© kristof van rompaey

Griet Sandwich neemt taak over nadat laatste bakker in het dorp is gestopt

De laatste bakker in Peulis (Putte) sloot zopas de deuren. Die gebeurtenis grijpt Griet De Smedt van broodjeszaak Griet Sandwich op de Mechelbaan aan om voortaan zelf brood, pistolets en beleg te verkopen.

Kristof Van Rompaey

Volgens de zaakvoerster dreigt Peulis steeds meer een spookdorp te worden. “Zoals dat op wel meer plaatsen het geval is, verdwijnen er ook bij ons in het dorp steeds meer lokale winkels”, legt Griet De Smedt uit. “Na de recente sluiting van bakker Bartholomeus in de Peulisstraat, houdt ook de lokale groenteboer er in augustus mee op. Peulis heeft bovendien een vrij oude bevolking, al komen er nu wel nieuwe wijken en appartementen bij. Maar voor de oudere garde zou het met de sluiting van de enige bakker dus moeilijk geworden zijn om in de buurt nog eenvoudig aan een brood te geraken. Alleen de broodautomaat schiet er dan nog over.”

Aangezien het aanbieden van brood en beleg al in de lijn ligt van de belegde broodjes die ze nu verkoopt, neemt De Smedt de taak van 'dorpsbakker' voortaan dus op zich. “We bakken het brood wel niet zelf. We kopen het aan van een gekende bakker uit de buurt”, geeft ze nog mee. Ondertussen kreeg de zaakvoerster al aanzienlijk wat positieve reacties op haar nieuwe initiatief. “De klanten zijn in elk geval tevreden dat er toch iemand brood blijft verkopen in het dorp”, gaat ze voort.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER