© Margo Tilborghs

Supporters veldrijders vertrekken naar sneeuwparcours in Tsjechische Tabor

De supporters van Tom Meeusen zijn er klaar voor. Gisteren vertrokken de Molenheidevrienden al om 6u met de bus richting Tsjechië. Later op de dag reisden nog Tom Meeusensupporters met het vliegtuig af naar Tabor.

Margo Tilborghs

“Wij vertrekken altijd in alle vroegte”, zegt René Van Hooydonck van de Molenheidevrienden. “Zo zijn we zaterdag fit en paraat om het parcours te verkennen. We zijn niet verbonden aan één wielrenner. In onze club zitten supporters die ieder voor hun eigen favoriet supporteren.”

Oud-burgemeester Herman Suykerbuyk is ook van de partij. “Voor mij is het de derde keer dat ik meereis met de Molenheidevrienden. Ik supporter voor Tom Meeusen. Voor de gelegenheid wissel ik mijn pet even in voor een Tom Meeusen-hoed. Ik durf zelfs niet echt te wedden op een Belg”, zegt Suykerbuyk. “Het kan net zo goed Mathieu van der Poel zijn. Die is nog niet zo slecht.”

Ook burgemeester Gaston Van Tichelt is van de partij. “Hoe ik de wedstrijd inschat? Moeilijk te zeggen. Veel zal van het weer afhangen. Als het parcours er modderig bijligt, heeft Wout Van Aert meer kans. Als het glad is, zijn de kansen beter voor Tom Meeusen.”

Lees het hele verhaal in uw krant van zaterdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER