Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    31-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met de Beverse schepenen
    Op dinsdag 29 december ging Beverse Weetjes even op stap met schepen Rik Soens en Pietro Iacopucci. Tijdens dit uitstapje vertelden ze wat er in 2010 zoal te gebeuren staat in Beveren-Leie.



    Weldra meer

    31-12-2009 om 08:37 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    29-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Martinuskerk te Desselgem volgend jaar open

    Sint-Martinuskerk volgend jaar terug open.
    Tijdens het laatste weekend van dit jaar gingen de deuren van de parochiekerk, die sinds juni 2008 gesloten werden voor de renovatiewerken, voor 2 maal een uurtje open. Zo’n 100 personen waren daadwerkelijk geïnteresseerd in wat er gebeurd is, wat er nog te gebeuren staat en wanneer de kerk terug zal opengaan. Op deze vragen gaf schepen van patrimonium Rik Soens nadere toelichting.

    Er werden reeds nieuwe glasramen geplaatst, de elektriciteit werd volledig vernieuwd, in de dakconstructie van de zijbeuken werden de rotte balken vervangen, de balken van de middenbeuk werden behandeld tegen houtworm en de kroonlijsten en gewelven werden hersteld en gepleisterd. Kort nadien werd duidelijk dat het nieuwe pleisterwerk van de gewelven barstjes begon te vertonen: "Een gevolg van de strenge vorstperiode in februari en het nog niet uitgedroogde pleisterwerk”, wist de schepen te vertellen. De scheurtjes werden ondertussen uitgeslepen en hersteld.

    Opgesplitst dossier
    Het herschilderen, de opfrissing van binnen- en buitenschrijnwerk, de bevloering, de verwarming, het herstellen van de klokkentoren, het herstel van het uurwerk en het verplaatsen van het gelijkvloerse orgel werden opgesplitst in twee dossiers. Nadat door de verschillende instanties beslist werd dat de muur- en figuurbeschilderingen niet verder vrijgemaakt, noch gerestaureerd zouden worden kon er aan herschilderen gedacht worden. De driehoekige velden, juist onder de koepelaanzet, die beschilderd zijn met de vier evangelisten, zullen wel met een speciale papieren onderlaag beschermd worden.

    Photobucket


    Volgend jaar krijgt de kerk dus een egaal kleurtje, welk het zal worden moet nog beslist worden. Tot de bevloering definitief kan aangepakt worden zal er nieuw tapijt geplaatst worden, en krijgt het binnen- en buitenschrijnwerk een opknapbeurt.
    Rond de kerk zullen ook alle struiken verwijderd worden en vervangen worden door gras. De bomen blijven, maar zullen als groenscherm gesnoeid worden.
     
    Dossier: bevloering, verwarming, gelijkvloers orgel, klokkentoren

    „Het dossier voor het verplaatsen van het gelijkvloerse orgel, het vernieuwen van de bevloering, de vernieuwing van de verwarming en het herstel van de klokkentoren is in voorbereiding en zal waarschijnlijk in maart 2010 op de gemeenteraad verschijnen”, gaat schepen Soens verder. "Na goedkeuring zal er wellicht nog een 5 à 6-tal jaar overgaan vooraleer alle te bewandelen paden doorlopen zijn".
     
    Orgelpunt ligt gevoelig
    Het kostenplaatje voor het vernieuwen van de bevloering zal om en bij de 600.00 euro bedragen. 
    Om het orgel te verplaatsen (tegen de zijmuur) zal er een bedrag van 15.000 à 20.000 euro aan vast zitten. Het orgelpunt ligt echter wel heel gevoelig bij sommige Desselgemnaren want er zijn voor- en tegenstanders. 

    "Het streefdoel is om eind volgend jaar de Sint-Martinuskerk rond deze tijd van het jaar terug te kunnen openen zodat de parochianen hier kerst kunnen vieren”, sluit schepen Soens af.
    Naar verluidt zou pastoor Leenknecht ook plannen hebben om de kerk te herschikken, de doopkapel uit te breiden en achteraan de kerk een rouwkapel te integreren.
    Meer weten over de Sint-Martinuskerk te Desselgem: klik hier.

    29-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    28-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda gemeenteraad 12 januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste gemeenteraad in 2010 gaat door op dinsdag 12 januari om 19.00 uur.
    Het proces-verbaal van de vorige zitting ligt ter inzage in de raadzaal, één uur voor de zitting.
    Op de Agenda staan volgende punten:
    Openbare zitting
    1. mededelingen
    2. onroerende goederen: verzaken aan het recht van voorkoop grond Roterijstraat 156+
    3. onroerende goederen: verzaken aan het recht van voorkoop grond en gebouwen Lindestraat 81 en 81+
    4. aanleggen en vernieuwen voetpaden in 2010: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen
    5. aanleg geluidswerende constructies langs de N382 ter hoogte van de woonzone 'de Biest': goedkeuren eindafrekening
    6. goedkeuren dossiers nutsleidingen
    7. vaststellen nieuwe straatnamen: definitief goedkeuren
    8. uitbreiden urneveld op de begraafplaatsen Schoendalestraat en Sint-Jansstraat: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen
    9. stedelijk sportcentrum De Treffer, sporthal, aanpassingswerken, veiligheidscoördinator: goedkeuren ontwerp aanstellen veiligheidscoördinator + vaststellen wijze van gunnen
    10. sporthal Beveren-Leie, uitbreiding sporthal, ontwerper: goedkeuren ontwerp aanstellen ontwerper + vaststellen wijze van gunnen
    11. sporthal Beveren-Leie, uitbreiding sporthal, veiligheidscoördinator: goedkeuren ontwerp aanstellen veiligheidscoördinator + vaststellen wijze van gunnen
    12. stedelijk basisonderwijs: goedkeuren wijziging schoolreglement 13. stedelijk basisonderwijs: goedkeuren reglement bekwaamheidsproef directeur aan de scholengemeenschap 'Stedelijke Basisonderwijs Waregem'
    14. goedkeuren opdracht levering en installatie van een RFID-gebaseerd balie-automatiseringssysteem met geïntegreerde diefstalbeveiliging voor de Stedelijke Openbare Bibliotheek + vaststellen wijze van gunnen
    15. goedkeuren opdracht uitbreiding opslagruimte informaticanetwerk stadhuis + vaststellen wijze van gunnen
    16. vragen
    17. goedkeuren proces-verbaal vorige zittingen (01/12/2009 en 17/12/2009)
    Geheime zitting
    18. aanstellen stagiair-brandweerman-vrijwilligers in de functie van brandweerman-vrijwilligers
    19. verlengen van de stage van stagiair-brandweerman-vrijwilligers

    28-12-2009 om 23:09 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 24)
    Lijk de bietjes bietjes gonzen ende ronken…
    Op de droogste delen van de Persemeers stond meer steenklaver dan gras. Als die klaver bloeide, was het net alsof daar een immens wit tapijt opengerold lag. Honderden bietjes gonsden dan bedrijvig van bloem naar bloem, om grondstof op te doen voor hun zeemfabriekjes. Die beestjes waren heel vriendelijk zolang je ze maar rustig liet betijen. Als je ze echter te na kwam, konden ze gemeen in hand of voet stralen. Zo een bijensteek was lang geen pretje. Het was echter nog geen doodgaan zo­lang het gewone bietjes gold. Je peuterde het wiepke (angel, nvdr) heel voorzichtig uit en streek wat speeksel of wat azijn op het wondje.

    Heel wat erger was het wanneer je gestoken was door een grote dikke koningsbie of door een van die gele gestreepte eerdebieën (wespen, nvdr). Mij is het zelf nooit overkomen, maar sommige makkers hadden ervaring in die ma­terie. Ze verzekerden dat je zulk gemeen goed maar beter uit de weg kon gaan. Naast die grote stralebieën waren er ook nog de kompleet schuldeloze bietjes die over geen wiepke beschikten en zich niet konden weren als ze in het nauw gedreven werden. We zagen het verschil direkt aan hun achterlijf. Dat was niet zo spits. We vingen bij voorkeur die soort om ze met een handvol bloeiende steenklaver in een afgedekte bokaal te stoppen, om te zien of ze geen zeem zouden produceren.

    Sommige makkers disten nogal eens verhalen op over het uitbranden van wespennesten ergens in een droge graskant. Veel honing schijnen ze nooit gevonden te hebben. Als ze daarbij echter maar half zo dikwijls ge­stoken werden als ze vertelden, moeten ze dagenlang met een gezwollen gezicht rondgelopen hebben.

    Meikevers
    Meikevers - we noemden ze meulenaars of meulronkers - behoorden tot de meest populaire beestjes toentertijden. We schudden ze uit het jonge groen van de beukenhagen en namen ze mee naar school in een sulferdoosje (luciferdoosje, stekjesdoosje, nvdr). De bakkers waren het meest in trek. Ze leken als met meel bestoven en hadden hun naam dus niet gestolen. Lijk alle kostbare dingen waren ze echter zeer zeldzaam. Wat een meulenaar voor een schooljongen betekende toentertijde, bewijst alleen al de zegswijze: Wél bedankt. Ik ga je dan eens een meulenaar schudden! Zeggen dat meikevers bij ons een paradijselijk leven hadden, ware na­tuurlijk schromelijk overdreven. We stopten ze wel bij tijd en wijle wat verse beukeblaadjes toe, maar in ruil daarvoor moesten ze zich allerlei plagerijen laten welgevallen.

    Zo lieten we onze meikever bijvoorbeeld steken. We begroeven hem onder een paar handvollen zand en keken dan gespannen toe hoe hij zich uit dat rulle zand naar boven wroette. Soms gingen we wedstrijden aan met elkaar. We stopten onze meikever gelijktijdig onder eenzelfde hoeveel­heid zand en het beestje dat het eerst tevoorschijn kwam, was gewonnen.

    Een ander spelletje was heel wat wreder. Vooraleer we ermee begonnen, moesten we goed uitkijken dat er geen meester in velden of wegen te be­kennen viel. We bonden een eindje twijndraad aan onze meulenaar vast en duwden dan op zijn pootjes om hem aan het vliegen te krijgen. Soms lukte dat. Het beestje klapte zijn dekschilden open en vluchtte een bedrieglijke vrijheid in. Het kon hem echter heel slecht bekomen. Als we te onver­hoeds aan het draadje snokten om het terug binnen te halen, liep het on­vermijdelijk deerlijke verminkingen op.

    Het onderwijs maakte handig gebruik van de populariteit der meulron­kers om ons wat begrippen van dierkunde bij te brengen. Zo vertelde de meester van de engerlingen die zich onder de grond aan knaagpartijen overgeven. Hij vertelde ook over het raadselachtig verpoppen en hoe op een prille meimorgen jonge meikevertjes uit die poppen te voorschijn ko­men. Tegen de klasmuur hingen een paar kleurige platen. Een paar reus­achtige engerlingen en dito meulenaars stonden erop getekend. De meester wees ons op de voelsprieten en op de dekschilden die tere vleugels verber­gen.

    We waren vol belangstelling. Als het niet te lang duurde tenminste. Meulronkers in een sulferdoosje konden langer onze aandacht boeien.
    Weldra meer.

    27-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Kroniek van zeven...
    >> Reageer (0)
    26-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 Waregemse gezinnen doen beroep op voedselbank
    Bijna 100 gezinnen doen wekelijks een beroep op de voedselbank

    "Ook wij beginnen crisis te voelen"
    Ver­schillende vrijwilligers zetten zich in om ook gezinnen die het fi­nancieel moeilijker hebben, een aangenaam eindejaar te be­zorgen. De voedsel­pakketten worden uit­gebreid met een feestmaal en op 28 december staat de avond van het hart op het programma.

    Door de feestdagen vindt de wekelijkse bedeling van voedselpakketten niet plaats op donderdag maar uitzonderlijk op dinsdag. Tom Ruysschaert is een van de vrijwilligers die in Dessel­gem de bedeling in goede banen helpt leiden. "Wekelijks krijgen wij zeven tot acht gezinnen over de vloer die via het OCMW bij ons terecht komen. Gedurende drie maand hebben zij dan elke week recht op een voedselpakket. Als die termijn verstreken is, wordt er in samenspraak met het OCMW bekeken of die termijn moet worden verlengd of stopge­zet".
    Photobucket
    Vrijwilligers Beveren-Leie: Marleen Bekaert en Lea Dewilde, ontbreken op de foto Marleen Valcke, Rachida en Monia Ayari en Colette Deryckere
    Ook in Beveren-Leie komen elke week een 10-tal gezinnen hun voedselpakket halen en dat is ook in Waregem het geval.
    "Meer dan 90 gezinnen krijgen in groot Waregem wekelijks een voedsel­pakket", legt Kris Verhelst van het OCMW uit. "Dan spreken we in totaal over 350 personen". Verhelst verduidelijkt ook dat het uit­delen van voedselpakketten ge­beurt om noodsituaties te over­bruggen. "Daarom dat we de situ­atie na drie maanden herbekijken. Dan kijken we of een verlenging verantwoord is. Of er eventueel extra voeding noodzakelijk is enz ... want er zijn er wel bij die een blijvend karakter vertonen door eventueel ziekte of werkloosheid". 

    't Kelderke
    De Waregemnaars komen hun voedselpakket afhalen in het cen­traal afhaalpunt 't Kelderke, een feitelijke vereniging die samenwerkt met verschillende service clubs en het OCMW. "Het OCMW kan gebruik maken van de Europese voedselvoorraad", legt Kris Verhelst 'uit. "Dat is ech­ter lang niet voldoende waardoor we dat voedselpakket aanvullen met producten. Daarom is de steun van de Service Clubs en andere in­stanties erg belangrijk. “Tijdens de feestdagen is het voedselpakket iets anders dan op andere weken. "Voor Kerst krijgen de mensen een koetong en voor Nieuwjaar balletjes in tomatensaus".

    Volgens Kris Verhelst is de toena­me van mensen die een beroep doen op de voedselbank niet zon­der reden toegenomen. "Wij be­ginnen nu de crisis te voelen. Voor velen is de stap naar het OCMW zetten heel groot waar­door ze uiteindelijk pas bij ons te­rechtkomen als de schuldenberg te groot is geworden. Daarom bena­druk ik nog eens dat het heel be­langrijk is dat mensen vroeger de stap naar het OCMW leren zetten. Daarvoor is ook het toekennen van de verwarmingstoelage een goede zaak. Dat gebeurt door ons waardoor de mensen het OCMW leren kennen. We zijn een open huis aan het worden".

    Op 28 december wordt in samen­werking met het Waregems stads­bestuur de avond van het hart georganiseerd. Dan kunnen de men­sen genieten van een echt feest­maal. "Bij het ingaan van deze le­gislatuur besliste de burgemeester dat mensen die het financieel moeilijk hebben ook moeten kun­nen genieten van een volwaardige maaltijd. Daarom werd er een werkgroep opgericht. " Voor de feestmaaltijd van maandag schre­ven nu al 113 volwassenen en 49 kinderen in. "Het wordt zeker en vast een moment waar ze naar uit­kijken".
    Bron: Het Wekelijks Nieuws, naar BWD,  foto RSB

    26-12-2009 om 22:14 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discobar Galaxie 1e headliner Job*Rock 2010
    JOB*ROCK 2010
    Niemand minder dan het onvoorstelbaar populaire Discobar Galaxie is de 1e headliner van Job*Rock 2010.

    Discobar Galaxie is dankzij hun vrijdagavondprogramma op Studio Brussel, hun nieuwe 3 dubbele cd "Inside The Soundsystem" en hun jaarlijkse "Galaxie Gangbang" op Rock Werchter hipper dan ooit. Het is ondertussen al jaren geleden dat deze topdj's nog in Waregem te gast zijn geweest.

    Daarnaast is Job*Rock voorlopig hun enige optreden in 2010! Naast Discobar Galaxie zullen ook Trash Radio (Studio Brussel/Mish Mash Soundsystem), Waxdolls, de afrekeningsensatie Wallace Vanborn en Highway Jack op Job*Rock 2010 te zien zijn. In de komende weken volgen nog meer namen waaronder een 2e headliner.

    Meer info over Job*Rock vind je op www.jobrock.be. klik hier.
    Tickets voor Job*Rock kosten amper 5€ in vvk en 8€ add. De online ticketverkoop start begin januari. De verkoop via de gewone voorverkooppunten start iets later.

    Voor de jobbeurs hebben ondertussen meer dan 15 standhouders ingetekend, waaronder Lidl, ISS, Makkie, Vlan.be, Stadsbader-Flamand en Balta. Geïntresseerde bedrijven vinden meer info op de website.

    25-12-2009 om 22:58 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse Weetjes wenst elkeen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elke dag wat warmte,
    en een vriendelijk woord.
    Elke dag een beetje licht,
    en iemand die je hoort.
    Elke dag ietsje fijn. 
    en 't zal elke dag een beetje Kerstmis zijn!

    Beverse Weetjes wenst iedereen....klik hier.

    25-12-2009 om 01:26 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    23-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vormselcatechese parochie Sint-Jan de Doper 2010
    PhotobucketIn 2010 staat er voor 58 jongens en meisjes iets bijzonders te gebeuren.

    Op 30 mei zullen zij het H. Vormsel ontvangen in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie.

    Ook nu weer gaat de spetterende LET IT SHINE door en dat op 16 februari om 17.30 uur in Zwevegem (Sint Amandus).

    De vormelingen van de parochie Sint-Jan de Doper zullen net als vorig jaar de kans krijgen om deze spetterende avond mee te beleven.

    Vorig jaar kwamen meer dan 3500 vormelingen met hun catechisten samen op vier verschillende locaties. De Sint-Jan de Doperkerk was een van die locaties waar 900 vormelingen en 300 begeleiders aanwezig waren.

    Vormelingen, stip dus alvast 16 februari 2010 aan in jullie agenda.
    Om de videobeelden van vorig jaar te bekijken klik hier.

    23-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    22-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen KSV Zulte Waregem - Cercle Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voetbalwedstrijd KSV Zulte Waregem - Cercle Brugge


    Waarnemend burgemeester Rik Soens
    liet zopas weten dat de wedstrijd van morgen 23 december 2009 tussen boven genoemde clubs in het kader van de beker van België om veiligheidsreden NIET kan doorgaan

    22-12-2009 om 20:30 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briljanten jubileum voor Agnes Maroy en Robert Goethals.
    Photobucket 
    Op de foto herkennen we zittend: Marie-Rose, Agnes, Robert en schoonzoon Germain, staand schepen Jo Neirynck, Rik Soens en Pietro Iacopucci

    Naar aanleiding van hun briljanten huwelijk ontvingen Agnes Maroy en Robert Goethals op 21 december een delegatie van het gemeentebestuur in de Kortrijkseweg 334. Dat was dag op dag 65 jaar geleden dat ze in 1944 voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand te Desselgem verschenen. Agnes werd aldaar geboren op 14 augustus 1922, terwijl Robert een negental maanden later geboren werd te Harelbeke, en dat op 7 juni 1923 als jongste in een gezin van 9.

    Op 14-jarige leeftijd begon Robert aan zijn beroepsloopbaan in de pannenfabriek te Stasegem. Twee jaar later trok hij naar het bedrijf van Oktaaf Mehuys waar hij met paard en kar balen vlas vervoerde naar Kortrijk en Doornik. Ook de lange afstand die hij met paard en kar aflegde naar een spinnerij in Gent weet hij zich nog heel goed te herinneren.

    Het was ook op de werkvloer van Oktaaf Mehuys dat het koppel elkaar leerde kennen. Na de oorlog, in 1946, nam Robert het bedrijf van zijn werkgever over en werd hij zelfstandig voerman. Agnes, die tot aan haar huwelijk als poetsvrouw had gewerkt, hielp vanaf dan mee in het bedrijf. Daarbij stak ze ook nog een hand toe in café ‘De Voerman’ en stond ze in voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen Rosanne (+) en Marie-Rose. Zes jaar vooraleer Robert zijn beroepsloopbaan afsloot ging hij in slachterij Goossens aan de slag als beenhouwer, chauffeur en koerman.

    Na hun pensionering trokken ze vaak mee op reis met de gepensioneerden, waar ze nog altijd lid van zijn, en houden mooie herinneringen over aan hun speciale reizen. Beiden legden ook graag een kaartje, iets wat Robert nog steeds graag doet en ondertussen kunnen ze ook genieten van hun drie kleinkinderen Dominique, Silvie en Christoph en hun achterkleinkind Matthias.

    Agnes overleed op 12 december 2010
    Robert overleed op 1 januari 2014

    22-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Jubileum
    >> Reageer (0)
    21-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstvieringen in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie
    Photobucket
    Op woensdag 16 december was er terug een ploeg vrijwilligers aan de slag in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie met de opbouw van de kerststal en het plaatsen van de kerstbomen.

    Ook dit jaar gaat er om 12.00 uur een middernachtmis door die opgluisterd zal worden door Jovi. Chiro Leieland zal terug zorgen dat er kan nagenoten worden met een glaasje gratis warme gluhwein en/of chocomelk.
    Op 25 december zal de viering van 10.30 uur opgeluisterd worden door de Sint-Gregoriuszanggigde. 

    21-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    19-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkt in de Vrije Basisschool
    Vooraleer de kerstvakantie in te gaan organiseerde de Vrije Basisschool op vrijdagavond 18 december een gezellige kerstmarkt.
    Op de speelplaats was het sneeuwtapijt bezaaid met smeulende vuurtjes en kraampjes. Zowel de uiensoep, hotdogs, jenever, glühwein, frietjes, braadworst… werden gesmaakt en gingen gretig over de toonbank.
    De refter was ingericht als sfeervolle bar voor diegenen die liever een warm lokaal opzochten. In de turnzaal konden de kleintjes naar hartenlust ravotten in het speeldorp. En in groepjes konden de kinderen in een kleuterklas terecht om te luisteren naar het kerstverhaal.
    Elkeen genoot van de sfeer op deze witte kerstmarkt.

    19-12-2009 om 20:17 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 23)
    Vissels vangen
    Bij de jeugd van alle landen en alle tijden moet dit een der voornaam­ste vormen van tijdverdrijf geweest zijn. Wij waren geen uitzondering daarop. We hadden ook nog viswater in overvloed toen. De brede grachten bij Brabanders hof bijvoorbeeld en Mielke Victors put en vele beken en slootjes een beetje overal in Beveren.

    We trokken uit vissen van zodra de eerste mooie lentedagen over het land kwamen. Het water stond open en helder in de grachten en alles wriemelde en borrelde er van nieuw leven. Natuurlijk dat we ons behelpen moesten met het visgerei dat we zelf in mekaar konden knutselen. Dure vislijnen hadden we niet. Wie gaf daar dan geld voor uit! Ons visalaam was doodgewoon een lange stok waaraan we een eindje twijndraad vastgeknoopt hadden. Als aas gebruikten we de pieren of terringen die we vonden van zodra we een gersfak (graszode, nvdr) oplichtten.

    Soms hadden we zelfs een vlotter aan onze lijn. Een takje of een lucifertje dat we in de twijndraad strikten en dat ons verwittigde als er aan het aas gesabbeld werd. Een mens moest eigenlijk engelengeduld hebben om met dergelijk tuig uit vissen te gaan.

    We namen dan ook dikwijls onze toevlucht tot grovere middels. Moeders vergiet bijvoorbeeld dat we dievelings uit haar keukenar­senaal meegegrist hadden, of de scharbieldezichter. We gingen dan op onze buik op de grachtkant liggen en schepten zo diep mogelijk in het water. Ongelofelijk wat in zo een verziep of zichter kon liggen wriemelen als het water weggestroeld was. Er waren van die grote dikke torren bij en water­spinnetjes en potshoofden en vele soorten waarvan we naam noch bestaan bevroedden. Een enkele keer was er ook wel een hagedis bij. Een loketissie, zeiden we.

    We hadden niet veel op met die loketissies. We betrouwden ze niet. Wat heeft nu ook vier poten en een staart en kruipt rond in een gracht! Ze konden ons daarbij zo gemeen begluren met hun vinnige oogjes. Neenee, loketissies mochten we niet. Vooral dan niet die rode soort. Van die wisten we bepaald zeker dat ze verdomd giftig bijten konden. Toegegeven dat nie­mand van ons zo een beet gekregen had. Gevangen loketissies werden dan ook onbarmhartig onder schoen of kloef verpletterd. Tussen heel die wriemelende rommel lagen zilverige visjes wanhopig te slaan en te happen naar lucht. We pikten ze voorzichtig uit en lieten ze in een blikken doos met water glijden. Het was een sensatie op zichzelf zo een visselke een poosje in de holte van je hand te houden en te kijken hoe het zijn lijfje sloeg en jagend met zijn kieuwen werkte. Zo een klein beestje dat daar lag te glanzen in het zonnelicht en zich benauwd scheen af te vragen waarom het plots zo warm geworden was en zo droog.

    De roodbaardjes waren natuurlijk meest in trek. Ze waren erg zeldzaam echter en zo een kleurige vissel vangen was zoveel als prijs winnen in een tombola. De tegenpool van die kwieke roodbaardjes waren de kavies. Log­ge zwarte vissels, die we steevast bij de overige bucht in de graskant of op het grint wierpen, waar ze verrekken konden. Van een makker die blijk­baar overhoop lag met water en zeep, zeiden we ook wel eens dat hij een kavie was.

    Dan waren er ook nog vissels met een dik achterlijf, die moeite schenen te hebben het tempo van hun wegschietende soortgenoten bij te houden. Van die zeiden we dat ze eiers op hadden en we wierpen ze terug het water in. Jaja, hoe klein we nog waren en hoe meedogenloos, we wisten toch reeds dat de soort moest blijven voortbestaan. Thuis kiepten we onze vangst dan in een grote bokaal of in een kuip. Veel deugd beleefden we er echter niet aan. Iedere dag opnieuw moesten we kadavertjes bovenhalen die roerloos op de bodem lagen te drijven. De kwieke lijfjes spartelden niet meer en de glans was eraf. Dof en stijf lagen ze nog een poosje op de mesthoop, tot een of andere kat eens voorbijgeko­men was.
     
    Met Maurice Lambrecht heb ik aan Mielke Victors put eens de sensatie van mijn vissersleven gehad. Buiten adem van het lopen kwam Maurice vertellen dat hij daar een tinke (zeelt, karperachtige vis, nvdr) gezien had en samen trokken we erop af. Na veel geplons en geploeter wisten we de knaap met onze scharbielde­zichter op het droge te halen. Die tinke heeft dan nog een paar dagen triest rondgezwommen in een kuip, tot Mentie Lambrecht het water over zijn kin voelde lopen en aan zijn Marie zei dat ze de pan op het vuur moest zet­ten.

    Van puiden en padden
    Iets wat je nooit meer hoort bij ons is het kikkerkoor, zoals het op som­mige avonden uit een of andere sloot kon opkwaken vroeger. Nogal van­zelfsprekend eigenlijk. Om een kikkerkoor te vormen, zijn kikkers nodig en die zijn nu in geen velden of wegen meer te bekennen. Toen we als kinders in de Persemeers aan het spelen waren, sprongen de puiden om de haverklap voor onze voeten weg. Het is trouwens meer dan eens gebeurd dat we uitgleden op een puid die wat aan de trage kant was.
    Image and video hosting by TinyPic


    In die Persemeers hadden we ze in soorten. Grote, kleine, groene, ge­le, bruine. We mochten er jacht op maken zoveel we wilden, we mochten ze bij tientallen om zeep brengen, de volgende dag hupten er precies even­veel door het veie gras. Met puiden waren we zeer vertrouwd. Misschien wel omdat we hun hele ontwikkeling zo nauwkeurig op de voet konden volgen.

    In de lente waren plassen en grachten bedekt met gelei-achtig puiderek. Soms roerden we er duchtig in met een stok. Niet gauw echter zouden we het met onze handen aangeraakt hebben. Tenslotte was het maar een vieze bedoening. Op de plaatsen waar die kikkerdril gelegen had konden we niet lang daar­na jacht maken op de koddige potshoofden die, met hun staartje slaand, parmantig door het water toerden. Het begon pas echt interessant te wor­den als die potshoofden pootjes kregen en op viervoetige vissen gingen lij­ken. Soms stopten we enkele van die grappige beestjes in een bokaal, om de puidvorming nog beter te kunnen volgen.

    Puiden vangen was een bezigheid waarbij we uren gesleten hebben. Soms haalden we er spelletjes mee uit die tamelijk vreedzaam waren. Ze om het verst laten springen bijvoorbeeld. Ze in het water werpen met een dun touwtje om de poot en dan hard terugsnokken als ze dachten dat de vrijheid herwonnen was. Andere spelletjes waren bepaald wreed. Naar ge­vangen puiden werpen met getrokken zakmes. Ze doorpriemen om te zien welk gek gescharrel ze zouden maken met hun poten. Ze opblazen met een strootje. Een mens mag er niet aan denken nu! Hoe vertrouwd we ook met die beestjes waren, puidebillen hebben we nooit gegeten.

    We hoorden er wel eens over praten maar wij, jongens van de Reke, vonden het maar een kiezig (vies, nvdr) gedoe. We waren daarvoor te weinig gekultiveerd waarschijnlijk. Nu nog steeds moet ik mijn afkeer be­dwingen als ik ergens, omwille van de beleefdheid, zo een puidebilletje moet oppeuzelen.

    Een pad is nog heel wat viezer dan een puid. Nu heb ik er in geen jaren meer gezien, maar toen waren ze lang geen zeldzaamheid. Als je een tijdje in de lochting rondliep, kon je er altijd wel één log en lelijk over de grond zien kruipen. Een padde kon je gemeen en gluiperig aankijken. We hadden er eigen­lijk schrik voor en nooit zou het in ons hoofd opgekomen zijn zo een kie­zig beest aan te raken. We waren er stellig van overtuigd dat padden giftig waren. Dat ook de minste aanraking ons worten (wratten, nvdr) zou bezorgen. Die zouden we dan moeten zien kwijt te raken door een geldstukje te werpen in de wijwaterbak in de kerk. De grote mensen deden er nog een schepje bovenop. Ze waarschuwden ons dat de padden 's nachts onze tanden zouden komen tellen als we ze iets misdeden. Wat voor ongemakken dat tandentellen opleverde, wisten we niet precies. We konden ons echter drommels goed voorstellen welk ge­voel het zou geven als je op een nacht ontwaakte en zo een gedrochtelijke pad aan je kiezen te morrelen zat.
    Weldra meer

    18-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Kroniek van zeven...
    >> Reageer (4)
    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro Leieland zoekt
    Chiro Leieland is sinds september terug goed op dreef en er staan nog tal van activiteiten op hun programma. Zo ook het 10-daagse bivak in juli. Dit jaar zullen de tenten opgeslagen worden in Bocholt. En juist rond deze activiteit knelt het schoentje nog wat. De leiding is namelijk nog op zoek naar kookouders en daarom maakten ze even een definitie van een kookploeg. CHIRO LEIELAND ZOEKT          CHIRO LEIELAND ZOEKT          CHIRO LEIELAND ZOEKT

    "Kookploeg zijn is:
    - Het aankopen van nieuwe warmtewanten voor het volgende kamp te Bocholt.
    - Kijken of alle potten, pannen, kernkoppen, tassen, bekers… nog aanwezig zijn en al dan niet nieuwe gaan kopen.
    - Uren voorbereiding naar het kamp, afwisselend met halve uren plezier waarin je uw collega koker schaterend de loef afsteekt.
    - Wortels in fijne schijfjes snijden, pret maken bij het stoven van de prei, met tranen in de ogen kilo’s ajuinen versnipperen, aardappelen hun jasje afdoen, toekijken hoe de leiding in de weer is met het braden van de 100den worsten om de heerlijke jaarlijkse hutsepot te bekomen.
    - Terug wat uren voorbereiding voor het kamp, dit keer om de beurt bij iemand anders thuis en afwisselend met een hapje en een drankje.
    - Vergaderen met één grote tafel leeftijdsgenoten, 1 oog op het blad het andere misschien naar uw kleine spruit die alweer van plan is om de wereld te ontdekken.
    - Een aantal jaren met ons mee gaan op kamp om daar 10 dagen dolle pret te beleven.
    - Met een volgeladen auto/caravan/vrachtwagen vertrekken richting het verre Limburg.
    - Tijdens die rit in gedachten prachtig droog weer bestellen bij Frank de weerman.
    - Wanneer uw bestelling “goed weer” niet is uitgekomen, de vele triestige gezichtjes van de leden opvrolijken met een heerlijke warme soep.
    - Het afpersen en het tegen elkaar opzetten van de lokale bakkers, om zo bij de goedkoopste 10 dagen brood te kopen.
    - Na vele uren zwoegen in de keuken een spontane “Dank u wel het was zeer lekker” krijgen van een speelclub meisje en of jongen.
    - Ook toekijken hoe alle eierpuf wordt opgegeten en u noodgedwongen snel nog iets anders moet vinden om zelf uw lege maag te vullen.
    - Wanneer u ’s middag of ‘ avonds zelf lekker gegeten hebt, tijd nemen om te rusten, te genieten van de omgeving en de ambiance van de jeugdige spelen rondom u.
    - ’s Avonds na alle drukte gezellig rond een brandend stakingsvuurtje de dag overlopen met de kampleiding en horen dat alles terug dik in orde was…
    Kortom een aangename, gevarieerde, sociale levenservaring waar mooie herinneringen aan vast hangen". CHIRO LEIELAND ZOEKT          CHIRO LEIELAND ZOEKT          CHIRO LEIELAND ZOEKT
    Ben je geïnteresseerd, wens je meer informatie…? Neem dan gerust contact op met iemand van de leiding. Ze zijn dagelijks te bereiken in het heem Tomberg 21A, Beveren-Leie en dat vanaf 20.00 uur.

    17-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    16-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidende tekst gemeenteraad 17 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In bijlage de voorbereidende tekst voor de gemeenteraad van donderdag 17 december 2009 die doorgaat in het stadhuis te Waregem en start om 19.00 uur

    Punt 4: Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de aanslagvoet aanvullende belasting op de personenbelasting voor het jaar 2010 ongewijzigd vast te stellen op 6,8%.

    Bijlagen:
    VoorbereidingGemeenteraad17Dec2009.pdf (383.7 KB)   

    16-12-2009 om 16:14 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interlin Kids Expo bij Woningbouw Huyzentruyt

    Toen de Interlin-schoorstenen op 18 maart ll. werden gesloopt waren alle leerlingen van de beide Basisscholen erbij. De afgelopen maanden lieten ze hun fantasie zowel individueel als in klasverband de vrije loop en gingen op een creatieve manier aan de slag om hun gevoelens en indrukken weer te geven over deze indrukwekkende gebeurtenis. Dat leverde heel wat tekeningen, maquettes, teksten….op. Op zondag 13 december werden alle werken tentoongesteld bij Woningbouw Huyzentruyt. Naast de Interlin Kids Expo kregen de bezoekers een rondleiding in het bedrijf en werd er een presentatie gegeven over het Huyzentruyt-concept en de Interlin-site. Eind januari, begin februari 2010 zal wellicht kunnen gestart worden met de wegeniswerken.


    BEVEREN-LEIE
    In 1958 begon Interlin met het persen van platen voor de bouwen de meubelindustrie. Jarenlang vormde de locatie van Interlin echter een heet hangijzer te Beveren-Leie. Het bedrijf was ingesloten geraakt door een uitbreidende woonzone. Er waren klachten over lawaai-, stof- en geurhinder. Na een procedureslag van meer dan vijftien jaar was het uiteindelijk voormalig minister van Leefmilieu Vera Dua die begin 2003 eigenhandig het dunne touwtje doorknipte. Ze weigerde Interlin een nieuwe vergunning te geven, waardoor de vestiging onherroepelijk de deuren moest sluiten.

    NIEUWE BESTEMMING
    In 2004 bereikte Groep H een overeenkomst om de Interlin-site aan te kopen met de bedoeling om deze plek op te waarderen en om te vormen tot een rustige, aangename, groene woonzone. Er werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waarbij verschillende architectenbureaus een voorstel hebben ingediend. Het bureau van architect Filip Cnockaert uit Kortrijk haalde de opdracht binnen. Hun ontwerp "Wonen in het Park" sprong eruit omdat het voorzag in een evenwichtige mix van woon- en recreatiefuncties. Een grote oppervlakte werd voorzien als openbaar park.

    Begin dit jaar werd aangevangen met de sloop van de 6 hectare grote industriële site die voor goed 90% bebouwd en/of verhard was. Als apotheose werden op 18 maart de 3 schoorstenen neergehaald. Hiermee werd op symbolische wijze afscheid genomen van het verleden.
    Het kostenplaatje van die afbraakwerken, zo'n 1.100.000 euro, werd voor 90% gesubsidieerd door de Vlaamse overheid


    Photobucket
    De site (2 november 2009)  gezien vanuit de Kleine Heerweg

    EEN UNIEK WOONCONCEPT
    Intussen zijn de afbraakwerken afgerond. De aanvang van de verkoop is voorzien in voorjaar 2010 en het bouwen van de woningen zal van start gaan eind 2010. In een eerste fase zullen 46 woningen gebouwd worden. In het belang van de omwonenden zal meteen ook de aanleg van de parkzone met vijverpartijen voorzien worden (2 hectare). 

    In totaliteit komen op de nieuwe site 116 woningen en 30 appartementen. De huizen zullen een combinatie zijn van rijwoningen, koppelwoningen en alleenstaande woningen. De nieuwe woonwijk zal volledig zone 30 zijn. Naast een garage en oprit zullen de inwoners hun wagen ook kwijt kunnen op een daarvoor voorziene groene parking. Daarnaast zullen aparte parkeerplaatsen voorzien worden voor bezoekers. Voor fietsers, wandelaars, schoolgaande jeugd, ... zal er een verbindingsweg aangelegd worden tussen de Koning Albertstraat en de Kleine Heerweg. Langs strakke groene lanen krijgt elke individuele woning rechtstreeks toegang tot het park.


    Photobucket
    Plan realisatie eerste fase (niet op schaal) bron Kids Expo 

    Het hoofdaccent komt te liggen op wonen, groen en ontspanning. Een groot contrast dus met de industriële activiteiten van weleer. Heeft u zelf interesse in het nieuwe project? Laat u nu dan registreren op de wachtlijst via 056/736.736. Zo zal u kort voor de start van de eigenlijke verkoop persoonlijk verwittigd worden.

    16-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stedelijke Basisschool opende rouwregister voor Bettina Verhellen

    Bettina Verhellen
    dochtertje van Mario en Tiene Verhellen - Coppens
    zusje van Alessandra.
    Geboren te Waregem op 7 november 2003 en er plots overleden op 11 december 2009
    De afscheidsdienst zal plaatshebben in het O.C. Nieuwenhove, Kerkhofstraat 30 te 8790 Waregem op vrijdag 18 december 2009 om 10 uur.

    Photobucket
    In de Stedelijke Basisschool, Koning Albertstraat, Beveren-Leie  is zondagavond in de foyer een stille ruimte ingericht. Daar kreeg Bettina met een mooie foto een plaatsje bij de bloemen en een kaars. Er speelt de hele tijd rustgevende muziek.

    Vanaf maandagmorgen, 14 december, wordt de ruimte opengesteld om stil bij Bettina te verpozen, voor al wie een plaats wil geven aan zijn of haar verdriet.
    Kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten... iedereen is er welkom.

    Ook na de schooluren kan men alle weekdagen tot en met vrijdag de stille ruimte bezoeken tot 21.30 uur. Er ligt een rouwregister waarin men zijn diepe medeleven met de familie kan neerschrijven.

    Photobucket

    Deze foto werd op vrijdagnamiddag 11 december genomen door een klasgenootje. Hij zal duidelijk zichtbaar in de klas aanwezig blijven.




    De tekst "Bettina morgenkind" prijkt als eerste bladzijde in het rouwregister en werd door directeur Stefaan Dewaele voorgelezen tijdens het stiltemoment op de kaas- en wijnavond.

    Bettina, morgenkind
    Bloem in onze handen,
    we zullen je telkens herkennen in elke ontluikende knop,
    in elke druppel die glinstert, in elke zon die verwarmt.
    En als de avond valt, dan zal je bij ons zijn.
    Soms even.
    Hoorbaar als adem.
    Onvindbaar.
    Tussen tedere dingen.
    Behoedzaam geschreven op een kwetsbare plek in de schoot van ons hart.
    (Kris Gelaude)

    14-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagde Kaas- en wijnavond in Stedelijke Basisschool Beveren-Leie

    Op zaterdagavond 12 december organiseerde de ouderraad van de Stedelijke Basisschool voor de tweede keer een kaas- en wijnavond. Een gesmaakte avond met ruim 400 aanwezigen die in twee shiften konden aanschuiven aan een rijkelijk gevuld kaasbuffet met een assortiment van fruit en broodjes.
    De opbrengst van deze avond zal aangewend worden voor de aankoop van materiaal voor de leerlingen van de school. 

    Photobucket
    Stil moment

    Directeur Stefaan Dewaele begon de beide shiften met een moment van bezining.
     
    Dit ter nagedachtenis van Evy Meisman (29), de mama van Nina uit de tweede kleuterklas, die op donderdag 10 december overleed

    en Bettina Verhellen (6) uit het eerste leerjaar, die op vrijdag 11 december door een ongeval om het leven kwam.

    Ook Beverse Weetjes betuigt zijn medeleven aan de beide families.

    13-12-2009 om 10:13 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    12-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interlin Kids Expo
    Photobucket
    Interlin Kids Expo
    Woningbouw Huyzentruyt organiseert op zondag 13 december een Kids Expo in hun bedrijfsgebouwen, Wagenaarstraat te Beveren-Leie.

    Op 18 maart 2009 waren de leerlingen van beide Beverse Basisscholen getuige van het slopen van de schoorstenen op de site Interlin. Toen ook werd aangekondigd dat de kinderen creatief zouden werken rond dit thema.

    De afgelopen maanden lieten ze zowel in klasverband als individueel hun fantasie de vrije loop om hun gevoelens en indrukken te uitten in kunstwerken. Dat leverde een hele reeks tekeningen, schilderijen, collages, maquettes…op.

    Kids Expo is vrij te bezoeken tussen 14.00 en 17.30 uur. Daarbij gunt het bedrijf alle bezoekers eveneens een kijkje achter de schermen.

    12-12-2009 om 07:39 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microben en Benjamins trainen in Beveren-Leie
    Op vraag van de Desselgemse basketclub BBC Desselgem,
    werden er in de sportzaal van de Stedelijke Basisschool in Beveren-Leie
    twee nieuwe korven geplaatst, een investering van €3500.

    Door een volgeboekte sporthal in Desselgem, zijn de Microben (3° en 4° leerjaar) en de Benjamins (5° en 6° leerjaar) voor hun trainingen genoodzaakt uit te wijken naar Beveren. De korven werden ingehuldigd op woensdag 9 december, in aanwezigheid van de spelertjes, de ouders, en de prominenten.
    Voorzitter Carlos Duquesnoy is er zeer tevreden mee: “Nu gebruiken wij driemaal per week de zaal hier in Beveren: de maandag voor de Microben, de woensdag voor de Microben en de Benjamins, en de donderdag voor de Benjamins. Met deze nieuwe korven kunnen wij nu spelen met korven op de juiste hoogte: 2,75m. Voor het grote basket worden die korven op 3,05m geplaatst.”

    Schepen van Sport Chantal Coussement vult aan: “Mede dank zij de goede samenwerking met Directeur Stefaan Dewaele konden wij tot die oplossing komen. Het probleem van de uitwijking naar Beveren-Leie is er omdat er weinig of geen gepaste uren meer vrij zijn in de sporthal van Desselgem. Met de nieuwe sporthal die er komt, waar twee basketbalterreinen voorzien zijn in plaats van één nu, zou het probleem opgelost zijn.” BBC Desselgem telt zo’n 110 leden, en komt uit in verschillende competities.
     

    10-12-2009 om 10:45 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    09-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivenmaatschappij 'De Leiestreek' huldigt kampioenen
    Photobucket

    Duivenmaatschappij De Leiestreek (Beveren-Leie – Desselgem – Wielsbeke – Ooigem) koos dit jaar om de kampioenen te huldigen tijdens een diner inplaats van tijdens het traditionele souper.

    Tijdens de receptie werden de ereprijzen overhandigd en kregen de kampioenen hun medaille.
    Tussen de verschillende gangen door werden de kampioenen ook nog in de bloemetjes gezet.

    De kampioenen 2009 zijn: Nuyttens-Busschaert, Beveren-Leie (Oude duiven), Soenens Georges, Beveren-Leie (Jaarse duiven, Textor en Superprestige), Kerkhove Gilbert, St-Eloois-Vijve (Jonge duiven) en de ploeg Labeeuw Medard, Vervaecke R. & J. en Sabbe Walter (Trends 2000).

    09-12-2009 om 21:08 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historiek: De Geschied- en Heemkundige Kring 'œDe Gaverstreke'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 15 december verschijnt het 37ste jaarboek van de Geschied- en Heemkundige Kring van Waregem ‘De Gaverstreke’. We zijn er opnieuw in geslaagd – dank zij de medewerking van velen – enkele nieuwe aspecten uit ons verleden naar boven te halen. Vraagtekens en legenden verdwijnen zo naar het verleden. Meer weten over deze editie klik hier.

    Historiek: De Geschied- en Heemkundige Kring “De Gaverstreke”
    De Geschied- en Heemkundige Kring “De Gaverstreke” werd gesticht op de vergadering van 8 februari 1972.
    De naam van de Kring verwijst naar de Gaverbeek die Waregem doorsnijdt en te Sint-Eloois-Vijve in de Leie uitmondt. Meerdere omliggende gemeenten zijn geschiedkundig met mekaar verwant. De samenwerking met Groot-Anzegem werd vanaf 1981 werkelijkheid.

    De Gaverstreke is lid geworden van Heemkunde West-Vlaanderen in 1974 en trad als gastheer op naar aanleiding van de gouw- of heemdag in april 2001.

    De Gaverstreke bekommert zich ook om de bescherming van het bouwkundig erfgoed en juichte dan ook het initiatief van het stadsbestuur toe toen de middeleeuwse site ’t Goed te Nieuwenhove een educatieve bestemming kreeg.

    Enkele tentoonstellingen die de Kring realiseerde :
    - Groot-Waregem in beeld (1978)
    - Desselgem in beeld (1979)
    - Sint-Eloois-Vijve : zijn geschiedenis en zijn kunstenaars Emiel Claus, Jules Boulez en Modest Huys (1980)
    - Het Daensisme en de Waregemnaar Leonce Ducatillon (jan 1983)
    - De Lourdesgrot en de geschiedenis van Sint-Eloois-Vijve (juni 1995)

    Bij de jaarboeken, verschenen vanaf 1973, werden reeds waardevolle kaarten aangeboden die de streek nog beter belichten:
    -De Sint-Pietersheerlijkheid op Desselgem, Beveren, Waregem en Deerlijk
    -Historische kaart van groot-Waregem
    -Toponymische kaart van Anzegem.

    De omvang van de jaarboeken overstijgt vaak de 500 bladzijden. De waardering voor de wetenschappelijk onderbouwde artikelen moge blijken uit de aanmoedigingsprijzen vanwege de provincie West-Vlaanderen de Vlaamse Gemeenschap.

    Naast de jaarboeken werd in 1974 een monografie uitgegeven over ‘De Koninklijke aloude en vrije Rederijkerskamer “Rhetorica”, Kunst en Eendracht’ (1838-1974). Specifiek voor Beveren-Leie verschenen twee delen van het ‘Bevers Schetsboek’ waarin naast de schetsen een degelijke geschiedenis van een groot aantal oude hoeven werd behandeld.

    In het dossier ‘Titel van stad’ in juni 1998 onderstreepte de Gaverstreke het historisch belang van Waregem onder de titel: Van plattelandsdorp tot verzorgingscentrum.
    Op verzoek van de Gaverstreke werden de archieven van Desselgem en Sint-Eloois-Vijve naar Waregem overgebracht en geïnventariseerd. Met de aanstelling van een stadsarchivaris ging een lang gekoesterde droom in vervulling.

    We hebben een uitgebreid documentatiecentrum in het stadhuis, naast de leeszaal van het stadsarchief. De verzameling bestaat uit:
    - diverse jaargangen van tijdschriften
    - een verzameling doodsberichten en doodsprentjes
    - uitgewerkte gezinsfiches (parochieregisters en burgerlijke stand)
    - bewerkte bevolkingsregisters van Waregem
    - bewerkte gemeenteraadsverslagen
    - oude kranten en weekbladen
    - boeken in verband met geschiedenis, genealogie en diverse wetenschappen
    - bewerkte archivalische bronnen.
    Te raadplegen tijdens de openingsuren van het stadsarchief of na contact met André Braet of de voorzitter.

    09-12-2009 om 11:26 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deining rond Boothuis aan de stadionvijvers te Waregem
    Joost Vanaudenaerde, uitbater van De Gastronoom te Beveren-Leie meldde dat hij een procedure gestart is bij de Raad van State. Hiermee hoopt hij een nietigverklaring te bekomen van het besluit van Wagso omtrent de concessie van het Boothuis te Waregem. 

    09-12-2009 om 08:15 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stadsbestuur lanceert een extra mantelzorgtoelage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het stadsbestuur nam in 2009 de uitdaging aan om de bestaande individuele sociale toelagen te evalueren en eventueel aan te passen aan de huidige behoeften van de diverse doelgroepen.

    Een bijzondere uitdaging hierbij was het realiseren van een mantelzorgtoelage. Het is de wens van personen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk in hun eigen thuismilieu te kunnen blijven wonen. Thuiszorgdiensten en mantelzorg vormen hierbij een belangrijke schakel. Mensen nemen al eeuwen de zorg op voor iemand die dat zelf niet meer kan. Zorgen voor een zieke medemens is al zo oud als de straat. Vroeger bestond daar geen woord voor, sinds enkele jaren wel. Tegenwoordig noemt men dit dus mantelzorg.

    In de huidige samenleving is mantelzorg niet altijd vanzelfsprekend. Vele mantelzorgers hebben het vaak moeilijk om een gezond en haalbaar evenwicht te vinden tussen hun gezin, hun werk, hun zorg dragen voor,… . Mantelzorg mag niet onderschat worden. Het stadsbestuur wil dan ook zijn waardering uitdrukken voor de talrijke mantelzorgers die in Waregem, vaak in alle stilte, maar met heel wat motivatie en engagement, zorg dragen voor een persoon met zorgbehoefte.

    De gemeenteraad keurde op 1 december 2009 de mantelzorgtoelage voor personen met een handicap goed. Deze toelage bedraagt 100 euro per jaar en wordt uitbetaald aan de persoon met een zorgbehoefte die effectief thuis verblijft, jaarlijks rond 23 juni, de dag van de mantelzorger. Het is de persoon met een zorgbehoefte zelf, die kan beslissen hoe hij deze mantelzorgtoelage besteedt.
    Het stadsbestuur is trouwens van plan om, gezien de succesvolle editie van 2009, jaarlijks in juni een verwendag voor mantelzorgers te organiseren.

    Deze mantelzorgtoelage vervangt de toelage thuiszorg bejaarden, waaraan heel strenge voorwaarden verbonden waren (oa leeftijdsvoorwaarde), waardoor slechts een beperkt aantal mensen in aanmerking kwamen voor deze toelage. Met de mantelzorgtoelage zullen heel wat meer mantelzorgers een symbolische ‘schouderklop’ of dankbare ‘handdruk’ ontvangen. Het spreekt vanzelf dat dit een gevoelige financiële investering betekent voor het stadsbestuur.

    Meer informatie : schepen sociale zaken Chantal Coussement  0475/64 34 71 chantal.coussement@waregem.be

    08-12-2009 om 18:03 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda gemeenteraad 17 december 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op donderdag 17 december om 19 uur komt de gemeenteraad voor de tweede maal deze maand bijeen. Het proces-verbaal van de vorige zitting ligt ter inzage in de raadzaal, één uur voor de zitting.
    Agenda:
    Openbare zitting
    1. mededelingen
    2. stedelijk brandweerpersoneel: kennis nemen en bekrachtigen proces-verbaal van de aanwervingsproef voor de functie van vrijwilligers en vaststellen van de wervingsreserve
    3. vaststellen opcentiemen op de onroerende voorheffing - dienstjaar 2010
    4. vaststellen aanslagvoet aanvullende belasting op de personenbelasting - dienstjaar 2010
    5. goedkeuren belastingreglement op de vergunningen voor de exploitatie van diensten voor het verhuren van voertuigen met een bestuurder
    6. goedkeuren retributiereglement inzake prestaties geleverd door de brandweerdienst en/of de technische dienst
    7. goedkeuren belastingreglement op het niet afkoppelen van hemelwater n.a.v. gescheiden rioleringsstelsels in het kader van goedgekeurde afkoppelingsprojecten
    8. goedkeuren stedelijke dotatie 2010 aan politiezone Mira
    9. stad Waregem: goedkeuren wijzigingen 5 & 6 financiële nota budget 2009
    10. goedkeuren kapitaalverhoging distributienetbeheerder Gaselwest 11. kennis nemen kasverslag 3e kwartaal 2009: a) stad Waregem b) Stedelijke Regie voor Grond- en Huisvestingsbeleid
    12. kennis nemen van budgetwijziging 2009: kerkbestuur Sint-Anna
    13. goedkeuren budgetwijziging 2009: Vereniging Ons Tehuis
    14. kennis nemen van budget 2010: kerkbestuur Sint-Anna
    15. goedkeuren budget 2010: Sportbeheer vzw
    16. goedkeuren budget 2010: Het Pand vzw
    17. goedkeuren budget 2010: cultuurcentrum De Schakel vzw
    18. goedkeuren budget 2010: OC Nieuwenhove vzw
    19. goedkeuren budget 2010: Vereniging Ons Tehuis
    20. OCMW: a) goedkeuren meerjarenplan 2011-2013 b) kennis nemen van budget 2010
    21. goedkeuren meerjarenplanning en budget 2010: WAGSO
    22. stad Waregem: vaststellen budget 2010, goedkeuren beleidsnota + financiële nota + bijlage
    23. voorlopig vaststellen RUP Ware Heem
    24. Sint-Martinuskerk, Desselgem: restauratie gewelven: goedkeuren eindafrekening
    25. Jeugdcentrum aanpassingswerken: lot 3, dakwerken: goedkeuren eindafrekening
    26. convenant gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschap en de stad Waregem: goedkeuren operationeel actieplan 2010
    27. vaststellen bijzonder nood- en interventieplan VTM-kerstparade 2009
    28. goedkeuren toelagen
    29. vragen
    Geheime zitting
    30. stedelijk brandweerpersoneel: aanstellen in de functie van stagiair-vrijwilliger

    07-12-2009 om 23:27 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk Bevers Harmonieorkest viert Sint Cecilia
    Op zaterdag 5 december vierde het Koninklijk Bevers Harmonieorkest het feest van Sint Celilia. Dat begon met het opluisteren van de eucharistieviering in de Sint-Jan de Doperkerk en werd verdergezet in Ter Torre te Waregem. Daar werden een aantal leden gehuldigd 
    Photobucket
    Op de foto herkennen we: de gelauwerden (van links naar recht): Valerie Roobrouck, Arvid Waelkens, eresecretaris Arsène Fleurent (en echtgenote), Germain Courtens (en echtgenote), Wouter Debode, Davinia Parmentier, Arne Deprez en Inneke Vandenbussche. De eretekens werden uitgereikt door schepen Pietro Iacopucci en voorzitter Marc Bloquiaux (links boven), Vlamo-bestuurder Rik Rabaey en erevoorzitter Marcel Depoortere (rechts op foto)

    Germain Courtens, die reeds 50 jaar muzikant en 40 jaar bestuurslid is bij het  Koninklijk Bevers Harmonieorkest, kreeg tijdens het Sint-Ceciliafeest de Zilveren medaille in de Orde van Leopold II opgespeld. Photobucket
    Op tienjarige leeftijd sloot Germain zich aan bij het trommelkorps van de 'Koninklijke Fanfare De Leievrienden'. Hij kreeg er trommellessen van Camiel Decavel en wijlen Urbain Coussens, tambour major. Hiermee trad hij in de voetsporen van zijn vader zaliger Gentiel die er reeds bij was sinds de oprichting in 1927.

     "In 1959 begon ik aan mijn muzikale opleiding: notenleer en saxofoon en in 1962 schoof ik mijn trommel opzij. Als altsaxofonist nam ik -fier als een gieter- plaats naast mijn vader die de alto bespeelde", vertelde Germain.
     
    "Onder het dirigentschap van respectievelijk wijlen André Nolf en Pol Vercruysse maakte ik als échte "Leievriend" alle hoogtepunten van de fanfare mee : o.a.de successen op de provinciale tornooien Diksmuide (1969), Tielt (1972), Blankenberge(1976), Marke(1982) en Harelbeke(1897) waar de fanfare zich telkens wist op te werken, gaande van de Tweede Afdeling naar de Ere-afdeling", gaat hij verder.

    "De traditionele uitstappen naar diverse steden aan onze Belgische kust en uitstappen naar Frankrijk, de jaarlijkse Sint Cecilifeesten, waarvan ik geen enkele miste, en de vieringen rond het 40- , 50- en 60jarig bestaan van de Beverse Muziekvereniging zijn uiteraard ook onvergetelijke toppers. Tijdens die fanfare-periode bespeelde ik, naast de altsax, ook de sax tenor en de sax sopraan".

    In 1968 werd Germain gevraagd om toe te treden tot het bestuur. Hij stond mee in voor het inrichten van uitstappen, feesten en activiteiten. Na het plotse overlijden, in 1997, van penningmeester Julien Decavel, kwam ook deze taak en het bijhorend muziekpatrimonium onder zijn bevoegdheden. 
     
    Op vraag van dirigent Bert Decavel wisselde Germain de saxofoon in voor de basklarinet. Na een intense zelfstudie op dit voor hem 'onwennige' instrument kon hij algauw zijn plaats innemen bij de bassectie van het orkest. Op vandaag bespeeld hij nu de contrabasklarinet.

    Na 11 jaar penningmeesterschap gaf Germain begin 2009 deze functie door aan Arne Deprez. Zo kreeg hij wat meer tijd voor andere bezigheden. Maar gebeten als hij is door de muziekmicrobe hebben deze bezigheden nogal vaak met muziek te maken: de zeer omvangrijke muziekbibliotheek inventariseren en updaten, het kopiëren van partituren en scores, en voor een helpende hand bij één of ander muziekgebeuren staat zijn deur nog steeds open.

    Ook voor Walter Loosvelt was er een speciale vereremerking. Hij is immers een halve eeuw lid bij een muzikale vereniging. 
    Photobucket Walter is reeds van zijn achtste bezig met muziek. "Meegekregen van mijn vader Pierre", zegt Walter. "Hij was een gekend accordeonistenleraar. Ik koos echter niet voor accordeon maar slagwerk sprak mij meer aan. Op acht-jarige leeftijd startte ik als leerling aan de Muziekacademie van Harelbeke en volgde er muziektheorie. Twee jaar later en dat tot 1961 volgde ik slagwerk", wist Walter te vertellen. 


    Hij heeft heel wat muzikale ervaring opgedaan in het Kortrijks Symphonieorkest en het operettegezelschap ‘Lyrisch Toneel’. Vanaf 1958 was hij als paukenist bij diverse muziekverenigingen in Harelbeke, Deerlijk, Kortrijk en Lauwe actief.

    "In 1981 ben ik bij De Leievrienden in Beveren-Leie terecht gekomen. Gouden jaren van muziekplezier heb ik meegemaakt tot ik in 2001 moest afhaken.
    Een schouderoperatie dwong mij de paukenstokken door te geven. Sindsdien ben ik lid geworden van het bestuur zodat ik nog steeds nauw betrokken ben bij de Beverse Harmonie”, besluit Walter.


    Voor eresecretaris Arsène Fleurent was er de Gouden medaille van de Kroonorde. Arsène is inmiddels 40 jaar bestuurslid bij de Beverse Muziekvereniging waarvan hij 30 jaar het secretariaat voor zijn rekening nam.

    Samen met wijlen Michel Degreve werd Arsène Fleurent in 1971 bestuurslid van het Koninklijk Fanfareorkest De Leievrienden. Toen nog onder de muzikale leiding van dirigent Paul Vercruysse.Photobucket

    "De optredens waren toen in hoofdzaak, wandelconcerten in Beveren-Leie, festivals in de omliggende gemeenten en een jaarlijks ‘lenteconcert. Maar ook de eerste buitenlandse optredens dienden zich toen al aan. Door de tussenkomst van het Vlasmachinebedrijf Depoortere, (waarvan Richard en later zoon Marcel samen meer dan een halve eeuw voorzitter zijn geweest van het orkest) werden we regelmatig in de Calvados en Normandië uitgenodigd. Aan uitstappen naar Dieppe, Tôtes, Eu, Arnèke en Hondschoote bewaren we de beste herinneringen en blijven tot de verbeelding spreken van de oudere muzikanten. Met om de vijf jaar een deelname aan de Provinciale Tornooien, waarbij we telkens naar een hogere klasse (1e, Uitmuntendheid, Ere) promoveerden", weet Arsène te vertellen. 
     
    "Ik ben vrij vlug assistent geworden van toenmalig secretaris wijlen Hubert Algoet van wie ik in 1978 het secretariaat overnam”, vertelt Arsène.  "Samen met penningmeester wijlen Julien Decavel, zijn opvolger Germain Courtens en voorzitter Marcel Depoortere hebben we bijna 30 jaar lang een hecht team gevormd en het orkest in goede banen weten te leiden.
    Begin 2009 hebben we onze taken geleidelijk aan een aantal jonge ervaren bestuursleden overgedragen en we kunnen nu reeds met genoegen vaststellen dat het een goede keuze was.
    De nieuwe ploeg neemt hun functie met overgave ter harte”, besluit Arsène die nog steeds bestuurslid is.

    Maar ook voor een aantal muzikanten was een vereremerking weggelegd. Wouter Debode, Arne Deprez, Arvid Waelkens, Davinia Parmentier, Inneke Vandenbussche en Valerie Roobrouck zijn reeds 15 jaar spelend lid en Nancy Lareu werd gehuldigd voor 25 jaar muzikant.

    07-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Spelmaeckers verwelkomen 1000ste bezoeker
    Image and video hosting by TinyPic
    Foto van de 1000ste speler samen met de initiatiefnemers Frederiek Meersman (links) en Davy Baetens (rechts).
     De Spelmaeckers mogen iedere spelletjeavond een 50-tal spelers verwelkomen.
    Op de Sinteditie van zaterdagavond 05 december mochten ze de 1000ste speler ontvangen. 
    Dimitri Dewitte uit de hekkeniersstraat 6, Beveren-Leie was de gelukkige en ontving uit handen van De Spelmaeckers een waardebon van 40€. 
    Voor meer informatie over De Spelmaeckers en de spelletjesavonden klik hier.
    Er is tevens een pemanente link te vinden: zie linker marge.
    (Met dank aan Erik Meersman voor het insturen)

    06-12-2009 om 16:45 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 22)
    DE DIERENWERELD IN ONS SPEL
    We hadden levendige belangstelling voor alles wat leefde en bewoog in water, graskant, bos en veld. Geen wetenschappelijke belangstelling. God nee! Wie verwacht dat nu ook van een schooljongen. Beesten en beestjes interesseerden ons slechts in zoverre we ze in ons spel konden betrekken.
     
    Het mooiste hoekje van onze Speeltuin wordt dit niet. Akkoord. Er was teveel wreedheid mee gemoeid soms tegenover weerloze dieren. Als volwassene begrijp je niet hoe het ooit mogelijk geweest is. Tot onze verde­diging kunnen we echter aanvoeren dat het helemaal geen bewuste harte­loosheid was van onze kant. We beseften toen nog niet dat ook het kleinste diertje wanhopig voor zijn leven vecht.
    Dat het krimpen was van pijn wat een kikker deed als we hem doorstaken en hij met zijn poten gekke bewe­gingen maakte. Dat een visje het afschuwelijk benauwd gekregen had vooraleer het, met zijn buikje boven, op de bodem van onze bokaal dreef. We hadden de dieren lief en toch martelden wij ze. Och, eigenlijk heb­ben we geen andere verontschuldiging dan dat we nog kind waren toen. En kinders kunnen lief zijn en wreed tegelijk. Dat hebben we nu allemaal al wel ervaren.

    Vogels
    Ik herinner me nog best dat we meermaals op een stralende zomermor­gen wakker werden van het gekwetter der mussen onder de euziepannen (pannen op een dakoversteek, nvdr). Mussen kunnen afschuwelijk veel lawaai maken. Ze zijn zowat de vis­wijven van de vogelwereld. Mussen waren bij ons ook niet veel in tel. Je kon er eigenlijk niets mee aanvangen. Langer dan een paar dagen hielden ze het in een kooitje niet uit. Ze fladderden wat schuw rond en op een morgen vond je ze dan. Stokkestijf. Doodgetreurd.
    Image and video hosting by TinyPic


    Toch maakten we verwoed jacht op die beestjes. Ons beste wapen was het slagijzer. Vogelijzer zeiden we. We stelden het bij voorkeur verdekt op in een hoopje nesse paardekeutels. Het is een publiek geheim immers dat mussen verzot zijn op de havergraantjes die een paardemaag ongemoeid gelaten heeft. Een mus die in zo een vogelijzer gezeten had, was echter niets meer waard. Altijd mankeerde ze iets. Als je ze wilde vangen om ze in een muit je te stoppen, was je heel wat beter met de schar bieldezichter. Trek je de wenkbrauwen op bij dit barbaarse woord. Denk eens even goed na. Waarmee zeefde moeder toentertijde de nog bruikbare kooltjes uit de stoofassen?

    Die scharbieldezichter plaatsten we schuin rechtop, op een door mus­sen drukbezochte plaats. Een stok waaraan een lang touw vastgemaakt was, hield hem overeind. Als lokaas gebruikten we paardevijgen of broodkor­sten. Met het touweindje in de hand gingen we ons dan een eind verderop verdekt opstellen. We moesten kattegeduld hebben soms. Mussen kunnen erg argwanend doen. Als ze tenslotte toch begerig op de lekkernij toehup­ten, trokken we met een korte snok aan het koord en de scharbieldezichter klapte neer op de verschrikt omhoog wippende beestjes.

    Ook mussennesten roven was aangename bezigheid. Ze zaten gewoon­lijk onder de euziepannen en we konden er gemakkelijk bij. Het meest hadden we het gezien op de eitjes. We konden die uitblazen en aaneenrijgen tot een kralensnoer. De pluimloze jongen, de kwabbies, wierpen we achteloos op de grond. Een of andere kat wist er dan wel raad mee. Niemand die ons scheef bekeek omwille van die genadeloze mussen­jacht. Mussen golden nu eenmaal als rovers, die absoluut niet het onder­scheid kenden tussen het mijn en het dijn.

    De kaarten lagen echter kom­pleet anders als we durfden raken aan nesten van insekteneters. Precies de aantrekkelijkste voor ons. Zo had ik eens het nest van een blauwe koren­mus uitgetrokken en de eiers geroofd. Een van de anderen dreigde ermee het geval aan de meester te gaan vertellen. Hij kon het blijkbaar moeilijk verkroppen dat hij zelf achter het net gevist had. Dagenlang heb ik toen in angst gezeten voor straf. Meester Algoet was niet mals in zulke gevallen.

    Als er één soort vogels was die we absoluut met vrede lieten, dan waren het wel de zwaluwen. Niet dat we er meer erbarmen mee hadden dan met de rest. Zwalms boezemden ons echter vrees in. Oudere mensen hadden ons immers verzekerd dat we onvermijdelijk zeren zouden krijgen, als we zo een vogel ook maar van verre durfden aanraken. En zerren waren voor ons zoveel als de pest. De meesten van ons hadden er gehad in hun dreu­mesjaren en waren nog niet vergeten hoe de dokter dan de korsten van de verdroogde zerren van ons aangezicht trok.
    Weldra meer

    06-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Kroniek van zeven...
    >> Reageer (0)
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint logeert in de klas van juf Marijke
    Wist je dat de Sint deze nacht in Beveren-Leie bleef slapen?
    Image and video hosting by TinyPic
    Op vrijdagmorgen 4 december waren de hoofdpiet en zijn hulppieten vroeg uit de veren. Vlak nadat de schoolbel had geklonken in de Vrije Basisschool verschenen ze op het dak van de kleuterklasjes en natuurlijk hadden ze heel wat snoepjes bij. De hoofdpiet had blijkbaar wel wat hoogtevrees want hij durfde bijna niet naar beneden komen. Maar met wat aanmoedigingen van de kinderen lukte hem dat toch. En raar maar waar, de Sint was nergens te bespeuren. Het bleek dat hij in het klasje van juf Marijke lag te slapen. Dan maar samen met de kinderen heeeeeel stilletjes mee op onderzoek.  

     
    Nadat de kleuters hun plaats hadden ingenomen wekten ze de Sint met een liedje. Hij had zalig geslapen. De Pieten hielpen hem opstaan. Hij nam plaats in zijn stoel om naar alle kleuters te luisteren. Ieder klasje had natuurlijk een liedje ingestudeerd en dat zongen ze maar al te graag. 
     

    Twee kleutertjes hadden hun fopspeen mee om deze aan de Sint af te geven. Ondertussen hadden de Pieten de zakken met cadeautjes bijeen gezocht. Natuurlijk was er voor ieder klasje een zak met nieuw speelgoed bij.
    De kleuters van juf Katrien, Juf Martine en juf Caroline zochten hun eigen klasje op. De Sint volgde hen want hij wou ook hun klas nog even zien. Voor hij zijn weg verder zette ging hij nog een bezoekje brengen aan alle klassen van het lager. En dan, dan was het tijd om te vertrekken want de Sint had nog heel veel werk.

    04-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden promotors nemen afscheid van Bond Zonder Naam

    Marc en Agnes Vercruysse-Kerkhove 50 jaar promotor van Bond Zonder Naam

    Image and video hosting by TinyPic
    Marc en Agnes Vercruysse-Kerkhove 50 jaar promotor van Bond Zonder Naam. Een stukje ouder worden en de gezondheid die al eens een steekje laat vallen deden Marc en Agnes na een halve eeuw besluiten om op te houden als promotor van Bond Zonder Naam.

    "Eigenlijk is alles begonnen met het beluisteren van het programma ‘Lichtbaken’ op de Nederlandse radio. Het programma dat steeds op zondagvoormiddag uitgezonden werd inspireerde mij. Vooral de spreuk ‘Verander de wereld, begin met jezelf’ heeft mij getroffen. Zo abonneerde ik mij op de spreuken van Bond Zonder Naam”, vertelt Marc. "Mede door toedoen van Phil Bosmans werd in 1959 vzw Bond Zonder Naam in Vlaanderen opgericht en vanaf dan engageerde ik mij als promotor. Ik moest mijn vrouw (toen nog vriendin) niet overtuigen van mijn engagement want we zaten op dezelfde golflengte. De waarden en de sociale projecten van de beweging voor de gemarginaliseerde mens spraken ons immers allebei aan”, zegt Marc.

    "In de loop der jaren is er natuurlijk heel wat veranderd. Er kwamen heel wat prachtige projecten bij. Café zonder Bier, BZN Gevangenenactie…, zijn er daar maar een paar van. Ook het aanbod van de BZN producten is heel wat uitgebreider geworden. Toen we pas begonnen beperkte het gamma zich enkel tot kaarsen. Die verkochten we aan familie en vrienden”, vertellen ze. Na hun huwelijk werd er ieder jaar een plekje voorzien in hun woning om de meest gevraagde producten tijdens de eindejaarsactie, van oktober tot en met januari, uit te stallen. "Alle artikelen in huis halen is onmogelijk. Ondervinding leerde ons wat het meest in trek is in onze gemeente”, zegt Agnes, die zich het meest bezighoudt met het plaatsen van de jaarlijkse bestelling.
    Image and video hosting by TinyPic
    Op de foto Christa Meersman en Agnes Kerkhove
    De laatste 30 jaar bouwden ze ook steevast het eerste weekend van de advent een stand op in de parochiekerk om er voor en na de vieringen de BZN artikelen aan te bieden. De opbrengst daarvan bedroeg dit jaar 482 euro. Tot eind januari kan men nog steeds bij Marc en Agnes in de Roestraat 7 terecht. Na de eindejaarsactie zal Christa Meersman de werking verderzetten. "Tot op heden hebben we het altijd graag gedaan, we zullen het missen en we blijven BZN een warm hart toedragen”, besluiten beiden. Meer weten over de werking van BZN: www.bzn.be/

    03-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raadslid Ann-Sophie Kindt stelt staat van wegdek Leenriestraat en Beveren-Dries in vraag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Raadslid Ann-Sophie Kindt stelt de staat van het wegdek Leenriestraat en verlengde Beveren-Dries in vraag op gemeenteraad van 1 december 2009.

    “Als inwoner van Beveren-Dries te Beveren-Leie (op de rand met Desselgem) kreeg ik de laatste weken reeds heel wat opmerkingen over de staat van de Leenriestraat en in het verlengde daarvan, Beveren-Dries. Deze opmerkingen zijn heel terecht; de staat van het wegdek is de laatste maanden toch wel achteruit gegaan met grote putten, barsten en omhoog geschoten stukken asfalt tot gevolg. Wellicht is dat te wijten aan het druk doorgaand verkeer op de weekdagen. Maar ook de impact van het zwaar vervoer, de vele vrachtwagens en de landbouwvoertuigen mag zeker niet onderschat worden. Daarbij komt nog dat de goot aan de parking van het voetbalveld, waar ook de glascontainer staat, een groot niveauverschil met de eigenlijke parking toont, waardoor toch wat stuurvaardigheid nodig is om zonder slippen op en af te rijden. De dagelijkse en wekelijkse bezoekers van de tennis- en sportvelden van Beveren-Leie zullen dit zeker beamen.

    Ook de veiligheid van de veelal jonge fietsertjes kan hierdoor in het gedrang komen wanneer zij van de rijbaan of de parking afschuiven. Is het mogelijk om de staat van deze beide wegen eens te bekijken en indien nodig de nodige werken uit te voeren om het rijcomfort opnieuw optimaal te verhogen en de veiligheid van de zwakke weggebruiker te waarborgen?”, adus Ann-Sophie Kindt.

    Henri Dewitte, schepen van Openbare werken, Waterbeheersing en Landbouw wist hier kort maar duidelijk op te antwoorden dat de eigen diensten zullen instaan voor het herstellen van het wegdek en verhogen van voetpad en/of goot.

    02-12-2009 om 23:15 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kop-staartaanrijding te Beveren-Leie
    Image and video hosting by TinyPic
    Ter hoogte van Verzekeringen Janson, Kortrijkseweg, Beveren-Leie gebeurde in de vooravond van 2 december een kop-staartaanrijding.
    Een oplegger komende uit de richting Waregem stopte om de wagen voor hem links te laten afdraaien. Daarachter stopte ook de Alfa Romeo van bestuurder Raf Claes uit Desselgem. Een oplegger van’ Nebim verhuur’ kon echter niet tijdig meer stoppen zodat de Alfa Romeo klem kwam te zitten tussen de twee vrachtwagens.
    De twee passagiers, de echtgenote van de bestuurder en een vriend uit Beveren-Leie werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

    02-12-2009 om 21:11 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanpassingswerken klokkentoren kerk Beveren-Leie goedgekeurd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de gemeenteraad van 1 december werden de aanpassingswerken  klokkentoren van de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie goedgekeurd

    De gemeenteraad keurde in zitting van 3 maart 2009 het ontwerp goed tot het aanstellen van een ontwerper voor de noodzakelijke aanpassingswerken aan de klokkentoren van de kerk in Beveren-Leie. De wijze van gunnen was onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf. In het schepencollege dd. 23 april 2009 werd de opdracht, voor het opmaken van een ontwerpdossier voor uitvoering van de nodige aanpassingswerken aan de klokkentoren, toegewezen aan ir. Dominiek Depoortere tegen een ereloonpercentage van 10,50 % op het bedrag van de eindstaat.

    Ingenieur Dominiek Depoortere voerde ondertussen een grondig onderzoek uit van de bestaande betonconstructie en de volledige technische installatie betreffende de draagconstructie van de klokken, het elektromechanisch bedieningssysteem als de klokken zelf.

    De totale kostprijs voor alle uit te voeren werken (herstelling betonconstructie; vervangen metalen onderdelen en vervangen technieken van het luidsysteem; huur stelling;… enz.) wordt geraamd op een bedrag van 92 000,00 euro inclusief BTW

    De uit te voeren werken kunnen als volgt worden samengevat:
    · huur en plaatsen aangepaste stelling
    · uitnemen en herstellen van de klokken en herstellen/vervangen van alle bijhorende onderdelen die zijn aangetast door roestvorming, inclusief alle technische installaties
    · maken van een klokkenstoel in staal, om het gewicht van de klokken op te nemen en om een veilig onderhoud mogelijk te maken
    · reinigen van de toren en lokale betonherstelling + betonafwerking

    Ter subsidiëring wordt het dossier voorgelegd aan het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Afdeling Lokale en Provinciale Besturen-Financiën en Personeel Team Gesubsidieerde infrastructuur 
    waar een susidie kan bekomen worden van 30 procent.

    Raming kostprijs werken: 92 000,00 euro incl. BTW
    Voorstel wijze van gunnen: openbare aanbesteding
    In de begroting van 2010 zal hier een bedrag van 120.000 euro voor voorzien worden.

    02-12-2009 om 11:48 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeestersrapport:: 'Nutteloze investering'
    In het burgemeestersrapport dat werd uitgevoerd door het Nieuwsblad, Radio 2 in samenwerking met IVOX  kwam het huidig Waregems bewind er schitterend uit.
    Image and video hosting by TinyPic
    Archieffoto Beverse Weetjes: 'Tribune in aanbouw', 29 /06/2006
    Op de gemeenteraad van 1 december 2009 wenste oppositielid Freddy François (sp.a) het huidig bewind dan een ook dikke proficiat. Maar blijkbaar zijn de meningen van de oppositie verdeeld:
    in een reactie op de enquête hekelt  Xavier Wyckhuyse (Open VLD) de voetbaltribune in Beveren-Leie als een nutteloze investering.

    Een kort citaat uit het Nieuwsblad:
    "Xavier Wyckhuyse noemt een aantal zaken op die hij anders zou hebben aangepakt, maar vooral de nieuwe voetbaltribune rond het terrein van Beveren-Leie vindt hij een domme investering. 'Dat grapje heeft meer dan 500.000 euro gekost', stelt Wyckhuyse.......".

    Laten we hierbij duidelijk stellen dat de tribune in Beveren-Leie niets met de huidige legislatuur te maken heeft en in dit burgemeestersrapport dus eigenlijk niet van toepassing is.

    02-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!