NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

   

Archief per maand
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 05-1977

  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  22-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-22 Fietstocht linkeroever en Zillebeek

  Fietstocht linkeroever en Zillebeek

  Voor de laatste fietstocht voor de winterstop gaan we vertrekken op de Linkeroever en doen we de route die al 2 maal is uitgesteld (de eerste keer omdat de liften van de Sint Annatunnel stuk waren en de tweede keer omdat het vreselijk slecht weer was). Hopelijk derde keer goede keer.

  We komen bijeen aan het Frederik van Eedenplein om 10h15 ofwel om 10h00 aan de ingang van de Sint-Annatunnel op de Sint-Jansvliet om gezamenlijk de lift te nemen naar de Linkeroever.

  Foto's Guido Van Geertsom (1-5) en Freddy Putcuyps (6-17)


  Voor meer foto's klik hier.


  20-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-20 Italia per semper- baroksonates – Begijnhofkerk

  Italia per semper- baroksonates – Begijnhofkerk

  Boeiende Italiaanse baroksonates van bekende en onbekende meesters en dit alles in de mooie begijnhofkerk van Antwerpen met Patrick Denecker blokfluit en Guy Penson klavecimbel.

  Foto Gerda De Ryck


  12-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-12 Antwerpse spookwandeling

  Antwerpse spookwandeling

  Een tocht door de duistere geschiedenis van ’t stad.

  Tijdens de Antwerpse Spookwandeling dwalen we doorheen de kleine straatjes van oud Antwerpen. Op bijzondere plekjes houden we halt en vertellen ware en ongelofelijke verhalen. Zo loopt u in de voetsporen van helden en zondaars en herbeleeft u eeuwenoude sagen en legenden. Zo maken we kennis met de angst die heerste in de stad, angst voor spoken, voor misdaad of bestraffing. Gelukkig blijkt humor het beste wapen tegen alle onheil. Spannend en ontspannend, maar steeds verrassend, een meeslepende ervaring !

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  09-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-09 Virtuele wandeling door 17de eeuws Antwerpen

  Virtuele wandeling door 17de eeuws Antwerpen

  Onder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, pal in het midden, ligt een loden sarcofaag met het 17de-eeuwse skelet van een man. De archeologen die de overledene in 1989 terugvinden noemen hem de ‘Dwarsligger’, omdat zijn doodskist als enige niet in de rij ligt.

  In de debuutroman De dwarsligger van Yves Saerens krijgt deze zonderlinge figuur een eigen invulling. Jans verhaal is verweven met dat van Ivan, een hedendaagse gids die van jongs af gefascineerd raakte door deze Dwarsligger.

  In deze lezing brengt de auteur van de roman Yves Saerens uniek fotomateriaal van het vergeten Antwerpen van drie eeuwen geleden weer tot leven.

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-27 Museum Paul Delvaux in Sint Idesbald

  Museum Paul Delvaux in Sint Idesbald

  Het museum toont op meer dan 1000m² de grootste verzameling ter wereld van deze internationaal befaamde kunstenaar: schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. U wordt

  ondergedompeld in een poëtische wereld treft men er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze artiest.

  In de namiddag rijden door naar NIEUWPOORT waar we langs de IJzer op een houten wandelpad tot op de zeepier kunnen wandelen (ongeveer 1,2km) en we in één van de strandcafés iets kunnen drinken. Rond 17 uur brengt de bus ons terug naar Antwerpen.

  Foto's Els Van Hoof


  Voor meer foto's klik hier.


  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-23 Praatwandeling te Borsbeek

  Praatwandeling te Borsbeek 

  We wandelen langs het fort van Borsbeek en verder langs rustige wegen met een afstand van ongeveer 4 km.

  Daarna de mogelijkheid voor een drankje in het parochiehuis.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  13-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-13 Kunst op de Campus – Drie Eiken Wilrijk

  Kunst op de Campus – Drie Eiken Wilrijk

  Voor wie houdt van land art, is een bezoekje aan deze campus zeker de moeite waard. De monumentale sculptuur van Jacques Moeschal begroet ons van op een heuvel in het groen, de muur van Pierre Culot lijkt wel een archeologische opgraving en de krokodil in de vijver voor het gebouw van de dierengeneeskunde, een werk van Paul Van Hoeydonck, gaat harmonisch op in de natuur. Verder is er nog werk van ondermeer Vic Gentils, Anne-Mie Van Kerkhoven en Walter Leblanc.

  Onze gids belicht de historische achtergrond van het gebouwenpatrimonium op de campus en bespreekt een selectie van de aanwezige werken.

  Een weetje : er blijken momenteel ongeveer 1200 kunstwerken te zijn in de collectie van de Antwerpse Universiteit, verdeeld over de drie campussen. Wij plannen dus zeker nog geleide bezoeken aan de stadscampus en campus Middelheim.

  Foto's Eddy huibers
  Voor meer foto's klik hier.


  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-28 De Schotenvaart verjaart. (150 jaar)

  De Schotenvaart verjaart. (150 jaar)

  Omdat het ongeveer honderdvijftig  jaar geleden is, dat de vaart Dessel-Schoten plechtig werd geopend, heeft de heemkundige kring van Schoten een boeiende tentoonstelling opgezet in het Arsenaal (vroeger de brandweerkazerne). Alhoewel  de tentoonstelling normaal slechts op zaterdag en zondag te bezoeken was en men ze eind september wou sluiten zal mijnheer Guido van Leemputten toch zo vriendelijk zijn ze voor ons op 28 september, met een woordje uitleg,  open te stellen.

  Aansluitend maken wij nog een korte wandeling van ongeveer 45 minuten langs het jaagpad van de vaart. Om te eindigen met een drankje op een terrasje hopelijk bij mooi weer.

  Foto's Lisa Vanhoof


  Voor meer foto's klik hier.


  24-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-24 Van koffieresten tot oesterzwammen

  Van koffieresten tot oesterzwammen

  In de kelders van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen wordt het koffiegruis dat we normaal gezien zouden weggooien gerecycleerd tot een ware delicatesse in wording. Hier bevindt zich het oesterzwamlabo van Caffungi waar op een ecologisch verantwoorde manier oesterzwammen worden geteeld van een superieure kwaliteit.

  Op het einde van de rondleiding ben je in de mogelijkheid om voor 10 euro een kit van Caffungi te kopen. Zelf thuis oesterzwammen kweken is kinderspel zelfs al heb je geen groene vingers.

  Foto’s Elisabeth Vanhoof 


  Voor meer foto's klik hier.


  20-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-20 Praatwandeling Brasschaat 'De Micke'

  Praatwandeling  Brasschaat

  We starten op de Bredabaan, aan de ‘Antitankgracht’. Dit specifiek relict werd gegraven in de periode 1937-1939 en is een kunstmatige waterloop die een grote kwartcirkel maakt rond Antwerpen. De antitankgracht moest de opmars stoppen van de Duitse tanks en rollend materieel naar Antwerpen. Maar de vijand kwam uiteindelijk uit een andere richting. Ondertussen is de antitankgracht geëvolueerd tot een groots gebied van verschillende bossen en natuurgebieden  wat migratie van dieren en planten tussen de gebieden mogelijk maakt. Wij wandelen grotendeels in De MIK,  komt van de naam ‘MICKE’ en dateert van 1251 !

  Onze tussenstop is de vernieuwde cafetaria van de Kinderboerderij  MIKERF,  zeker een bezoekje waard ! Specialiteit is hoeve-ijs bereid uit verse melk van de eigen koeien. Op onze prospectietocht proefden wij eigengemaakte soep met lekker vers brood. We reserveren alvast voldoende plaats Op de terugweg zien we, met een beetje geluk, een zwarte zwaan maar ook een boom-krokodil…

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.  06-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-06 Haventour met bus

  Haventour met bus

  Op de rechter oever krijgt u een ruime waaier aan activiteiten te zien: perfect om de essentie van de werking en waarde van onze haven te ontdekken. Aan Lillo Fort stappen wij even uit, deze locatie is bijzonder interessant enerzijds vanwege het lokale authentieke oude dok en anderzijds het zicht op het nieuwe Deurganckdok. Een perfecte illustratie van waar deze haven vandaan komt en naartoe gaat in de toekomst. Wij rijden verder naar de Waaslandhaven voor een kort bezoek. Hierbij zien we niet alleen het Deurganckdok maar ook de nagelnieuwe Kieldrechtsluis van op enkele meters en besteden we meer aandacht aan de toekomst van onze haven.

  Foto’s Gerda De Ryck en Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  01-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-09-01 vzw Moeders voor Moeders

  vzw Moeders voor Moeders

  De VZW Moeders voor Moeders zet zich sinds 1992 in voor de armste in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben.

  Wekelijks deelt de vzw voedselpakketten uit aan honderden gezinnen. Naast voeding kunnen moeders allerlei materiële hulp bekomen voor hun kinderen zoals: kinderkleding,verzorgingsmateriaalbabymateriaal enz.

  De VZW stelt bovendien verschillende diensten ter beschikking zoals de resto-bébé, waar de allerkleinsten twee maal per week een badje en een warme maaltijd kunnen krijgen.

  Foto's De Ryck Gerda  Voor meer foto's klik hier.  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA AUGUSTUS 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

   Woensdag 2 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Bezoek +Wandeling + Picknick Kalmthoutse Heide

   Donderdag 3 augustus 2017 (I – B = € 7,00)

  • Tentoonstelling over de geschiedenis van Sabena

   Vrijdag 4 augustus 2017 (I – B = € 10,00)

  • Young Masters middagconcert - Amuz

   Zaterdag 5 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling Vosbergtocht Rumst – 12 km

   Maandag 7 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  • Ledenvergadering

   Dinsdag 8 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub : Verhalen uit Antwerpen en andere landen…

   Donderdag 10 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 11 augustus 2017 (I – B = € 6,00)

  • Orgel na de Noen

   Zaterdag - Zondag 12 of 13/08 2017 (I – B = € 8,00)

  • Bijen in het Middelheim

   Woensdag 16 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling Borsbeek (Koude Beek)

   Donderdag 17 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht  Boom - Rumst - Mechelen

   Vrijdag 18 augustus 2017 (I – B = € 2,00) 

  • The Crystal Ship – Wandeling in Oostende.

   Dinsdag 22 augustus 2017 (I – B = 7,00)

  • Astronomische klok Smolders en Loopgravenpad Mastenbos

   Woensdag 23 augustus 2017  (I – B = € 6,00)

  • Kebene Children Home – Kenia – met beeldmateriaal

   Donderdag 24 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Donderdag 24 augustus 2017 (I – B = € 7,00)

  • Serge Gainsbourg door biograaf Rudolf Hecke

   Vrijdag 25 augustus 2017 (I – B = € 49,00)

  • Bezoek aan de mijnsite van Beringen (met gids)

   Zondag 27 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  • Cultuurmarkt van Vlaanderen 2017

   Dinsdag 29 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Petanque bij de Distelvinken Merksem

   Donderdag 31 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  • Muziekclub

   Zondag 3 september 2017 (I – B = € 18,00)

  • De Roma – Glenn Miller Orchestra

   Maandag 4 september 2017 (I – B = € 6,00)

  • Stationsproject Mechelen in beweging - Werf van de eeuw + gids

   Dinsdag 5 september 2017 (I – B = € 6,00)

  • Conn3ct – Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek - met gids

   Donderdag 7 september 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 8 september 2017 (I – B = € 10,00)

  • Middagconcert – Jean-Claude Vanden Eynden - Amuz

   Zaterdag 9 september (I – B = € 12,00)

  • Tentoonstellingen : John Cockerill & Een les anatomie

   Dinsdag 12 september 2017 (I – B = € 8,00)

  • Daguitstap  Raversyde Oostende

   Woensdag 13 september 2017

   Donderdag 14 september 2017 (I – B = € 5,00)

  • Proper en puur! Een geschiedenis van de persoonlijke hygiëne

   Vrijdag 15 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht Maria ter Heide - Westmalle

   Dinsdag 19 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Petanque in de Distelvinken - Merksem

   Woensdag 20 september 2017 (I – B = € 5,00 of € 10,00)

  • Kegel namiddag

   Donderdag 21 september 2017 (I – B = € 6,00)

  • Massamedia : “Vredesduiven of Oorlogsstokers”?

  Lezing Peter Verlinden - VRT journalist, schrijver en Afrikakenner

   Zaterdag 23 september 2017 (I – B = € 5,00)

  • ATV wandelrally – thema “De diamant”

   Zondag 24 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling in Lint

   Maandag 25 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub rond Emoties…

   Dinsdag 26 september 2017 (I – B = € 5,00)

  • Film - King of the Belgians

   Woensdag 27 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling - Schildestrand

   Donderdag 28 september 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 29 september  2017 (I - B =  € 2,00)

  • Muziekclub – de Klarinet

   Maandag 16 oktober 2017 (I – NB = gratis)

  • De tweede editie van de European Open – Senior Day

   


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma SEPTEMBER 2017

  Programma SEPTEMBER 2017

  Zondag 3 september 2017 (I – B = € 18,00)

  De Roma – Glenn Miller Orchestra

  Voor wie van bigband houdt, is het Glenn Miller Orchestra een absoluut begrip. De muzikanten toeren al verschillende jaren door Europa en scoren met tijdloze en wereldberoemde hits uit de jaren 30 en 40. Met hun nieuwe programma It’s Glenn Miller Time zullen ze De Roma veranderen in een swingtempel.

  Wil Salden dirigeert een indrukwekkend blazerscollectief met vier trompetten, vier trombones en vijf saxofoons. In totaal staan 16 gepassioneerde muzikanten op het podium, aangevuld met zangeres Ellen Bliek en het koor The Moonlight Serenades.

  Zwaartepunt van het programma blijft natuurlijk de muziek van Glenn Miller, die in 1944 als soldaat in Europa stierf in een vliegtuigongeval. Maar ook werk van andere orkestleiders en muzikanten uit die tijd komen aan bod. Denk aan Tommy Dorsey, Benny Goodman, Frank Sinatra en Harry James.

  Praktisch :

  • Organisatie : Eddy Huibers, tel.03/230 73 69 – GSM 0472/37 09 10
  • Afspraak : inkomhal de Roma vanaf 14h00
   Te bereiken : met o.a. trams 24,10,8 of bussen 31,34,410,411,412,414,416,417,418,427,429 – halte De Roma
  • Waar : Turnhoutsebaan 286 – 2140 Borgerhout
  • Start : 15h00
  • Inschrijven en betalen: er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, dus zo vlug mogelijk inschrijven en betalen.

  Maandag 4 september 2017 (I – B = € 6,00)

  Stationsproject Mechelen in beweging – Werf van de eeuw – gids

  In het infopunt Mechelen in Beweging kunnen we de plannen voor het nieuwe station inkijken. Ook de maquette is te bezichtigen. Het project, dat uit 73 plannen bestaat, omvat niet alleen de bouw van een volledig nieuw treinstation met faciliteiten voor busreizigers, maar ook een ondergrondse fietsenstalling met 5.000 plaatsen en een administratief gebouw met commerciële ruimte.

  Daarna brengen we een bezoek aan de werf van de eeuw. De bouw van het nieuwe station moet in 2018 van start gaan. Zeven jaar later moet het station klaar zijn Met de realisatie van de tangent, de spoorwegbypass en de ondergrondse parkeergarage voor 2.000 wagens is de eerste aanzet al gegeven.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkomhal Centraal station om13h00 of Berchem om 13h10
  • Te bereiken : trein richting Brussel Zuid van 13h17, Berchem om 13h23  tot Mechelen
  • Waar : Hendrik Consciencestraat 1B, 2800 Mechelen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen
  • Draag degelijk schoeisel voor op de werf rond te lopen.

  Dinsdag 5 september 2017 (I – B = € 6,00)

  Conn3ct – Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek – met gids

  Wat hebben de tweets van Donald Trump en de boeken van Erasmus met elkaar gemeen?

  Gedrukte boeken uit de 16de eeuw hadden een immense impact op mens en maatschappij, net zoals Twitter, Faceboek, Istagram en andere sociale media vandaag. De interactieve expo Conn3ct zet beide media tegenover elkaar.

  Deze tentoonstelling over de impact van drukpers en sociale media is een goede aanloop naar de lezing die Peter Verlinden over dit onderwerp geeft op 21 september 2017.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom Erfgoedbibliotheek om 13h45 of 14h15
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen
  • Start : 14h00 of 14h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 2 x 20 personen
  • Vergeet uw A kaart niet anders betaal je bijkomend 2 euro inkom

  Donderdag 7 september 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba- canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 8 september 2017 (I – B = € 10,00)

  Middagconcert – Jean-Claude Vanden Eynden -  Amuz

  Jean-Claude Vanden Eynden is geboren in Brussel, waar hij reeds op 12-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel ging. Hij studeerde zowel aan het conservatorium als later aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de leiding van Eduardo Del Pueyo. Toen hij pas zestien was, werd hij laureaat van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd, en zo ging zijn carrière als solist van start ging die hem naar alle continenten leidde.

  Jean-Claude Vanden Eynden (piano) brengt werk van F.Schubert en C.Franck

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Zaterdag 9 september 2017 (I – B = € 12,00)

  Tentoonstellingen  over John Cockerill & een les anatomie

  1. John Cockerill, 200 jaar toekomst, schetst het epos van de industriële revolutie in Wallonie. Een interactieve kaart van het landschap in de regio door de tijd heen, een blik op alles wat de faam maakte van de industrie van gisteren, vandaag en morgen. De tentoonstelling is opgevat als een heuse beleving (in drie talen).
  2. Een les anatomie – 500 jaar geschiedenis van de geneeskunde brengt een uniek geheel in zowat 120 oude en hedendaagse kunstwerken onder de vorm van schilderijen en etsen,
  3. Voor eventuele liefhebbers kan ook nog de vaste collectie van het museum bezocht worden

  Praktisch :

  • Organisatie : Sylviane Slegers 03/322.51.12 – 0474/ 35 73 45
  • Afspraak : om 8h50 in de lokettenzaal Antwerpen Centraal – Berchem 9h00
  • Te bereiken : trein richting Charleroi-Zuid vertrek om 9h09  – Berchem 9h14
  • Aankomst Brussel-Noord 9h52. Wij gaan van spoor 11 naar spoor 5 trein richting Eupen.
  • Vertrek 10h07 - Aankomst Luik-Guillemins om 11h02.
  • Waar :  Museum La Boverie- Parc de la Boverie 3 – Liège ; er is mogelijkheid om iets te eten (broodjes, slaatjes en zoetigheden) in de cafetaria van het museum.
  • Start : rond 11h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Dinsdag 12 september 2017 (I – B = € 8,00)

  Daguitstap Raversyde Oostende

  De Atlantikwall op Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog.

  Tijdens deze wandeling kan je eveneens het huis van Prins Karel (1903-1933) bezoeken.

  Op het domein bevindt zich ook een van de belangrijkste sites in Vlaanderen: Vier van de gereconstrueerde vissershuizen, van de verdwenen vissersnederzetting “Walraversyde”, werden met originele middeleeuwse bakstenen heropgebouwd. In het archeologisch museum kom je meer te weten over het leven in het dorp en het onderzoek.

  Programma:

  In de voormiddag bezoeken wij de vier gereconstrueerde vissershuizen.

  Rond de middag gelegenheid tot lunch, op het terrein.

  Na de lucht bezoek van de Atlantikwall. Aandacht: stevige schoenen noodzakelijk.

  Let op!  Bij het bezoek aan de Atlantikwall zijn er VEEL trappen te doen.

  Praktisch:

  • Organisatie : Liliane Verbert, telf.03 322 62 12 GSM O477 78 96 76
  • Afspraak : inkomhal Centraal Station om 08h50 – Berchem om  08h55.
  • Te bereiken: Trein richting Oostende vertrek Antwerpen centraal om 09h06, Berchem om 09h12.
  • Aankomst Oostende om 10h52 vervolgens nemen wij de kusttram richting Duinkerke tot halte Domein Raversyde.
  • Waar: Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Woensdag 13 september 2017 (I – B = € 7,00)

  23ste plantenweek voor “Kom op tegen Kanker”

  Ook in 2017 zullen bijna driehonderdduizend azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

  Elke verkochte azalea maakt écht een verschil. De opbrengst van de Plantjesweek gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er ondermeer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : de plantjes kunnen opgehaald worden tijdens de ledenvergadering vandaag woensdag 13 september in het dienstencentrum Liberty.
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017 met vermelding van het aantal plantjes dat u wilt bestellen

  Woensdag 13 september 2017 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering 

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van augustus. Bespreking van de activiteiten van september en oktober en vooruitblik naar november en de volgende maanden. Verder brengen wij verslag uit over de werking van provincie- en nationale bestuur, de nieuwsbrief van Vl@s en de Vlaamse Ouderenraad en ook de Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

  Donderdag 14 september 2017 (I – B = € 5,00)

  Proper en puur! Een vrolijke geschiedenis van de persoonlijke hygiëne 

  Een verhaal van properheid, van bij de Grieken tot nu. Met hilarische, maar ook tragische details over wat er in de badkamer soms mis kan lopen. Waarom wasten de Grieken zich niet aan de lavabo? Waarom had Henry VIII veel te lange mouwen? Kent u dat van die liefdesbrief van Napoleon aan zijn Joséphine? Hoe proper was Brigitte Bardot? En u?

  Praktisch:

  • Organisatie: Eddy Huibers tel.03/230 73 69 – 0472/37 09 10
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Vrijdag 15 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Maria ter Heide - Westmalle

  Onze volgende fietstocht start vanuit Brasschaat.
  De totale afstand bedraagt 43 km.
  Onderweg krijgt u de gelegenheid om even te rusten, een verfrissing te nemen of voor een sanitaire stop. We fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 15 km/uur.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : op de parking aan de Kerkedreef 48, Maria ter Heide om 10h15
  • Waar : Kerkedreef 48, Maria ter Heide
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Dinsdag 19 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Petanque in de Distelvinken - Merksem

  Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in Merksem. Iedereen is welkom.  Bij voorkeur eigen petanqueballen  meebrengen, voor de anderen zullen er petanqueballen voorzien worden. De terreinen liggen buiten, weliswaar overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing eigen drank voorzien.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : om 13h15 Oortbroek 4, 2170 Antwerpen, genaamd Distelhoek.
  • Te bereiken : o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) en bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen Lambrechthoekenlaan, stopplaats Vlaschaardstraat, straat oversteken, naar rechts en door Korenstraat wandelen. Park Distelhoek is dan zichtbaar.
  • Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.
  • Start : 13h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Woensdag 20 september 2017 (I – B = € 5,00 of € 10,00)

  Kegel namiddag

  Een aangename namiddag kegelen of gezellig toekijken, diegenen die het reeds gedaan hebben weten dat het helemaal niet belastend is, de benodigde ballen zijn niet zwaar en gemakkelijk te hanteren. Na een uur worden we getrakteerd op koffie en of thee, met taart, daarna nog een partijtje kegelen tot vier uur. Diegenen die spelen plus koffie en taart betalen € 10,00 de anderen  € 5,00.

  Praktisch :

  • Organisatie: Liliane Verbert tel. 03/322 62 12 – GSM 0477/78 96 76
  • Afspraak: “Kegelkluis” Leeuwenstraat 16, 2000 Antwerpen om 13h50
  • Te bereiken: o.a. tram 4 of 9 en diverse bussen, vervolgens via Groenplaats, Groenkerkhofstraat, Reyndersstraat, links De Leeuwenstraat op de eerste verdieping is de kegelbaan.
  • Waar : Leeuwenstraat 16, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus

  Donderdag 21 september 2017 (I – B = € 6,00)

  Massamedia : “ Vredesduiven of Oorlogsstokers”?

  Lezing Peter Verlinden – VRT journalist, schrijver en Afrika-kenner

  Deze lezing gaat over de werking van de massamedia, vooral in het kader van conflictsituaties (oorlogen, terrorisme, vluchtelingenproblematiek ...), vertrekkend vanaf de nieuwsselectie tot de manier waarop media een invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het conflict en het conflict op de werking van de media.

  Peter Verlinden, buitenlandjournalist bij de VRT nieuwsdienst, is bereid gevonden om deze meer dan actuele en interessante lezing voor ons te houden.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017, ook niet leden zijn welkom

   Gedeeltelijk gesubsidieerd door district Antwerpen

  Zaterdag 23 september 2017 (I – B = € 5,00)

  ATV wandelrally – thema “De diamant”

  Meer dan 4.500 deelnemers waagden zich reeds aan deze toffe wandeling die dit jaar in het teken staat van de diamant, sinds eeuwen onlosmakelijk verbonden met Antwerpen.

  De wandeling start aan het Centraal Station en gaat dan richting Suikerrui waar DIVA : Antwerp Home of Diamonds binnenkort de deuren opent. ATV zorgt voor de nodige verfrissingen onderweg.

  Breng potlood en papier mee, een verrekijker kan misschien ook nuttig zijn.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : in de Inkomhal van het Centraal Station om 13h30
  • Start : 13h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Zondag 24 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling in Lint

  Najaarstocht: een zeer gevarieerde wandeling met trage en landelijke wegen. We wandelen 12km langs natuurgebied de Babbelse Plassen en de Boskapellen met hun eeuwenoude geschiedenis. Onderweg wordt er tijd gemaakt voor eten en drinken op verzorgde rustposten. Voor goede stappers voorzien van regenkledij en stapschoenen…

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Lokettenzaal Centraal Station om 9h20 of Berchem om 09h25
  • Te bereiken : trein richting Nijvel tot station Kontich Lint vertrek Antwerpen om 9.48, station Berchem om 9.53 aankomst station Kontich Lint om 10.03
  • Waar : Basisschool De Wilg, Eikhof 20, 2547 Lint
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Maandag 25 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Leesclub rond Emoties…

  Moet er nog gevoel zijn? De maatschappij is steeds meer gewicht gaan leggen in het schaaltje van de rede. IQ scoort hoger dan EQ! Ge zult uw gevoelens beheersen en kalm houden…

  Even doen wij niet mee! Aan de hand van heel kleine verhalen laten wij onze emoties welig tieren… Is er wel een therapeut in de zaal? Iedereen welkom…

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, zaal Crea  om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

  Dinsdag 26 september 2017 (I – B = € 5,00)

  Film - King of the Belgians

  Tijdens het bezoek van de Belgische koning aan Istanbul verklaart Wallonië de onafhankelijkheid. De koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden. Zo begint een trip doorheen de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, dilemma's en momenten van vreugde.

  Cast: Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogd.

  Praktisch :

  • Organisatie : Silva De Ryck, tel 03/324 50 55 - GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : Franklin Rooseveltplaats perron 34 om 13h05
  • Te bereiken : bus 640, vertrek om 13h13 tot halte De Vlaschaartstraat, Merksem aankomst om 13h26 en dan nog 445m stappen
  • Waar : Concertzaal, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem om 13h45
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Woensdag 27 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling Schildestrand

  Wie kent niet het befaamde Schildestrand? Nu een wat verouderde ‘camping’ met bouwvallige weekendverblijven, destijds wel beroemd maar ook berucht…

  We vertrekken en komen terug aan bushalte Schanslaan te Schilde en wandelen rechtlijnig langs de volop in het groen gelegen antitankgracht naar het strand waar we, na bezichtiging van de ‘plaatselijke vijvers’, in één van de (open) etablissementen een plaatsje zoeken voor een natje (en eventueel een droogje)! De totale afstand bedraagt maximaal 6km.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Franklin Rooseveltplaats, perron 14 om 13h35 of perron 13 om 13h50
  • Te bereiken bus 411 van 13h45 of bus 410 van 14h00  richting Turnhout
  • Start : Schilde, Turnhoutsebaan bushalte Schanslaan ongeveer om 14h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Donderdag 28 september 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba- canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 29 september  2017 (I - B = € 2,00)

  Muziekclub – de Klarinet

  De klarinet wordt in de klassieke muziek maar ook in de jazz bespeeld.  Wij gaan op ontdekking in de twee werelden.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers en Vieneke Verstraeten, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/ 35 73 45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8, 2000 Antwerpen
  • Te bereiken : tram 24 en 11 (vanaf Rooseveltplaats)
  • Start  : vanaf 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Maandag 16 oktober 2017 (I – NB = gratis)

  De tweede editie van de European Open – Senior Day

  De tweede editie van de European Open zal van 15 tot en met 22 oktober 2017 plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen. De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series en is daarmee het grootste en intussen zelfs enige toptennistornooi van België met o.a.de Fransman Richard Gasquet, David Goffin, Gaël Monfils en Steve Darcis. Tijdens de Senior Day op 16 oktober 2017 kunnen we gratis dit unieke event meemaken.

  Praktisch :

  • Organisatie:  Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Lotto Arena vanaf 10h30
  • Te bereiken : o.a. met tram 2, 3 , 6 tot halte premetrostation Sport
  • Waar : Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem
  • Start: vanaf 11h00 doorlopende wedstrijden
  • Het ticket is geldig voor alle sessies van die dag
  • Inschrijven voor 31 augustus 2017


  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma AUGUSTUS 2017

  Programma AUGUSTUS 2017

  Woensdag 2 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  Bezoek + Wandeling + Picknick Kalmthoutse Heide

  Een ‘leuke’ treinrit brengt ons tot op een tiental minuutjes van de Kalmthoutse Heide waar we, na een wandeling van een uurtje,  met zelf meegebracht eten en drank een gezellige picknick organiseren. Onderweg komen we op verrassende plekken en is er ruim de tijd voor passende verhalen maar ook alledaagse praatjes; eigenlijk wordt dit een heel leuke ZOMERPRAATWANDELING, met mogelijkheid, na te genieten op een caféterras… voor de terugrit met de trein.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel.03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Berchem station,10h00 -  Centraal Station, 10h10
  • Te bereiken : trein naar Essen, vertrek Berchem om 10h17(sp.10), Antwerpen om 10h23 (sp.22 ) tot halte Heide, aankomst om 10h42
  • Waar : Kalmthout NMBS station Heide
  • Start : 11h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  Donderdag 3 augustus 2017 (I – B = € 7,00)

  Tentoonstelling over de geschiedenis van Sabena

  Zonder nostalgie of vooroordelen overloopt de expositie de geschiedenis van Sabena, opgericht in 1923.  De tentoonstelling toont originele voorwerpen en verschillende vliegtuigmaquettes, uniformen, affiches, foto’s, enkele gadgets en andere souvenirs uit publieke en privécollecties.  Dit alles illustreert 78 jaren van deze commerciële luchtvaartmaatschappij.

  Praktisch :

  • Organisatie : Sylviane Slegers 03/322 51 12 – 0474/ 35 73 75
  • Afspraak : om 10h15 in de lokettenzaal Antwerpen Centraal – Berchem 10h30
  • Te bereiken : trein richting Brussel-Zuid vertrek om 10h33 (sp.23) – Berchem 10h44 tot Vilvoorde, aankomst 11h12 – vervolgens nemen wij bus 820 (Zaventem-Dilbeek perron 5) tot halte Madelon (11h48), daarna mogelijkheid om iets te drinken of te eten.
  • Waar : Brussel, Atomium –Atomiumsquare
  • Start : 13h30 – gelieve te verwittigen indien je met de wagen komt.
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  Vrijdag 4 augustus 2017 (I – B = € 10,00)

  Young Masters - middagconcert – Amuz

  Anne Cambier kwam met het idee om afgestudeerde masters met een uitzonderlijk talent een podium aan te reiken. Na het enorme succes van vorig jaar volgt nu het tweede seizoen.

  Het Ignis Quartet bestaande uit Melanie Gruwez (viool), Georgina Pennewaert (viool), Timothy McAllister (altviool) en Yunah Proost (cello) brengen werken van L.van Beethoven, G. Puccini en S. Barber.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  Zaterdag 5 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling Vosbergtocht Rumst – 12 km

  Parcours door de landelijke en bosrijke omgeving van Rupel en Nete, langs de oude spoorwegberm, de forten en het ongerepte groen van de oude Nete-arm. Verzorgde rustposten waar we iets kunnen eten en drinken.

  Voor goede en echte stappers en wandelaars. Best stevig schoeisel en regenkledij voorzien !

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel.03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Centraal Station, lokettenzaal 09h30, Berchem station om 09h40
  • Te bereiken : trein Brussel-Zuid om 09h48 perron 11, Station Berchem 09h54, afstappen Duffel 10h08, bus 555 om 10h19, afstappen Hoge Vosbergstraat 10h23
  • Waar : Hoge Vosbergstraat Feesttent Vosbergfeesten 2840 Rumst
  • Start : 10h45
  • Terug bus 555 met combinatie trein 18 na en 2 minuten voor het uur
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Maandag 7 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering  

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van juli. Bespreking van de activiteiten van augustus en september en een vooruitblik naar de volgende maanden. Verder brengen wij verslag uit over de werking van provincie- en nationale bestuur, de nieuwsbrief van VL@S en de Vlaamse Ouderenraad en ook de Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

  Dinsdag 8 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  Leesclub : Verhalen uit Antwerpen en andere landen…

  We blijven verhalen lezen en bespreken en kiezen er nu een paar uit ons ‘geliefde Antwerpen’ maar ook uit ‘andere landen’. Mogelijk in het ‘Antwaarps’ maar niet in het Russisch, alhoewel we uit dit grote verre land toch eentje hebben uitgekozen…

  Iedereen welkom…

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, zaal Crea om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

  Donderdag 10 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Vanaf september kan u weer kiezen welk ander gezelschapsspel we bijkomend die maand in de kijker zetten zoals o.a. scrabble, monopoly... Graag jullie suggesties.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 11 augustus 2017 (I – B = € 6,00)

  Orgel na de noen

  Van juli tot augustus 2017 heeft het 55ste Internationaal Orgelfestival plaats in de O.L.-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Darko Pieli (Wenen) op het Metzler orgel samen met Marta Babic (mezzo-sopraan, Antwerpen)  brengen stukken van A. Van den Kerckhoven, G. Muffat, V. Jelic, I Lukacic en J.P. Sweelinck

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : op de Handschoenmarkt om 12h30
  • Waar : O.L.-Vrouwekathedraal, Handschoenmarkt, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h45
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  Zaterdag en Zondag 12 & 13 augustus 2017 (I – B = € 8,00)

  Bijen in het Middelheim

  Vlas Antwerpen Centrum hoort thuis in ons Middelheimpark net als de bijen! Om het nog eens met Paul Jambers te zeggen: wie zijn ze, wat beweegt hen, …? 

  De heer Antheunnissens informeert ons tijdens deze infosessie, beperkt tot maximum 8 à 10 personen. We nemen in groep een kijkje in een bijenkast, beschermd door echte  imkerpakken.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak :  om 12h45 of 14h15 aan het Kasteel in het Middelheimpark
  • Waar : Middelheimpark, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen
  • Start : 13h00 of 14h30 naargelang de groep waarin je bent ingedeeld
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017 – opgeven welke dag en uur je verkiest
  • Maximum aantal deelnemers : 4 x 8 personen
  • Te bereiken : o.a. tram 7, 15, bus 32 halte Koninklijkelaan, bus 21 halte Lindenlaan 

  Woensdag 16 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling Borsbeek (Koude Beek)

  We vertrekken en komen terug aan de Lunch Garden (Carrefour) van Borsbeek, waar we na de wandeling eventueel wat kunnen drinken of zelfs iets ‘kleins’ kunnen eten, naar wens.

  We wandelen aan de overkant van de Frans Beirenslaan (Krijgsbaan) langs het overstromingsgebied Koude Beek en Fortloop… Gemakkelijke wandelwegen, toegankelijk voor iedereen! Lengte: maximaal 6km.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Lunch Garden – Carrefour te Borsbeek, 14h00
  • Te bereiken : bussen 20 en 31 met stopplaats De Robianostraat (Carrefour)
  • Waar : Robianostraat 155, 2150 Borsbeek
  • Start : 14h15
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  Donderdag 17 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Boom – Rumst - Mechelen

  Onze volgende fietstocht start vanuit Boom. De totale afstand bedraagt 40,3 km.

  Onderweg krijgt u de gelegenheid om even te rusten, een verfrissing te nemen, iets te eten of voor een sanitaire stop. We fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 15 km/uur.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473/52 42 40
  • Afspraak : Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom om 10h15
  • Waar : Parking Brasserie De Schorre, Schommelei , 2850 Boom
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Vrijdag 18 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  The Crystal Ship – Wandeling in Oostende (12km)

  Op 5 april dit jaar hebben wij reeds een klein deel (4km) afgeslenterd…: van deze ‘Kunst in de stad’, muurschilderingen. Een aantal van de leden toonde evenwel interesse om zo mogelijk de hele stadswandeling af te wandelen…waarop we heel graag ingaan. Let wel op, we vertrekken pas na 9uur voor het goedkoop treintarief maar komen zeker voor de laatste trein terug … in groep(je)!

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Centraal station, 08h50, lokettenzaal -  Berchem 08h55.
  • Te bereiken : trein naar Oostende, vertrek om 09h06, perron 2, Berchem 09h10 perron 6 tot eindhalte Oostende, aankomst om 10h56
  • Start : 11h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 10 personen

  Dinsdag 22 augustus 2017 (I – B = € 7,00)

  Astronomische klok Smolders (voormiddag)

  De Putse horlogemaker-juwelier (1923 - 2006) werkte 8 jaar aan zijn astronomische klok, die uit meer dan 30.000 onderdeeltjes bestaat, 1.500 kg zwaar en 3,5 m hoog is, 55 wijzerplaten (langs de 4 zijden) heeft en 132 aanduidingen. Een staaltje van precisie, ze wordt dan ook beschouwd als één van de meest geavanceerde van de weinige astronomische klokken in Vlaanderen.

  Na de rondleiding is er mogelijkheid om samen iets te nuttigen/drinken in het winkelcentrum "De Promenade”.

  Om 13h30 nemen we bus 670 (richting Essen), afstappen aan halte Jozef Mulslaan vervolgens nog ongeveer 900m stappen tot vertrekpunt.  Afspraak op parking Mastenbos met de gids om 14h00

  Loopgravenpad in het Mastenbos (namiddag - met gids)

  Terwijl je wandelt, vertelt een gids over de loopgraven en de bunkers van de nog zeer volledige Duitse verdedigingslinie van 1717, over WO I, de prachtige natuur en het unieke ecosysteem dat zich na de Duitse terugtrekking gevormd heeft in het Mastenbos.

  Praktisch :

  • Organisatie : Jacques Van Doninck, Werner en Frieda Dierickx, GSM 0499/22 53 73
  • Afspraak : voormiddag : Fr. Rooseveltplaats perron 22 om 09h25
  • Te bereiken : bus 720 Antwerpen-Putte, vertrek om 09h39, tot halte Kapellen Dorp, aankomst om 10h17
  • Waar : Erfgoedcentrum hoeve Van Paesschen, Essenhoutstraat 59 Kapellen
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen

  Woensdag 23 augustus  2017 (I – B = € 6,00)

  Kebene Children Home – Kenia - met beeldmateriaal

  Zoals we vorig jaar reeds gehoord hebben is Kebene Children’s Home een kleinschalig project dat straat- en weeskinderen opvangt in Kenia. Het opvangtehuis is opgestart in 2007 en is  gelegen in de buurt van Diani Beach, bij Mombasa aan de Zuidkust van Kenia. Kebene wil een aantal van de meest hulpbehoevende kinderen een thuis geven waar zij de liefde en zorg krijgen die zij nodig hebben zodat zij de kans krijgen voor een onafhankelijk leven in de toekomst. 

  Kebene staat voor Ke (Kenya) Be (België) en Ne (Nederland).  De organisatie neemt verschillende initiatieven om financiële middelen bijeen te krijgen om de dagelijks  basisbehoefte te kunnen aanschaffen. Kebene voorziet in o.a. gezondheidszorg, onderwijs, opvoeding,  recreatie.

  Graag willen wij ons steentje bijdragen.

  Verdere Informatie:  pasci@kebene.com  of +32 497 84 78 73

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli  2017

  Donderdag 24 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Vanaf september kan u weer kiezen welk ander gezelschapsspel we bijkomend die maand in de kijker zetten zoals o.a. scrabble, monopoly…

  Graag jullie suggesties.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h0

  Donderdag 24 augustus 2017  (I – B = € 7,00)

  Serge Gainsbourg door biograaf Rudolf Hecke

  Rudolf Hecke kreeg pas na twee boeken en meer dan 100 voorstellingen toegang tot het huis van Gainsbourg. Wat zich daar openbaarde, 25 jaar na zijn overlijden, tart elke verbeelding.

  Ontdek samen met de schrijver het leven tot op het bot en de dood tijdens de ultieme, alles onthullende causerie. Een beklijvende lezing, passioneel en met humor gebracht met tijdloze opnames van Gainsbourg zelf, maar ook van Trenet, Chopin, Ravel, Fréhel en Bardot.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 – GSM 0497/52 40 82
  • Afspraak :  om 13h45 Taverne L’Entrepot du Congo (bovenzaal)
  • Te bereiken : o.a. met tram 4, bus 180/181/182/183 (halte Museum) of bus 34 (halte Waterpoort)
  • Waar :Vlaamsekaai 42, Antwerpen.
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen

  Vrijdag 25 augustus 2017 (I – B = € 49,00)

  Bezoek aan de mijnsite van Beringen (met gids)

  ° de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa.

  Het Mijnwerkerspad: de gids (meestal een ex-mijnwerker) neemt je mee op een wandeling doorheen de  indrukwekkende historische mijngebouwen. Je verkent de badzaal, de lampenzaal, de bezettingszaal en de schachtbok die de mijnwerkers gebruikten om in de ondergrond af te dalen. Tot slot verkennen jullie de ondergrondsimulatie..

  We worden ontvangen met koffie of thee met koffiekoek; na de rondleiding worden we uitgenodigd voor een driegangen menu.       

  Na de middag bezoeken we de Blueberry fields, met gids, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verbouwen en verwerken  van blauwe bessen.  

  Dit bezoek wordt afgesloten met een blauwbessenijsje.

  Praktisch :

  • Organisatie : Liliane Verbert, tel.03/322 62 12 – GSM 0477/78 96 76
  • Afspraak :  Borsbeekbrug Berchem, bus van Lauwers om 09h00
  • Te bereiken : met o.a. tram 4, 9, 11 en alle bussen die Berchem Station aandoen
  • Start : 09h15 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  Zondag 27 augustus 2017 (NI – NB = gratis)

  Cultuurmarkt van Vlaanderen 2017

  Op zondag 27 augustus 2017 tussen 11h00 en 18h00 geeft de 22 ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van cultuurseizoen 2017-2018.

  De Cultuurmarkt is een gratis cultuurfeest in het stadscentrum van Antwerpen, met een culturele infomarkt en een massa optredens en activiteiten. Op de infomarkt presenteren organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector hun programma voor het nieuwe cultuurseizoen. Op pleinen en in zalen zijn er optredens: theater, circus, klassieke muziek, jazz, musical, comedy, workshops, dans ... Van in het station tot aan de Schelde!

  Onze afdeling Antwerpen Centrum zal zeker vertegenwoordigt worden op de stand van de Vlaamse Actieve Senioren, daarom kom ons zeker eens bezoeken.

  Je kan ons vinden op het Steenplein.

  Dinsdag 29 augustus 2017 (I – B = € 2,00)

  Petanque bij de Distelvinken Merksem

  Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in Merksem. Iedereen is welkom.  Bij voorkeur eigen petanqueballen  meebrengen, voor de anderen zullen er petanqueballen voorzien worden. De terreinen liggen buiten, weliswaar overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing eigen drank voorzien.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : om 13h15 Oortbroek 4, 2170 Antwerpen, genaamd Distelhoek.
  • Te bereiken : o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) en bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen Lambrechthoekenlaan, stopplaats Vlaschaardstraat, straat oversteken, naar rechts en door Korenstraat wandelen. Park Distelhoek is dan zichtbaar. Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.
  • Start : 13h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Donderdag  31 augustus  2017 (I B =  € 2,00)

  Muziekclub

  Tijdens onze laatste twee muzieknamiddagen hebben wij gevraagd om jullie verzoekjes kenbaar te maken.  Wij gaan dus trachten hieraan een gevolg te breien en iets samen te stellen. Dus het wordt een mysterie wat jullie gaan horen. Vieneke en mezelf zullen ook onze wensen spelen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers  (03/322 51 12 - 0474 35 73 45)
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8, 2000 Antwerpen
  • Te bereiken : tram 24 en 11 (vanaf Rooseveltplaats)
  • Start  : vanaf 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 juli 2017

  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-07-08 Interessante links

  Interessante links

  Hierbij enkele nuttige links om te raadplegen.

  www.vlaamse-ouderenraad.be 
  Overkoepeling van verenigingen voor ouderen(waarin Vl@s ook vertegenwoordigd is).
  Je kan hierop inschrijven voor de nieuwsbrief (gratis)

  www.warmedagen.be

  Nuttige tips voor deze warme dagen

  http://www.moedersvoormoeders.be 
  De VZW Moeders voor Moeders zet zich sinds 1992 in voor de armsten in Vlaanderen.  Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben.

  http://www.rws.be/web/ 
  Iedere burger, iedere patiënt met vragen omtrent het levenstestament en wilsverklaring inzake euthanasie, levenseinde en stervenshulp, al dan niet in zijn of haar laatste levensfase, kan bij Recht op Waardig Sterven (RWS) gratis terecht voor informatie.  RWS verstrekt alle documenten, zowel op papier als via de website.

  https://www.be-alert-ins.be/TASubscription/login.jsp 
  Schrijf je in op BE-Alert, Zo kan de overheid je verwittigen in een noodsituatie. Je gegevens blijven vertrouwelijk en worden in geen enkel geval gedeeld met derden..

  De inschrijving neemt slechts enkele seconden in beslag

  http://www.valpreventie.be/Welkom.aspx
  Een val veroorzaakt vaak veel leed. Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst zorg ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten mijden. Niet meer naar de kaartclub, de koffie-inloop of de vriendin drie straten verderop. Vaak leidt dat tot eenzaamheid en een slechtere conditie.

  Nog enkele nuttige sites

  http://www.beteroud.nl/ouderen/9-tips-valpreventie-ouderen.html 

  http://www.gezondheid.be/index.cfm?art_id=13599&fuseaction=art  

  http://blog.seniorennet.be/seniorenwebradio/

  Hier draaien we met onze Senioren webradio 24/7 Nonstop de leukste various muziek.
  Luister gezellig eens mee, waarvoor onze dank.


  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-04-24 Bestuur Afdeling Antwerpen-Centrum

  Bestuur Afdeling Antwerpen-Centrum

                           Bestuursleden

  Voorzitter
  Eddy Huibers
  03-230 73 69
  eddy.huibers@telenet.be

  Penningmeester
  Gerda De Ryck
  03-293 07 45
  de.ryck.gerda@gmail.com

   Raadsleden

  Slegers Sylviane

  De Ryck Silva

  Moyson Mile

  Verbert Liliane  Van Geertsom Guido

  Verlinden Gert

  Streitz Frieda


  01-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes

  Weetjes

  -      20/04/2017- 28/08/2017: Nicole & Hugo swinging Ann Salens in het
         Modemuseum gratis te bezoeken op het gelijkvloers van het museum.

  -      Zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2017 vanaf 8h00 Velo Classic, ten
         voordele van de Zelfhulpgroep MS Patiënten Brasschaat. Diverse
         afstanden, vertrekplaats Terrein VK Mariaburg, Zwemdoklei Brasschaat.

  -      12 tot 15 augustus 2017: Flowertime Grote Markt en Stadhuis
         
   www.flowertime.brussels/nl

  -      Dinsdag 15 augustus : Orkestmis Sint Pauluskerk, Messe Solennelle en
         l’honneur de Sainte-
  Cécile, Charles Gounod om 10h30, gratis

  -     18 tot 20 augustus 2017 : Bollekesfeest  Steenplein, de Grote Markt en
         de Groenplaats 
  Antwerpen, http://www.bollekesfeest.be 

  -     1 tot 3 september 2017 : Stripfestival Bozar-Brussel en het Warandepark
          https://www.brussel.be/stripfeest-2017

  -     Zondag 4 september 2017 : Klassiek in de stad, aperitiefconcert Opera
        Vlaanderen op het 
  Sint Jansplein, gratis

  -     Zaterdag 17 september 2017 : Musical Jekyll en Hyde, CC Merksem om
        14h30, tickets 
  03/641 62 10 of ccmerksem@stadantwerpen.be

  -     Vanaf maandag 18 september 2017 :  op verschillende locaties in
         district Antwerpen koorproject “Jong 
  Van Hart” zing mee, inschrijven
         en info tel.03/338 35 25 of 
  sofie.berteloot@stad.antwerpen.be

  -       Maandag 16 oktober 2017  :  De tweede editie van de European Open Senior Day
          De tweede editie van de European Open zal van 15 tot en met
          22 oktober 2017 plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen.
          De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series
          en is daarmee het grootste en intussen zelfs enige toptennistornooi
          van België met o.a.de Fransman Richard Gasquet, David Goffin,
          Gaël Monfils en Steve Darcis. Tijdens de Senior Day op 16 oktober 2017
          kunnen we gratis dit unieke event meemaken.

  -      Woensdag 8 tot vrijdag 10 november Gastronomische wild 3-daagse.
         
  Dit najaar trekt DC De Meersenier naar de Ardennen voor een wild 3
         
  daagse. Op de mooie domeinen in La Roche genieten wij van de lokale
         
  gastronomie, de natuur langs de oevers van de Ourthe.
         
  Prijs 245 euro pp busvervoer inbegrepen.
         
  Inschrijven vanaf 3 juli op het bureel van De Meersenier, met betaling 
         
  van 100 euro voorschot pp

  volgende ledenvergadering : woensdag 13 SEPTEMBER 2017
                                                           

  NIEUW ! Dienstencentrum De Meersenier “Verwenbaden”. (vlug inschrijven)

  2 uurtjes genieten in het badenhuis van een jacuzzi, twee kruidenbaden en een stoomruimte.

  Het aanwezige vuurbad is ook gekend vanuit de Japanse cultuur. Het vuurbad heeft een watertemperatuur van rond de 40°C, warmer dan de lichaamstemperatuur en dus zeer ontspannend. Wordt het u te warm, dan kan u zo het dompelbad in om af te koelen!               

  Het kleine, ondiepere zwembad van circa 10 bij 3 meter heeft een heerlijke watertemperatuur.

  Zowel binnen als buiten kunt u op zeer luie stoelen relaxen.

  Het badenhuis beschikt over eigen kleedkamers, toiletten en een lift. In het badenhuis draagt men steeds aangepaste badkledij.

  Vanaf 9u 45  krijgt u toegang tot het badencomplex ( achter de hoek van het zwembad Veldstraat  = Alfons Engelsstraat )   op vertoon van uw ticket .

  Mee te brengen :  slippers, handdoek , zwempak 

  • Inschrijven en betalen DC De Meersenier:  bij Philly tel 03 202 40 29 met vermelding Vl@s

  Aantal personen beperkt


  01-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Inschrijven

  Belangrijke informatie bij het inschrijven

  Om een goed overzicht te krijgen, wordt bij elke activiteit vermeld of je moet inschrijven (I) of niet (NI), betalen op de rekening (B), betalen ter plaatse (BTP) of gratis (NB).

  Kost activiteiten is exclusief vervoer (behalve indien anders vermeld).

  = Inschrijven   B = Betalen op rekening      BTP = Betalen ter plaatse

           NI = Niet inschrijven                      NB = Niet betalen (gratis)

                                 Inschrijven bij: *** Gerda De Ryck  ***

  v  Op de ledenvergadering

  v  Via mail *** vlasantwerpen@gmail.com ***

  v  Per telefoon *** 03/293 07 45: maandag tot vrijdag, van 17h30 tot 20h00 ***

   

  Betalen op rekening nummer: BE58 7340 1261 7079 van

  Vlaamse Actieve Senioren, Afd. Antwerpen Centrum

  Opgelet: bij betalende activiteit is de inschrijving pas definitief na betaling!

                                                                   ***

  Goed om weten: 

  Mail: eddy.huibers@telenet.be

                                                                   ***
  Foto  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Inhoud blog
 • 2017-08-12 en 13 Bijen in het Middelheim
 • 2017-08-02 Bezoek + Wandeling + Picknick Kalmthoutse Heide
 • 2017-07-19 Uitstap naar Oudenaarde
 • 2017-07-15 Praatwandeling Wilrijk Park Steytelinck
 • 2017-07-13 Busreis Oudenburg & Jabbeke
 • 2017-07-09 11 juli viering – poëziewandeling – Stadspark
 • 2017-07-07 Ledenvergadering
 • 2017-07-05 Sint-Pieters-Leeuw - Rozentuin COLOMA
 • 2017-06-28 • Tentoonstelling ‘OER’ in Caermersklooster Gent
 • 2017-06-21 Fietstocht regio Brasschaat Kalmthout
 • 2017-06-13 Te Antwerpen op verkenning in Chinatown
 • 201706-12 OSCARE : nazorgcentrum voor brandwonden.
 • 2017-06-09 Tentoonstelling Steve Mc Curry
 • 2017-06-09 Museum Manneken Pis
 • 2017-06-01 Provinciale dag in Mechelen
 • 2017-05-26 Fietstocht Ravenhof (NL) - Essenhoek
 • 2017-05-20 Praatwandeling Klein Zwitserland
 • 2017-05-18 De kleinste revue van Vlaanderen in de Arenbergschouwburg
 • 15 tem 19 mei 2017 Programma Dresden
 • 2017-05-06 Tentoonstelling Tongeren 'Timeless beauty'
 • 2017-05-04 Goed bewaarde winkels in Antwerpen
 • 2017-04-22 Musée de la Photographie - Charleroi
 • 2017-04-17 Fietstocht regio Tielrode – Molsbroek Lokeren - Waasmunster
 • 2017-04-13 Kunst op de UA Stadscampus – Antwerpen
 • 2017-04-12 Luchthavenbezoek te Deurne


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!