welk een onmenselijke manier de Zuid-Afrikaanse zwarte ambtenaren omspringen met illegalen.
 
Een indrukwekkend mooi land met een regering die niet opgewassen is tegen haar taak. Een wegglijdende gemeenschap en een prachtvoorbeeld van een mislukte multiculturele wereld.  Men zegge het voort aan al de eencellige linksen die na de uitspraak van Valkeniers, over de geschiedenis brallen om vooral de actualiteit te verzwijgen.
 
Ray
 


08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Een broodje poep, Ome Willem ?"


U herinnert zich  ongetwijfeld het liedje uit het kindertelevisieprogramma "De film van Ome Willem" met het zinnetje "Lust u een broodje poep ?", waarop de pianist met een vies gezicht "Bah neen, vies Ome Willem"  riep.

Dat scènetje schoot ons te binnen toen we lazen dat vandaag in de Amsterdamse galerie Masters de vernissage plaatsvindt van een fijn artiest wiens productie als volgt wordt aangekondigd :

"Onder andere het werk 'Diner', bestaande uit in giethars gegoten kommen met uitwerpselen van vader, moeder, zoon en dochter tezamen met eetgerei, en het werk 'Until Death Do Us Part': een bruidstaart van vier etages huwelijkse feces".

Geen broodje poep maar een ganse bord.  De zieke man heeft ook de placenta vn zijn eigen kind behouden en verwerkt in een "kunststuk".

Het zal weer storm lopen in de decadentste hoofdstad van deze Weireld.  U komt ook toch niet ?

Viesmans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen Unief Gent Raad van Bestuur

Zonder eigen inspiratie weggegraaid bij de webstek van Marie-Rose Morel.  Wij rekenen op amnestie.

http://bartbogaerts.net/affiches/


Aan de Universiteit van Gent zijn er verkiezingen aan de gang voor een nieuwe Raad van Bestuur waarin ook studenten vertegenwoordigd zijn.  De meesten behoren tot de klassieke filosofische richtingen die braaf in het gareel lopen. Ditmal dient zich ook een onafhankelijk kandidaat aan, ene Bart Bogaerts.  Hij heeft zeer grappige affiches ontworpen met diverse politici, die u kan terugvinden op zijn webstek.  Intussen wordt er ook druk gekeken en commentaar geleverd op zijn promotiefilmpje op Youtube.  U zal begrijpen waarom .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart 2008 : Première



.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te lachen !


Geschandaliseerd door de rauwe en in dit geval racistische taal die op internet uitgespuwd wordt, leggen wij u onderstaande "mop" voor,  enkel als illustratie.  Wij kunnen hier niet om lachen en verwachten van u iets anders.

Een politieagent belt aan bij een Marokkaanse vrouw.
De vrouw doet open en de agent vraagt haar: "Goedemorgen, is Achmed Rabudalla thuis?

"Nee" zegt de vrouw , "Achmed iesj forrig wek omgekom bai schidpartai mit poolitsjie".
"Ok", zegt de agent en gaat weer weg.
Een week later belt dezelfde agent weer aan bij dezelfde vrouw en vraagt opnieuw: "Goedemorgen, is Achmed Rabudalla ook thuis?"
"Nee" zegt de vrouw opnieuw, "Achmed iesj twe wek chelede omgekombai schidpartai mit poolitsjie".

"Ok", zegt de agent en gaat weer weg.
Weer een week later belt dezelfde agent weer aan bij dezelfde vrouw en vraagt opnieuw: "Goedemorgen is Achmed Rabudalla ook thuis?"

"Nee", zegt de vrouw opnieuw, "Achmed iesj dri wek chelede omgekom bai schidpartai mit poolitsjie
"Ok", zegt de agent en gaat weer weg.
Weer een week later belt dezelfde agent aan bij de vrouw en vraagt opnieuw: "Goedemorgen is Achmed Rabudalla ook thuis?"

"Nee", zegt de vrouw opnieuw "Achmed iesj vir wek chelede omgekom bai schietpartai mit poolitsjie, mar moet goedverdoeme nau afchelop sjain, " Warrom jai steds frag nar main Achmed, iek steds gesjegt hep hai iejs omgekom bai schietpartai mit poolitsjie
"Weet ik ook wel", zegt de agent, "maar het is zo'n heerlijk bericht".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie evenaart Staatsveiligheid




Waar is Dirrie ?

Iemand Warris Dirrie gezien ? De politie van Brussel wou bewijzen zeker even straf te zijn als de vrienden van de staatsveiligheid.  Madame Erdal ontsnapte aan een team van 32 speurneuzen die met de tram reden.  Madame Dirrie verdwijnt met de meest ordinaire truc  aan het gezelschap twee politie-agenten : "Choe, ik ga een pakje sigaretten kopen".  En foetsie is voor ze dagen en nachten. Enfin, Warris Dirrie is terug Hieris Dirrie.  Hopelijk heeft ze enkele fijne more-night-stands achter de rug en kan ze haar verdere taken bij de VN uitoefenen.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!