NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

   

Archief per maand
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 05-1977

  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-21 Kerstreceptie

  Kerstreceptie

  Kerstmis is het feest van de vrede en gezelligheid. Dit jaar wordt ons kerstfeest opgeluisterd door het kwartet “Entr’Acte” met op het programma o.a.Stauss, Léhar, Stolz en natuurlijk ook kerstmuziek..

  Tijdens de pauze is er een hapje en een drankje voorzien. Het tweede deel van de middag speelt het ensemble achtergrondmuziek en kunnen we rustig verder praten en luisteren.

  Foto's Silva De Ryck


  Voor meer foto's klik hier.


  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-17 Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ !

  Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ ! 

  Sfeervolle kerst- en eindejaarstocht door de verlichte historische binnenstad en het Begijnhof in kerstsfeer. Levende kerststal vanaf 18h00 op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. Bezoek van de kerstman m.m.v Brouwerij Het Anker..

  Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regen-kledij te voorzien. We wandelen eerst 850 meter van het station Mechelen naar de startplaats in de Thomas More Campus op de Zandpoortvest waar we eventueel al iets kunnen drinken. We wandelen dan een kleine 5 km door de feestelijke stad. Na de wandeling is iedereen vrij om terug te keren naar huis of te blijven en eventueel de winkelstraten te bezoeken… of met een drankje en/of een snack wat na te babbelen in één van de vele etablissementen in de omgeving. Zoals hierboven vermeld is er animatie op het binnenplein van Het Anker.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  16-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-16 Tabletcafé

  Tabletcafé – vragenuurtje met een begeleider

  Vandaag gaan we specifiek één onderwerp aanboren : foto’s nemen met een tablet, hoe bekom je de beste en mooiste foto, het verwerken, opslaan en doorsturen van foto’s en alles wat er nog meer komt bij kijken. We gaan dit o.a. buiten in de praktijk uittesten.

  Maar we gaan zeker verder waar we vorige maand gestopt zijn. Ondertussen zijn er misschien onbeantwoorde vragen bijgekomen waar er zeker ook tijd voor genomen wordt.

  Foto's Gerda De Ryck

  Voor meer foto's klik hier.


  29-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-01-29 Gent tentoonstelling Voor God & Geld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor God & Geld

  Tentoonstelling rondom restauratie van ‘Het Lam Gods’
  De wereld van vandaag is het product van de middeleeuwen. Vanaf ongeveer 1200 ontwikkelt zich in wat nu Vlaanderen heet een nieuwe mens. Deze mens is praktisch, innoverend en ondernemend. Hij is kritisch en durft vragen te stellen bij de huidige gang van zaken. Dankzij zijn ondernemingszin wordt hij vermogend en welstellend. ‘Voor God & Geld’ brengt het verhaal van deze nieuwe mens. Exploreer zijn wereld van ingenieuze ontdekkingen en bewandel het pad van de zotte zonde. Leer hoe hij balanceert tussen ambitie en angst, durf en dwaasheid. 

  De collectie werken stamt uit de late middeleeuwen en vroege renaissance. Naast schilderijen vindt u ook gebruiksvoorwerpen uit die tijd. De collectie is samengesteld met bruiklenen uit gerenommeerde Belgische musea, archieven, bibliotheken en privécollecties.


  27-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-27 Movieguide Alison Sint Pietersabdij Gent

  Movieguide Alison  Sint Pietersabdij  Gent

  De digitale monnik geeft je een virtuele rondleiding door de abdij. Rafaël wordt dood teruggevonden in de abdij. Een ongeluk ? Een moord ?
  Spannend en mysterieus.

  Foto's Eddy huibers 

  Voor meer foto's klik hier.


  22-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-22 Fietstocht linkeroever en Zillebeek

  Fietstocht linkeroever en Zillebeek

  Voor de laatste fietstocht voor de winterstop gaan we vertrekken op de Linkeroever en doen we de route die al 2 maal is uitgesteld (de eerste keer omdat de liften van de Sint Annatunnel stuk waren en de tweede keer omdat het vreselijk slecht weer was). Hopelijk derde keer goede keer.

  We komen bijeen aan het Frederik van Eedenplein om 10h15 ofwel om 10h00 aan de ingang van de Sint-Annatunnel op de Sint-Jansvliet om gezamenlijk de lift te nemen naar de Linkeroever.

  Foto's Guido Van Geertsom (1-5) en Freddy Putcuyps (6-17)


  Voor meer foto's klik hier.


  20-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-20 Italia per semper- baroksonates – Begijnhofkerk

  Italia per semper- baroksonates – Begijnhofkerk

  Boeiende Italiaanse baroksonates van bekende en onbekende meesters en dit alles in de mooie begijnhofkerk van Antwerpen met Patrick Denecker blokfluit en Guy Penson klavecimbel.

  Foto Gerda De Ryck


  12-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-12 Antwerpse spookwandeling

  Antwerpse spookwandeling

  Een tocht door de duistere geschiedenis van ’t stad.

  Tijdens de Antwerpse Spookwandeling dwalen we doorheen de kleine straatjes van oud Antwerpen. Op bijzondere plekjes houden we halt en vertellen ware en ongelofelijke verhalen. Zo loopt u in de voetsporen van helden en zondaars en herbeleeft u eeuwenoude sagen en legenden. Zo maken we kennis met de angst die heerste in de stad, angst voor spoken, voor misdaad of bestraffing. Gelukkig blijkt humor het beste wapen tegen alle onheil. Spannend en ontspannend, maar steeds verrassend, een meeslepende ervaring !

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  09-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-11-09 Virtuele wandeling door 17de eeuws Antwerpen

  Virtuele wandeling door 17de eeuws Antwerpen

  Onder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, pal in het midden, ligt een loden sarcofaag met het 17de-eeuwse skelet van een man. De archeologen die de overledene in 1989 terugvinden noemen hem de ‘Dwarsligger’, omdat zijn doodskist als enige niet in de rij ligt.

  In de debuutroman De dwarsligger van Yves Saerens krijgt deze zonderlinge figuur een eigen invulling. Jans verhaal is verweven met dat van Ivan, een hedendaagse gids die van jongs af gefascineerd raakte door deze Dwarsligger.

  In deze lezing brengt de auteur van de roman Yves Saerens uniek fotomateriaal van het vergeten Antwerpen van drie eeuwen geleden weer tot leven.

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-27 Museum Paul Delvaux in Sint Idesbald

  Museum Paul Delvaux in Sint Idesbald

  Het museum toont op meer dan 1000m² de grootste verzameling ter wereld van deze internationaal befaamde kunstenaar: schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. U wordt

  ondergedompeld in een poëtische wereld treft men er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze artiest.

  In de namiddag rijden door naar NIEUWPOORT waar we langs de IJzer op een houten wandelpad tot op de zeepier kunnen wandelen (ongeveer 1,2km) en we in één van de strandcafés iets kunnen drinken. Rond 17 uur brengt de bus ons terug naar Antwerpen.

  Foto's Els Van Hoof


  Voor meer foto's klik hier.


  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-23 Praatwandeling te Borsbeek

  Praatwandeling te Borsbeek 

  We wandelen langs het fort van Borsbeek en verder langs rustige wegen met een afstand van ongeveer 4 km.

  Daarna de mogelijkheid voor een drankje in het parochiehuis.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  13-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-10-13 Kunst op de Campus – Drie Eiken Wilrijk

  Kunst op de Campus – Drie Eiken Wilrijk

  Voor wie houdt van land art, is een bezoekje aan deze campus zeker de moeite waard. De monumentale sculptuur van Jacques Moeschal begroet ons van op een heuvel in het groen, de muur van Pierre Culot lijkt wel een archeologische opgraving en de krokodil in de vijver voor het gebouw van de dierengeneeskunde, een werk van Paul Van Hoeydonck, gaat harmonisch op in de natuur. Verder is er nog werk van ondermeer Vic Gentils, Anne-Mie Van Kerkhoven en Walter Leblanc.

  Onze gids belicht de historische achtergrond van het gebouwenpatrimonium op de campus en bespreekt een selectie van de aanwezige werken.

  Een weetje : er blijken momenteel ongeveer 1200 kunstwerken te zijn in de collectie van de Antwerpse Universiteit, verdeeld over de drie campussen. Wij plannen dus zeker nog geleide bezoeken aan de stadscampus en campus Middelheim.

  Foto's Eddy huibers




  Voor meer foto's klik hier.


  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA OKTOBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

   Dinsdag 3 oktober 2017 (I – NB = gratis)

  • Infonamiddag over uitvaarten door firma De Cock

   Donderdag 5 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht regio Nijlen-Echelpoel-Bevel-Kessel

   Vrijdag 6 oktober 2017 (I – B = € 3,00)

  • Valpreventie – Evenwicht – Oefeningen met H. Spiessens, kinesist

   Dinsdag 10 oktober 2017 (I – B = € 6,00)

  • Film - Django

   Woensdag 11 oktober 2017 (NI – NB = gratis)

  •  Ledenvergadering
  •  Film ‘Op reis naar Praag’ door Gert Verlinden

   Donderdag 12 oktober 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 13 oktober 2017 (I – B = € 9,00)

  • Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

   Zaterdag 14 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling langs de Schelde

   Zondag 15 oktober 2017 (I – B = € 15,00)

  • Colori Italiani – Begijnhofkerk - met receptie

   Maandag 16 oktober 2017 ( reeds afgesloten)

  • De tweede editie van de European Open – Senior Day

   Dinsdag 17 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

  • Petanque bij de Distelvinken – Merksem

   Donderdag 19 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub rond Knipsels…

   Vrijdag 20 oktober 2017 (I – B = €10,00)

  • Museum De Reede – bezoek met gids

   Zondag 22 oktober 2017 (UITVERKOCHT)

  • Ode aan 65 jaar De Strangers

   Maandag 23 oktober 2017 (I – B = € 16,00)

  • Die Zauberflöte – opera van W.A. Mozart - Kinepolis

   Dinsdag 24 oktober 2017 (I – B = € 8,00)

  • Der Kaiser – een muzikale vertelling met Vic De Wachter en I Solisti

   Donderdag 26 oktober 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 27 oktober 2017 (I – B = € 10,00)

  • Middagconcert - Amuz

   Zaterdag 28 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling  Niels Broek

   Zondag 29 oktober 2017 (I – B = € 8,00)

  • Van Hoeren en Boeren – monoloog door Marilou Mermans

   Zondag 3 september 2017 (I – B = € 18,00)

  • De Roma – Glenn Miller Orchestra

   Maandag 4 september 2017 (I – B = € 6,00)

  • Stationsproject Mechelen in beweging - Werf van de eeuw + gids

   Dinsdag 5 september 2017 (I – B = € 6,00)

  • Conn3ct – Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek - met gids

   Donderdag 7 september 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 8 september 2017 (I – B = € 10,00)

  • Middagconcert – Jean-Claude Vanden Eynden - Amuz

   Zaterdag 9 september (I – B = € 12,00)

  • Tentoonstellingen : John Cockerill & Een les anatomie

   Dinsdag 12 september 2017 (I – B = € 8,00)

  • Daguitstap  Raversyde Oostende

   Woensdag 13 september 2017

   Donderdag 14 september 2017 (I – B = € 5,00)

  • Proper en puur! Een geschiedenis van de persoonlijke hygiëne

   Vrijdag 15 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Fietstocht Maria ter Heide - Westmalle

   Dinsdag 19 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Petanque in de Distelvinken - Merksem

   Woensdag 20 september 2017 (I – B = € 5,00 of € 10,00)

  • Kegel namiddag

   Donderdag 21 september 2017 (I – B = € 6,00)

  • Massamedia : “Vredesduiven of Oorlogsstokers”?

  Lezing Peter Verlinden - VRT journalist, schrijver en Afrikakenner

   Zaterdag 23 september 2017 (I – B = € 5,00)

  • ATV wandelrally – thema “De diamant”

   Zondag 24 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Stapwandeling in Lint

   Maandag 25 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Leesclub rond Emoties…

   Dinsdag 26 september 2017 (I – B = € 5,00)

  • Film - King of the Belgians

   Woensdag 27 september 2017 (I – B = € 2,00)

  • Praatwandeling - Schildestrand

   Donderdag 28 september 2017 (NI – NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

   Vrijdag 29 september  2017 (I - B =  € 2,00)

  • Muziekclub – de Klarinet

   Maandag 16 oktober 2017 (I – NB = gratis)

  • De tweede editie van de European Open – Senior Day

   


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma SEPTEMBER 2017

  Programma SEPTEMBER 2017

  Zondag 3 september 2017 (I – B = € 18,00)

  De Roma – Glenn Miller Orchestra

  Voor wie van bigband houdt, is het Glenn Miller Orchestra een absoluut begrip. De muzikanten toeren al verschillende jaren door Europa en scoren met tijdloze en wereldberoemde hits uit de jaren 30 en 40. Met hun nieuwe programma It’s Glenn Miller Time zullen ze De Roma veranderen in een swingtempel.

  Wil Salden dirigeert een indrukwekkend blazerscollectief met vier trompetten, vier trombones en vijf saxofoons. In totaal staan 16 gepassioneerde muzikanten op het podium, aangevuld met zangeres Ellen Bliek en het koor The Moonlight Serenades.

  Zwaartepunt van het programma blijft natuurlijk de muziek van Glenn Miller, die in 1944 als soldaat in Europa stierf in een vliegtuigongeval. Maar ook werk van andere orkestleiders en muzikanten uit die tijd komen aan bod. Denk aan Tommy Dorsey, Benny Goodman, Frank Sinatra en Harry James.

  Praktisch :

  • Organisatie : Eddy Huibers, tel.03/230 73 69 – GSM 0472/37 09 10
  • Afspraak : inkomhal de Roma vanaf 14h00
   Te bereiken : met o.a. trams 24,10,8 of bussen 31,34,410,411,412,414,416,417,418,427,429 – halte De Roma
  • Waar : Turnhoutsebaan 286 – 2140 Borgerhout
  • Start : 15h00
  • Inschrijven en betalen: er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, dus zo vlug mogelijk inschrijven en betalen.

  Maandag 4 september 2017 (I – B = € 6,00)

  Stationsproject Mechelen in beweging – Werf van de eeuw – gids

  In het infopunt Mechelen in Beweging kunnen we de plannen voor het nieuwe station inkijken. Ook de maquette is te bezichtigen. Het project, dat uit 73 plannen bestaat, omvat niet alleen de bouw van een volledig nieuw treinstation met faciliteiten voor busreizigers, maar ook een ondergrondse fietsenstalling met 5.000 plaatsen en een administratief gebouw met commerciële ruimte.

  Daarna brengen we een bezoek aan de werf van de eeuw. De bouw van het nieuwe station moet in 2018 van start gaan. Zeven jaar later moet het station klaar zijn Met de realisatie van de tangent, de spoorwegbypass en de ondergrondse parkeergarage voor 2.000 wagens is de eerste aanzet al gegeven.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkomhal Centraal station om13h00 of Berchem om 13h10
  • Te bereiken : trein richting Brussel Zuid van 13h17, Berchem om 13h23  tot Mechelen
  • Waar : Hendrik Consciencestraat 1B, 2800 Mechelen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 25 personen
  • Draag degelijk schoeisel voor op de werf rond te lopen.

  Dinsdag 5 september 2017 (I – B = € 6,00)

  Conn3ct – Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek – met gids

  Wat hebben de tweets van Donald Trump en de boeken van Erasmus met elkaar gemeen?

  Gedrukte boeken uit de 16de eeuw hadden een immense impact op mens en maatschappij, net zoals Twitter, Faceboek, Istagram en andere sociale media vandaag. De interactieve expo Conn3ct zet beide media tegenover elkaar.

  Deze tentoonstelling over de impact van drukpers en sociale media is een goede aanloop naar de lezing die Peter Verlinden over dit onderwerp geeft op 21 september 2017.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom Erfgoedbibliotheek om 13h45 of 14h15
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen
  • Start : 14h00 of 14h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 2 x 20 personen
  • Vergeet uw A kaart niet anders betaal je bijkomend 2 euro inkom

  Donderdag 7 september 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba- canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 8 september 2017 (I – B = € 10,00)

  Middagconcert – Jean-Claude Vanden Eynden -  Amuz

  Jean-Claude Vanden Eynden is geboren in Brussel, waar hij reeds op 12-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel ging. Hij studeerde zowel aan het conservatorium als later aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de leiding van Eduardo Del Pueyo. Toen hij pas zestien was, werd hij laureaat van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd, en zo ging zijn carrière als solist van start ging die hem naar alle continenten leidde.

  Jean-Claude Vanden Eynden (piano) brengt werk van F.Schubert en C.Franck

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Zaterdag 9 september 2017 (I – B = € 12,00)

  Tentoonstellingen  over John Cockerill & een les anatomie

  1. John Cockerill, 200 jaar toekomst, schetst het epos van de industriële revolutie in Wallonie. Een interactieve kaart van het landschap in de regio door de tijd heen, een blik op alles wat de faam maakte van de industrie van gisteren, vandaag en morgen. De tentoonstelling is opgevat als een heuse beleving (in drie talen).
  2. Een les anatomie – 500 jaar geschiedenis van de geneeskunde brengt een uniek geheel in zowat 120 oude en hedendaagse kunstwerken onder de vorm van schilderijen en etsen,
  3. Voor eventuele liefhebbers kan ook nog de vaste collectie van het museum bezocht worden

  Praktisch :

  • Organisatie : Sylviane Slegers 03/322.51.12 – 0474/ 35 73 45
  • Afspraak : om 8h50 in de lokettenzaal Antwerpen Centraal – Berchem 9h00
  • Te bereiken : trein richting Charleroi-Zuid vertrek om 9h09  – Berchem 9h14
  • Aankomst Brussel-Noord 9h52. Wij gaan van spoor 11 naar spoor 5 trein richting Eupen.
  • Vertrek 10h07 - Aankomst Luik-Guillemins om 11h02.
  • Waar :  Museum La Boverie- Parc de la Boverie 3 – Liège ; er is mogelijkheid om iets te eten (broodjes, slaatjes en zoetigheden) in de cafetaria van het museum.
  • Start : rond 11h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Dinsdag 12 september 2017 (I – B = € 8,00)

  Daguitstap Raversyde Oostende

  De Atlantikwall op Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog.

  Tijdens deze wandeling kan je eveneens het huis van Prins Karel (1903-1933) bezoeken.

  Op het domein bevindt zich ook een van de belangrijkste sites in Vlaanderen: Vier van de gereconstrueerde vissershuizen, van de verdwenen vissersnederzetting “Walraversyde”, werden met originele middeleeuwse bakstenen heropgebouwd. In het archeologisch museum kom je meer te weten over het leven in het dorp en het onderzoek.

  Programma:

  In de voormiddag bezoeken wij de vier gereconstrueerde vissershuizen.

  Rond de middag gelegenheid tot lunch, op het terrein.

  Na de lucht bezoek van de Atlantikwall. Aandacht: stevige schoenen noodzakelijk.

  Let op!  Bij het bezoek aan de Atlantikwall zijn er VEEL trappen te doen.

  Praktisch:

  • Organisatie : Liliane Verbert, telf.03 322 62 12 GSM O477 78 96 76
  • Afspraak : inkomhal Centraal Station om 08h50 – Berchem om  08h55.
  • Te bereiken: Trein richting Oostende vertrek Antwerpen centraal om 09h06, Berchem om 09h12.
  • Aankomst Oostende om 10h52 vervolgens nemen wij de kusttram richting Duinkerke tot halte Domein Raversyde.
  • Waar: Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Woensdag 13 september 2017 (I – B = € 7,00)

  23ste plantenweek voor “Kom op tegen Kanker”

  Ook in 2017 zullen bijna driehonderdduizend azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

  Elke verkochte azalea maakt écht een verschil. De opbrengst van de Plantjesweek gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er ondermeer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : de plantjes kunnen opgehaald worden tijdens de ledenvergadering vandaag woensdag 13 september in het dienstencentrum Liberty.
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017 met vermelding van het aantal plantjes dat u wilt bestellen

  Woensdag 13 september 2017 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering 

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van augustus. Bespreking van de activiteiten van september en oktober en vooruitblik naar november en de volgende maanden. Verder brengen wij verslag uit over de werking van provincie- en nationale bestuur, de nieuwsbrief van Vl@s en de Vlaamse Ouderenraad en ook de Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

  Donderdag 14 september 2017 (I – B = € 5,00)

  Proper en puur! Een vrolijke geschiedenis van de persoonlijke hygiëne 

  Een verhaal van properheid, van bij de Grieken tot nu. Met hilarische, maar ook tragische details over wat er in de badkamer soms mis kan lopen. Waarom wasten de Grieken zich niet aan de lavabo? Waarom had Henry VIII veel te lange mouwen? Kent u dat van die liefdesbrief van Napoleon aan zijn Joséphine? Hoe proper was Brigitte Bardot? En u?

  Praktisch:

  • Organisatie: Eddy Huibers tel.03/230 73 69 – 0472/37 09 10
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017

  Vrijdag 15 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Maria ter Heide - Westmalle

  Onze volgende fietstocht start vanuit Brasschaat.
  De totale afstand bedraagt 43 km.
  Onderweg krijgt u de gelegenheid om even te rusten, een verfrissing te nemen of voor een sanitaire stop. We fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 15 km/uur.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : op de parking aan de Kerkedreef 48, Maria ter Heide om 10h15
  • Waar : Kerkedreef 48, Maria ter Heide
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Dinsdag 19 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Petanque in de Distelvinken - Merksem

  Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in Merksem. Iedereen is welkom.  Bij voorkeur eigen petanqueballen  meebrengen, voor de anderen zullen er petanqueballen voorzien worden. De terreinen liggen buiten, weliswaar overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing eigen drank voorzien.

  Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : om 13h15 Oortbroek 4, 2170 Antwerpen, genaamd Distelhoek.
  • Te bereiken : o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) en bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen Lambrechthoekenlaan, stopplaats Vlaschaardstraat, straat oversteken, naar rechts en door Korenstraat wandelen. Park Distelhoek is dan zichtbaar.
  • Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.
  • Start : 13h30
  • Inschrijven en betalen voor 20 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Woensdag 20 september 2017 (I – B = € 5,00 of € 10,00)

  Kegel namiddag

  Een aangename namiddag kegelen of gezellig toekijken, diegenen die het reeds gedaan hebben weten dat het helemaal niet belastend is, de benodigde ballen zijn niet zwaar en gemakkelijk te hanteren. Na een uur worden we getrakteerd op koffie en of thee, met taart, daarna nog een partijtje kegelen tot vier uur. Diegenen die spelen plus koffie en taart betalen € 10,00 de anderen  € 5,00.

  Praktisch :

  • Organisatie: Liliane Verbert tel. 03/322 62 12 – GSM 0477/78 96 76
  • Afspraak: “Kegelkluis” Leeuwenstraat 16, 2000 Antwerpen om 13h50
  • Te bereiken: o.a. tram 4 of 9 en diverse bussen, vervolgens via Groenplaats, Groenkerkhofstraat, Reyndersstraat, links De Leeuwenstraat op de eerste verdieping is de kegelbaan.
  • Waar : Leeuwenstraat 16, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus

  Donderdag 21 september 2017 (I – B = € 6,00)

  Massamedia : “ Vredesduiven of Oorlogsstokers”?

  Lezing Peter Verlinden – VRT journalist, schrijver en Afrika-kenner

  Deze lezing gaat over de werking van de massamedia, vooral in het kader van conflictsituaties (oorlogen, terrorisme, vluchtelingenproblematiek ...), vertrekkend vanaf de nieuwsselectie tot de manier waarop media een invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het conflict en het conflict op de werking van de media.

  Peter Verlinden, buitenlandjournalist bij de VRT nieuwsdienst, is bereid gevonden om deze meer dan actuele en interessante lezing voor ons te houden.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017, ook niet leden zijn welkom

   Gedeeltelijk gesubsidieerd door district Antwerpen

  Zaterdag 23 september 2017 (I – B = € 5,00)

  ATV wandelrally – thema “De diamant”

  Meer dan 4.500 deelnemers waagden zich reeds aan deze toffe wandeling die dit jaar in het teken staat van de diamant, sinds eeuwen onlosmakelijk verbonden met Antwerpen.

  De wandeling start aan het Centraal Station en gaat dan richting Suikerrui waar DIVA : Antwerp Home of Diamonds binnenkort de deuren opent. ATV zorgt voor de nodige verfrissingen onderweg.

  Breng potlood en papier mee, een verrekijker kan misschien ook nuttig zijn.

  Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : in de Inkomhal van het Centraal Station om 13h30
  • Start : 13h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Zondag 24 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling in Lint

  Najaarstocht: een zeer gevarieerde wandeling met trage en landelijke wegen. We wandelen 12km langs natuurgebied de Babbelse Plassen en de Boskapellen met hun eeuwenoude geschiedenis. Onderweg wordt er tijd gemaakt voor eten en drinken op verzorgde rustposten. Voor goede stappers voorzien van regenkledij en stapschoenen…

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Lokettenzaal Centraal Station om 9h20 of Berchem om 09h25
  • Te bereiken : trein richting Nijvel tot station Kontich Lint vertrek Antwerpen om 9.48, station Berchem om 9.53 aankomst station Kontich Lint om 10.03
  • Waar : Basisschool De Wilg, Eikhof 20, 2547 Lint
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

  Maandag 25 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Leesclub rond Emoties…

  Moet er nog gevoel zijn? De maatschappij is steeds meer gewicht gaan leggen in het schaaltje van de rede. IQ scoort hoger dan EQ! Ge zult uw gevoelens beheersen en kalm houden…

  Even doen wij niet mee! Aan de hand van heel kleine verhalen laten wij onze emoties welig tieren… Is er wel een therapeut in de zaal? Iedereen welkom…

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, zaal Crea  om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

  Dinsdag 26 september 2017 (I – B = € 5,00)

  Film - King of the Belgians

  Tijdens het bezoek van de Belgische koning aan Istanbul verklaart Wallonië de onafhankelijkheid. De koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden. Zo begint een trip doorheen de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, dilemma's en momenten van vreugde.

  Cast: Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogd.

  Praktisch :

  • Organisatie : Silva De Ryck, tel 03/324 50 55 - GSM 0497/32 75 63
  • Afspraak : Franklin Rooseveltplaats perron 34 om 13h05
  • Te bereiken : bus 640, vertrek om 13h13 tot halte De Vlaschaartstraat, Merksem aankomst om 13h26 en dan nog 445m stappen
  • Waar : Concertzaal, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem om 13h45
  • Start: 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Woensdag 27 september 2017 (I – B = € 2,00)

  Praatwandeling Schildestrand

  Wie kent niet het befaamde Schildestrand? Nu een wat verouderde ‘camping’ met bouwvallige weekendverblijven, destijds wel beroemd maar ook berucht…

  We vertrekken en komen terug aan bushalte Schanslaan te Schilde en wandelen rechtlijnig langs de volop in het groen gelegen antitankgracht naar het strand waar we, na bezichtiging van de ‘plaatselijke vijvers’, in één van de (open) etablissementen een plaatsje zoeken voor een natje (en eventueel een droogje)! De totale afstand bedraagt maximaal 6km.

  Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Franklin Rooseveltplaats, perron 14 om 13h35 of perron 13 om 13h50
  • Te bereiken bus 411 van 13h45 of bus 410 van 14h00  richting Turnhout
  • Start : Schilde, Turnhoutsebaan bushalte Schanslaan ongeveer om 14h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Donderdag 28 september 2017 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba- canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

  Vrijdag 29 september  2017 (I - B = € 2,00)

  Muziekclub – de Klarinet

  De klarinet wordt in de klassieke muziek maar ook in de jazz bespeeld.  Wij gaan op ontdekking in de twee werelden.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers en Vieneke Verstraeten, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/ 35 73 45
  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8, 2000 Antwerpen
  • Te bereiken : tram 24 en 11 (vanaf Rooseveltplaats)
  • Start  : vanaf 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 augustus 2017

  Maandag 16 oktober 2017 (I – NB = gratis)

  De tweede editie van de European Open – Senior Day

  De tweede editie van de European Open zal van 15 tot en met 22 oktober 2017 plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen. De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series en is daarmee het grootste en intussen zelfs enige toptennistornooi van België met o.a.de Fransman Richard Gasquet, David Goffin, Gaël Monfils en Steve Darcis. Tijdens de Senior Day op 16 oktober 2017 kunnen we gratis dit unieke event meemaken.

  Praktisch :

  • Organisatie:  Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Lotto Arena vanaf 10h30
  • Te bereiken : o.a. met tram 2, 3 , 6 tot halte premetrostation Sport
  • Waar : Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem
  • Start: vanaf 11h00 doorlopende wedstrijden
  • Het ticket is geldig voor alle sessies van die dag
  • Inschrijven voor 31 augustus 2017


  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-09-14 Bestuurslid gezocht

  .


  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma OKTOBER 2017

  Programma OKTOBER 2017

   Dinsdag 3 oktober 2017 (I – NB = gratis)

   Infonamiddag over uitvaarten door firma De Cock

   Tijdens deze infosessie krijgt u antwoorden op o.a. volgende vragen :

   -       Wat moet er allemaal geregeld worden?

   -        Wie te contacteren?

   -       Wat is het financieel aspect?

   -       Hoe zit het met de laatste wilsbeschikking?

   -       Crematie of teraardebestelling?

   -       Wat kan er vooraf geregeld worden?

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven voor 22 september 2017

   Donderdag 5 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

   Fietstocht regio Nijlen – Echelpoel – Bevel - Kessel

   Vertrek aan ‘In den Draaiboom’, Kanaalstraat 71 te 2500 Lier. Het totaal aantal km van  vertrek tot aankomst bedraagt 39,5 km. Na circa 25 km kunnen we vanaf 12h00 iets  drinken in het Café Diamant te Herenthout. Hier kan eveneens een snack worden besteld.

   Gemiddelde snelheid 15 km per uur.

   Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40 
  • Afspraak :op de parking van “In den Draaiboom”, om 10h15
  • Waar : Kanaalstraat 71, 2500 Lier
  • Start : 10h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017
  • Lunchpakket meebrengen
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

   Vrijdag 6 oktober 2017 (I – B = € 3,00)

   Valpreventie – Evenwicht – Oefeningen met H. Spiessens, kinesist

   Oeps VALLEN, het overkomt ons allemaal. In veel gevallen kunnen we er achteraf min of  meer mee lachen, maar helaas vallen we soms ook met zware gevolgen en letsels.

   We gaan proberen, het waarom, de mechanismen ervan, en de kennis over ons  ‘evenwicht’, en de omstandigheden, op een gemakkelijke manier te begrijpen.

   Dus, eerst een stukje uitleg, en daarna gaan we enkele voorbeelden uit het ‘officiële  oefenprogramma’ zélf eens uitproberen (Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie  Vlaanderen). Het volledige oefenprogramma krijgt u mee naar huis, maar een klein  stukje inoefenen (en waarom) zal dat begrijpbaar maken en vergemakkelijken om het  daarna zelf thuis te kunnen doen.

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, feestzaal om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Best in ‘comfortabele’ kledij en schoeisel komen (‘sportkledij’ hoeft écht niet). Het is valpreventie in het ‘dagelijkse(!)’ leven, geschikt voor jong en oud, met of zonder ‘kruk’.
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Dinsdag 10 oktober 2017 (I – B = € 6,00)

   Film - Django

   1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django  Reinhardt (in ons land geboren ) is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de  grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner - broeders door heel Europa  onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi's gedwongen wordt om op  tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten....  Django is een atypische oorlogsfilm, al was het maar omdat de focus nadrukkelijk op  muziek ligt en het verhaal één grote ode is aan de kracht van de muziek.

   Praktisch :

  • Organisatie : Silva De Ryck
  • Afspraak : inkom cultureel centrum De Kern om 14h15
  • Te bereiken : o.a. bus 17,21,33,141,180,181,182,en 183 halte Bist
  • Waar : CC De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk
  • Start : 14h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Woensdag 11 oktober 2017 (NI – NB = gratis)

   Ledenvergadering + Film ‘Op reis naar Praag’ door Gert Verlinden

   Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Dit biedt u de beste  kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw  afdeling.

   Even een terugblik op de activiteiten van september. Bespreking van de activiteiten van  oktober en november en vooruitblik naar december en de volgende maanden. Verder  brengen wij verslag uit over de werking van provincie- en nationale bestuur, de  nieuwsbrief van Vl@s en de Vlaamse Ouderenraad en ook de Seniorenraad van het  district Antwerpen.

   Aandacht voor: Film ‘Op reis naar Praag’ door Gert Verlinden

   Praktisch:                 

  • Organisatie: Bestuur
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty  om 13h45
  • Te bereiken : tram 2, 6, bus 22,180,181,183, 500 halte Olympiade
  • Waar : Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt

   Donderdag 12 oktober 2017 (NI – NB = gratis)

   Gezelschapsspellen

   Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten –  samba-canaste – boggelen – rummikub, – maar ook praten en veel lachen, iedereen  welkom. We gaan ook terug van start met Monopoly, graag ook suggesties om de  volgende maanden een ander gezelschapsspel te spelen.

   Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

   Vrijdag 13 oktober 2017 (I – B = € 9,00)

   Verwenbaden – badenhuis Veldstraat

   In het badenhuis vindt u een jacuzzi, twee kruidenbaden en een stoomruimte in  drie delen. Het aanwezige vuurbad heeft een watertemperatuur van rond de 40°C,  warmer dan de lichaamstemperatuur en dus zeer ontspannend. Wordt het u te warm,  dan kan u zo het dompelbad in om af te koelen! Het kleine, ondiepere zwembad van  circa 10 bij 3 meter heeft een heerlijke watertemperatuur. Daarna kan u op zeer luie  stoelen relaxen.

   Het badenhuis beschikt over eigen kleedkamers en toiletten. In het badenhuis draagt  men steeds aangepaste badkledij. Mee te brengen : slippers, handdoek en 2 euro voor de  locker.

   Praktisch :

  • Organisatie : Dienstencentrum De Meersenier - Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : aan de inkom van het badenhuis om 09h30
  • Te bereiken : o.a. tram 12 tot halte Stuivenberg of tram 2,3,5,6 tot halte Handel
  • Waar : aan de inkomhal : Alfons Engelsstraat (achter de hoek van het zwembad Veldstraat, Antwerpen)
  • Start : 09h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Zaterdag 14 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

   Stapwandeling langs de Schelde

   We wandelen minimaal een tiental km langs landelijke wegen aan de overkant van de  Schelde en genieten van de natuur, die hier toch wat meer authentiek bleef!. Onderweg  wordt er tijd gemaakt voor eten en drinken. We zoeken zeker een of twee herbergen met  of zonder terras op…maar raden toch aan wat eten en drinken mee te brengen. Voor  goede stappers voorzien van regenkledij en stapschoenen…

   Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: Fr. Rooseveltplaats perron 30 (zijkant Atheneum) om 09h15
  • Te bereiken : bus 1 om 09h31 tot eindhalte K. Du Boislaan, Hoboken
  • Waar : Veer Hoboken-Kruibeke
  • Start : veer van 09h50
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

   Zondag 15 oktober 2017 (I – B = € 15,00)

   Colori Ialiani  - Begijnhofkerk - met receptie

   Het RedHerring Baroque ensemble brengt meesterwerken voor kleine bezetting :  sopraan, strijkers en blokfluit en dit alles in de mooie begijnhofkerk van Antwerpen met  werk van Vivaldi, Scarlatti, Fiorenza en Sarri.

   Na afloop van het concert wordt u gratis een hapje en een drankje aangeboden.

   Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: Inkom St. Catharinakerk in het begijnhof om 14h45
  • Te bereiken: vanaf de F. Rooseveltplaats, Korte Winkelstraat en Ossemarkt
  • Waar: Begijnhof, Rodestraat 39, 2000 Antwerpen
  • Start: 15h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Maandag 16 oktober 2017

   De tweede editie van de European Open – Senior Day

   De tweede editie van de European Open zal van 15 tot en met 22 oktober 2017  plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen. De European Open maakt deel uit van de  ATP World Tour 250 Series en is daarmee het grootste en intussen zelfs enige  toptennistornooi van België met o.a.de Fransman Richard Gasquet, David Goffin, Gaël  Monfils en Steve Darcis. Tijdens de Senior Day op 16 oktober 2017 kunnen we gratis dit  unieke event meemaken.

   Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Lotto Arena vanaf 10h30
  • Te bereiken : o.a. met tram 2, 3 , 6 tot halte premetrostation Sport
  • Waar : Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem
  • Start: vanaf 11h00 doorlopende wedstrijden
  • Het ticket is geldig voor alle sessies van die dag
  • De inschrijvingen zijn afgesloten

   Dinsdag 17 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

   Petanque bij de Distelvinken Merksem

   Mogelijkheid om een partijtje petanque te spelen op de velden van de Distelvinken in  Merksem. Iedereen is welkom. Bij voorkeur eigen petanqueballen  meebrengen, voor de  anderen zullen er petanqueballen voorzien worden. De terreinen liggen buiten, weliswaar  overdekt. Sanitair is toegankelijk. Voor een verfrissing eigen drank voorzien.

   Praktisch :

  • Organisatie : Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40
  • Afspraak : om 13h15 Oortbroek 4, 2170 Antwerpen, genaamd Distelhoek.
  • Te bereiken : o.a. bus 640 (Brasschaat, Wuustwezel, Brecht) en bus 642 (Brasschaat, Miksebaan, Maria ter Heide). Afstappen Lambrechthoekenlaan, stopplaats Vlaschaardstraat, straat oversteken, naar rechts en door Korenstraat wandelen. Park Distelhoek is dan zichtbaar.
  • Met de eigen wagen of fiets is ook mogelijk.
  • Start : 13h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 20 personen

   Donderdag 19 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

   Leesclub rond Knipsels…

   Net als verleden jaar gaan we op basis van knipsels uit kranten, tijdschriften en folders  kijken wat er allemaal zoal werd gepubliceerd en hoe vlug het vergeten werd, of niet ?    Het mag gaan over van alles en nog wat ! Het enige doel: een gesprek uitlokken..!

   Iedereen mag suggesties insturen, meebrengen, aanwijzen, …

   Praktisch :

  • Organisatie : Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak : Dienstencentrum Liberty, om 13h45
  • Te bereiken : met tram 2, 6, bus 22,180,181,183,500 halte Olympiade
  • Waar : Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen
  • Start : 14h00 stipt
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017
  • Max. aantal deelnemers : 25 personen 

   Vrijdag 20 oktober 2017 (I – B = € 10,00)

   Museum De Reede – bezoek met gids

   In een gloednieuw museum stelt de stichting De Reede, een tweehonderdtal grafische  werken van de Spaanse kunstschilder en graveur Francisco Goya, de Noorse  kunstschilder en litho-maker Edvard Munch en de Belgische graficus, schilder en vooral  karikaturist Félicien Rops, ten toon. Het is een privé initiatief van de Nederlander Harry  Rutten en een samenwerking met o.a. de conservator van het Eugeen Van Mieghem  museum.

   Praktisch :

  • Organisatie : Frieda en Werner Dierickx  GSM 0499/22 53 73
  • Afspraak : Antwerpen Grote Markt aan het standbeeld van Brabo om 13h45
  • Waar : Ernest Van Dijckkaai 7, 2000 Antwerpen
  • Start : 14h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017
  • Maximum aantal deelnemers : 10 à 15 personen per gids

   Zondag 22 oktober 2017

   Ode aan 65 jaar De Strangers

   In deze show vieren vele bekende artiesten op hun manier De Strangers, met als  apotheose een optreden van De Strangers zelf. Met hun Antwerps als wereldtaal  parodieerden ze wars van alle muzikale en politieke compromissen elk winnend  Eurosongliedje en namen ze ons mee in de wereld van de rijkswacht, de politie, de  ziekenkas en vele andere werelden.

   Praktisch :

  • Organisatie: Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak: Inkom De Roma om 14h15
  • Te bereiken: tram 24 en diverse bussen tot halte De Roma
  • Waar: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
  • Start: 15h00
  • De inschrijvingen zijn afgesloten (de zaal is uitverkocht)

   Maandag 23 oktober 2017 (I – B = € 16,00)

   Die Zauberflöte – opera van W.A. Mozart - Kinepolis

   Deze opera heeft alles : prachtige meezingbare melodieën, warme liefde, humor, dood en  verderf, zingende kindjes, halsbrekende virtuositeit, wijsheid, een hoog sprookjesgehalte  en de genialiteit van Mozart.

   Met Golda Schultz, Kathryn Lewek en Charles Castronovo

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel. 03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : Inkom Kinepolis om 13h30
  • Te bereiken : tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis
  • Waar : Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen   
  • Start : 13h45
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Dinsdag 24 oktober 2017 (I – B = € 8,00)

   Der Kaiser – een muzikale vertelling met Vic De Wachter en I Solisti

   Zijne Koninklijke & Keizerlijke Hoogheid Joseph II, de meest muzikale monarch uit de  Habsburgse monarchie was handig op toetsen en cello, had een mooie basstem en  musiceerde na het middageten met zijn Weense vrienden, hij had over muziek een  uitgesproken mening. Hij schreef o.a. aan Mozart over een compositie : “Teveel noten,  mijn beste Mozart”. Vic De Wachter kruipt in de huid van “Der Kaiser” en het ensemble I  Solisti del Vento brengt composities van J. Haydn, F.A. Hoffmeister, W.A. Mozart, F.  Krommer en L.v. Beethoven.

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : CC Berchem om 14h15
  • Te bereiken : met tram 7,15 tot halte Driekoningen, bus 21, 32 tot halte Villegasstraat
  • Waar : CC Berchem, Driekoningenstraat 126, 2600 Berchem
  • Start : 14h30
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Donderdag 26 oktober 2017 (NI – NB = gratis)

   Gezelschapsspellen

   Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten –  samba-canaste – boggelen – rummikub – monopoly, maar ook praten en veel lachen,  iedereen welkom.

   Praktisch:

  • Organisatie:  Sylviane Slegers, tel.03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45
  • Afspraak : Dienstencentrum De Meersenier om 13h45
  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen
  • Start: 14h00

   Vrijdag 27 oktober 2017 (I – B = € 10,00)

   Middagconcert – Amuz

   Kiyotaka  Izumi (piano) brengt werken van F. Chopin, P. Tsjaikofski en E. Durlet

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel 03/293 07 45 - GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom Amuz om 11h40
  • Te bereiken : o.a. via de Groenplaats
  • Waar : Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Start : 12h00 stipt, einde is voorzien rond 13h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Zaterdag 28 oktober 2017 (I – B = € 2,00)

   Praatwandeling Niels Broek

   In de buurt van de Rupel.

   We wandelen 5 km in een prachtig natuurgebied en kunnen genieten van (hopelijk) goed  weer voor de tijd van het jaar. We eindigen in een etablissement in de buurt voor een  drankje! Best stevig schoeisel!

   Praktisch :

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74
  • Afspraak: Groenplaats, bushalte, om 13h30
  • Te bereiken : bus 183 om 13h48
  • Waar : eindhalte bus 183, Wooncentrum Maria Boodschap
  • Start: om 15h00.
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

   Zondag 29 oktober 2017 (I – B = € 8,00)

   Van Hoeren en Boeren – monoloog door Marilou Mermans

   We zien een niet meer zo jonge vrouw doorheen een raam. Ze zit in haar zeteltje. Ze  breit. Op het eerste zicht niks bijzonder. Een doordeweeks tafereeltje ware het niet dat  de rode belichting ons doet vermoeden dat we te maken hebben met een hoer in haar  bordeel. Haar gedachten en gevoelswereld resoneert in de gedachten en gevoelswereld  van het publiek. Ze ervaart het publiek als haar buddy, vertrouweling, medespeler,  medeplichtige, getuige. Een monoloog geschreven door Eddy Asselbergs, tegelijk brutaal  en speels.

   Praktisch :

  • Organisatie : Gerda De Ryck, tel.03/293 07 45 – GSM 0496/52 40 82
  • Afspraak : inkom cultureel centrum Luchtbal om 14h45
  • Te bereiken : o.a. tram 6 tot halte station Luchtbal, bus 720, 730, 770 tot halte Luchtbal Kerk
  • Waar : CC Luchtbal, Columbiastraat 8 A, 2030 Antwerpen
  • Start : 15h00
  • Inschrijven en betalen voor 22 september 2017

  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-07-08 Interessante links

  Interessante links

  Hierbij enkele nuttige links om te raadplegen.

  www.vlaamse-ouderenraad.be 
  Overkoepeling van verenigingen voor ouderen(waarin Vl@s ook vertegenwoordigd is).
  Je kan hierop inschrijven voor de nieuwsbrief (gratis)

  www.warmedagen.be

  Nuttige tips voor deze warme dagen

  http://www.moedersvoormoeders.be 
  De VZW Moeders voor Moeders zet zich sinds 1992 in voor de armsten in Vlaanderen.  Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben.

  http://www.rws.be/web/ 
  Iedere burger, iedere patiënt met vragen omtrent het levenstestament en wilsverklaring inzake euthanasie, levenseinde en stervenshulp, al dan niet in zijn of haar laatste levensfase, kan bij Recht op Waardig Sterven (RWS) gratis terecht voor informatie.  RWS verstrekt alle documenten, zowel op papier als via de website.

  https://www.be-alert-ins.be/TASubscription/login.jsp 
  Schrijf je in op BE-Alert, Zo kan de overheid je verwittigen in een noodsituatie. Je gegevens blijven vertrouwelijk en worden in geen enkel geval gedeeld met derden..

  De inschrijving neemt slechts enkele seconden in beslag

  http://www.valpreventie.be/Welkom.aspx
  Een val veroorzaakt vaak veel leed. Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst zorg ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten mijden. Niet meer naar de kaartclub, de koffie-inloop of de vriendin drie straten verderop. Vaak leidt dat tot eenzaamheid en een slechtere conditie.

  Nog enkele nuttige sites

  http://www.beteroud.nl/ouderen/9-tips-valpreventie-ouderen.html 

  http://www.gezondheid.be/index.cfm?art_id=13599&fuseaction=art  


  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-04-24 Bestuur Afdeling Antwerpen-Centrum

  Bestuur Afdeling Antwerpen-Centrum

                           Bestuursleden

  Voorzitter
  Eddy Huibers
  03-230 73 69
  eddy.huibers@telenet.be

  Penningmeester
  Gerda De Ryck
  03-293 07 45
  de.ryck.gerda@gmail.com

   Raadsleden

  Slegers Sylviane

  De Ryck Silva

  Moyson Mile

  Verbert Liliane



  Van Geertsom Guido

  Verlinden Gert

  Streitz Frieda


  01-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes

  Weetjes

  -     1 tot 3 september 2017 : Stripfestival Bozar-Brussel en het Warandepark

          https://www.brussel.be/stripfeest-2017

  -     Zondag 4 september 2017 : Klassiek in de stad, aperitiefconcert Opera
        Vlaanderen op het 
  Sint Jansplein, gratis

  -     Zonrdag 17 september 2017 : Musical Jekyll en Hyde, CC Merksem om
        14h30, tickets 
  03/641 62 10 of ccmerksem@stadantwerpen.be

  -     Vanaf maandag 18 september 2017 :  op verschillende locaties in
         district Antwerpen koorproject “Jong 
  Van Hart” zing mee, inschrijven
         en info tel.03/338 35 25 of 
  sofie.berteloot@stad.antwerpen.be

  -        Vrijdag 22 september : middagconcert Amuz om 12h00 met het Koninklijk Concertorkest
          Amsterdam

  -        Zondag 1 oktober 2017: The Rosenberg Trio: de besten in de gipsyjazz. Zo maakten ze o.a.
         de soundtrack van de biografische film Django.( zie programma 10 oktober 2017)
         
  De Roma om 15u (VVK €18/16) zittend

  -         Maandag 16 oktober 2017  : Norma opera van Bellini om 13h45, Kinepolis 

  -       Maandag 16 oktober 2017  :  De tweede editie van de European Open Senior Day
          De tweede editie van de European Open zal van 15 tot en met
          22 oktober 2017 plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen.
          De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series
          en is daarmee het grootste en intussen zelfs enige toptennistornooi
          van België met o.a.de Fransman Richard Gasquet, David Goffin,
          Gaël Monfils en Steve Darcis. Tijdens de Senior Day op 16 oktober 2017
          kunnen we gratis dit unieke event meemaken.

  -      Zondag 22 oktober 2017 : Kunst in de cinema: Raphael, the Lord of the Arts .
         Kinepolis om 14h45

  -      Woensdag 25 oktober 2017 : Woensdagklanken, Vleeshuis om 14h30  

  -      Woensdag 8 tot vrijdag 10 november Gastronomische wild 3-daagse.

         Dit najaar trekt DC De Meersenier naar de Ardennen voor een wild 3
         
  daagse. Op de mooie domeinen in La Roche genieten wij van de lokale
         
  gastronomie, de natuur langs de oevers van de Ourthe.
         
  Prijs 245 euro pp busvervoer inbegrepen.
         
  Inschrijven vanaf 3 juli op het bureel van De Meersenier, met betaling 
         
  van 100 euro voorschot pp   

  Volgende ledenvergadering : woensdag 11 OKTOBER 2017
                                                           

  NIEUW ! Dienstencentrum De Meersenier “Verwenbaden”. (vlug inschrijven)

  2 uurtjes genieten in het badenhuis van een jacuzzi, twee kruidenbaden en een stoomruimte.

  Het aanwezige vuurbad is ook gekend vanuit de Japanse cultuur. Het vuurbad heeft een watertemperatuur van rond de 40°C, warmer dan de lichaamstemperatuur en dus zeer ontspannend. Wordt het u te warm, dan kan u zo het dompelbad in om af te koelen!               

  Het kleine, ondiepere zwembad van circa 10 bij 3 meter heeft een heerlijke watertemperatuur.

  Zowel binnen als buiten kunt u op zeer luie stoelen relaxen.

  Het badenhuis beschikt over eigen kleedkamers, toiletten en een lift. In het badenhuis draagt men steeds aangepaste badkledij.

  Vanaf 9u 45  krijgt u toegang tot het badencomplex ( achter de hoek van het zwembad Veldstraat  = Alfons Engelsstraat )   op vertoon van uw ticket .

  Mee te brengen :  slippers, handdoek , zwempak 

  • Inschrijven en betalen DC De Meersenier:  bij Philly tel 03 202 40 29 met vermelding Vl@s

  Aantal personen beperkt




  Foto




  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



  Inhoud blog
 • 2017-09-13 Ledenvergadering
 • 2017-09-12 Daguitstap Raversyde Oostende
 • 2017-09-04 Stationsproject Mechelen in beweging – Werf van de eeuw
 • 2017-09-03 De Roma – Glenn Miller Orchestra
 • 2017-08-25 Bezoek aan de mijnsite van Beringen
 • 2017-08-22 Loopgravenpad in het Mastenbos
 • 2017-08-22 Astronomische klok Smolders
 • 2017-08-18 The Crystal Ship – Wandeling in Oostende
 • 2017-08-17 Fietstocht Boom – Rumst - Mechelen
 • 2017-08-12 en 13 Bijen in het Middelheim
 • 2017-08-02 Bezoek + Wandeling + Picknick Kalmthoutse Heide
 • 2017-07-19 Uitstap naar Oudenaarde
 • 2017-07-15 Praatwandeling Wilrijk Park Steytelinck
 • 2017-07-13 Busreis Oudenburg & Jabbeke
 • 2017-07-09 11 juli viering – poëziewandeling – Stadspark
 • 2017-07-07 Ledenvergadering
 • 2017-07-05 Sint-Pieters-Leeuw - Rozentuin COLOMA
 • 2017-06-28 • Tentoonstelling ‘OER’ in Caermersklooster Gent
 • 2017-06-21 Fietstocht regio Brasschaat Kalmthout
 • 2017-06-13 Te Antwerpen op verkenning in Chinatown
 • 201706-12 OSCARE : nazorgcentrum voor brandwonden.
 • 2017-06-09 Tentoonstelling Steve Mc Curry
 • 2017-06-09 Museum Manneken Pis
 • 2017-06-01 Provinciale dag in Mechelen
 • 2017-05-26 Fietstocht Ravenhof (NL) - Essenhoek


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!