Duizenden mensen waren op de been - en op de fiets - in het Maasland tijdens het voorbije weekeinde. Stallen, schuren, koelcellen, voormalige brouwerijen en maalderijen werden expositie-ruimtes voor sculpturen, schilderijen, etsen, textielkunst, assemblages, poëzie, tekeningen video en installaties.
Tags:kunstroute, mijn werk, tentoonstelling, Kunst op het Hof, Maasland, assemblage
Kunst op het Hof 10, 11 en 12 juli 2009 van 10 tot 18 u.
De route heeft een lusvorm van ongeveer 30 km, vertrekt in Elen en loopt verder naar Heppeneert, Stokkem, Dilsen en Rotem. Drie belangrijke troeven : het landschap, de boerderijen (cultureel erfgoed) en de kunst. Alle info op : http://www.kvlv.be/Default.aspx?tabid=10480
op locatie nr 8 (in Stokkem) langs de route wordt mijn 35-delig werk Oppression-Onderdrukking tentoongesteld (detail van Oppression rechts onderaan de folder).
Het eerste deel van mijn atelier, het deel waar het 'grof' werk wordt gedaan. Zagen, boren, timmeren, schaven, ... Voor en na opruiming voor de open-studiodagen tijdens de kunstroute-Leuven.
Dit jaar neem ik weer deel aan de kunst- en plattelandsroute Kunst op het Hof. Vorig jaar met heel leuke kleurrijke lampen, deze keer met ernstig werk : de serie Oppression-Onderdrukking. Rechts onderaan de folder een detail van het werk, het geheel bestaat uit 35 delen. klik op de foto voor de volledige informatie over de route
Eventjes geen inspiratie voor eigen werk. Bij het opruimen van tonnen stoffen in mijn naaikamer deden sommige mij plots denken aan een werk van Friedensreich Hundertwasser, Oostenrijkse schilder/architect. Vooral het goudkleurig metaal'doek' gaf inspiratie om het werk "Wartende Häuser" te copiëren in stof. Zonder voorafgaande schets noch meetlat heel impulsief aan de slag, op enkele uren was het voltooid. En er was geen extra materiaal nodig dan hetgene dat al jaren in de kasten ligt te wachten ...
opstellen van de klaprozen voor het evenement morgen, zondag 14 september van 10.00 tot 18.00 (meer uitleg in vorige 'post') Molendreef 30 - Rillaar in een oude prachtig gerestaureerde watermolen tentoonstelling binnen met schilderijen van Ann Wattiez klaprozen in de mooie tuin
Dit jaar kan u tijdens Open monumentendag kennis maken met een project van keramiste Anita Huybens. De klaprozen worden verkocht ten voordele van de vzw APOPO www.apopo.org Deze humanitaire organisatie spoort landmijnen op in Afrika en maakt ze onschadelijk. Het persoonlijk verhaal van Anita kunt u lezen op www.klaprozen.be.
Molendreef - Rillaar : in de mooie, rustige omgeving van de watermolen en de prachtige tuin zijn deze keramieken klaprozen te bewonderen, zondag 14 september tussen 10 en 18 uur. Ze zijn tevens te koop voor 50 euro per stuk De opbrengst gaat integraal naar het sociale werk van Anita. Door uw steun kan je je solidariteit tonen met de duizenden slachtoffers van landmijnen over de hele wereld.
Een wereld zonder Anita Huybens is een wereld met minder licht, minder warmte. Maar ze heeft van deze wereld een betere gemaakt, met bescheiden middelen. www.klaprozen.be www.apopo.org www.palcircus.ps www.stoelenvoorcircusschool.blogspot.com In deze projecten heeft ze heel haar energie gestoken. Met haar charisma heeft ze honderden mensen overtuigd om mee te doen in haar projecten die de levens van mensen in Mozambique en Palestina veranderd hebben.
Met haar kunst in keramiek zet ze mensen aan om na te denken over de fragiele relaties onder elkaar. Haar kunst in keramiek gebruikt ze om op haar manier een steen te verleggen in de rivier.
Ik vind niet de juiste woorden, ik kan haar geen passende hulde brengen. Maar ze heeft ook mijn leven veranderd, een les in het leven.
Deze twee werken zijn vorig jaar gemaakt voor de groepstentoonstelling Schriftuur, Textuur, Structuur. Ik heb geen passende verklaring voor het woord textuur in het Nederlands gevonden. In de Engelse beschrijving van het woord heb ik exact de uitleg gekregen die ik in deze werken wou leggen : het zijn werken om te voelen, strelen, om de verschillende texturen te ervaren met de ogen en de handen.
.OK, een beetje rommelig allemaal, maar we blijven proberen, het regent toch vandaag. En als het lukt : dit is één van mijn laatste werken in de Good Mood Gallery ofwel Goed Humeur-lampen. En met dit weer werken ze heel goed!!
Hoe komen we aan ons temperament? Krijgen we dit tijdens onze opvoeding of hebben we al een deel dat al aanwezig is bij de geboorte? Van waar hebben we bepaalde (niet fysiologische) trekken? En in hoeverre wordt ons wezen bepaald door wat de vorige generaties ervaren hebben en bewust of onbewust aan de volgende meegeven? De weinige - maar intrigerende - informatie die ik heb over vorige generaties doen mij afvragen in welke mate de ervaringen van deze personen die ik (noch mijn ouders) gekend heb toch een invloed hebben op mijn persoonlijkheid. In hoeverre is een deel van die personen nog te herkennen (niet fysiek)? Hebben de levenservaringen van mijn overgrootmoeder - enig kind van een ongehuwde moeder (en dat in de jaren 18..) - invloed gehad op de opvoeding van haar 11 kinderen? Dat zal wel, wat is daar nog van te herkennen in de volgende generaties? En de ervaringen van de moeder; van waar komt het kind? Is het een liefdes-kind, een ongeluk of is het veel tragischer ... een verkrachting of incest? Deze vragen zijn de aanleiding tot mijn Identity werken.
Mijn buurvrouw, keramiste Anita Huybens, ligt aan de basis van het stoelenproject ten voordele van de Palestijnse Circusschool. Op een aantal maanden tijd kon ze honderden (+/- 550) kunstenaars, creatieve en entoesiaste mensen mobiliseren om een stoel te verbouwen of te ontwerpen. Deze werden - met groot succes - verkocht op het Ladeuzenplein in Leuven, in maart 2007. Zo goed als alle stoelen waren uitverkocht. Er kwam een bescheiden vervolg doordat het project uitgenodigd werd tijdens Kunst op het Hof 2008. Er werd dus opnieuw aan stoelen getimmerd, gezaagd, geschilderd, geplakt ... Het verhaal is nog niet ten einde, andere entoesiaste mensen gaan zich inzetten om dit succesverhaal ergens anders kenbaar te maken en het project uit te breiden naar andere streken.... Meer info vind je hier hieronder (of hiernaast of boven - ik heb het opladen van foto's nog niet goed onder de knie) een kleine bijdrage uit eigen atelier
Een kleinere versie van de 'Honderwater-zuilen' in rood-zwart-wit. De inspiratie komt van de Weense schilder-architect Friedensreich Hundertwasser die bij zijn kleurrijke gebouwen veel zuilen gebruikt.
het is mij gisteren niet gelukt om een grote foto te publiceren, een nieuwe poging dan maar
Dit is het vrolijke deel van mijn werk : de Good Mood Gallery - in de stAAApel-gek serie; tentoongesteld in de voormalige landloperskolonie van Merksplas tijdens Kunst op het Hof 2008.
Ik ben hildA
Ik ben een vrouw en woon in Lubbeek () en mijn beroep is assemblage-kunstenaar en levensgenieter.
Ik ben geboren op 16/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: assemblage, mixed-media, re-cycling, up-cycling, re-styling, open ateliers, tentoonstellingen, kunstroutes, de geuren in de tuin, lekker eten, mijn man Wim, mijn piepklein foto-apparaat.
dagelijks valt er wel iets te fotograferen; mijn werk, mijn atelier, mijn huis, de dingen rondom mij, andere kunstenaars ... Copyright : alle gepubliceerde foto's zijn eigendom van de auteur. wil u deze gebruiken? even vragen, met bronvermelding, dank u