1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Ligue 1. Batshuayi hijgt in nek leider, invaller Origi speelt gelijk

Michy Batshuayi mocht op de 23e speeldag in de Ligue 1 in de 60e minuut invallen bij Marseille, dat Evian Thonon Gaillard ontving. Gignac had toen al de 1-0 op strafschop binnengetrapt, meteen ook de eindstand. Voor Gignac was het zijn 14e doelpunt dit seizoen. Marseille loopt zo twee punten in op leider Lyon, dat een punt raapte op het veld van Monaco.

vtvn

Lille kon nog eens gelijkspelen na twee opeenvolgende nederlagen. Tegen Nantes kwam het na een kwartier op een 0-1 voorsprong via Jonathan Delaplace (ex-Zulte Waregem), meteen ook de ruststand. Origi begon de wedstrijd op de bank, maar viel in na 70 minuten spelen. Tien minuten voor tijd kreeg Lille het deksel tegen de neus, na de gelijkmaker van Vizcarrondo. Origi kreeg de laatste kans van de wedstrijd in de 93e minuut, maar zag zijn schot vanop links alsnog gekeerd door Nantes-doelman Riou.

Gillet gelijk tegen voorlaatste

Guillaume Gillet kwam met Bastia niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lens, de voorlaatste in de Ligue 1. Lens was de betere ploeg in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren in de eerste helft. Coulibaly kwam tweemaal dicht bij de 1-0, maar schoot beide wenkende kansen over. Na een uur spelen kwam Bastia dan toch op voorsprong, na een penalty van Boudebouz, maar met nog tien minuten te spelen kreeg ook Lens een penalty. Kantari zette de 1-1 eindstand op het bord.

PSG dankt Lavezzi

PSG heeft op de 23e speeldag in de Ligue 1 de drie punten thuis kunnen houden. De Parijzenaars wonnen met 1-0 van Rennes dankzij een doelpunt van Ezequiel Lavezzi in de 29e minuut. Bij Rennes vielen Christian Brüls na 74 minuten en Habib Habibou na 80 minuten in. PSG wordt zo derde in de stand, op één punt van leider Lyon. Rennes is tiende.

Monaco-Lyon onbeslist

Leider Lyon is niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel bij het rijke AS Monaco. In een kansarme wedstrijd was het Monaco die initiatief probeerde te nemen, maar tot veel uitgespeelde kansen kwam het niet. Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco stond de hele match op het veld bij de Monegasken, Nabil Dirar (ex-Club Brugge) werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Uitslagen:

Vrijdag

PSG - Rennes 1-0

Zaterdag

Marseille - Evian 1-0Nantes - Lille 1-1Lorient - Montpellier 0-0Metz - Nice 0-0Lens - Bastia 1-1Toulouse - Reims 1-0