Uit onderzoek blijkt namelijk keer op keer dat een matige consumptie van rode wijn het risico op verscheidene ziektes, waaronder hart-en vaatziektes, lijkt te verlagen. De gunstige effecten in het kort opgesomd :
- rode wijn wordt gemaakt van gefermenteerde donkere druiven. Er zitten veel antioxidanten in en dat blijkt goed te zijn voor je gezondheid.
- de Franse paradox : een laag percentage van de Fransen lijdt aan hartziektes. De consumptie van rode wijn zou daarvoor verantwoordelijk zijn en de belangrijkste verklaring zijn voor deze Franse paradox.
- rode wijn bevat krachtige plantenbestanddelen die vele voordelen inhouden zoals vermindering van ontstekingen, lager risico op hartziektes en kanker en een langere levensduur.
- elke dag 1-2 glazen wijn drinken zou het risico op hartziektes en beroertes verklijnen. Meer dan dat kan juist het risico vergroten.
Conclusie : matige rode wijn consumptie kan het risico op verscheidene ziektes verlagen.
Wil je er meer over weten ? Lees dan het volledige artikel : KLIK HIER
|