Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
29-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bocholt (Duitsland)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Laatste stop vooraleer we morgen huiswaarts rijden : Bocholt. We bevinden ons nog steeds in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De camperplaats aan het textielmuseum is verdwenen dus nu op zoek naar de nieuwe. Na toch een 15 min rondrijden en als we de hoop al hebben opgegeven zien we motorhomes staan aan de Aasee in de Uhlandstrasse. (€6/24u) De vriendelijke beheerder komt ons tegemoet . 

Update 2019 : €7,50/24u

Bocholt vervult een belangrijke functie als winkelstad en daar zijn we voor naar hier gekomen. Maar de stad heeft nog andere bezienswaardigheden zoals o.a. de oude Textielfabriek waar nog alle machines staan die nodig waren voor het produceren van textiel tussen 1900 en 1960. Je gaat terug in de tijd en ziet precies welke werkzaamheden er plaatsvonden. Bocholt onderhoudt vriendschapsbanden met landen door heel Europa, zoal o.a. ook met Bocholt in Belgie.

Als we nog winkels willen open zien moeten we vertrekken. De afstand naar het centrum, 1,5 km, moeten we er bijnemen. Ja, Bocholt is echt een winkelstad. Na het bekijken van al de winkels in de hoofdstraat komen we op het marktplein. Een groot plein waar het historisches Rathaus in Nederlandse baksteenrenaissance direct opvalt. De St. Georg Kirche die bevindt zich achter het statige stadhuis. De Europa fontein op de marktplaats symboliseert de hechte interculturele en grensoverschrijdende vriendschappen met de partnersteden. Vanop het marktplein kan je nog alle richtingen uit om te winkelen maar wij zetten ons eerst op een terrasje voor een lekker ijsje. De cadeautjes voor de familie op het thuisfront worden nog gekocht en moe en goed voorzien van pakjes en zakjes trotseren we de 1,5 km terug naar ons rijdend huisje.

Het prachtige weer dat we de laatste dagen hebben gehad moeten we tijdens onze laatste nacht beboeten met een stevige regenbui en een hevig onweer.

De weg naar huis vlot goed en bij thuiskomst worden we opgewacht door de kleinkindjes. Er komt zeker nog een vervolg op onze Duitsland reizen. Een land waar nog veel te zien en nog veel te ontdekken is.

Site Bocholt : http://www.bocholt.de/tourismus/




30-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Duitsland

Onze vorige reizen in Noord Duitsland

Reis Duitsland 2008 - Niedersaksen

En waarom niet richting Duitsland "Ost-Friesland (Nordsee)" : http://blog.seniorennet.be/annlee4

Waar we terecht komen en wanneer…. dat zien we wel als we ginder zijn

 

Reis Duitsland 2010 - Niedersaksen

We gaan op zoek naar "Deutsche Fachwerkstädte" : http://blog.seniorennet.be/annlee3

Door schilderachtige landschappen in het spoor van het fascinerende vakwerkambacht.




>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!