NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • winteravond
 • long time no see
 • Zon-dag
 • Hello daar !
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Anders
  Een eigenzinnige kijk op mijn wereld
  19-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winteravond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl het buiten kraakt van de vorst, is het aangenaam binnen vertoeven.  Ideaal voor een soort winterslaap.  Lang slapen, bedachtzaam door de dag, af en toe een opstoot van energie om terug weg te ebben en zalig terugkeren in de gezellige warmte van een winterdag binnenshuis.
  Ideaal voor introspectie, even in volle vertrouwen diep jezelf kijken. 
  De warmte die je daar vindt wordt gedeeld met de mensen in je omgeving. Het delen wordt de kracht om van het komende jaar iets moois te maken.

  Dit jaar zullen we rijden op golven van nieuwsberichten, rampvoorspellingen, economische crisisvooruitzichten en af en toe een hartelijke glimlach, een streep zonneschijn op ons bolletje, een kinderlach die ons ontroert.  Het wordt een op en neer gaan maar uiteindelijk wordt het wat je er zelf van maakt.  Waar je je aandacht legt, gaat de energie naar toe... 


    

  19-01-2013 om 22:24 geschreven door anzarra

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.long time no see
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat is dat lang geleden dat ik de eerste twee stukjes op mijn blog schreef...
  Ondertussen is er zoveel gepasseerd...  Maar het leukste is dat wij met z'n tweetjes op pensioen zijn gegaan.
  Zoveel druk dat van je afvalt, maar ook een nieuw leven beginnen.  Stap voor stap terug uitzoeken hoe je je dagdagelijkse leven gaat invullen.. Aan interesses geen gebrek...  eindelijk eens....  tja waar beginnen we het eerste mee..

  Kortgeleden een 'echt' foto apparaat gekregen... een Nikon D3000.  Op 'automatisch' kun je natuurlijk mooie foto's maken, maar het is een andere wereld om de overige knopjes te ontdekken... en te onthouden waar het nu allemaal weer voor diende... 
  Cursus volgen ?  Misschien later.  Waarom de pas gekregen vrijheid ineens weer in dagen en uren delen.  Gewoon de natuur intrekken als het zonnetjes zo lekker schijnt (zoals gisteren) is toch onbetaalbaar.

  Alles rozengeur en maneschijn ?  Misschien plaatselijk, maar als je de nieuwsberichten op de voet volgt is het de uitdaging om je niet te laten meesleuren in een pessimistische stroom.  't Zal moeilijk worden voor een heel aantal mensen maar misschien waren we aan een 'schopje tegen het achterwerk' toe.   Terug de waarde ontdekken van keuzes maken, samenwerken, uitwisselen, een soortement ruilhandel van werkjes zoals dat vroeger meer gebeurde.

  De komende maanden worden in ieder geval een uitdaging.  Laat ons meer kijken naar oplossingen dan naar problemen...

  25-10-2012 om 00:00 geschreven door anzarra

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon-dag
  Eindelijk nog wat zon op ons dakje vandaag. 
  Na een paar dagen grijzigheid kunnen we ons vandaag nog 'ns koesteren in wat heerlijk zonlicht.  De temperaturen zijn niet meer zo schitterend maar een mens moet ergens beginnen.

  Het begin van een academiejaar brengt altijd heel veel werk mee zodat ik blij ben dat ik vandaag 'ns wat rustiger de dag kan beginnen.
  Heerlijk tasje koffie - croissantje - krantje erbij...  Een zucht van verlichting. 

  Vanmiddag een optreden tijdens het Beestig-goed evenement op het programma dus toch niet helemààl relax.  Maar met het weer dat wat meevalt zal het alemaal wat loslopen.

  Afgelopen week heb ik dan toch mijn 'voorkamer' goed in gebruik genomen. Mijn voorkamer heb ik speciaal ingericht om olie-relaxmassages te geven.  Olà ? hoor ik je denken. 
  No no. Ik breng mensen via olie massage terug in contact met hun lichaam en laat hen voelen hoe het is om ontspannen te zijn.  Als ze dat een paar keer doen, is het makkelijker om in het dagelijks leven terug te grijpen naar dat ontspannen gevoel, het terug oproepen als het ware.
  Voor veel mensen is dit al een hele stap vooruit.
  Voeg daarbij dat onze maatschappij tegenwoordig toch heel aanrakings-arm is.  Er moet al een excuus zijn om je arm rond iemand te slaan en mensen schrikken zelfs als je een hand op hun arm legt.
  Zeker kinderen fleuren op als je hen 'ns lekker knuffelt. Mijn kleinkinderen staan in rij om op hun rugje gekriebeld-gewreven te worden.
  Dit bovenstaande natuurlijk met de bedenking dat respect voor de ander op de eerste plaats komt. (wie weet hoe ze anders mijn uitleg interpreteren).

  Voilà, nu 'ns vlug mijn tasje anti-stress-thee drinken, dan hou ik het vanmiddag rustig.  Gek, hoe een mens na zoveel jaar dansen nog altijd de plankenkoorts niet kan weg krijgen. 

  Ben je vanmiddag in de buurt van Peer, spring 'ns binnen op dat Beestig-goed evenement.  En zoek maar tussen de dansers wie de schrijver van dit bericht wel kan zijn... 

  Groetjes, maak er een heerlijke zondag van !

  14-09-2008 om 11:13 geschreven door anzarra

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  22-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello daar !
  Hartelijk welkom op mijn spiksplinternieuwe blog !

  Een nieuwe ervaring ....  zoveel te vertellen... 
  hoe krijg ik het allemaal op dit lege blad ...

  Kom af en toe 'ns terug kijken, dan zie je hoe het groeit.

  Maak er nog een fijne dag van !


  Anzarra

  22-08-2008 om 17:28 geschreven door anzarra

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/anzarra

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  22-08-2008 om 17:19 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 14/01-20/01 2013
 • 22/10-28/10 2012
 • 08/09-14/09 2008
 • 18/08-24/08 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!