NIEUW: Blog reclamevrij maken?

      

   

Archief per maand
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 10-2006
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Vlaamse actieve senioren.
  Antwerpen-centrum
  Welkom op de webstek van de Vlaamse actieve senioren vzw
  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-03-01 Praatwandeling Fort 5 Edegem

  Praatwandeling Fort 5 Edegem

  Fort 5 is een onderdeel van de Brialmontgordel en vormt met het domein Hof ter Linden één groot groengebied van bijna 90 ha, aan de rand van de stad Antwerpen.

  Wij hebben een gemakkelijk begaanbaar deel uitgekozen voor jullie, wandelaars die graag al stappend (veel) praten en achteraf willen bekomen bij een drankje…

  Het is nog geen lente, geen nood, wij raden aan wat warmere en regenkledij te voorzien. We wandelen ongeveer 3,5 à 4km!

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-25 Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS

  Tentoonstelling Buddha & Mind met gids in het MAS.

  Rust. Diep ademhalen. Tot uzelf komen. De zoektocht naar rust en verstilling is actueler dan ooit in ons jachtige bestaan van alledag. De tentoonstelling ‘Buddha & Mind’ in het MAS sluit aan bij de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en al te veel stressmomenten.  Een unieke reeks boeddhistische miniatuurschilderingen neemt u mee in het proces van een meditatie. Kom even tot uzelf en kijk naar hoe het met u binnenin gaat. De tentoonstelling is gebaseerd op een topstuk uit de eigen MAS-collectie, de Sarvavid Vairocana Mandala. Dit is een unieke reeks schilderingen van minstens 300 jaar oud in kleur, stuk voor stuk kunstwerkjes. Het is vooral het geheel dat het zo bijzonder waardevol maakt. Nergens anders ter wereld is een gelijkaardige, volledige reeks van 54 schilderingen bewaard.

  Onze gids is Joke Van Havre, U welgekend van de rondleidingen in het Middelheimmuseum.

  Foto's Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-21 Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Lust & Leugen – Roomse intriges op speelkaarten

  Omstreeks 1725 verschijnt in Amsterdam een kaartspel met spotprenten van de paus en de jezuïeten. De onbekende makers stellen de machtswellust en zelfverrijking van de paus en zijn omgeving aan de kaak. Het spel toont bovendien hoe het instituut Kerk de ware beleving van de godsdienst in de weg staat en hoe men godsdienst zou moeten beleven.

  Het ‘Nieuwe Constitutiespel’, zoals het kaartspel heet,  is behoorlijk moralistisch. De paus wordt getoond in situaties waarin ‘boontje om zijn loontje’ komt. Terwijl wij worden uitgenodigd om daar hartelijk om te lachen, confronteren de kaarten ons tegelijkertijd met noties van goed en kwaad, deugd en ondeugd, waarheid en leugen. Maar vooral de eigenschappen hebzucht en machtswellust worden in het spel genadeloos tentoongesteld.

  Het kaartspel komt uit jansenistische hoek, een religieuze en politieke beweging uit de 17de en 18de eeuw die ontstond als reactie op bepaalde ontwikkelingen binnen de Katholieke Kerk. De Jansenisten verzetten zich eveneens tegen het absolute gezag van de vorsten. 

  Het Speelkaartenmuseum waagt het om een tentoonstelling rond dit spel in te richten!

  Foto's Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-16 Bezoek vlasmuseum Kortrijk

  Texture Vlasmuseum Kortrijk

  TEXTURE vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is. Ontdek, voel en test hun producten uit in de Wonderkamer , de Leiekamer en de Schatkamer.

  Foto's Els Vanhoof


  Voor meer foto's klik hier.


  10-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-10 Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  Bezoek De Kringwinkel Antwerpen vzw.

  De vernieuwde "Kringwinkel Antwerpen vzw" is een sociale werkplaats : dit is een kwaliteitsvolle tewerkstelling aangeboden aan medewerkers die 5 j. inactief geweest zijn.

  Al bijna 25 j. zorgen zij ervoor dat bruikbare en waardevolle goederen niet op de afvalberg belanden. Vier herstelateliers staan borg voor de kwaliteit van de goederen die in de kringwinkels verkocht worden. Indien nodig worden toestellen, fietsen en meubels hersteld en krijgen ze een revisielabel met één jaar garantie. Na deze rondleiding krijgen we zeker een beter inzicht over het reilen en zeilen van deze vzw.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  03-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-02-03 Nieuwjaarsetentje 'Hof van Aragon'

  Nieuwjaarsetentje ‘Hof van Aragon’ te Lier

  Voor ons jaarlijks etentje hebben wij gekozen om naar Lier te gaan en meer bepaald naar het ‘Hof van Aragon’. Door de meesten van ons wel gekend. Dit jaar kozen wij ook voor de formule ‘ALL-IN’ vanaf de aperitief tot en met de koffie.

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  31-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-31 Praatwandeling Lier

  Praatwandeling Lier, meer dan lekkere Lierse vlaaikens !

  Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een sstadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingsaanbod niet zo uniform is al op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, die in dit seizoen er kaaltjes bijligt, misschien in de sneeuw? Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regenkledij te voorzien. We wandelen ongeveer 4,5 km!

  Foto's Els Vanhoof en Guido Van Geertsom

  Voor meer foto's klik hier.


  27-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-27 Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Filharmonie Open Repetitie in de nieuwe Elisabeth zaal

  Enkele keren per jaar gooit de Filharmonie de deuren van het Filharmonisch Huis open voor een unieke blik achter de schermen van het orkest. Kom langs en maak een repetitie van het orkest mee van op de eerste rij nu in de vernieuwde Koningin Elisabehtzaal.

  De dirigent is Karl-Heinz Steffens met muziek voor strijkers, slagwerk en celesta van Bartok en de 3de symfonie in d (versie 1889) van Bruckner.

  Foto's Els Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  26-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-26 De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Digitale reportage: De mooiste nationale parken van de USA tot Canada

  Het resultaat van verschillende reizen naar het westen van de Verenigde Staten en naar het westen van Canada.  Een selectie van de mooiste nationale parken en natuurgebieden en hieruit een selectie van de mooiste beelden…  Vertrekkende vanuit de gok- en glitterstad Las Vegas ontdekken we de betoverende rotswereld van de Bryce Canyon, de uitgestrekte rotsfjorden van het Lake Powell, het wondermooie lichtspel in de Antelope Canyon, de grootsheid van de Grand Canyon, het western landschap van Monument Valley, de ruïnes van de Anasazi-Indianen in het Mesa Verde NP, de duizelingwekkende ravijnen van het Canyonlands NP en de imposante rotsbogen van het Arches NP.  Vervolgens het bevreemdende Badlands NP, het verrassende Grand Teton NP en het onvergelijkbare Yellowstone NP.  In Canada ontdekken we het zeer mooie Banff NP met o.a. het bekoorlijke Lake Louise en tenslotte het schitterende Jasper NP.  Tussendoor nemen we u ook mee naar een 3-daagse evocatie van het pioniersleven 100 jaar geleden, een spectaculaire Cowboy-rodeo en vertellen wij het tragische verhaal van de Indianen met o.a. een aangrijpende Powwow, d.i. een authentiek Indianenfeest, een wanhopige poging om hun cultuur te bewaren…

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-19 Bezoek leesclub

  Leesclub – Thema “Korte Verhalen”

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Met fierheid en trots stel ik vast dat het tweede jaar van onze leesclub ingaat, dank zij de plus minus 20 trouwe leden, en de 5 voorlezers ! Al de vorige leesclubs waren een succes, dank zij jullie!

  Vandaag lezen we een drietal volledige korte verhalen en, zoals we het gewoon zijn, spreken we er over en/of luisteren we naar wat de anderen er over willen vertellen…

  Ik herhaal mijn oproep actief mee te werken aan de leesclub en ons suggesties in te sturen, mee te delen, aan te wijzen, … zodat we elke maand met een nieuw thema kunnen komen, vol aangename lectuur! Er kunnen nog altijd lezers en toehoorders bij!

  Foto's Eddy Huibers

  Voor meer foto's klik hier.


  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-09 Verloren maandag

  Verloren maandag

  Verloren maandag of Verzworen maandag valt dit jaar op 9 januari. Het is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen worstenbroden en/of appelbollen te eten.
  Wij Vlaamse actieve senioren, afdeling Antwerpen-Centrum doen hier natuurlijk aan mee.

  Foto's Guido Van Geertsom


  Voor meer foto's klik hier.


  05-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017-01-05 Ledenvergadering

  Jaarlijkse Algemene Statutaire vergadering 2017

  Foto's van  Guido Van Geertsom  Voor meer foto's klik hier.


  30-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-30 Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  Rik Wouters & het huiselijk utopia – MoMu Antwerpen

  De thematiek van het huiselijk geluk bij de schilder Rik Wouters, de intieme sfeer van geborgenheid tussen hem en zijn vrouw Nel, vormt het uitgangspunt voor deze tentoonstelling : de utopische zoektocht naar de essentie van ‘het goede leven’:

  Verschillende Belgische modeontwerpers — o.a. Dirk Van Saene, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, Anne Kurris — geven op hun eigen manier vorm aan deze gedachten.

  De expo brengt werk van Rik Wouters uit de KMSKA-collectie samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers.

  Foto's Lisa Vanhoof  Voor meer foto's klik hier.


  28-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-28 'China light' ZOO

  'China light' ZOO

  Vanaf 3 december tot 15 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Ze trakteren de ZOO op een volledig nieuwe versie van dit lichtfeest, want behalve de enorme draak van 2014 nemen ze verder hun allernieuwste creaties mee. Beleef een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Een betoverend lichtspektakel.

  Foto's Gerda Deryck


  Voor meer foto's klik hier.


  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-21 Kerstreceptie

  Kerstreceptie

  Kerstmis is het feest van de vrede en gezelligheid. Dit jaar wordt ons kerstfeest opgeluisterd door het kwartet “Entr’Acte” met op het programma o.a.Stauss, Léhar, Stolz en natuurlijk ook kerstmuziek..

  Tijdens de pauze is er een hapje en een drankje voorzien. Het tweede deel van de middag speelt het ensemble achtergrondmuziek en kunnen we rustig verder praten en luisteren.

  Foto's Silva De Ryck


  Voor meer foto's klik hier.


  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-17 Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ !

  Praatwandeling Mechelen in Kerstsfeer en ‘in den doenker’ ! 

  Sfeervolle kerst- en eindejaarstocht door de verlichte historische binnenstad en het Begijnhof in kerstsfeer. Levende kerststal vanaf 18h00 op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. Bezoek van de kerstman m.m.v Brouwerij Het Anker..

  Wij hebben alvast ‘winters weer’ besteld en raden wel aan wat warmere en regen-kledij te voorzien. We wandelen eerst 850 meter van het station Mechelen naar de startplaats in de Thomas More Campus op de Zandpoortvest waar we eventueel al iets kunnen drinken. We wandelen dan een kleine 5 km door de feestelijke stad. Na de wandeling is iedereen vrij om terug te keren naar huis of te blijven en eventueel de winkelstraten te bezoeken… of met een drankje en/of een snack wat na te babbelen in één van de vele etablissementen in de omgeving. Zoals hierboven vermeld is er animatie op het binnenplein van Het Anker.

  Foto's Els Vanhoof

  Voor meer foto's klik hier.


  16-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016-12-16 Tabletcafé

  Tabletcafé – vragenuurtje met een begeleider

  Vandaag gaan we specifiek één onderwerp aanboren : foto’s nemen met een tablet, hoe bekom je de beste en mooiste foto, het verwerken, opslaan en doorsturen van foto’s en alles wat er nog meer komt bij kijken. We gaan dit o.a. buiten in de praktijk uittesten.

  Maar we gaan zeker verder waar we vorige maand gestopt zijn. Ondertussen zijn er misschien onbeantwoorde vragen bijgekomen waar er zeker ook tijd voor genomen wordt.

  Foto's Gerda De Ryck

  Voor meer foto's klik hier.


  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro

  Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, pluralistisch, niet-partijpolitiek gebonden en Vlaamsbewust. De afdeling Antwerpen-Centrum biedt ruimte voor : cultuur, sport, gezelligheid en educatie.

  Voor meer detail over dagactiviteit, klik op gewenste datum hieronder

  PROGRAMMA JUNI 2018 PROGRAMMA JULI 2018

   Vrijdag 1 juni 2018 (I – B = € 12,00)

  Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030 – tentoonstelling Luik

   Zondag 3 juni 2018 (I – B = € 12,00 )

  Film en muziek herenigd – Antwerp Symphony Orchestra

   Dinsdag 5 juni 2018 (I – B = € 5,00)

  Bezoek Karrenmuseum te Essen

   Woensdag 6 juni 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

   Donderdag 7 juni 2018 (I – B = € 15,00)

  Roep om Rechtvaardigheid – tentoonstelling Mechelen

   Vrijdag 8 juni 2018 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering

   Zondag 10 juni 2018 (I – B = € 22,50)

  Coppélia – Bolshoi ballet – Kinepolis

   Dinsdag 12 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Wijnegem – Massenhoven – Ranst – Wommelgem

   Donderdag 14 juni 2018 (I – B = € 10,75)

  Seniors at the movies – The Leisure Seeker – Kinepolis

   Zaterdag 16 juni 2018 (I – B = € 3,00)

  Bomen aan het woord in Antwerpen Noord

   Zondag 17 juni 2018 (I – B = € 13,50)

  Film – Kunst in de Cinema – het Louvre – Kinepolis

   Maandag 18 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Leesclub – Omtrent Emancipatie

   Dinsdag 19 juni 2018 (I – B = € 2,00 )

  Praatwandeling Lier

   Woensdag 20 en donderdag 21 juni 2018 (I – NB = gratis)

  Bezoek Europees Parlement - Brussel

   Vrijdag 22 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Muziekclub: Coffeeklatchjazz

   Dinsdag 26 juni 2018 (I – B = € 4,00)

  Minigolf Rivierenhof

   Woensdag 27 juni 2018 (I – B = € 8,00)

  Hugo Claus – Achter vele maskers – het Letterenhuis

   Donderdag 28 juni 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling Knooppuntentocht ‘Het Zennegat’ (herneming)

   Donderdag 28 juni 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

   Zaterdag 30 juni 2018 belangrijke bijlage (I – B = zie tekst)

  Boottocht Brussel – Antwerpen – Maaltijd aan boord

  Maandag 2 juli 2018 (I –B = € 2,00)

  • Leesclub–Omtrent Beeldtaal

  Dinsdag 3 juli 2018 (I –B = € 37,00 of € 46,00)

  • Notre Dame à la Rose in Lessines (prov. Henegouwen)

  Woensdag 4 juli 2018 (NI –NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

  Donderdag 5 juli 2018 (I –B=€ 6,00)

  • Het varken in de kunst: van Breughel tot Jeff Koons en Wim Delvoy

  Vrijdag 6 juli 2018 (I –B = € 7,00 of € 9,00)

  • Provincie Antwerpen en afd. Lier org.:’Al zingend door Vlaanderen’

  Zondag 8 juli2018 (NI –NB = gratis)

  • 11 juli viering –Stadspark Antwerpen

  Maandag 9 juli 2018 (NI –NB = gratis)

  • Ledenvergadering

  Dinsdag 10 juli 2018 (I –B = € 2,00)

  • Stapwandeling Knooppuntentocht Vorselaar ‘Mie Broos’

  Donderdag 12 juli 2018 (I –B = € 2,00)

  • Wandeling en picknick Kalmthoutse Heide

  Zondag 15 juli 2018 (I –B = € 13,50)

  • Film–Kunst in de Cinema: Van Gogh –Kinepolis

  Dinsdag 17 juli 2018 (I –B = € 5,00)

  • Minigolf –Dikke Mee –Antwerp Midget Golf Club

  Donderdag 19 juli 2018 (I –B = € 5,00)

  • Lezing over eetgewoonten door de eeuwen heen

  Vrijdag 20 juli2018 (I –B = € 6,00)

  • Middagconcert –Kathedraal Antwerpen

  Zaterdag 21 juli 2018 (I –B = € 8,00)

  • Bijen in het Middelheimpark

  Dinsdag 24juli 2018 (I –B = €2,00)

  • Fietstocht Maria Ter Heide –Westmalle -Schilde

  Woensdag 25 juli 2018 (NI –NB = gratis)

  • Gezelschapsspellen

  Donderdag 26 juli 2018 (I –B = € 7,00)

  • Wandeling Gent Ludiek

  Vrijdag 27 juli 2018 (I –B = € 2,00)

  • Muziekclub – enkele muziektermen onder de loep

  Zaterdag 28 juli 2018 (I –B = € 6,00 waterbus incl.)

  • Praatwandeling Kruibeke met Waterbus

  Dinsdag 31 juli 2018 (I –B = € 15,00)

  • Michaelina –Leading Lady van de Barok -tentoonstelling


  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy

  Personen die wensen dat hun foto/afbeelding NIET op deze blog mag getoond worden, kunnen dit per mail melden door HIER een bericht te versturen.

  Bescherming van de privacy

   

  Bijlagen:
  blad2_Privacywet.png (987.4 KB)   
  blad3_Privacywet.png (507.1 KB)   
  blad4_Privacywet.png (794.2 KB)   
  blad5_Privacywet.png (771.3 KB)   
  blad6_Privacywet.png (927.4 KB)   
  blad7_Privacywet.png (671.6 KB)   
  blad8_Privacywet.png (795.4 KB)   


  01-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma JULI 2018

  Programma JULI 2018

  Maandag 2 juli 2018 (I – B = € 2,00)

  Leesclub – Omtrent Beeldtaal

  Eerst was er taal en geen schrift! Waarschijnlijk waren er voor de geschreven taal wel al ‘beelden’ om te communiceren, pictogrammen, symbolen… en veel later tekeningen, schilderijen, etsen om in onze jonge tijd te beschikken over het hele gamma van fotografie en film en om nu te leven in een volledige digitale wereld… In deze leesclub zullen we het hoofdzakelijk hebben over ‘beeldtaal’. Nieuwsgierig? Kom dan!

  Praktisch:

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty, Polyvalente zaal om 13h45

  • Te bereiken: met tram 2, 6, bus 22,180,181,182, 183, 500 halte Olympiade

  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen

  • Start: 14h00 stipt

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  • Maximum aantal deelnemers: 25 personen 

  Dinsdag 3 juli 2018 (I – B = € 37,00 of € 46,00)

  Notre Dame à la Rose in Lessines (prov. Henegouwen)

  Het gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos is geklasseerd sinds 1940 en, sedert 1993, erkend als “Buigengewoon erfgoed van Wallonië”, de hoogst mogelijke onderscheiding op vlak van klassering in België. Op deze site is alles gewoonweg een juweel. De gebouwen, de interieurdecoratie, de tuinen, de kunstcollecties, de medische en farmaceutische verzamelingen, alle vormen ze een sterk coherent geheel van uitzonderlijk grote waarde. Beleef de de magie en tijdloosheid van deze uitzonderlijke schatkamer, met haar uitzonderlijke kostbare mengeling van architektuur, geschiedenis en kunst.

  Praktisch:

  • Organisatie: Liliane Verbert, GSM 0477 78 96 76

  • Afspraak: Berchem - Borsbeeksebrug (Groenen Hoek) om 08h15 uur

  • Te bereiken: o.a. al de trams en bussen die Berchem station aandoen

  • Vertrek: stipt om 08h30

  • Bij aankomst in Lessines nuttigen we een koffie of thee met koekje.

  • In de voormiddag: bezoek aan het museum met gids

  • Na de middag bezoek aan de kruidentuin met audio

  • Prijs van de reis: € 37,00 = bus + soep met brood 

  € 46,00 = bus + koude lunch (belegde broodjes + rauwkost +dessert +drank)

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018 met vermelding van de lunchkeuze

  Woensdag 4 juli 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba – canasta – boggelen – rummikub, maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers, tel. 03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45

  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen

  • Te bereiken: tram 24, 12 en 11 (vanaf Astridplein)

  • Start: vanaf 14h00

  Donderdag 5 juli 2018 (I – B = € 6,00)

  Het varken in de kunst: van Breughel tot Jeff Koons en Wim Delvoy

  Eric Rinckhout is Vlaams auteur en journalist. Tot eind 2015 was hij cultuur redacteur bij De Morgen. Hij schrijft over beeldende kunst, architectuur en literatuur.

  Enkele van zijn werken: Bright Side, ClosingTime, Het Dwaallicht (met stadswandeling), Grote Antwerpse Willem Elsschot Atlas, maar ook werken over Ilse D’Hollander, Jan Van Riet, Luc Tuymans, Magritte, Hans Van de Kerkhove, Jan De Maesschalk. Ontrafeld: beschrijft een reis door de westerse kunstgeschiedenis in iconische schilderijen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Vieneke Verstraeten, GSM 0474/67 45 48

  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty om 13h45

  • Te bereiken: tram 2,6, bus 22,180,181,182,183,500, halte Olympiade .

  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen

  • Start: 14h00 stipt

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Vrijdag 6 juli 2018 (I – B = € 7,00 of € 9,00)

  Provincie Antwerpen en afd. Lier: ’Al zingend door Vlaanderen’

  Naar jaarlijkse gewoonten ter gelegenheid van “Vlaanderen Feest” zingt Vl@s dit jaar in Lier. Programma: samenzang, optreden van koor en er is een volksdansgroep voorzien en nog veel meer. Allen daarheen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Provincie Antwerpen Eddy Huibers tel. 03/230 73 69 – GSM 0472/370 910

  • Te bereiken: Met bus 90, vertrek Berchem station om 11h10, tot halte station Lier, of trein tot Lier vervolgens is er een Pendelbus met vertrek aan station Lier om 12h20.

  • Waar: Zaal Den Heerd, Bevels Heerdplein 1 2560 Bevel-Nijlen.

  Deuren vanaf 13h00, aanvang om 13h30.

  Prijs: Inkom 7 euro, met gebruik van de pendelbus is de prijs € 7,00 + € 2,00 = € 9,00

  Er is ook een ruime parking voorzien.

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Zondag 8 juli 2018 (NI – NB = gratis)

  11 juli viering – Stadspark Antwerpen

  Om de Vlaamse Feestdag te vieren, organiseert District Antwerpen op zondag 8 juli 2018 het grootste gratis tuinfeest van Antwerpen met optredens van Wally, Wende en het Zesde Metaal maar ook met Foodtrucks met wereldkeuken, Belgische Improvisatie Liga, rommelmarkt Goegekregen, beerpairing met Brouwerij De Koninck, action weaving, knikkerbaan, sporten en spelen en ook een kunst- en poëziezoektocht waar we met zijn allen aan kunnen deelnemen

  Praktisch:

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: in het Stadspark aan het oorlogsmonument van de eerste wereldoorlog om 13h45

  • Te bereiken : o.a. al de trams die stoppen aan de Nationale Bank

  • Waar: hoek Rubenslei en Van Eycklei

  • Start: 14h00

  Maandag 9 juli 2018 (NI – NB = gratis)

  Ledenvergadering

  Alle leden zijn welkom op onze maandelijkse ledenvergadering. Deze vergadering biedt u de beste kansen om op de hoogte te blijven van onze werking en van het wel en wee van uw afdeling.

  Even een terugblik op de activiteiten van juni. Bespreking van de activiteiten van juli 2018 met vooruitblik naar augustus en september.

  Nieuws vanuit Vl@s Nationaal en de Provincie, de Vlaamse Ouderenraad en Seniorenraad van het district Antwerpen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Bestuur

  • Afspraak: Dienstencentrum Liberty om 13h45

  • Te bereiken: tram 2, 6, bus 22,180,181,182,183, 500 halte Olympiade

  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen

  • Start: 14h00 stipt

  Dinsdag 10 juli 2018 (I – B = € 2,00)

  Stapwandeling Knooppuntentocht Vorselaar ‘Mie Broos’

  We organiseren met plezier deze 12 km tocht door het mooie Kempense landschap! We stappen in natuurgebieden, langs de Aa, Tweede en Derde Beek en de Kleine Nete, bossen van de Kempense heuvelrug, duinen en veel meer. Ons vertrekpunt ligt in het centrum, tevens ook ons eindpunt! We picknicken onderweg en lassen tweemaal een rustpauze in. Best wat eetvoorraad meebrengen. (knooppunten 49-54-90-53-52-51-51-50-94-28-73-2-98-94-50-51-52-59-20-48-49)

  Praktisch:

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Rooseveltplaats Antwerpen om 09h20

  • Vertrek: perron 12 snelbus 427 om 09h35 richting Herentals

  • Aankomst Vorselaar, halte Goorbergenlaan 10h25

  • Start: Vorselaar Sportcentrum, Dreef om 10h30

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  • Maximum aantal deelnemers: 25 personen

  Donderdag 12 juli 2018 (I – B = € 2,00)

  Wandeling en picknick Kalmthoutse Heide

  Een ‘leuke’ treinrit brengt ons tot de Kalmthoutse Heide waar we, na een wandeling van een uurtje, met zelf meegebracht eten en drank een gezellige picknick organiseren. Onderweg komen we op verrassende plekken en is er ruim tijd voor passende verhalen maar ook alledaagse praatjes; eigenlijk wordt dit een heel leuke ZOMERPRAATWANDELING & PICK-NICK met mogelijkheid na te genieten op een caféterras… voor de terugrit met de trein.

  Praktisch:

  • Organisatie: Mile Moyson, tel.03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Centraal Station, lokettenhal om 10h10

  • Te bereiken: trein naar Essen, vertrek om 10h23, tot halte Kalmthout Heide, aankomst om 10h42

  • Waar: Kalmthout NMBS, station Heide

  • Start: 10h50

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Zondag 15 juli 2018 (I – B = € 13,75)

  Kunst in de Cinema: Van Gogh

  Een nieuwe kijk op Van Gogh, dankzij het nalatenschap van de grootste privécollectie kunstwerken van deze Nederlandse kunstschilder: de kunstverzameling van Hélène Kröller-Müller. Hélène kocht in het begin van de 20e eeuw bijna 300 van zijn schilderijen en tekeningen. Het is een tentoonstelling die ons niet alleen veel zal vertellen over Van Goghs kunstwerken en zijn begaafdheid, maar ze geeft ons ook meer inzicht over het belang van het tekenen als deel van zijn artistieke techniek.

  Praktisch:

  • Organisatie: Silva De Ryck, GSM 0497/32 75 63

  • Afspraak: Inkom Kinepolis om 14h30

  • Te bereiken: tram 6 tot halte Antwerpen Metropolis

  • Waar: Kinepolis, Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen

  • Start: 14h45

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Dinsdag 17 juli 2018 (I – B = € 5,00)

  Mini golf – Dikke Mee – Antwerp Midget Golf Club

  We gaan opnieuw balletjes putten maar deze keer in de Dikke Mee. Alle terreinen zijn vernieuwd met kunstgras. Er is een aangename terras waar we iets kunnen nuttigen en nagenieten van onze sportieve prestaties.

  Praktisch:

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: aan de minigolf om 13h00

  • Te bereiken: bus 17 tot halte Wilrijk Eglantierlaan of tram 6 tot halte P&R Olympiade

  • Waar: Eglantierlaan 6 , 2020 Antwerpen

  • Start: 13h15

  • Inschrijven voor 20 juni 2018

  Donderdag 19 juli 2018 (I – B = € 5,00)

  Lezing over eetgewoonten door de eeuwen heen

  Lusten de Romeinen tomaten?

  Waarom hadden ze in de middeleeuwen glazen met relief tekeningen ?

  Mag men chocolade eten tijden de vasten?

  Dit zijn enkele vragen en nog vele andere waarop wij een antwoord op een ludieke manier antwoord zullen krijgen tijdens deze lezing.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers 03/322.51.12 – 0474/ 35 73 45

  • Afspraak: om 13h45 Dienstencentrum Liberty

  • Te bereiken: tram 2, 6 bus 22,180, 181, 182 en , 500 - halte Olympiade

  • Waar: Dienstencentrum Liberty, Jan Van Rijswijcklaan 288, 2020 Antwerpen

  • Start: 14h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Vrijdag 20 juli 2018 (I – B = € 6,00)

  Middagconcert – Kathedraal Antwerpen

  Naar jaarlijkse gewoonte worden er in de Kathedraal van Antwerpen tijdens de zomermaanden middagconcerten gegeven. Op 20 juli 2018 speelt Johan Van den Broek werken van J.S. Bach en D.Buxtehude.

  Praktisch:

  • Organisatie: Gerda De Ryck, GSM 0496/52 40 82

  • Afspraak: op de Handschoenmarkt om 12h30

  • Waar: O.L.-Vrouwekathedraal, Handschoenmarkt, 2000 Antwerpen

  • Start: 12h45

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Zaterdag 21 juli 2018 (I – B = € 8,00)

  Bijen in het Middelheimpark

  Voor de tweede maal bezoekt Vlas Antwerpen Centrum de bijtjes in het Middelheimpark! De leden die er in 2017 bij waren weten wel waarom. Het verhaal van de heer Antheunissens is zo interessant en beklijvend dat we zonder enig voorbehoud ook dit jaar voor twee infosessies inschreven. We nemen in beperkte groep (8 tot 10 personen) een kijkje in een bijenkast, beschermd door echte imkerpakken.  

  Praktisch:

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: om 12h45 of 14h15 aan het Kasteel in het Middelheimpark

  • Te bereiken: o.a. tram 7, 15, bus 32 halte Koninklijkelaan, bus 21 halte Lindenlaan

  • Waar: Middelheimpark, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

  • Start: 13h00 of 14h30 naargelang de groep waarin je bent ingedeeld

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018 – opgeven welk uur je verkiest

  • Maximum aantal deelnemers: 2 x 10 personen

  Dinsdag 24 juli 2018 (I – B = € 2,00)

  Fietstocht Maria ter Heide – Westmalle Schilde

  Onze volgende fietstocht start vanuit Maria ter Heide.

  De totale afstand bedraagt 43 km.

  Onderweg krijgt u de gelegenheid om even te rusten, een verfrissing te nemen of voor een sanitaire stop. We fietsen tegen een gemiddelde snelheid van 15 km/uur.

  Praktisch:

  • Organisatie: Guido Van Geertsom, GSM 0473 / 52 42 40

  • Afspraak: parking Kerkedreef 48, Maria ter Heide om 10h15

  • Waar: Kerkedreef 48, Maria ter Heide

  • Start: 10h30

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  • Maximum aantal deelnemers: 20 personen

  Woensdag 25 juli 2018 (NI – NB = gratis)

  Gezelschapsspellen

  Onze gezellige spelnamiddag voor de liefhebbers van gezelschapsspellen zoals kaarten – samba – canasta – boggelen – rummikub, maar ook praten en veel lachen, iedereen welkom.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers, tel. 03/322 51 12 – GSM 0474/35 73 45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45

  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7 – 8, 2000 Antwerpen

  • Te bereiken: tram 24, 12 en 11 (vanaf Astridplein)

  • Start: vanaf 14h00

  Donderdag 26 juli 2018 (I – B = € 7,00)

  Wandeling Gent Ludiek (de geschiedenis van Gent die net niet de boekjes haalde)

  Tijdens deze wandeling verteld de gids ons anekdotes over de grappige, maar historisch verantwoorde kantjes van Gent en z’n eigenzinnige inwoners. Waarin onderscheiden Gentse mokken zich van Gentse trienen? Zijn de Gentse brandweerlui nog steeds naakt? Hoe noemt de vrouw van de duivel, en nog meer van deze aan de waarheid getoetste verhalen. Tijdens deze wandeling kan je sappig Gents tegenkomen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Liliane Verbert tel. 03 322 62 12 of GSM 04 777 89 676

  • Afspraak: Station Antwerpen-Centraal om 09u45, Berchem 09u50

  • Te bereiken: Trein richting Oostende (spoor 3) vertrek 10u06 (Berchem + 5’)

  • Aankomst: Gent-Dampoort 10u58, nog 20 min stappen tot Vrijdagmarkt.

  • Waar: Vrijdagmarkt , standbeeld Jacob Van Artevelde.

  • Start: 14h00

  • Op de vrijdagmarkt zijn verschillende gelegenheden om een kleinigheid te eten.

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Vrijdag 27 juli 2018 (I – B = € 2,00)

  Muziekclub: Enkele muziektermen onder de loep

  Wat is de betekenis van een aantal muziektermen. Aan de hand van luistervoorbeelden geven wij uitleg over diverse termen zoals arpeggio, bagatelle, capriccio en nog vele anderen. Hierbij zullen dan ook verschillende componisten aan bod komen.

  Praktisch:

  • Organisatie: Sylviane Slegers & Vieneke Verstraeten tel. 03/322.51.12 of 0474/35.73.45

  • Afspraak: Dienstencentrum De Meersenier om 13h45

  • Waar: Sint Nikolaasplaats 7-8 - 2000 Antwerpen

  • Te bereiken: tram 24, 12 en 11 (vanaf Astridplein)

  • Start: vanaf 14h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Zaterdag 28 juli 2018 (I – B = € 6.00 waterbus incl.)

  Praatwandeling Kruibeke met Waterbus

  Onze eerste reis met de Waterbus is, bij wijze van spreken, niet in het water gevallen, bij wijze van spreken! Daarom trekken we opnieuw onze zwemvesten aan en varen van het Steen tot aan de pont in Kruibeke. Hier wandelen we al pratend maximaal 4 tot 5km om op een leuk terras te bekomen van al de emoties. We keren met de waterbus terug om aan te meren aan het Steen, waar de dorstige leden nog eventueel een van de terrasjes van ’t stad kunnen opzoeken…

  Praktisch:

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42 – GSM 0476/34 64 74

  • Afspraak: Antwerpen, Steenplein, om 13h15

  • Te bereiken: trams en bussen die het centrum aandoen

  • Waar: Steenplein, aanlegsteiger waterbus

  • Start: vertrek waterbus in richting van Kruibeke om 13h30 stipt

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  Dinsdag 31 juli 2018 (I – B = € 15,00)

  Michaelina – Leading Lady van de Barok - tentoonstelling

  In het kader van Antwerpen Barok 2018 demonstreert de tentoonstelling in wereldpremière het uitzonderlijke talent van een kunstenares, die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten uiterst zeldzaam waren. Ze was een tijdgenote van Rubens. Haar werk is zo uniek en veelzijdig dat het alle kunsthistorische verbeelding tart.

  Wij hebben twee gidsen voor jullie klaarstaan die onze zoektocht naar de ware Michaelina Wautier begeleiden!

  Praktisch:

  • Organisatie: Mile Moyson, tel. 03/321 53 42, gsm 0476/34 64 74

  • Afspraak: om 11h15 of 13h45 in het MAS

  • Te bereiken: tram 7 (halte Mas)

  • Waar: Het Mas, Hanzenstedenplaats 1, Antwerpen

  • Start: 11h30 of 14h00

  • Inschrijven en betalen voor 20 juni 2018

  • Maximum aantal deelnemers : 2 x 20 personen

  • KIEZEN VOOR één van de tijdsgroepen of gewoon keuze aan bestuur laten
  Foto

  gezocht

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Inhoud blog
 • 2018-05-21 Vijfdaagse reis naar Berlijn
 • 2018-05-16 Fietstocht Antwerpen centrum - Linkeroever
 • 2018-05-06 Stapwandeling in Zandhoven
 • 2018-05-04 Literaire wandeling Linker Oever
 • 2018-04-25 1ste kennismaking met het barokjaar 2018 (gids Leo Vereecken. Anders kijken in de Sint Pauluskerk)
 • 2018-04-21 Waterbus + Praatwandeling kasteel Wissekerke Bazel
 • 2018-04-04 Tentoonstelling: Pompeii, the Immortal City
 • 2018-03-13 Street Art Wandeling Berchem
 • 2018-03-12 Veilig op een veilige fiets! – workshop - TPC
 • 2018-03-02 Bezoek aan tapijtweverij De Wit in Mechelen
 • 2018-02-20 Praatwandeling op Linkeroever
 • 2018-02-19 Nationaal Museum van Douane en Accijnzen
 • 2018-01-27 Praatwandeling Kasteel Selsaeten Ranst
 • 2018-01-25 Bezoek Meduceum in Turnhout
 • 2018-01-24 Tweede VL@S Kwis
 • 2018-01-18 usreis: Izegem schoenentour en bezoek kasteelbrouwerij.
 • 2018-01-08 Jaarlijkse algemene statutaire vergadering
 • 2017-12-30 Praatwandeling - In't stad
 • 2017-12-22 Kerstwandeling Sint Andries
 • 2017-12-19 Kerstreceptie
 • 2017-12-16 Bezoek aan het Antwerps Bunker museum
 • 2017-12-09 Mooie kerst gewenst door onze leden
 • 2017-12-01Van aderlating tot dialyse
 • 2017-11-20 De Bonanzas – The Wonder Years
 • 2017-11-14 Van stripmuur tot begijnen en terug


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!