NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Bezienswaardigheden in de Ourthevallei
Inhoud blog
 • Bezienswaardigheden van de Ourthevallei
 • Het vakantiedorp La Boverie
 • Marcourt
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  10-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezienswaardigheden van de Ourthevallei

  Ourthevallei.

   

  De Ourthe wordt gevormd door de samenvloeiing van de Oostelijke en Westelijke Ourthe  die op hun beurt ontstaan zijn door samenvloeiing van talrijke beekjes die gevoed worden door de vele bronnen in het Ardens massief.

   

  Het Meer van Nisramont:

   

  Stroomafwaards van de samenvloeiing ligt de stuwdam en het stuwmeer van Nisramont. Een wandeling rond dit meer is erg aan te bevelen maar U moet er wel een volledige dag voor uitrekken ( 5 à 6 uur wandelen , 14 km bospaadjes ).

   

  Achouffe:

   Het schilderachtige  dorpje Achouffe ligt in de Vallei van de feeën en is vooral gekend door de brouwerij met het dwergenbier. De brouwerij bevindt zich in een oude hoeve. Voor het brouwen van het bier wordt het water van de bron van Cedrogne gebruikt. Bij de brouwerij hoort een kroeg waar men dit heerlijk brouwsel kan proeven.

   

  Nadrin:

   vanaf de Belvedere te Nadrin heeft men een mooi uitzicht op de Ourthes  en van daaruit vertrekken er ook mooie wandelingen doorheen de vallei.

   

  La Roche:

   

  De stad La Roche , ook wel het hartje van de Ardennen genoemd heeft heel wat te bieden.

   

  Het feodaal kasteel waarvan enkel nog de ruïnes zijn overgebleven werd bewoond tot 1780. Door Jozef II opgegeven verviel het kasteel in een ruïne en werd het door de  toenmalige bewoners van La Roche ontdaan van alle bruikbare materialen. ( toegangsprijs kasteeltuïne: volwassenen 4 euro ; kinderen 2,50 euro.) www.chateaudelaroche.be

   

  Het oorlogsmuseum: Op het einde van de tweede wereldoorlog werd La Roche een eerste keer bevrijd op 10 september 1944 maar tijdens het Von Rundstedt-offensief na hevige gevechten heroverd door de Duitsers. Bij dit offensief werd La Roche bijna volledig in puin gelegd en sneuvelden 114 burgers. Het museum van de Slag om de Ardennen met een totale tentoonstellingsopp. Van 1500 m2 is gelegen in de Rue Châmont nr.5. het is open tijdens de weekends en de schoolvakanties van 10 tot 18 uur . ( laatste toelating 17u15); gesloten op ma. en di. ( toegangsprijs: volwassenen 5,95 euro; kinderen <12 jaar 3 euro.) tel:084/411725  www.batarden.be

   

  Grès de La Roche: Blauw aardewerk van La Roche: La Roche was vroeger gekend om zijn leerlooierijen en de productie van aardewerk in blauwe zandsteen. De leerlooierijen zijn verdwenen maar de pottenbakkerij kan momenteel nog bezocht worden. www.gdir.be

   

  Jambon d’Ardenne: In de verschillende  beenhouwerijen kan men boven hout gerookte hammetjes bekomen een typisch Ardens streekgerecht.

   

  Afdaling van de Ourthe met kajak: Twee firma’s in La Roche :  Ardenne Aventures ( 084/411900 ) en Les Kayaks de l’Ourthe ( 084/ 368712 ) verzorgen afdalingen van de Ourthe met kajaks.   Nisramont – La Roche (25 km ) en Maboge – La Roche (10 km ).

   

  Visvergunning voor de Ourthe en het meer van Nisramont:

   

  Een visvergunning van het Waalse gewest is vereist, deze is te bekomen in een Waals postkantoor ( vanaf de oever: 14,14 euro ; van in het water: 38,93 euro) of te bestellen via de website : www.maisondelapeche.be.

   

   

  Het vakantiedorp La boverie:

   

  Ongeveer 4 km stroomafwaarts voorbij La Roche ligt het dorpje Jupille / hodister met aan de overkant van de Ourthe een rustig vakantiedorp bestaande uit houten chalets.

  Vanuit dit vakantiedorp zijn verschillende mooie wandelingen uitgestippeld.

   

  De kapel van Saint - Thibaut :

   

   Van aan deze kapel ( anno 1639 ),opgericht ter nagedachtenis van deze kluizenaar die daar in de ruïnes van het kasteel  van Montaigu verbleef , heeft men een prachtig uitzicht op de Ourthevallei. De kapel ligt op de helling tegenover het dorp Marcourt. In de middeleeuwen ( omstreeks1050).  was Marcourt de hoofdstad van het graafschap Montaigu .

   

  De grotten van Hotton:( Grotten van duizend en één nacht.)

   

  Deze prachtige grotten zijn van 1 april tot 1 november alle dagen open van 10 tot 18 uur ( laatste bezoek 17 uur) meer info op www.grottesdehotton.com

   

  Durbuy:

   

  Het kleinste  stadje van van België met zijn gezellige restaurants  is zeker een bezoek waard.

   

  Foto's van Laroche  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
  10-03-2008, 00:25 geschreven door Ardennentoerist
  Reacties (2)
  09-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vakantiedorp La Boverie
  Foto's van de Ourthe en het vakantiedorp La Boverie  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  09-03-2008, 00:00 geschreven door Ardennentoerist
  Reacties (0)
  08-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcourt
  De kapel van saint Thibaut

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (44 Stemmen)
  08-03-2008, 00:00 geschreven door Ardennentoerist
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!