Twee prijzen voor één-reeks ‘Marsman’

© © VRT

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Vlaamse fictiereeks “Marsman”, in het voorjaar van 2014 uitgezonden op één, is twee keer in de prijzen gevallen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz. Mathias Sercu, die de serie bedacht en schreef en samen met Eshref Reybrouck regisseerde, gaat naar huis met de Prix Michel Mitrani. Dat is de speciale prijs van de jury bestemd voor een uitzonderlijke programmamaker. De FIPA d’Or voor Beste Acteur ging naar hoofdrolspeler Jürgen Delnaet. Sercu nam de twee prijzen in ontvangst. Dat meldt het VAF, dat de reeks ondersteunde, zondag.

lbo

“Marsman” werd samen met 10 andere series voorgesteld in de Officiële Competitie. Het gaat onder meer om het Zweedse “Tjockare ån vatten” (“Thicker than Water”), en “Wolf Hall”, de op twee romans van Man Booker Prize-winnares Hilary Mantel gebaseerde reeks. Het festival opende trouwens met de BBC-serie “The Missing”, die met Vlaanderen werd gecoproduceerd.

“Marsman”, een reeks van acht afleveringen, draait om Nico, een veertiger die zijn moeder verliest en kort daarna ook zonder werk komt te zitten. Wanneer hij bovendien de zorg voor zijn autistische broer op zich neemt, wordt het te veel voor Nico’s vrouw. Bij zijn dochter en drie vrienden met wie hij in een bandje speelt vindt hij toch nog steun.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen