NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Affiche
 • De 2 meest invloedrijke (en slechte) Nederlanders
 • De Industriële Samenleving en Haar Toekomst
 • 'Ruled by the gods', absolute MUST SEE
 • Dit wil je niet weten
  .....

  06-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche
  http://xs411.xs.to/xs411/07016/SUPERIOR_BRINGERS3.jpg

  06-01-2007 om 18:12 geschreven door Aristoteloos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 2 meest invloedrijke (en slechte) Nederlanders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Peter-Hans Kolvenbach & Bernhard van Lippe-Biesterfeld

  05-01-2007 om 04:12 geschreven door Aristoteloos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Industriële Samenleving en Haar Toekomst
  De Industriële Samenleving en Haar Toekomst  1. De Industriële Revolutie en de gevolgen ervan zijn rampzalig geweest voor de mensheid. Ze hebben in ruime mate de levensverwachting verhoogd van degenen onder ons die in de 'ontwikkelde' landen leven, maar ze hebben de samenleving ontwricht, het leven zijn voldoening ontnomen, de mensen onderworpen aan vernederingen, alom tot geestelijk lijden geleid (in de Derde Wereld ook tot lichamelijk lijden) en grote schade aangericht aan de natuur. De voortschrijdende ontwikkeling van de technologie zal de toestand alleen maar erger maken: het is wel zeker dat de mensen onderworpen zullen worden aan nog grotere vernederingen en dat de natuur nog meer schade zal ondervinden; daarnaast is het waarschijnlijk dat maatschappelijke ontwrichting en geestelijk lijden verder zullen toenemen; bovendien zal wellicht ook het lichamelijk lijden verergeren, zelfs in de 'ontwikkelde' landen. 

  2. Het industrieel-technologisch systeem kan overleven of ten onder gaan. Als het overleeft, KAN het op den duur het fysiek en psychisch lijden verminderen, maar dan alleen na een pijnlijke periode van aanpassing, en alleen als mensen en vele andere levende organismen voorgoed worden gereduceerd tot stukjes techniek, tot niet meer dan radertjes in de sociale machine. Bovendien, als het systeem overleeft, zijn de gevolgen onvermijdelijk: het systeem kan niet worden verbeterd of aangepast om te voorkomen dat het mensen van hun waardigheid en autonomie berooft. 

  3. Ook als het systeem instort, zal dat bijzonder pijnlijke consequenties hebben. Maar naarmate het systeem groter wordt, zullen de gevolgen van een ineenstorting rampzaliger zijn. Als het instort, kan dat dus maar beter zo snel mogelijk gebeuren. 

  4. We pleiten dan ook voor een revolutie tegen het industriële systeem. Deze revolutie kan gewelddadig of geweldloos zijn, een uitbarsting of een geleidelijk proces van enkele decennia. Dat kunnen we niet voorspellen. Maar we geven wel in grote lijnen aan wat voor maatregelen degenen die walgen van het industriële systeem moeten treffen om de weg te bereiden voor een revolutie tegen dit type samenleving. Dit moet geen POLITIEKE revolutie worden. Het doel is niet om regeringen omver te werpen, maar om de economische en technologische basis van de huidige maatschappij te gronde te richten. 

  5. In dit artikel besteden we aandacht aan slechts enkele negatieve ontwikkelingen die voortkomen uit het industrieel-technologisch systeem. Andere ontwikkelingen stippen we alleen aan, of laten we geheel buiten beschouwing. Dat betekent niet dat we die ontwikkelingen onbelangrijk vinden. Om praktische redenen moeten we ons hier beperken tot gebieden die onvoldoende aandacht hebben gekregen, of waarover wij iets nieuws te melden hebben. Er zijn bijvoorbeeld goed georganiseerde bewegingen op het gebied van natuur en milieu. Daarom hebben we weinig geschreven over de afbraak van het milieu of de vernietiging van de ongerepte natuur, ook al vinden we dit zeer belangrijke onderwerpen. 


  (...)
  145. Stel je een samenleving voor die mensen overlevert aan omstandigheden waardoor ze vreselijk ongelukkig worden, en hun vervolgens een pilletje geeft om hun ongeluk weg te nemen. Science fiction? Tot op zekere hoogte komt dat al voor in onze eigen samenleving. Het is bekend dat het aantal gevallen van klinische depressiviteit de afgelopen decennia sterk is toegenomen. Wij denken dat dat komt omdat er iets mis is met het machtsproces, zoals we hebben uitgelegd in paragraaf 59-76. Maar zelfs als we het mis hebben, is de toename van depressiviteit hoe dan ook het gevolg van EEN OF MEER omstandigheden in de hedendaagse samenleving. In plaats van de omstandigheden weg te nemen waardoor mensen depressief worden, geeft de moderne samenleving hun antidepressiva. In feite dienen die antidepressiva dus om iemands innerlijk zodanig bij te werken dat hij sociale omstandigheden kan verdragen die hij normaal gesproken ondraaglijk vindt. (Ja, we weten dat depressiviteit vaak een zuiver erfelijke oorsprong heeft. We hebben het hier over die gevallen waarin de omgeving de bepalende factor is.)

  146. Medicijnen die de geest beïnvloeden zijn maar één voorbeeld van de methoden die de moderne samenleving ontwikkelt om menselijk gedrag te sturen. We zullen er nog een paar onder de loep nemen.

  147. Om te beginnen zijn dat de technieken voor bewaking en beveiliging. In de meeste winkels en op veel andere plaatsen worden er tegenwoordig verborgen videocamera's gebruikt. Met behulp van computers worden grote hoeveelheden informatie over individuen opgeslagen en bewerkt. Met de zo verkregen informatie wordt fysieke dwang (wetshandhaving) een stuk effectiever (26). Daarnaast heb je de propagandamethoden, waarvoor de massamedia heel bruikbaar zijn. Er zijn goed werkende technieken ontwikkeld om verkiezingen te winnen, produkten te verkopen, de publieke opinie te beïnvloeden. De amusementssector vormt een belangrijk psychologisch instrument voor het systeem, wellicht zèlfs als er veel seks en geweld wordt voorgeschoteld. Amusement biedt de moderne mens een onontbeerlijke ontsnappingsmogelijkheid. In beslag genomen door televisie, video's enzovoorts, is hij even verlost van de stress, de zorgen, de frustratie, de onvrede. Bij veel primitieve volkeren kunnen mensen als ze geen werk te doen hebben, rustig uren aan een stuk niks zitten doen, omdat ze vrede hebben met zichzelf en met hun wereld. Maar de meeste moderne mensen moeten voortdurend worden beziggehouden of vermaakt, anders 'vervelen' ze zich, d.w.z. ze worden kriebelig, onrustig, geïrriteerd.

  148. Andere technieken gaan nog verder dan de voorgaande. Opvoeding is niet meer simpelweg een kwestie van een kind een pak voor zijn broek geven als hij zijn les niet kent, of een schouderklopje als hij zijn les wel kent. Het is een wetenschappelijke techniek aan het worden om de ontwikkeling van het kind te sturen. Sylvan Learning Centers is er bijvoorbeeld uitstekend in geslaagd om kinderen te motiveren om te leren en ook op veel gewone scholen wordt met enig succes gebruik gemaakt van psychologische technieken. Ouders krijgen onderricht in 'ouderschaps'-technieken, die erop gericht zijn om kinderen de fundamentele waarden van het systeem te laten overnemen en zich te leren gedragen volgens de wensen van het systeem. Programma's voor de 'geestelijke gezondheid', 'interventie'-technieken, psychotherapie, enzovoorts moeten zogenaamd ten goede komen aan het individu, maar in de praktijk worden ze meestal gebruikt om individuen te laten denken en zich te laten gedragen zoals het systeem vereist. (Dat is geen tegenstelling; een individu wiens instelling of gedrag hem in conflict brengt met het systeem, staat tegenover een overmacht. Hij kan zich er ook niet aan onttrekken, dus hij zal waarschijnlijk last krijgen van stress, frustratie, defaitisme. Hij heeft het veel gemakkelijker als hij denkt en zich gedraagt zoals het systeem vereist. In die zin handelt het systeem voor de bestwil van het individu als het hem hersenspoelt tot inschikkelijkheid.) Kindermishandeling wordt in zijn ergste en duidelijkste vormen door de meeste, zo niet alle culturen afgewezen. Een kind pijnigen vanwege een kleinigheid of zonder reden stuit vrijwel iedereen tegen de borst. Maar veel psychologen hanteren een veel ruimere definitie van mishandeling. Is een pak slaag, als onderdeel van een rationeel en consistent tuchtsysteem, een vorm van mishandeling? Doorslaggevend voor het antwoord zal zijn of slaan in de meeste gevallen gedrag oplevert waarmee een persoon in het bestaande maatschappelijk systeem ingepast kan worden. In de praktijk verstaat men onder 'mishandeling' meestal elke opvoedingsmethode die gedrag oplevert dat het systeem slecht uitkomt. Dus programma's ter voorkoming van 'kindermishandeling' die verder gaan dan het voorkomen van duidelijke, zinloze wreedheid, richten zich op het sturen van menselijk gedrag door het systeem.
  (...)

  Meer lezen? http://www.xs4all.nl/~ravijn/unabom/unabomber.htm
  Engels: http://www.thecourier.com/manifest.htm

  05-01-2007 om 03:33 geschreven door Aristoteloos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ruled by the gods', absolute MUST SEE

  Een absolute must-see, David Icke's presentatie over van alles en nog wat. Neem even de tijd en moeite om de eerste link aan te klikken en even een kwartiertje ofzo te kijken. Vind je het niks, dan sluit je het af... maar waarschijnlijk zul je de hele presentatie wel uitkijken. Ik zal er verder niets over zeggen, gewoon kijken dus.
  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_ickevideo1.htm

  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_ickevideo2.htm
  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_ickevideo3.htm
  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_ickevideo4.htm
  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_ickevideo5.htm
  http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_ickevideo6.htm

  05-01-2007 om 03:28 geschreven door Aristoteloos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wil je niet weten
 • Project ARTICHOKE
 • Project BLUEBIRD
 • Project CHATTER
 • MKDELTA
 • MKNAOMI
 • 03-01-2007 om 20:36 geschreven door Aristoteloos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tweede Wereldoorlog: Hoe de VS onder een hoedje speelden met de Nazi's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vaak wordt gezegd dat 'De Amerikanen' ons bevrijd  hebben van 'De Duitsers'. Dit is natuurlijk veel te populistisch gesteld, niet alle Duitsers waren immers bezetters en zeker niet alle Amerikanen waren bevrijders. Sterker nog er waren veel Amerikanen en Amerikaanse instellingen die net zo schuldig zijn aan de gruweldaden tijdens WOII als de Nazi's. Zij speelden met elkaar onder een hoedje. Zelfs ver na de oorlog distantieerde Amerika zich niet van de Nazi's en namen veel van hen zelfs in dienst bij de overheid.
  Zo, dat horen we niet op tv.


  Grote Amerikaanse Multinationals en Wallstreet hebben Adolf Hitler in het zadel geholpen, waarna mannen als Prescott Bush (NB de opa van de huidige president) en Henry Ford de financiering van Hitler en de zijnen verzorgden.

  Bij het zogenaamde Project Paperclip / Operation Overcast werden na de Tweede Oorlog hoge Nazi - Wetenschappers in dienst genomen door de VS. Wernher von Braun bijvoorbeeld. Hoe is dat te verantwoorden?

  03-01-2007 om 20:26 geschreven door Aristoteloos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 01/01-07/01 2007

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!