© Hans Otten

Café krijgt voor zevende keer in jaar tijd inbrekers over de vloer

Alle beveiligingen ten spijt geraakten inbrekers maandag toch weer binnen in café De Dorpspomp in hartje Herselt. Het is al de zevende keer in een jaar dat indringers de speelautomaten kraken.

Hans Otten

Volkscafé De Dorpspomp op het dorpsplein van Herselt had dankzij onder meer de Kids’ Day op zaterdag en het uitstekende weer op zondag een druk weekend achter de rug. Maar die vreugde werd amper enkele uren later tenietgedaan door een stel drieste inbrekers. In de korte periode tussen 3u ’s nachts toen uitbater Guido Smits zijn bed opzocht, en 5u ’s ochtends toen de poetsvrouw arriveerde, hadden de indringers weer een enorme ravage aangericht.

De criminelen drongen binnen via het feestzaaltje aan de achterzijde van het café. “Na vorige inbraken had ik een dwarsbalk over de hele breedte van de glazen toegangsdeuren aangebracht, zodat ze die niet konden openen. Maar ze hebben grote gaten in het kozijn geboord, waarlangs ze die van buitenaf konden optillen. De deur tussen de zaal en het café hebben ze gewoon volledig uit de hengsels gelicht. Verschillende binnen- en buitendeuren met driepuntssloten hebben schade opgelopen.”

Paar duizend euro buit

De dieven hadden het gemunt op de inhoud van de vier speelkasten. De geldwisselaar lieten ze ongemoeid. “Al dat kleingeld telt toch snel op. Ik schat dat het toch weer om een paar duizend euro gaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER