Reis Duitsland 2010
Niedersaksen
Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
  • Niedersaksen - Duitsland
  • Soest
  • Höxter
  • Holzminden
  • Bad Gandersheim
    28-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holzminden
    We blijven de Route 64 (B64) volgen en ons volgend bezoek in het Oberwesertal is het aan de Weser gelegen HOLZMINDEN, "Stadt der Düfte und Aromen". De officiële grote motorhomeplaats  "Mobilcamping" vinden we aan de linkerkant, juist voor de Weserbrug,(Am Stahler Ufer) met ongeveer 120 plaatsen. (6,5€/ 24u - stroom 0,60/kw). De camperplaats is verdeeld in 2 aparte plaatsen, de mobilcamping met sanitair en een groot grasplein. Op deze laatste staat ook de sani. Op beide plaatsen zijn er  stroompalen en de prijs is idem. Aan de Stahler Ufer is ook een grote supermarkt (Marktkauf) gevestigd en volgens de informatie bevinden we ons op 500 m. van het aan de overkant van de oever gelegen stadscentrum. Voor de liefhebbers is er ook nog een zwembad (Frei- en hallenbad) tussen de parking en de Weser. We installeren ons op het grote plein. Er zijn hier geen afgebakende plaatsen en zodoende meer plaats rondom ons.  Eerst een kijkje nemen in de Marktkauf en daarna beginnen we aan onze ontdekkingstocht aan de overkant.
    Het eerste dat ons opvalt van op de brug is een gezellig aangelegd tropisch strandje aan de oever van de rivier. Dan komen we in de voetgangerszone terecht. Alweer door het late uur zijn de winkels gesloten maar dat trekken wij ons niet aan. Zodoende zie je meer van dit aangenaam stadje. De marktplaats is één van de oudste markten van noord Duitsland met aan de ene kant het Rathaus en aan de andere kant het Brauhaus. Stad van de aroma's en geuren, de verklaring hiervan vinden we tijdens onze wandeling. Vijftien aromastellen met specifieke geuren staan verspreid in de binnenstad. Elke zuil heeft zijn eigen geur van kruiden, vruchten, bloemen en andere. Wist u dat vanille in Holzminden ontdekt is?   
     




    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Höxter

    Onze volgende stopplaats ligt ook aan de Weser.  Ongeveer 10 km ten zuiden van Holzminden ligt Höxter. Zelfs één van de twee camperplaatsen (Fürstenbergerstraße - Im Bruckfeld) ligt aan de oever van de rivier.  Brug oversteken en je bent op enkele passen centrum. We hebben nog even tijd voor het avondeten en besluiten al een kort bezoekje aan de stad brengen.  Maar dat viel even tegen. Nog voor al eer we aan de brug komen worden we verrast met een ferme regenvlaag.  Zelfs terug naar de motorhome lopen zat er niet meer in.  Dus schuilen we zo goed mogelijk onder de bomen.  Als het uiteindelijk minder regent is het wel tijd om te eten.  Ons bezoekje zal voor later zijn.
    Heel de nacht heeft het geregend maar nu bij het opstaan is het toch al droger.  Dus eindelijk hier de buurt gaan verkennen.
    Volgens de brochure is Höxter één van de oudste steden in de Weser regio. "In het hart van de historische stad met zijn rijk versierde vakwerkhuizen wordt de klok weer teruggedraaid en de bezoekers van de 21 eeuw stappen in het bruisende leven van het renaissance jaar 1617".  En Höxter heeft een zeer historisch centrum. De vestingsmuren en de vele vakwerkhuizen zoals het historische Rathaus, het Adam-und-Eva-Haus, de Dechanei alsook de Kiliani- und Nikolaikerk zijn hiervan getuigen. Het is echt een gezellig en mooi stadje.  Sommige vakwerkhuizen zijn volgens mijn mening een beetje te overweldigend maar de bewoners zijn fier op hun huizen.

    We hebben hier zowat alles gezien en rijden een 5 km. verder naar Schloss Corvey. Kasteel en een vroegere abdij, omgeven door grote parken en tuinen met oude bomen, zijn nu een museum en cultureel centrum. In het kasteel zijn de magnifieke keizerlijke Hall en woonkamers van de 18e en 19 Eeuw te bezoeken.  Op het aangrenzende kerkhof ligt het graf van de dichter van het Duitse volkslied, Hoffmann von Fallersleben.




    30-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soest

    Het is weer tijd om huiswaarts te keren maar we voorzien toch nog één stop vooraleer we België binnenrijden. Er zijn nog geen plannen gemaakt.  We zien wel wat we tegenkomen.
    Na ongeveer 100 km is onze eerst stop in Bad Sassendorf. De camperplaats is heel goed maar tamelijk ver van het centrum.  Mensen komen naar hier om te kuren en dat is op het ogenblik niet voor ons. Niet veel verder zien we langs de baan (Ostenhellweg) een bord met een MH en daar achter een grote parking. We bevinden ons in Soest. Hier blijven we tot morgen. De service op de parking is afgesloten, geen electriciteit en geen water.  Lozen kan nog wel. De stad excuseert zich hiervoor.  (Update 2022 : Nieuwe camperplaats aan het CityMotel) 

    Eerst gaan we eten en dan de omgeving verkennen.
    De stad is omringd door een stadsmuur waarvan nog 3/4 werd behouden en nog één stadstoren.  De met bomen omzoomde wallen zijn volledig toegankelijk en het is er gezellig wandelen.  De stad is grotendeels een historisch monument met een totaal van meer dan 600 beschermde gebouwen. Kerken zijn er hier ook voldoende.  We tellen er al vier.
    Op de parking zijn intussen nog verscheidene MH aangekomen. Alhoewel de parking naast een grote baan is gelegen hebben we toch een rustige nacht.
    Soest is door ons Belgen vooral gekend door zijn voormalige Belgische kazerne. In de gebouwen van de Kolonel SBH Adam Kazerne is nu een museum gevestigd. Op een oppervlakte van 162 m² wordt het garnizoen met zijn eenheden, vanaf de tijd der bezetting tot aan de ontbinding, in beeld gebracht. Maar wij gaan nu geen museums bezoeken maar wel shoppen in de mooie en gezellige winkelwandelstraat in het oude stadsgedeelte. 
    In de late namiddag is het tijd om richting België te vertrekken. We hebben nog een 300 km te rijden vooraleer we thuis zijn. Nog een laatste stop in Oberhausen op de MH-parking om al onze onnodige ballast te lozen en dan via Nederland en de E34 rijden we ons vertrouwde landje binnen.

    Onze jaarlijkse grote vakantie is weeral voorbij maar hetgene we allemaal gezien hebben blijft in onze gedachte (of toch op al onze gemaakte foto's).
    Hopenlijk kunnen we volgend jaar hierop een vervolg maken. In Duitsland is nog veel te ontdekken.

    Groetjes en tot het volgende verhaal.




    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niedersaksen - Duitsland
    .






    Kaart en overnachtingsplaatsen
     
    Foto


    PADERBORN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hameln
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    RINTELN
    Foto
    Foto
    Foto
    CELLE
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    BRAUNSCHWEIG
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    WOLFENBÜTTEL
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    GOSLAR
    Foto
    Foto
    Foto
    BAD GANDERSHEIM
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    HOLZMINDEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    HÖXTER

    Foto
    Foto
    Foto

    SOEST

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!