Angeltjes
07-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De postbode



Uw postbode heeft gisteren gewerkt.

- De mail naar Filip Dewinter met al uw reacties in verband met zijn voorstel zélf in Wallonië te gaan vertellen wat hij wil, is verstuurd. 

- De mail naar Werner Marginet, de ondervoorzitter van de commissie media, houdende het voorstel van Ludo om de VRT-dotatie te verminderen met 24% (het percentage van de VB-kiezers in 2004) is de deur uit.  Mijnheer Marginet is Vlaams volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter van VB-Lokeren.  Mochten er lezers zijn uit die regio, of mensen die de betrokkene persoonlijk kennen, een hoffelijk duwtje in de rug kan nooit kwaad.  Niet slaan aub.

Wij zijn tot uw dienst en houden u op de hoogte mocht er antwoord komen.  Indien niet, overleggen wij verder.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Waals Gewest



In de Franstalige gedrukte pers, la libre Belgique, le soir en la dernière heure,  heerste  een discrete stilte over de toestand van het Waalse gewestelijke wegennet. 

De verantwoordelijke minister, de komiek met de benevelde toespraken, Michel Daerden, is niet bereikbaar voor commentaar.  Hij bereidt zijn volgende show voor.  Intussen en omdat solidariteit-solidarité ons ingebakken zit in de genen, graag deze verwijzingsbrug naar youtube :
http://youtube.com/watch?v=0dguKikz7Ec

Het Rekenhof, dat tot onze verbazing zich nu ook uitspreekt over technische resultaten en niet alleen meer over de cijfers van de boekhouding, klaagt het slechte wegenonderhoud aan in Wallonië.  Gebrek aan geld noopt tot goedkoop lapwerk en de gemeentes op hun beurt zijn niet geneigd om hun gewest bij te springen.  Waarom zouden zij ?  De meeste gemeentes zijn, naar beste geplogenheden zelf deficitair.  Vele worden bestuurd met stalinistische hand door socialisten en als het niet anders kan door socialisten in coalitie.

Het zou unfair zijn elk openbaar bestuur  in Wallonië te beschuldigen van slecht beheer of fraude.  Maar het is even kortzichtig om te roepen dat de ontsporingen zich louter en alleen in Charleroi voordoen. "La solidarité nous concerne tous" is een veel gehoorde kreet in Lantin.

Het Waalse gewest evenals de Franse gemeenschapsraad krijgen hun gelden van de federale staat, precies zoals het Vlaamse parlement.  Waarom gelukken de Walen  er niet in  hun wegeninfrastructuur te onderhouden ?  Socialisten zijn vaak niet alleen slechte beheerders maar kunnen zeker niet met geld overweg : als het opgebrand is, laten we nieuw drukken is een veel gehoorde kreet in volkshuizen.

Moeten de poldernazi's uit het Noorden bijspringen ?  Een SOS-actie ?  Of hebben jullie liever een overschrijving via de Bahama's ?  De zoon van Daerden is bedrijfsrevisor, niet, misschien wil mijnheer een tip geven ?

Savat 

http://www.gva.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={98678C14-9337-465B-9DAC-8D737C8E8853}


Tijdens een televisienieuwsuitzending kwam Daerden een bezopen uitleg geven.  Het is de schuld van de Vlamingen, die geen autowegenvignet illen invoeren, want anders was er geld genoeg.   Het is dus onze schuld, dat de Waalse wegen onberijdbaar zijn. Een pluim voor de reportage : hoe meer de publieke Vlaamse opinie kennis zal maken met de Waalse domheid en arrogantie hoe groter de groep  Vlamingen wordt die een eind willen maken aan dit tragische land van fraude en verkwisting.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT en extreem-rechts



Precies zoals Europarlementslid Philip Claeys dit stelt, zijn wij van oordeel dat de term "extreem-rechts" niet van toepassing is op het Vlaams Belang : fatsoenlijk-rechts is duidelijker, juister en sluit beter aan bij de inhoud van het programma.

Lieve Vandendriessche schreef haar thesis over het onderwerp "Extreem-rechts in de media" en zonder dit te beseffen, bezorgt ze het Vlaams Belang een beter inzicht in de mechanismes die toegepast worden op de partij. Zowel van de gedrukte pers als van de openbare omroep.


Aan de andere kant lijkt de eensgezindheid in de omgang met extreem – rechts ver zoek. Pogingen van politicus Patrick Dewael voor het uitschrijven van een deontologische code over hoe extreem – rechts in en door de media het best kan worden benaderd, haalden niets uit. Een dergelijke code veronderstelt immers dat men het grotendeels eens is over een aantal uitgangspunten, maar hierover is hoegenaamd geen sprake. Ook de openbare omroep nam in haar nota ‘VRT en de democratische samenleving’ expliciet een afkeurende houding aan. De nota beschouwt het Vlaams Belang ‘niet als een partij als alle andere’. Dit impliceert extra voorwaarden vooraleer Belangers of Belanggebeurtenissen door de openbare omroep worden uitgezonden. De nota die in 2001 werd opgesteld, is intussen verscherpt aangezien niet iedereen binnen de VRT dezelfde houding aannam.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een archislechte dag !


Zelfs de meisjes wensen het Guynokkio III toe.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot onze 0000-fans !


Ho, goede vriendjes, er is fijn nieuws.  Wat zeggen wij  ? Fantastisch nieuws !  Onze groenrode favoriete regime zender, dankzij ons aller centjes, heeft wat nieuws uitgedokterd voor ons.

De trouwe kijkertjes en de afgestompte luisteraartjes krijgen een nieuw decor voor het regimenieuws, in telkens andere kleuren !  Wat zegt u daarvan ?

Het nieuws van 13 uur zal stemmig oranje zijn (dat is de tjevenkleur en 's middags kijkt er niet veel volk). Om 18 uur volgt het hemelsblauwe nieuws voor de liberaal getinte medemensen met veel fantastische verhalen en een speciale aflevering van Guynokkio III als Baron von Münchhausen.  Het hoofdnieuws van 19 uur wordt natuurlijk rood-groen met de keizer van Leuven als neutraal politiek waarnemer, Gennez in een bijzonder gesmaakt vervolg als "Het slimste schaap ter wereld", Mieke Vogels met een cursus : "Ik, een overtuigde moslima, zuip mij elke dag te pletter" en veel meer.

En het is niet gedaan met surprises.  Het beste houden wij voor het leste.   


Op 9 januari (op tijd verwittigen, dachten wij, dan kunnen de fans de datum in hun handje schrijven of kerven) presenteert onze alomgeliefde Martine Tanghe een kersvers programma, oei, we zijn de titel vergeten.  Het wordt iets van "ik zeg wit" tegen "ik zeg zwart" en de onpartijdige presentatrice laat de slechtste winnen.  Zoiets.  Ze is al weken aan het repeteren om enkele nieuwe tics uit te proberen. 

Het zal op zeker moment (hopen wij) gaan over Cuba : het paradijs in de Caraïben, waar Martine in haar jeugdjaren vertoefd heeft om zich te verbazen over die prachtmaatschappij en die prachtpresident.  Een fascinatie die zij nooit verloren heeft. Pro doet zijzelf, anti wordt vertolkt door Steve Stevaert. 

Ray

PS : over de volgorde van de kleuren in de nieuwsuitzendingen zijn we niet zeker maar er zal alleszins in elke uitzending een item aanwezig zijn over een actie van Spirit, een uitgediept programmapunt van Spirit, een interview met Bettina Geysen, Bettina Anciaux of Bettina Lambert, en een krachtige stellingname van de onafhankelijke Redactieraad van de 0000 om kijkers en luisteraars aan te zetten deze prachtpartij te steunen.  Ook Bettina Tanghe zal het nodige doen.  2008 ?  Prachtig toch !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middelheimmuseum



Op de webstek van het Middelheim-Openluchtmuseum onder de rubriek "Aanwinsten" dit magnifieke stukje moderne kunst gevonden.  (helaas, het is géén grap van ons) Hieronder leest u de verklaring van de "kunstenaar".  De man mag doen wat hij wil, maar moeten wij hier centen aan uitgeven ?  Bij de jaarwisseling 2006/2007 prijkte in het Middelheim-Openluchtmuseum een reuzengrote  opblaasbare plastiek kerstman met een dildo, een tuinkabouter met iets gelijkaardigs. 

Op nauwelijks honderd meter afstand van dit artistieke wrak  op de foto staan tientallen oude standbeelden te verkommeren.  Van ondermeer de componisten Albert Grisar, Rossini, Bach, en het prachtige ruiterbeeld van Leopold I (dat steeds bij de Nationale Bank tegenover de weelderige kantoren van 't Pallieterke zijn stek had). Plus allerlei andere fragmenten en composities van bronzen enzandstenen beelden.  Schande over deze stad en haar cultuurloos bestuur. Een volk dat zijn kunstenaars verloochent en zijn cultuur verwaarloost, bevindt zich op de weg naar de ondergang.


 

 The way I work starts from building up a construction and demolish it at once.
Building walls and tearing them down.
The input that certain materials can give me at the time of seeing _ finding
is an important element during the course of action.
There is a human need towards building, covering, locking, protecting…
From that specific point of being, staying, living in cramped conditions
The conditioning of the brain starts.


06-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. R U S T D A G



.

Talinn, hoofdstad van Estland


05-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een slaapmutsje ?



Om het nog even te houden bij de alomgeprezen en zeer gewaardeerde 0000 : er was vanavond tijdens het nieuws ruime aandacht voor een actie van Spirit op de Antwerpse Meir. De-Marokkanenpartij-zonder-kiezers deelde pamfletjes uit aan de soldenjagers, om het consumeren te minderen.  Ter illustratie zat de gewezen omroepster, thans partijvoorzitter, Geysen in een luxe auto te glunderen.  Spirit heeft 1 verkozene in de senaat en 0 in de kamer maar zij worden om de haverklap voor de buis gesleurd  en onder de aandacht gebracht.  Welke partij krijgt televisie-aandacht bij het uitdelen van een pamflet ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Brief m.b.t. VRT-dotatie aan Walter Marginet


Geachte Heer Vlaams Volksvertegenwoordiger Walter Marginet
en Ondervoorzitter van de Commissie Media,
 
Wij hebben op de blog van http://blog.seniorennet/angeltjes  het stuk overgenomen van de webstek van uw partij in verband met het schrijnende optreden in Terzake van Bert de Graeve, de voorganger van Tony Mary.
 
Bij herhaling klagen wij de vooringenomenheid van de openbare omroep aan,  wijzen wij op de 3000 personeelsleden  (VTM telt er 475) en de grote geldverspillingen, die enkel mogelijk zijn door de laksheid en misplaatste gulheid van de verantwoordelijke minister en de Vlaamse regering.  Wij hebben ook uitgebreid aandacht besteed aan de creatieve manier van boekhouden, die ettelijke vragen oproept.  De VRT, die bij ons bekend staat als de 0000 (Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep) leidt een luxeleven op kosten van de gemeenschap en negeert 24% van diezelfde gemeenschap.
 
Uiteraard zal u op de hoogte zijn van van de beslissingen van de redactieraad van de VRT met betrekking tot de houding tegenover het Vlaams Belang. Het is jammer dat uw partij in haar programma voor de verkiezingen in 2004 geopteerd heeft voor een sterke openbare omroep.  Ik neem aan dat de disc-jockey/volksvertegenwoordiger  die inmiddels naar een andere partij is overgestapt zwaar zijn stempel heeft gedrukt op deze materie. 
 
U weet inmiddels dat de structuren van deze staatsinstelling  gedomineerd blijven door de politieke syndicaten,  dat de creatieve televisiemakers zijn ondergebracht in productiehuizen die om het even wat aanrekenen (dankzij Tony Mary)  gezien er nauwelijks vergelijkingspunten zijn, en een van de hoofdtaken van de openbare omroep, met name de neutrale nieuwsverstrekking,  onbestaand is.
 
Een van onze lezers stelde spontaan voor (en werd hierin vlot bijgetreden door anderen) dat als het Vlaams Belang geweerd wordt in de nieuwsdiensten en in alle andere uitzendingen, ook deze van de radio het niet meer dan billijk is dat u, de grootste fractie in het VP, de dotatie met 24% zou verminderen.  In 2006 bedroeg de dotatie 283 miljoen euro, dat zou herleid worden naar 215 miljoen, wat veel te veel is.  De cijfers voor 2007 en 2008 kent u beter dan wij.     Laat het een symbolische geste zijn, ze is gegrond en beantwoordt aan wat velen van uw kiezers van u verwachten. Iemand anders stelde de vraag, of Bert de Graeve niet kan aangeklaagd worden wegens discriminatie of politiek misbruik van de openbare zender ? 
 
Wij hopen van u een antwoord te mogen ontvangen, dat wij zeer graag zullen bekend maken aan onze lezers.
 
Met de meeste hoogachting,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo, beste Lezers, ook deze van de VRT, mochten jullie opmerkingen hebben, aanvullingen, vragen, laat het weten via de reacties of via een mail aan brave-angeltjes@hotmail.com
Onze brief aan volksvertgenwoordiger Marginet vertrekt pas morgen.

Dank u wel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur Hoepla 41 jaar geleden



Onze ouders en grootouders deden erg opgewonden in 1967 toen bleek dat op de VPRO in het programma Hoepla ene mevrouw Phil Bloom naakt zou te zien geweest zijn. 

Wij, jonge grootbekken, betreurden dat we die avond naar "Schipper naast Mathilde" hadden gekeken of was het "Boer en Tuinder" ?  U kan middels onderstaand bruggetje kennismaken met het fragment in kwestie.  Even wachten tot mevrouw de krant heeft uitgelezen en dan bent u getuige van het allereerste naakt dat ooit op de wereldtelevisie is verschenen.  De uitzending is verboden geworden (dacht ik) maar nu pas valt het op waarom.  Mevrouw Phil Bloom heeft twee erg ongelijke borsten qua omvang en bovendien trillen ze als puddingen, ofwel was het de cameraman.  Ik denk dat de censuur ons enkel de perfectie wilde voorschotelen.  Gluurders : allen hierheen.
http://www.dumpert.nl/mediabase/37410/41109346/phil_bloom_naakt.html
 (met dank aan www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baron en xenofobe prietpraat



05.01.2008 14.50u - In 2002 bood Bert De Graeve zijn ontslag aan als VRT-baas en keerde terug naar de privé-sector. Het Vlaams Belang had het ook toen al dikwijls aan de stok met de openbare omroep en haar leiding. Onder Bert De Graeve reeds – er is nog niets veranderd – liet de VRT zich opmerken door herhaalde inbreuken op de journalistieke deontologie en een schrijnend gebrek aan neutrale en eerlijke berichtgeving. Mede onder impuls van De Graeve werden de uitzendingen voor politieke partijen geschrapt, om zo het toenmalige Vlaams Blok helemaal monddood te kunnen maken. De man ging er bovendien prat op de drijvende kracht te zijn geweest achter de beruchte VRT-nota waarin staat dat “het verantwoord (is) dat vertegenwoordigers van het Vlaams Blok niet aan bod komen in politieke debatten en parlementaire verslagen.” Voor zijn fanatieke strijd tegen de Vlaams-nationale partij werd Bert De Graeve onlangs beloond met een baronstitel.

Neen, wij zien geen spoken. Het is namelijk Bert De Graeve zélf die gisteren (4 januari), tijdens een interview met Kathleen Cools in Terzake, aangaf dat zijn strijd tegen het Vlaams Belang ongetwijfeld een belangrijk argument voor het krijgen van zijn adellijke titel is geweest. Het was Luk Van Braekel die het gesprek tussen Cools en De Graeve op zijn weblog (lvb.net) plaatste.

Op de vraag waarom hij die titel heeft gekregen, antwoordt de voormalige VRT-baas: “Ik denk dat het ook te maken heeft met een toch wel onverdroten strijd, wat mezelf betreft, ook binnen dit specifieke huis, tegen de bijzonder enge manier van kijken naar een maatschappij en mijn eeuwige strijd tegen het Vlaams Belang. (...) Eigenlijk is het zelfs niet eens een zweeppartij, het is een roeppartij. (...) Omdat ik uiteindelijk ook volmondig heb ingestemd met een redactiestatuut en een deontologische code die stelde dat dit geen partij is zoals een andere. Ik denk dat we zoals een verstandige democratie de moed moeten durven hebben om te zeggen dat dit inderdaad zo is en dat bepaalde zaken gewoon niet kunnen.” Kathleen Cools merkt voorzichtig op dat sommigen beweren dat dit het Vlaams Belang enkel heeft doen groeien, maar daar heeft De Graeve geen oren naar: “Ik denk niet dat u op die manier Vlaams Belang heeft grootgemaakt. Ik denk dat we ze wel misschien hebben grootgemaakt door ze toch nog te veel een megafoonfunctie te geven, wat ik hen absoluut wou ontzeggen. Ik vind niet dat men het recht moet hebben om dergelijke xenofobe praat te verkopen.”

Ondanks het feit dat we toch al een en ander van de VRT gewoon zijn, stonden zelfs wij deze keer aan de grond genageld. Helemaal in strijd met het mediadecreet, dat de openbare omroep verplicht haar kijkers neutrale en onpartijdige informatie te verstrekken, verklaart de voormalige grote baas van de VRT doodleuk dat zijn “onverdroten strijd” tegen een oppositiepartij hem een baronstitel heeft opgeleverd. De VRT is niet de omroep van álle Vlamingen, maar een zielige propagandazender. Dat De Graeve dat nu ook met zoveel woorden toegeeft, is zonder meer spuwen in het gezicht van de Vlaamse belastingbetaler.
-------------------------------------------------------------------------------------

Wij zijn blij met deze duidelijke stellingname van het Vlaams Belang op de eigen webstek.  En de onthullende aanhalingen van de voorganger van Tony Mary. 

Over het zogenaamde  redactiestatuut van de VRT is al veel te doen geweest.  Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat een publieke oproep, die op velerlei manieren tekort schiet in zijn opdrachten (behalve tewerkstelling ! met 3000 wandelaars in de gangen is dat aspect meer dan bevredigend) zijn journalisten oplegt de neutrale berichtgeving op te heffen en één partij uit te sluiten.  De uitlatingen van de ex-baas over "xenofobe praat" is  laster.  Kritiek uitoefenen in een maatschappelijke (of parlementaire) discussie is wat anders dan xenofobe uitlatingen.  Wat een intriest man !  Wij hopend dat dit niet zonder gevolgen zal blijven.  Zoals wij ook hopen dat er in het mediadebat eindelijk iemand de moed zal hebben, de VRT op zijn plaats te zetten.  De arrogantie van instelling en medewerkers moet vroeg of laat afgerekend worden als een vervelend misverstand.  Dat is toch elegant, wat zij zelf nooit zijn.

Met dank aan Androe  die deze zaak aanzwengelde

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewael tegen de terreur



Het zou kunnen dat Patrick Dewael een pilletje genomen had om als superactief en geëngageerd  biza-minister over te komen tijdens de dagen van terreur en dreiging. Het zou ook kunnen, dat zijn vrouwtje gezegd heeft : "Patrick, stop eens met die pillen en doe normaal". 

Hij wil alleszins zo vlug-vlug mogelijk van alles regelen met Jo van Deurzen, minister van justitie.  Onze telefoons moeten kunnen afgeluisterd worden.  Leg ook de verplichting op, Patrick, dat er nog alleen Nederlands mag gesproken worden door de telefoon zodat onze James Bonds het goed kunnen begrijpen, want de meeste terroristen spreken een taal van sjakkelaboem of chlimochop.

Dewael wil een supergevangenis bouwen waar de allergevaarlijksten met mekaar opgesloten worden, teneinde heldenvereringen in de gewone norren tegen te gaan.  Vinden wij ook. Wat zou je ervan vinden, Patrick, om bij binnenkomst in het paradijselijke land B, een aantal onaangepasten en ongeschikten  onmiddellijk terug te sturen ?  Dat zou ook flink helpen.

En wat ga je doen met de huidige Snelbelgwet ?  't Is meer een Belgian Expresscredit card om heel de weireld te adopteren.  Waaom schaffen we dat niet af ?

Als deze nieuwe maatregelen echter  moeten verlopen onder controle van de magistratuur, dan mag je het voor mijn part op je hoed steken, Patrick.  Deze magistratuur is volgestouwd met linkse rakkers en dito vrouwtjes die bovendien niet wild zijn op veel en hard presteren.  

En hoe zit het nu eindelijk met de samenwerking tussen de diensten ?  Hebben jullie een zicht op de dreiging ?  Is er overleg met Nederland, waar het ook flink aan het donderen is ?  Of is het voornaamste nog steeds : de eigen ondraaglijke lichtheid van het bestaan  van deze regering bewijzen ? 

Ray

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/123543/2008/01/05/Dewael-wil-meer-middelen-tegen-terreur.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter en de Walen



Een negental lezers hebben gereageerd op het stukje waarin Filip Dewinter zich beschikbaar stelt om in Wallonië de standpunten van Vlaanderen te gaan uiteenzetten.  Alle reacties houden op een of andere manier een waarschuwing in uit angst dat er wat zou gebeuren. 

De redactie sluit zich volledig aan bij al de verontruste lezers.  Wij vertrouwen de Walen niet, het zijn heethoofden als het aankomt op politiek en domkoppen als het over hun verwende situatie gaat en wij geven te veel om onze beste Vlaamse volksvertegenwoordiger en topman van de partij om hem bloot te stellen aan risico's.

Wie wil kan de boodschappen aanvullen (hier of bij de andere reacties) : morgen sturen wij ze door naar Filip.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois wordt afgewezen door Brussel



Geert Bourgeois, de olijke Vlaamse minister voor ondermeer toerisme, loopt er bedrukt bij dezer dagen. 

Na zijn duo-presentatie op Radio 2 met de onovertroffen schlagerkoningin Laura Lynn, dacht hij overal met open armen en benen ontvangen te worden. Helaas, oude beschimmelde kaas, Brussel wil van Bourgeois niet weten. 

Vlaanderen telt diverse historische steden : Brugge, Gent, Leuven, Mechelen, Antwerpen en Brussel en voor hen ontwikkelt de Vlaamse dienst voor toerisme een zogenaamde Vlaamse kunststedenactie.  Projectje indienen, centjes ontvangen, toeristjes afhalen. 

Men wil voor de toeristen die het wat minder royaal hebben, wandelingen organiseren waarbij ze begeleid worden door een GPS-systeem en de nodige uitleg krijgen langs een I-pod.  Dat is wel wat anders dan een echte pot.  Wat blijkt nu : Brussel doet niet mee, Brussel vertikt het gecatalogiseerd te worden bij de Vlaamse kunststeden, Brussel stopt de samenwerking, Brussel beantwoordt ook geen brieven meer van Bourgeois. Brussel heeft lak aan Bourgeois, zijn centen en aan Vlaanderen. 

Als het zo zit, is het eenvoudig, dan is er wat meer voor de andere steden.  Neen hoor, Bourgeois zal zelf initiatieven nemen in Brussel. Daarvoor is echter het huidige budget van nog geen € 100.000 per stad te gering.   Er zal een parallel circuit ontstaan voor de toeristen en de vraag is, wie daarbij gebaat is ?  De toerist geenszins en de Vlaamse belastingsbetaler evenmin. In een ijltempo is Brussel zich aan het verwijderen van Vlaanderen. 

Wensen wij nog een hoofdstad waar 85% van de bevolking onze taal weigert te kennen en onze cultuur minacht ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een confederale monarchie ?



De monarchie zal buiten elk gesprek van de staatshervorming blijven, zoveel is duidelijk : de Franstaligen staan stijf van respect als ze de naam van een van de Lakense profiteurs noemen en de Vlaamse politici, hypocriet als steeds, lachen alleen na hun vijfde pint met de symboolmensen.

We hebben intussen in Vlaanderen ondervonden welke macht er uitgaat van een koningshuis, als het er op aankomt de wil van het volk te dwarsbomen.  Guynokkio III is er het levende bewijs van.  Om goed te realiseren wat de monarchie nog te bieden heeft, dit zeer lange maar ongetwijfeld verhelderend en boeiend interview met de onlangs overleden Rudy Bogaerts over het minabele leven van de koninklijken.

Rudy Bogaerts (62), acht jaar lang de privé-leraar van prins Laurent, is overleden. Bogaerts, lange grijze bles boven een verzorgd pak, was geen doorsneeman. Dat zag je meteen als je zijn school betrad, een privéschool in Ukkel waar hij gesjeesde rijkeluiszoontjes met spoedcursussen wiskunde klaarstoomde voor de middenjury.

(Humo 3199, 24 december 2001)

'Op zijn achttiende vroeg hij me wat 'een halve plus een halve' was. Hij wist dat gewoon niet'

 

Gedurende acht jaar heeft hij zich met de opleiding van prins Laurent ingelaten, maar in officiële bio's is daar geen spoor meer van terug te vinden: Rudy Bogaerts, het hoofd van een privé-school in Ukkel, is uit de gratie van het paleis. Voor Laken bestaat hij niet meer. Waarom de verwijdering heeft plaatsgevonden, blijft nogal onduidelijk. Bogaerts beweert dat hij in zijn werk is 'gesaboteerd': het zag ernaar uit dat Laurent dankzij zijn begeleiding veearts zou worden en in dat geval dreigde hij zijn oudere broer Filip, die niét over een volwaardig universitair diploma beschikt, over het hoofd te springen. De broers werden de inzet van een ideologische strijd tussen de katholieke en vrijzinnige vleugel van het paleis. En dus ging het van kwaad naar erger met de zo al zwaar beproefde Laurent, die zich van de weeromstuit steeds meer profileerde als Monseigneur Woef, de prins die meer liefde bij dieren dan bij mensen vindt. Bogaerts: 'De koninklijke entourage heeft, bewust of onbewust, prins Laurent én prins Filip kapotgemaakt.'

Woensdagmiddag in Ukkel. Op de school van Bogaerts is het middagpauze: meisjes spelen schaak, jongens staren onder het genot van een sigaret naar een clip van de hormonenstorm genaamd Destiny's Child, en Rudy Bogaerts zit makkelijk achterover aan zijn vrolijk ontregelde bureau, waar de stapels non-fictieboeken, tijdschriften en kranten slag leveren om elke beschikbare vierkante centimeter. Bogaerts heeft twee uur tijd voor een goed gesprek over de intellectuele opvoeding van de prinsen van België.

Enkele uren later zullen vijftig wetenschappers aan de K.U.Leuven protesteren tegen de uitreiking van een eredoctoraat aan prins Filip.RUDY BOGAERTS « Prins Laurent was net geen achttien toen de privé-secretaris van de toenmalige prins Albert, Michel Didisheim, me polste voor een afspraak. Albert had problemen met Laurent, zei hij.»HUMO Waarom kwam Didisheim bij u terecht?

BOGAERTS « Ik had de zonen van Didisheim onder mijn hoede gehad. Dat was een gelukkige samenwerking geweest: ze hadden de examencommissie van de staat met goed gevolg doorstaan. Dankzij onze school hadden ze toch hun diploma van middelbaar onderwijs gehaald. Dit is een beetje speciale school, hè. Wij leren hier in één jaar tijd waar je in het gewone Franstalige onderwijs twee of drie jaar over doet. Jongeren vinden dat prettig. Het is misschien hard werken, maar het gaat wel vooruit.»HUMO Waarom kan het hier zoveel sneller?

BOGAERTS (zucht) « Ik werk al dertig jaar lang vijftien uur per dag, dat heeft me enige ervaring bijgebracht. En: zoals laatst nog bleek uit een studie van de Oeso, het peil van het onderwijs in Brussel en Wallonië is laag. Jongeren doen niks meer op school. Hier zien we dat ze wel nog graag de handen uit de mouwen steken, als het hun iets oplevert. We hebben ons eigen systeem ontwikkeld waarbij leerlingen worden aangezet tot zelfstudie. We werken niet in groepen.»HUMO De leerlingen zitten toch samen in de klas?

BOGAERTS « Juist, maar ze hebben allemaal hun eigen taken.

» We geven ook niet langer dan twintig minuten les ex cathedra. Als je goed oplet, stoppen je hersenen met het verwerken van nieuwe informatie na twintig minuten - dat is bekend.

» We spelen in op de actualiteit. Als in de bioscoop 'Pearl Harbour' loopt, staan wij er de eerste dag met leerlingen die op de film voorbereid zijn. Ze weten waarover het gaat.»HUMO Maar u bent van origine leraar wiskunde, nee?

BOGAERTS « Dat ben ik nog altijd: in de zomer organiseren we hier wiskundekampen. In één week tijd onderwijzen we de wiskunde van één schooljaar - geen probleem. Er komen elk jaar zo'n tweehonderd leerlingen op af.»HUMO Uit de betere Brusselse burgerij?

BOGAERTS « Antwerpen, Doornik, Luik, Charleroi... we hebben studenten uit het hele land. Ook uit Brussel, uiteraard: prins Laurent was bijvoorbeeld van Brussel (lacht).»

Een halve plus een halve

HUMO 'Er zijn problemen met Laurent,' zei Michel Didisheim. Wanneer is het fout met hem gegaan?

BOGAERTS « Vanaf het allereerste begin, weten we nu. Maar Didisheim heeft pas een beroep op me gedaan toen koning Boudewijn had vastgesteld dat zijn twee neven totaal onkundig waren.»HUMO Filip ook?

BOGAERTS « Met Filip was het nog erger gesteld dan met Laurent.»

HUMO In Loppem, waar Filip en Laurent aan de middelbare school zijn begonnen, zeggen de paters: 'Filip was geen uitblinker, maar Laurent haalde echt niet het vereiste niveau.'

BOGAERTS « Met Filip lukte het ook niet. Alleen, hij is dociel, hij doet wat men van hem vraagt. Laurent is niet zo inschikkelijk.

» Hun lagereschooltijd hebben ze allebei in het Brusselse Saint-Michel-college doorgebracht. Daar hebben ze niks geleerd. In het zesde studiejaar konden ze niet schrijven of rekenen, maar iedereen hield er zedig zijn mond over. Voor de school was de aanwezigheid van de prinsen onbetaalbare publiciteit.

» De geschiedenis herhaalt zich intussen: Amedeo, de zoon van Lorenz en Astrid, heeft in het Sint-Jan-Berchmanscollege hetzelfde meegemaakt; hij heeft afgehaakt aan het einde van het derde middelbaar - hij gaat nu ergens in Engeland naar school.

» De jongens hebben geen basis om op terug te vallen. Als je niet met breuken overweg kunt, kun je later ook niet aan scheikunde doen. Je loopt een achterstand op die bijna niet meer goed te maken is.

» In een van zijn eerste lessen hier vroeg Laurent, bijna achttien dus, wat 'een halve plus een halve' is. Hij wist dat niet.»HUMO Laurent en Filip ontberen een basis. Maar zijn het van aanleg verstandige jongens?

BOGAERTS « Van Filip weet je het niet: hij zegt nooit iets (lacht). Laurent is verstandig, ontegensprekelijk. Alleen is met dat verstand onzorgvuldig omgesprongen. Dat is de schuld van al die vleiers, mensen die alles zouden doen om bij de koning in een goed blaadje te staan; zij hebben de werkelijkheid verdraaid om de koning te behagen. Men loog hem voor.

» Laurent heeft me ooit een oud opstel van hem laten zien, iets wat hij in Saint-Michel had gemaakt. Hij had er vijftien op twintig voor gekregen. Ik zeg: 'Laurent, dat was een nul op twintig waard.' Onmiddellijk stapte hij in zijn auto richting die oud-leraar die hem - uiteraard - gelijk gaf. Achteraf legde die man zijn houding uit aan de telefoon: 'Monsieur Bogaerts, on ne buse pas un prince.'

» Door prinsen automatisch een goed cijfer te geven, maak je ze kapot. De jongens hadden dat snel genoeg door: 'Of we er nu voor werken of niet, ons diploma ligt klaar.' Er waren ook te veel mensen die moeilijke schooltaken in hun plaats maakten.»HUMO Hebben ze in Saint-Michel veel huiswerk meegekregen?

BOGAERTS (boos) « In Saint-Michel hebben ze niks gedaan. Dat is de wortel van alle kwaad: het lager onderwijs is de basis.»HUMO Ze zaten met andere kinderen in de klas. Hebben ze hun sociale vaardigheden ontwikkeld?

BOGAERTS « De andere kinderen hadden snel door dat de prinsen niks wisten. Ze benaderden hen met de nodige eerbied, omdat de directie daarop had aangedrongen, maar ze voelden dat het niet klopte. Gepest? Niet in Saint-Michel, nee, dat is later gebeurd.»

 

De Viking-divisie

HUMO Hebben ze in Saint-Michel Nederlands geleerd?

BOGAERTS « Nederlands op zijn Brussels, enfin, een ramp: ze waren Nederlands-onkundig. Maar intussen had de regering wel beslist dat de prinsen van België tweetalig moesten zijn. Een terechte beslissing, daar niet van, maar Filip en Laurent gingen van Saint-Michel naar Loppem, bij Brugge, zonder enige voorbereiding. Net op het moment dat de moderne wiskunde werd geïntroduceerd. Probeer dat maar eens te begrijpen in een vreemde taal.»HUMO Laurent heeft in Loppem eerst een voorbereidend jaar gedaan.

BOGAERTS « Waar dient een voorbereidend jaar toe? Je hebt geen examens, je voert geen klap uit. Oké, op die manier raakte hij gewend aan het Nederlands, maar het bleef problematisch. Des te meer omdat het thuis fout zat. Er was geen gezin meer: vader en moeder waren allebei weg. Ze leidden hun eigen leven.»HUMO Wie voedde de kinderen op?

BOGAERTS « De kinderen werden bij families geplaatst.»HUMO Kwam Laurent tijdens het weekend naar huis?

BOGAERTS « Meestal niet, hij liep daar toch maar in de weg - hij stoorde zijn ouders in hun bezigheden. Ze gebruikten alle mogelijke trucs om hem ginds te houden. Dat hij slechte cijfers had of dat hij te veel lawaai maakte met zijn transistortje. Elke aanleiding was goed. (Graait naar een boek op zijn bureau) Kijk, hier heb je 'Koning en onderkoning' van Gui Polspoel en Pol Van den Driessche, een uitstekend boek over Jacques Van Ypersele de Strihou en bij uitbreiding de hele koninklijke entourage die nog steeds, zonder enige democratische legitimering, allerlei dingen arrangeert over de hoofden van de betrokkenen heen. Het ancien régime, hè: wij weten wat goed is voor een ander. In dit geval betekende het: een kind dat geen gebenedijd woord Nederlands spreekt, moet op school in Brugge.

» Van Ypersele is tweetalig. Hij weet wat voor een impact een verhuizing naar Brugge op zo'n kind heeft.»HUMO Heeft Van Ypersele die beslissing genomen?

BOGAERTS « Hij heeft beslist in samenspraak met anderen: vrijmetselaars, katholieken, Frans- en Nederlandstaligen - elke groep heeft zijn vertegenwoordigers aan het paleis. Het beslissingsproces is delicaat, alle evenwichten moeten worden gerespecteerd.»HUMO Maar wie nam de eindbeslissing over het lot van de prinsen?

BOGAERTS « Koning Boudewijn.»HUMO Niet hun vader, prins Albert?

BOGAERTS « Boudewijn besliste over alles, tot de kleinste details aan toe. Alleen, hij besliste op grond van wat hij te horen kreeg. Boudewijn nam juiste en rechtvaardige beslissingen, maar zijn informatie was niet altijd even betrouwbaar. Men loog hem voor.»HUMO Hebben de prinsen in Loppem examens afgelegd?

BOGAERTS « Filip wel, ja, maar zijn eindverhandeling is door Michel Didisheim gemaakt. Filip deed alsof, hè. Dat accepteerde men. Laurent kon geen komedie spelen. Hij was, waar grote katholieke families kennelijk zo'n behoefte aan hebben: de baarlijke duivel. De zondebok. Laurent had de rol van prins Karel overgenomen.

» Niet omdat hij niet katholiek is, nee, dat heeft er niks mee te maken. Filip is ook niet gelovig. Maar wie in Laken het meeste bidt, krijgt het meeste geld.»HUMO Hoe is Laurent van zijn geloof gevallen?

BOGAERTS « Op een domme manier, als ik dat mag zeggen. Hij vroeg aan père Verhaeghe, de kapelaan van Boudewijn, wat de Kerk over dieren zegt. 'Dieren op zich hebben geen waarde,' zei Verhaeghe. 'In de bijbel staat dat ze te onzer beschikking staan.' Toén heeft Laurent besloten niet meer naar de kerk te gaan.»HUMO Maar het ging niet om het katholicisme, zei u.

BOGAERTS « Laurent liep zijn ouders in de weg, die het druk hadden met hun vriendinnen en aanhouders. Om de haverklap kregen ze telefoontjes van bedienden die meldden dat het niet meer ging met Laurent. Dat was het hele probleem: Laurent betekende last.

» Ik heb ooit aan Boudewijn gezegd: 'Het is geen probleem van Laurent, het gaat niet in dat gezin. Het is namelijk geen gezin.' Boudewijn legde zijn hand op mijn arm en zei: 'Professor Bogaerts, wat u nu ziet is een mirakel in vergelijking met vroeger.'

» Albert en Paola hebben aan de rand van een echtscheiding gestaan, hè. Alles was klaar voor de scheiding.»HUMO Waarom is de procedure stopgezet?

BOGAERTS « Uit godsdienstige overwegingen. Boudewijn besliste over álles. Toen ik in het begin de toestand van Laurent met prins Albert besprak, moest hij als het op beslissen kwam altijd even weg. Bellen met Boudewijn, begreep ik later.

» Later kwam Albert zelfs niet meer in het stuk voor: Boudewijn besliste, punt uit. Voor een jongen is dat behoorlijk verwarrend, kan ik me voorstellen: praten met je vader en weten dat hij eigenlijk niks te zeggen heeft. Een jongen verwacht van zijn vader dat hij knopen doorhakt.»

Het prinsenrapport volgens Rudy Bogaerts, de privé-leraar van Laurent (3)

Sta-in-de-weg

HUMO Hoe was de relatie Boudewijn - Laurent?

BOGAERTS « Boudewijn verwachtte meer van Laurent dan van Filip. Met Filip was het in intellectueel opzicht namelijk nog erger gesteld. Hij is inmiddels een man van veertig die naar honderd landen is gereisd, duizend fabrieken en scholen en havens heeft bezocht, en nog steeds heeft hij niks te zeggen.

» Het probleem is de verstikkende druk van de entourage. Die blokkeert alles. Telkens als ik aan het eind van een urenlang gesprek met Boudewijn of Albert tot een afspraak was gekomen, werd die 's anderdaags al herroepen: mijn wensen zouden nog wel worden ingewilligd, maar láter. Dat ging om simpele dingen hoor. De aanschaf van een boek of video leidde tot maandenlange discussies.»HUMO De entourage heeft Laurent uiteindelijk ook naar het Pius X-college in Antwerpen gebracht. In Loppem was hij huilend weggelopen.

BOGAERTS « In het holst van de nacht is hij daar met zijn koffertje in de hand te voet naar Brussel vertrokken. De rijkswacht heeft hem aan de rand van de snelweg opgepakt - hij had gewoon de richtingaanwijzers gevolgd. Voor straf heeft zijn moeder hem toen vier dagen lang in de badkamer van het Belvédère opgesloten. Zonder eten. En af en toe gaf ze hem van de riem - ze wilde geen stoorzender in huis.

» Ik kan niet geloven dat mensen ervan dromen prins of prinses te worden. Ik ken de keerzijde van de medaille: je hebt geen vrienden in die wereld, alleen vleiers. Je hebt ook geen normale verhouding met andere mensen: het is adoratie of haat - een middenweg bestaat niet.»HUMO Is Laurent in Antwerpen op haat gestoten?

BOGAERTS « Antwerpen, waar één op de drie kiezers voor het Vlaams Blok stemt, is al langer dan vandaag een bolwerk van het flamingantisme. In Pius X was dat niet anders. Dan moest Laurent voor de klas komen staan en vroeg de leraar: 'Wat is BTW?' Wist Laurent veel. 'BTW is taks die wij betalen voor niksnutten zoals jij en je mooie familie.'

» Laurent werd hard aangepakt, maar hij liet zich niet doen. Hij sloeg terug.»HUMO Letterlijk?

LAURENT « De directie is tussenbeide moeten komen, ja, het dreigde uit de hand te lopen. Wat wilt u? Eerst hadden de leerlingen te horen gekregen dat ze de prins respect verschuldigd waren. Maar algauw bleek dat het lerarenkorps zélf zich weinig aan die regel gelegen liet liggen. Bon, toen heeft de entourage nog een keer ingegrepen. De lobby van het leger vond dat Laurent maar eens naar de kadettenschool moest. Stel u voor: in Pius X zat hij in de afdeling 'economie', het zwakste programma wat wiskunde betreft, drie uur per week. In de kadettenschool werd dat plotseling, zonder enige voorbereiding, veertien uur per week. Wiskunde was daar het allerhoogste goed. Zo'n omschakeling kan niemand aan.

» Laurent snapte er niks van.»HUMO Kwam hij daarvoor uit?

BOGAERTS « Laurent is Laurent. Tegen de leraar scheikunde zei hij (lacht): 'Meneer, u kunt geen les geven.'

» De entourage van Boudewijn heeft, bewust of onbewust, Laurent kapotgemaakt. Men nam de meest idiote beslissingen: veranderen van taal zonder voorbereiding, moderne wiskunde leren in een vreemde taal, overschakelen van een regime van drie uur wiskunde per week naar veertien uur - het moést mislopen, met iedereen.»HUMO Vermoedt u kwaad opzet?

BOGAERTS « De vleiers hadden snel in de gaten dat Laurent een sta-in-de-weg was. Een grap over Laurent kon, over Filip niet. Laurent was de slechterik, hè.»HUMO Is hij zich snel als een rebel gaan gedragen?

BOGAERTS (knikt) « Qua karakter lijkt hij op zijn moeder. Zijn vader is een brave man, betrokken, van goede wil. Paola huldigde het motto: hoe verder Laurent bij me vandaan is, hoe beter.

» Laurent werd gelogeerd bij een man in Woluwe, die Paola omschreef als 'een heilige'. Een indrukwekkende katholieke façade, ja, allesbehalve een heilige. Hij liet graag de as van zijn rookgerief op de broek van Laurent vallen - bij voorkeur in de buurt van de buurt van de genitaliën van de jongen - om het daarna met zijn hand weg te vegen. En 's nachts sloop hij de kamer in om onverhoeds de lakens weg te trekken: 'Masturbeer je niet, jongen?'

» Bon, na dat ene jaar in de kadettenschool is Laurent bij mij uitgekomen. Ik heb hem, in twee jaar tijd, alsnog zijn diploma van de middelbare school bezorgd.»

 

Dierenvriend

HUMO Hoe verliep het eerste contact?

BOGAERTS « Ik herinner me dat ergens aan de muur een kaart van België hing. Ik vertelde hem over zijn voorvader Leopold I die vanuit Engeland naar Calais was gevaren en daarna langs de kust naar De Panne was getrokken.

» 'In welk land ligt Duinkerke?' vroeg ik. - 'Nederland,' antwoordde hij.

» Daar heb ik de koning op aangesproken. 'U had me verteld dat hij op de kadettenschool nul op twintig voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde had, maar zeventien op twintig voor geschiedenis en aardrijkskunde.' - 'Ja,' zei de koning, 'maar de anderen hadden negentien (lacht).'»HUMO Hoe hebt u de grote achterstand van Laurent weggewerkt?

BOGAERTS « Wat wiskunde betreft, ben ik daar niet in geslaagd: hij had te veel gemist. Maar zijn laatste proef voor de examencommissie van de staat zal ik niet licht vergeten: sociale wetenschappen. De verdediging van een dossier over de derde wereld - een dossier dat ik voor hem had geschreven om de eenvoudige reden dat hij dat niet kon. Hij kan dat nu nog niet, trouwens, een zin maken met een werkwoord, een onderwerp, een lijdend voorwerp enzovoort. Maar goed, hij meldde zich met dat dossier bij de twee leraars, vertegenwoordigers van het vrije en officiële onderwijs. 'Heren,' zei Laurent, 'ik wil u een mop vertellen.' - 'Met plezier, Monseigneur,' zeiden de leraars, 'maar zullen we eerst het examen afleggen?' Tien minuten heeft die discussie geduurd: Laurent wilde absoluut eerst zijn mop vertellen. Goed, zeiden de leraars te langen leste: 'Doe wat je niet laten kunt.'

» Het was een mop over de derde wereld, zei de prins. Over keizer Bokassa. Die had net vernomen dat de Amerikanen op de maan waren. 'Verdorie, wij, zwarten, moeten als eersten een raket naar de zon sturen.' - 'Jamaar, meneer de keizer, het is daar veel te warm.' Maar Bokassa was niet van zijn voornemen af te brengen: 'Geen probleem, dan vliegen we wel 's nachts.'

» Die leraars zijn rázend opgestapt. Ze hadden geen zin om hem nog te ondervragen.

» De deliberatie van Laurent heeft twee uur lang geduurd: oude tegen jonge leerkrachten. De ouden vonden dat een prins sowieso recht heeft op een diploma middelbaar onderwijs, de jongeren noemden het een aanfluiting van alles waarvoor de commissie staat. 'Dat komt hier racistische grappen vertellen en wil nog een diploma ook.'

» Maar Laurent kreeg een diploma.»HUMO Hébt u hem iets kunnen bijbrengen?

BOGAERTS « Toch wel.»HUMO U hebt, naar ik verneem, talloze monumenten met hem bezocht.

BOGAERTS « Laurent hechtte alleen belang aan dieren, had ik gemerkt.»HUMO Dat is algemeen bekend: Laurent is een dierenvriend.

BOGAERTS « Dat is hij in het geheel niet. In al die jaren dat hij bij ons thuis over de vloer is gekomen, heeft hij niet één keer onze herdershond gestreeld. Die dierenliefde is een strijdmiddel voor hem.

» Als een kind van vijftien zegt dat hij alleen van dieren houdt, zegt hij eigenlijk dat hij zich eenzaam voelt. Vandaar dat zijn familie ook zo geprikkeld reageerde: 'Láát die dieren.' Dat moet je net tegen Laurent zeggen, hij heeft de dierenliefde uitgebouwd tot zijn wezenskenmerk.»HUMO Maar goed, u hebt die dierenliefde voor didactische doeleinden aangewend, begrijp ik.

BOGAERTS « Welja, ik wist dat er nogal wat standbeelden met honden bestonden. Een twintigtal, vermoedde ik. Het leek me een goed idee ze allemaal eens te bezoeken en het en passant over geschiedenis te hebben. We hebben er uiteindelijk meer dan honderd gezien, náchtenlang ben ik met de prins van straat naar plein getrokken.»

Veertig drama's

HUMO Waarom ging u 's nachts op pad?

BOGAERTS « Ik gaf les overdag. Laurent volgde de lessen in mijn school, maar daar zijn we snel mee opgehouden. Hij kon het niet aan. En: hij was zich te zeer van zijn macht bewust.»HUMO Hoe uitte zich dat?

BOGAERTS « Op een dag ging ik bij een leerlinge op bezoek in het gezelschap van Laurent. Haar moeder vroeg achter haar hand wie ik bij me had. 'Prins Laurent.' - 'Fais-toi sauter,' zei ze tegen haar dochter. Letterlijk, hè: 'Laat je bespringen.' Ouders zijn tot alles bereid om hun kinderen in de nabijheid van de koninklijke familie te manoeuvreren.

» Ik heb in het ziekenhuis nog een meisje bezocht dat lelijk was toegetakeld door Laurent. De moeder zei: 'Laat het maar zo, kindje, zo word je prinses van België.'»HUMO Waarom had Laurent haar geslagen?

BOGAERTS « Laurent heeft altijd een moeilijke verhouding met vrouwen gehad. Toen ik hem voor het eerst onder mijn hoede had, manipuleerden de meisjes hem nog naar hartelust. Ze voelden dat hij zwak was en behoefte aan liefde had - hij was een makkelijke prooi. Ik heb het meegemaakt dat zijn 'vriendinnetje' hem kirrend van de pret opbelde met de mededeling dat ze volop aan het vrijen was met een andere jongen.

» Nu zijn de rollen omgekeerd: de prins weet dat hij zich met vrouwen bijna alles kan permitteren.

» De prinsen hebben jarenlang een gevaarlijk spel met vrouwen gespeeld. De meisjes, meestal afkomstig van de hogere burgerij, droomden van een toekomst als prinses, maar niemand had de moed klaar en duidelijk te zeggen dat ze daarvoor bij gebrek aan blauw bloed, niet in aanmerking kwamen. Dat heeft, mag ik wel zeggen, drama's veroorzaakt. Laurent en Filip namen meisjes mee op vakantie, maar bij hun terugkeer op Zaventem bleek dat de laissez-passer voor eerste klasse niet meer voor de dames gold. Dat was de manier van de entourage om te zeggen dat kandidates niet geschikt waren.

» In plaats van gewoon te zéggen aan welke voorwaarden een kandidate moest voldoen: van adel zijn, katholiek, kleiner van gestalte dan de prins, tweetalig - het profiel van Mathilde, dus, op het tweetalige aspect na dan (lacht).

» Men had een veertigtal drama's kunnen vermijden door te zeggen waar het opstond.

» Misschien zal Laurent een meisje trouwen dat niet van adel is, dat is best mogelijk. Sinds de dood van Boudewijn is hij financieel onafhankelijk. Hoeveel hij heeft geërfd, weet ik niet. Maar als je een Porsche van vijf miljoen frank cash betaalt, héb je wat achter de hand. Zeker als je al een Range Rover, Subaru en Ferrari in de garage hebt staan. Dat hij alsnog een dotatie van elf miljoen frank per jaar heeft gekregen 'omdat hij het nodig had', is een lachertje.»HUMO Hoe was uw persoonlijke relatie met Laurent?

BOGAERTS « Erg goed, in de pers heette het zelfs dat ik te veel invloed op hem had. Tot hij ook van mij ging eisen dat ik hem, net als de vleiers, de hemel zou inprijzen. Dat vertikte ik. Als hij me een 'eigen tekst' over de politieke toestand in Cuba voorlegde, zei ik dat hij 'm niet had geschreven - Laurent kent het begrip 'klassenstrijd' niet - en daar werd hij heel boos om.

» Ik wilde het opgeven, maar mijn vrouw vond dat ik Laurent niet mocht laten vallen. Op een dag nodigde hij me uit voor een lange wandeling in de bossen van Tervuren. Hij moest me zijn visie op de dingen meedelen, zei hij. Conclusie van zijn twee uur lange monoloog: 'Meneer Bogaerts, l' environnement c'est ce qui nous entoure.' Het spijt me, ik hield het niet meer vol lessen te ontvangen van een tiep die misschien wel honderd keer minder wist dan ik. Het was de wereld op zijn kop.

» Ik heb jarenlang de rol van vader voor Laurent vervuld. Op de meest onwaarschijnlijke uren van de dag kwam hij bij mij thuis aanzetten. Om drie uur's nachts, om vijf uur, keitjes tegen mijn raam als ik niet meteen opendeed, telefoons op de meest onmogelijke tijdstippen. Mijn eigen zoons, in volle puberteit, vonden het niet prettig dat ik hen in de steek liet voor Laurent. Maar Albert vond het best. Hij was oprecht bezorgd om zijn zoon, maar hij had door zijn eigen moeilijke jeugd niet de kracht het tij te keren: hij was ook niet naar school geweest, hè. Hij was ook opgevoed door privé-leraars, ver van de dagelijkse realiteit. Dat snapte Laurent niet - hij was ervan overtuigd dat zijn vader hem haatte.»

 

Een half op twintig

HUMO Ging het beter tusssen Filip en zijn vader?

BOGAERTS « Men heeft Filip drie jaar lang aan de koninklijke militaire school laten studeren, waar hij al die tijd een half op twintig scoorde voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Waarom doe je dat? Dat volstaat om iemand kapot te maken. (Zwijgt) Nadat Laurent zijn diploma van het middelbaar onderwijs had gehaald, heb ik Boudewijn geadviseerd hem naar het ICHEC (Institut Catholique des Hautes Etudes Commerciales) te sturen, een school waar de nadruk niet zozeer op wiskunde, maar op talen ligt. Maar nee, Laurent moest weg van huis, op internaat, dát was het uitgangspunt. En een internaat op hoger niveau bestond alleen in de koninklijke militaire school, waar hij - net als Filip - niét deelnam aan het verplichte toelatingsexamen.

» Voor prinsen geldt 'la filière blanche': echte examens leggen ze niet af. Voor een promotie in het leger hoeven ze ook geen proef af te leggen.

» Uiteraard frustreert dat de anderen die wel moeten studeren. Op de koninklijke militaire school lachten ze Laurent in zijn gezicht uit. Hij wist niks van integralen en afgeleiden; hij was voor wiskunde honderd keer zwakker dan de zwakste leerling van de klas.

» Tijdens de les lag hij met zijn hoofd op de bank te slapen. De prins was moe. 's Nachts kon hij de slaap niet vatten, opgedraaid als hij was, ontmoedigd en ontgoocheld in zichzelf; hij besefte dat hij daar niet op zijn plaats was. Maar iedereen hield de schijn op tegenover Boudewijn: 'Het gaat goed, sire.'

» Na één jaar heeft men mij teruggeroepen, het was welletjes geweest. In het Belvédère wonen was nog altijd uitgesloten, en internaten van een soortgelijk niveau waren er niet in België, dus luidde de oplossing: Laurent gaat in het buitenland studeren. Naar de universiteit van Steubenville, Ohio, een universiteit van de charismatische beweging waar hij elke avond, in het gezelschap van zijn medestudenten, onderhouden werd over de zondigheid van het masturberen. Enfin, een oord voor des catholiques de choc.

» Het handige aan Amerikaanse universiteiten is dat ze hun studenten op papers beoordelen. Laurent kon ze voor hem laten schrijven. De Amerikanen maakte dat niet uit: als je het zo dom aanlegt, is je diploma toch niks waard, vinden ze.»HUMO Hebt u zijn papers geschreven?

BOGAERTS « Ik niet, nee, maar aan kandidaat-medewerkers in België had de prins geen gebrek. In de Verenigde Staten zelf was hij verschrikkelijk eenzaam. Een titel maakt daar geen indruk, hè. Prins? They couldn't care less. Meisjes kon hij niet imponeren met zijn titel. Hij voelde zich zo ellendig dat hij maandelijks voor één miljoen frank naar België belde. Enfin, na één jaar stond hij hier terug.

» Op dat moment is Albert buitenspel gezet: Boudewijn bekommerde zich voortaan nog als enige om de opvoeding van Laurent. Laurent kreeg van zijn oom een kamer op het koninklijk paleis.

» Ik stelde voor om hem voor veearts te laten studeren in Louvain-la-Neuve, waar je een opleiding met weinig wiskunde hebt. De koning ging akkoord, de prins was enthousiast. Ik sloot mijn school, waardoor ik een hoop geld verloor. Maar goed, ik deed het voor koning Boudewijn, een man voor wie ik veel respect had: hij leefde als een monnik in zijn paleis. Ik werkte samen met Laurent, dag en nacht, en hij slaagde voor vier van de zeven vakken in de eerste kandidatuur: wijsbegeerte, scheikunde en twee cursussen biologie. Hij had telkens meer dan twaalf op twintig, een enigszins overdreven score - de prins kon op examens zélf kiezen waarover hij werd ondervraagd - maar enfin, hij had toch iets geleerd.

» Mij leek het oké, twee jaar voor een eerste kandidatuur, desnoods werd die studie van hem een tienjarenplan, maar de koninklijke entourage zag het succes van Laurent met lede ogen aan. (Wijst weer naar het boek over Van Ypersele de Strihou) Die man besloot er een stokje voor te steken. Een universitair diploma voor Laurent gaf geen pas. Filip, de eerste troonopvolger, had er weliswaar één van de koninklijke militaire school, maar iedereen wist dat het waardeloos was. Laurent, op dat moment nog de tweede troonopvolger, dreigde Filip over het hoofd te springen.

» De katholieken aan het hof hebben Laurent gesaboteerd. Zijn boetes voor te snel rijden - de afstand Brussel-Brugge legt hij doorgaans in vierentwintig minuten af - lekten uit in de pers, hij kreeg minder geld, hij mocht niet meer met Sabena reizen: er was een systematische boycot. En Laurent, sowieso een kwetsbare jongen, ging er onderdoor. Hij had de innerlijke rust niet meer om te studeren, hij werd volledig door zijn persoonlijke problemen in beslag genomen.»

 

Prinses Wendy

HUMO Woedde de strijd om het koningschap ook onder de kinderen zelf, Filip, Astrid en Laurent?

BOGAERTS « Die hechtten daar geen belang aan, het ging om de mensen rond de prinsen en de prinses. Filip heeft het ooit letterlijk gezegd: 'Je ne serai jamais roi.' Dat meende hij. En hij wordt nooit koning, dat weet iedereen.»HUMO Zozo, en wie gaat Albert dan opvolgen?

BOGAERTS « Er zal geen koninkrijk België meer zijn, meer kan ik daarover niet kwijt.

» Bon, ik ben nog twee jaar lang met Laurent in contact gebleven, maar het had geen zin meer. Als je aan een mirakel werkt, is sabotage nefast.»HUMO Tien jaar geleden is de Salische wet, die de troonsopvolging regelt, aangepast. Intussen is Laurent al de nummer acht. Is hij de tikkende tijdbom onder het koningshuis?

BOGAERTS « Misschien krijgt hij een kind met een meisje dat niet van adel is, ja.»HUMO Misschien heeft hij al zo'n kind?

BOGAERTS « Dat durf ik te betwijfelen. Met Wendy Van Wanten? Ze zou maar al te graag, hè. Ik heb de prins in elk geval duidelijk gemaakt dat dat soort meisjes bereid is op wat voor wijze ook prinses te worden: neem het van mij aan, Laurent zal zijn voorzorgsmaatregelen wel getroffen hebben. Maar een tijdbom? U doelt misschien op het feit dat hij binnenkort tot de loge toetreedt? Dat kan toch geen kwaad? Nee, misschien blijkt binnenkort wel dat hij met honderdveertig kilometer per uur iemand heeft doodgereden op de Waterloose steenweg in Ukkel, maar om uit te groeien tot de doodgraver van het Belgisch koningshuis is hij niet sterk genoeg. Hij is, net als zijn vader, het product van een liefdeloze opvoeding. Misschien moeten we daarover eens diep nadenken: waarom slaagt het koningshuis, dat over alle mogelijke middelen beschikt, er niet in kinderen tot gelukkige en evenwichtige mensen op te voeden?»

Jan Antonissen

(Foto Herman Selleslags


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux is slimmer dan De Wever !



BRUSSEL 04/01 (BELGA) = Volgens Philippe Moureaux, vicevoorzitter van de PS, zijn de Franstaligen beter af met het aanvaarden van confederalisme, teneinde het separatisme te vermijden. In ruil voor deze toegeving aan de Vlaamse eisen is het nodig om een grendel te installeren, waarbij voor grondwetswijzigingen in de toekomst steeds een drievierdemeerderheid in het parlement nodig is. Dat verklaarde het hoofd van de Brusselse socialisten in een opmerkelijk onderhoud met het tijdschrift Le Vif L'Express.

Moureaux spreekt naar eigen zeggen in eigen naam. Hij beklemtoonde vrijdag dat de Franstaligen belang hebben bij het aanvaarden van "een zeer grondige staatshervorming", zoniet riskeren ze binnen twee à drie jaar met echte Vlaamse separatisten te moeten afrekenen.

Maar volgens Moureaux moet men wel een confederalisme vermijden waarbij gewesten en gemeenschappen quasi onafhankelijke  staten zouden zijn en waarbij het federale België ontdaan zou worden van elke bevoegdheid. De PS'er verklaarde zich wel voorstander van een "confederalisme met toegevoegde waarde voor de Franstaligen, met voordelen verbonden aan nationale solidariteit".
 
Inzake de procedure voor de staatshervorming wil Moureaux dat het
artikel 195 van de Grondwet zou worden herzien, zodat de onderhandelingen tijdens de hele volgende legislatuur kunnen duren. In verband met het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde, meent de
PS'er dat de uitbreiding van de grenzen van Brussel een doelstelling moet worden van de Franstaligen. "In een groot pakket kunnen de Vlamingen zo'n uitbreiding aanvaarden, denk ik".
 
Van hun kant zouden de Franstaligen dan bereid moeten zijn te praten over de sociale zekerheid. Meer bepaald stelt hij voor dat voor de enveloppe van kinderbijslag, de gewesten binnen bepaalde marges (bijvoorbeeld 5 pct) specifieke keuzes moeten kunnen maken, zoals meergeld voor een eerste kind of meer geld voor grote gezinnen./.JLS/VDH/FUL


-------------------------------------------------------------------------------------

We zijn blij dat we in onze vergeetput bijgetreden worden door Moureaux, de wijze man van de PS, burgemeester van het paradijselijke Molenbeek.

Ieder denke wat hij wil en kronkele zoals hij meent het te moeten doen om het land B te hervormen.  De laatste jaren is het idee  "confederalisme" op de voorgrond getreden in de Vlaame Beweging.  In principe zijn het aparte staten die een gezamenlijk project vormen zoals Zwitserland, de Helvetische Confederatie bestaand uit 26  landjes (kantons).  Iets "gelijkaardigs" wil men fabriceren tussen Vlaanderen en Wallonië om aan de vervelende Vlamingen de indruk te geven dat ze het nu wel gehad hebben.  .

Wij zijn separatisten en we hebben steeds het confederalisme afgeweerd, ook al lezen we soms tot ons afgrijzen in de reacties op deze blog bepaalde teksten waaruit blijkt dat de materie ingewikkeld genoeg is om verwarring te zaaien.

Het confederale model gaat nog steeds uit van een overkapping door het land B en u begrijpt waarom.  We gaan het nog eens herhalen : geven de Walen de transfers op ?  Neen toch, wij mogen blijven dokken uit naam van de nationale solidariteit !  Maar de Franstaligen zullen wél deze staatshervorming aangrijpen om Brussel te vergroten en uit te breiden. 

Moureaux zegt het !  Hij vertelt ook dat we moeten overleggen over welke soort confederaal model we spreken.  Moureaux heeft al lang ingeschat dat Bart de Wever een simpele duif is die hij makkelijk kan lokken met wat maïskorrels. Moureaux kwam overeen met de VU en hij ziet duidelijk de parallellen met de N-VA.  Wij ook trouwens.

Ieder denke wat hij wil en ieder kronkele zoals hij wil.  Wij trappen niet in de val van een "confederaal" model waar we enorme toegevingen moeten voor doen.  De Franstaligen blijven onze centen ontvangen en we geven ze nog en passant een aantal randgemeentes.

Laat het nu voor eens en altijd duidelijk gezegd zijn : de Vlaamse onafhankelijkheid zal desnoods verworven worden zonder het land B ; het Vlaamse Parlement zal  in een eerste instantie de legaliteit vertegenwoordigen en zal de gesprekspartner worden van de overzijde om het ingewikkelde boeltje uit mekaar te halen.  De Brusselaars kunnen kiezen wat ze willen, dat is pas democratie.  (Tussen haakjes, de Vlamingen zouden wel gek zijn om een hoofdstad te kiezen die voor 85% bestaat uit mensen die onze taal niet spreken en onze cultuur minachten, stop nu ens met dat masochisme maar dat is een persoonlijke mening.  Laat een van onze mooie historische steden als Bruuge, Gent of Mechelen de hoofdtad van de republiek zijn, Antwerpen blijft de economische motor).

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Jo van Deurzen en zijn voorgangster



Speciaal vor deze mooie en warme lentedag verwennen wij onze lezers, abonnees, waarheidssnoepers en professionele azijnwateraars graag op een heuglijk bericht dat ons bereikte via een moeilijk te ontcijferen e-mail.

Het is een bewerking uit een interview dat het Allerlaatste Nieuws had met de nieuwe minister van justitie Jo van Deurzen en wijzelf hebben nog enige manicure toegepast. Vooreerst een woordje tot zijne excellentie :

- Mijnheer de minister, u staat niet onmiddellijk op onze favorietenlijst maar wij zijn ontzettend opgelucht verlost te zijn op dat precaire departement van de verraderlijke en valse Laurette Onkelinx.  Slechter dan zij kan u het niet doen.  U bent toegetreden tot een regering en heeft veel van uw verkiezingsbeloftes en programma opgegeven.  Laat u nu even zien, dat u als ervaren jurist mits enige fundamentele ingrepen een stuk rechtvaardigheid kan terugbrengen in de maatschappij.  Uw tijd is officieel beperkt, maar u heeft de mogelijkheid om aanzetten te geven.  Als u dat doet, zullen wij het met genoegen rondbazuinen. 

In een vraaggesprek met Jo Vandeurzen van de CD&V beschrijft Luc Van der Kelen in HLN wat de nieuwe "verstrenging" (!!!!!!)  van  de snel-Belgwet zoal betekent. Het is werkelijk verbijsterend om te lezen wat er achter de rug van de gewone Vlaming door dit linkse parlement allemaal wordt uitgevreten. :
 
Alle meerderjarige kinderen van een vreemdeling die Belg werd en in België  woont krijgen automatisch het recht op de Belgische nationaliteit, zonder dat ze nog naar België moeten komen.
Ze zullen alles kunnen regelen vanuit hun eigen land. Ze hoeven verder geen enkele band met België te hebben! . Het volstaat dat ze een ouder hebben die naar België emigreert en zich laat naturaliseren.
Daarna volgt de hele clan in het buitenland:
meerderjarige kinderen, hun kinderen enzovoort.
Na een tijd heb je in alle landen hele kolonies Belgen.
 
"De hele wereld Belg" lijkt wel een devies van de regering, dwars tegen alle Vlaamse partijen in !!
Met nieuwjaar een kaartje sturen volstaat om de "band" aan te tonen tussen de Belg en de kandidaat-Belgen!!!
Indien er twijfel bestaat over die band, die trouwens de enige voorwaarde is (!) om Belg te kunnen worden, MOET HET PARKET NAAR HET LAND VAN DE KANDIDAAT-BELG GAAN OM GINDER DE ZAAK TE GAAN ONDERZOEKEN !!!!!
Onze parketten hebben in België toch weinig of niets te doen.
 
Je moet hier dus nooit geweest zijn, maar je kan wel stemmen en alle rechten van een Belg uitoefenen .
Een betere en snellere methode om de islam te verspreiden werd nog nergens ter wereld uitgevonden, en het zal van België in de kortste keren een islamstaat maken.
 
Een volgens Vandeurzen veel toegepaste "truuk" in België is de volgende:
zwangere vrouwen komen als toerist naar België en bevallen hier.
Ze geven het kind niet aan bij hun ambassade. Volgens de Belgische wetgeving is dat kind dan statenloos, en heeft het dus recht op de Belgische nationaliteit.
Op basis daarvan eist de moeder een  verblijfsvergunning, waarmee ze naar
het OCMW stapt voor een leefloon. Tenslotte kan ze dan, als ze lang genoeg in het land is, zelf de nationaliteit aanvragen.
 
Vandeurzen besluit: "Laurette Onckelinx heeft de aanpassing van de  snel-Belgwet weggemoffeld in een verzamelwet met diverse bepalingen. Zo moet er niet apart over gestemd worden. Haar partij heeft het er namelijk moeilijk mee."
 
Wanneer zullen de ogen van de ongeïnteresseerde, zelfgenoegzame, volgevreten en ongelooflijk domme Vlamingen eindelijk opengaan?
Zich laten hersenspoelen door de linkse VRT en de gesubsidieerde media is uiteraard gemakkelijker dan zelf een kritisch oordeel te vormen over deze (zeker voor onze komende generaties) totaal rampzalige maatregelen .

(met dank aan Wim, die van de moeilijke lay-out en het lettertype nog iets heeft kunnen maken)

Ray


04-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mondje open : lepeltje leugens !



Naar aanleiding van de achtergehouden stemintentie-peiling door de socialisten, liberalen en staatskatholieken, waarbij Lijst Dedecker een flinke sprong voorwaarts maakt, zijn er verschillende uitspraken gevallen.

Laat ons eerst vaststellen, dat het weer eens bevreemdend is, dat de resultaten van een opiniepeiling (besteld in wiens opdracht en betaald door ?) in een soort gemeenschappelijk dictatoriaal besluit van enkelingen achtergehouden worden. Niemand verplicht tot publicatie maar stop met het stiekeme gedoe.  De burgers zijn niet dom, jullie wél.

mata hari french postcard

Liesbeth Mata Hari in afwachting van haar instructies

De regimepers zwijgt zoals steeds !  Liesbeth van Impe, de coryfee van de Morgen, kan bijna niet meer ademen van het jachtig afratelen van het woord democratie maar zij staat als een onwetende Mata Hari met buik en achterwerk te schudden  maar met gesloten mondje, als het regime haar gebaart te zwijgen.

Pfft ... Onze afkeer van dit land neemt toe met de dag.

En dan nu het woord aan een andere voorzitter van een solopartij over deze peiling :

Bart De Wever (N-VA) nuanceert de resultaten van de peiling. "Toen wij in 2003 nog apart opkwamen, hadden wij ook een potentieel van 19 procent, wat niet zo bijster ver ligt van het resultaat van Dedecker nu." Dat LDD 100.000 stemmen van Vlaams Belang afsnoept, vindt hij positief. "Elke stem die niet in de vergeetput komt en operationeel wordt om nuttige dingen mee te doen, is positief

Gelukkig is er in Vlaanderen een voldoende groot aantal kiezers en aanhangers van het Vlaams Belang die duizend keer liever in de vergeetput zitten dan konkelfoezen met de regimepartijen.  De geloofwaardigheid van De Wever bevindt zich vooral ter hoogte van zijn buikje.  De operationele stemmenverzamelaar, de mannelijke Mata Hari.

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreigende sfeer



Er begint allengs een sfeer van dreiging te ontstaan in dit land en bij de Nederlandse buren.  Evenementen worden geschrapt, grote volktoelopen, zoals de koopjes, worden door de nors zwijgende overheid beschouwd als te mijden locaties.  Ministers die anders heupwiegend op de camera's afstormen, wenden schuchter het hoofd af : "Ik weet van niets".

De dreiging met conflicten en overvallen, burgeroorlogen en opstanden over heel de wereld hebben bijna allemaal te maken met moslims en de islam. U kan mij een racist noemen, maar de feiten zijn eerbiedwaardiger dan de racist. Zelfs de gecontesteerde autowedstrijd Parijs-Dakar vindt geen doorgang wegens bedreigingen door terroristen. Daar kunnen we ons nog iets bij voorstellen.  Wat deden die razende motoren en auto's elk jaar in dat doorarme Mauretanië ?  Thuis lopen veel van de snelle chauffeurs in betogingen voor het milieu en stemmen ze groen-links. 

Op 1 januari plaatsten we hier het leuke gedichtje van Toon Hermans "Ik wou ..."   Vandaag wou ik dat iemand met enig gezag uit de moslimgemeenschap van Brussel of om het even van  waar zou rechtstaan om de huidige dreiging te veroordelen.  Ik zou willen dat die moslim zich solidair verklaart met onze gemeenschap die ook de zijne is. 

Ik wil nog iets.  Voor één keer, heel even en met formele toezegging dat ik onmiddellijk terug mag naar mijn gewone leven  : een politiek-correct advocaat van de multikul zijn, om te voelen of er niets in mijn binnenste knaagt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook terreurdreiging in Nl



Kijk, daar gaan we weer. Gisteren vond er een DSI-actie plaats op een drukke snelweg. Rond de jaarwisseling zijn drie terroristen opgepakt die de Erasmusbrug wilden opblazen. Tijdens oud en nieuw waren er acties met getrokken pistolen. Op Schiphol schijnen opeens veel meer Kmars rond te lopen dan gebruikelijk. Laptops moeten nu geopend getoond worden. Dus natuurlijk is er iets ernstigs de hand, niet zo'n beetje ook. Maar Nederland wordt dom gehouden. Nog steeds geen enkele serieuze melding op de website van de nctb. En iedere instantie ontkent dat er op dit moment een zeer grootschalige anti-terreuroperatie in Nederland gaande is. Goed, als radiostilte helpt om de boel veiliger te maken, dan moet dat maar even. Maar nu loopt de politie ZELF ietsiepietsie risico en is het land opeens te klein. Vandaag liet de advocaat van de Regio Haaglanden namelijk het volgende weten: De staking van dit weekeinde kan beslist niet doorgaan omdat er nu een terreurdreiging is. De kans bestaat dat ambassades dit weekeinde doelwit zijn. goh, en er was toch helemaal geen terreurdreiging... Het begint naar dikke poep te ruiken.
Instant Update: en dan is er natuurlijk nog die geheimzinnige
Learjet van de Amerikaanse luchtmacht die een korte landing op Volkel maakte. Alu hoedjes goed vast? Check dan ook nog even de AWACS die de hele dag over Nederland vloog om opstijgende vliegtuigjes te kunnen spotten...




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!