ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
09-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje geschiedenis

                  omdat ik moeite heb met het Trump - beleid .... wil ik eens even ernstig zijn en mijn mening  geven ....wie er geen boodschap aan heeft ,  geen probleem ....  


. Aan het eind van de 15e eeuw, in 1492, ontdekten de Europeanen het continent Amerika, dat ook wel de ‘Nieuwe Wereld’ werd genoemd. Overigens leefden er al duizenden jaren mensen op het continent. Deze volkeren waren vanuit Azië naar Amerika getrokken en hadden zich over heel Zuid- en Noord-Amerika verspreid. De bevolking had haar eigen cultuur, maar was absoluut niet primitief. Ze hadden hun eigen schrift en kalender. In Zuid- en Midden-Amerika hadden zij zelfs complete steden met tempels Toen Christoffel Columbus in 1492 in Amerika aankwam, noemde hij deze mensen ‘indianen’, omdat hij meende India bereikt te hebben. Columbus wordt vaak gezien als de ontdekker van Amerika, maar de Vikingen waren al eeuwen eerder in Amerika geweest. Columbus was in dienst van de Spaanse koning en in de jaren erna gingen de Spanjaarden verder met hun ontdekkingsreizen. Hele indianenstammen werden uitgeroeid door de Spanjaarden, omdat zij vuurwapens hadden en de indianen alleen handgemaakte speren. Vijftig jaar later stonden ze in Oregon, helemaal aan de westkust van wat nu de VS is, en in Labrador in het oosten van het huidige Canada. De Spanjaarden stichtten een enorm rijk dat tot diep in Zuid-Amerika reikte. Spanje was in Amerika op zoek naar rijkdommen, vooral goud. Om dezelfde redenen kwamen vanaf 1600 ook Engelsen, Fransen en Hollanders naar Noord-Amerika. De Engelsen vestigden zich aan de oostkust. Frankrijk stichtte begin 1600 Quebec. In het oosten moesten de Britten zien te overleven. Dat deden ze vooral met hulp van de indianen. Indianen ruilden voedsel en bont voor pistolen van de kolonisten. Die gebruikten ze in hun stammenoorlogen. Maar er kwamen steeds meer kolonisten naar Amerika en Engeland domineerde rond 1700 het oosten van Amerika. Indianen werden uitgeroeid, net zoals Frankrijk dat deed.


een beetje geschiedenis voor wie er interesse voor heeft : TRUMP die zo tegen migratie is ( !! ) is een immigrant zoals ALLE Amerikanen , want de Indianen ( de echte Amerikanen ) hebben ze uitgeroeid of in een reservaat gezet !


Migratie is de daad, het reizen.


Je ziet veel migratie van armere landen naar rijkere landen, maar ook van dorpen naar steden bijvoorbeeld.


De vogeltrek is ook migratie.


Immigranten: dat zijn de mensen die van buiten een land het land IN komen met de bedoeling daar te wonen.


Emigranten: de mensen die naar een buitenland vertrekken om daar te gaan wonen.!!

en dit heeft niets te maken met de vele vluchtelingen overal ter wereld , die mensen die voor oorlog of armoe vluchten en alles achterlaten ... het heeft ALTIJD BESTAAN  !

wie wat heeft met DE geschiedenis zal dat wel weten  !

DIE  TRUMP is vergeten dat AMERIKA bestaat uit Migranten van overal ter wereld  !



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!