Eindelijk Belgische zege in Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen?

© mvh

Ook de vrouwen trekken zich vandaag op gang voor hun Omloop Het Nieuwsblad. Liefst 19 UCI-teams staan aan de start. Organisator Geert Stevens is aan de tiende editie toe. Tijdens de vorige negen won vijf keer een Nederlandse renster, maar dit jaar maken de Belgen een kans.

fdg

Vorig jaar versloeg de Nederlandse Amy Pieters de Zweedse Emma Johansson, een vaste podiumklant, en de Britse Elizabeth Armistead, de topfavoriete voor deze editie. Liesbet De Vocht, die intussen afhaakte als wielrenster, won op geringe achterstand de spurt voor de vierde plaats, Sofie De Vuyst eindigde knap zesde.

De Zweedse Johansson won als enige twee keer de Omloop en stond al vijf keer op het erepodium. En de Belgen? Kelly Druyts spurtte naar de derde plaats in 2009. Een jaar later ging Johansson Liesbet De Vocht en Grace Verbeke vooraf. Daarna moesten de Belgische vrouwen met kruimels tevreden zijn.

Dit jaar is er gewettigde hoop dat we opnieuw meedoen voor de prijzen. Belgisch kampioene Jolien D’hoore wil haar trui alle eer aandoen. Sofie De Vuyst, vorig jaar zesde, is altijd goed in de Omloop Het Nieuwsblad. Van Jessie Daams en Kelly Druyts wordt verwacht dat ze ook een rol van betekenis spelen. Traditioneel spat de wedstrijd open op de Knokteberg en wordt de schifting verder doorgevoerd op de Paterberg.

Hellingen:Nokereberg (27,9km), Kluisberg (51,3km), Knokteberg (58,7km), Paterberg (62,3km), Kortekeer (67,4km), Ladeuze (72,7km), Wolvenberg (76,1km), Molenberg (85,6km).Start om 11.20 uur aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx voor 120,5km.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen