© Margo Tilborghs

Inbrekers stelen soep en laptops

Voetbalclub Excelsior in Essen kreeg hongerige inbrekers over de vloer. Naast heel wat multimedia plunderden ze de diepvriezer en etenswaren achter de toog.

Margo Tilborghs

“Onze gebouwen zijn goed beveiligd tegen inbraak”, zegt Franky Nelen van F.C. Excelsior. “De deur van de kantine wordt afgesloten met een ijzeren poort en een hangslot. Maar helaas sloegen de inbrekers een raam in langs de kant van het voetbalveld. Zo konden ze de kantine in.”

De boeven gingen aan de haal met televisies, laptops, microfoons en een muziekinstallatie. Zelfs de diepvriezer werd leeggehaald. “We hadden nog een goedgevulde diepvriezer met hapjes, die waren overgebleven van onze nieuwjaarsreceptie, maar die lagen nu verspreid over het voetbalveld. Koffie konden ze blijkbaar ook niet gebruiken, want ook die lag her en der verspreid. Alleen de soep hebben ze meegenomen.”

Het secretariaat dat naast de kantine lag, werd ook betreden. “Ook daar sloegen ze een raam in en namen ze laptops mee. Ze hingen aan een ketting om diefstal te voorkomen, maar die werd gewoon doorgeknipt.”

De politie startte intussen een sporenonderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER