Direct naar artikelinhoud

Wat een mijlpaal! Totti maakt zijn 250ste, al is dat meteen het enige goeie nieuws voor AS Roma

Jelle Vossen maakte afgelopen vrijdag tegen Moeskroen zijn 100ste doelpunt in de Belgische competitie, maar wat dan gezegd van Francesco Totti? Het clubicoon van AS Roma lukte vandaag tegen Torino nummertje 250 uit zijn glansrijke carrière.

De intussen 39-jarige Romein met de godenstatus in het Stadio Olimpico bereikte de opvallende mijlpaal vanop de penaltystip. Meteen ook de aansluitingstreffer tegen Torino want het krasselende AS Roma stond 2-0 in het krijt tegen de club uit Turijn. Radja Nainggolan en co keken al na acht minuten tegen een achterstand aan door een treffer van Andrea Belotti. Zeven minuten na rust werd het nog een beetje erger voor onze Rode Duivel op het middenveld van de 'Giallorossi' na een omgezette elfmeter van de Spanjaard Iago Falque. Drie minuten later volgde dan het gloriemomentje van de ingevallen Totti. De 2-1 bracht de hoop even terug in de Romeinse harten, maar tien minuten later tekende alweer Falque het doodsvonnis van de ploeg van trainer Luciano Spalletti. AS Roma laat zo de kans liggen om in het spoor te blijven van leider Juventus en nummer twee Napoli.