Zoontje Karen Damen stapt zelf op podium en steelt de show

De appel valt niet ver van de boom. Het zoontje van televisiegezicht en ex-K3-zangeres Karen Damen stal, tijdens de opening van het nieuwe schoolgebouw Mater Christi in Lint, de show.

MaTi

Nadat mama Karen met een drietal nummers de nieuwe schoolvleugel had ingezongen, beklom Sky (6) zelf ook even het podium. Als een volleerd entertainer bracht hij C'est la Vie van Khaled en I Like To Move It van Reel 2 Real terwijl papa Antony Van der Wee de knopjes van de mengtafel bediende.

Karen Damen opent al zingend nieuwe schoolvleugel

Na vijftien jaar wachten werd zaterdag het nieuwe schoolgebouw van basisschool Mater Christi officieel ingezongen door directeur Philippe Goethaert, oud-leerling Silke Torfs (12) en Karen Damen. Daarna ging het schoolfeest pas echt van start gaan.

De nieuwe vleugel van basisschool Mater Christi staat te pronken naast de speelplaats en langs de straatkant van de Statiestraat in Lint. Het biedt plaats voor alle leerlingen van de derde graad.

"Het is een project van lange adem geweest”, zegt schepen van onderwijs, Alice Bruno (NV-A). “De aanvraag dateert van 2001. Er kwam een hoop papierwerk bij kijken. In juni vorig jaar werd het oude gebouw dan eindelijk afgebroken. Op een tijdspanne van een jaar werd het nieuwe gebouw opgetrokken.”

"Het schoolfeest dat normaal gezien in mei doorgaat, hebben we verplaatst naar september", zegt directeur Philippe Goethaert (52). Na een korte officiële toespraak van de directeur, sprak ook Dirk Van Rossem, bisschoppelijk gedelegeerde het publiek toe. "Het traditionele lintje wordt vandaag niet doorgeknipt", zegt de directeur. "We hebben ervoor gekozen om het nieuwe gebouw muzikaal te openen.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen, editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER