Roman van J.K. Rowling wordt driedelige miniserie

"The casual vacancy", de eerste roman van schrijfster J.K. Rowling na de succesvolle Harry Potter-reeks, wordt verfilmd als een driedelige miniserie. Voor het maken van de reeks slaan de Britse BBC en het Amerikaanse HBO de handen in elkaar, zo hebben beide zenders bekendgemaakt.

"The casual vacancy" kwam uit in 2012 onder grote mediabelangstelling. Het boek, dat gericht is op volwassenen, werd niet door alle critici lovend onthaald, maar werd wel een absolute bestseller. Bij ons kwam de roman uit als "Een goede raad".

Al in 2012 kondigde de BBC aan dat het de roman zou verfilmen. Nu is er meer concrete informatie over dat project. Zo wordt het een driedelige serie en een samenwerking met de Amerikaanse betaalzender HBO. Rowling zelf is een van de producers. Het filmen begint deze zomer in het zuidwesten van Engeland. Wanneer de reeks op tv te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

"The casual vacancy" speelt zich af in een Engels stadje, waar een hevige strijd uitbarst om de overleden Barry Fairbrother op te volgen in de parochieraad. Rijkelui en minderbedeelden, ouders en hun puberende kinderen en vrouwen en hun echtgenoten komen daarbij tegenover elkaar te staan.

Meest gelezen