© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Faty kopt Standard in slotseconden voorbij Cercle (video)

Standard heeft Cercle Brugge op het nippertje geklopt. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Faty in de 89ste minuut. Standard is zo bijna zeker van Play-off 1. Het telt 50 punten, zeven meer dan het nummer zeven in de stand.

maj

Bij Cercle Brugge was doelman Werner alweer de grote uitblinker met enkele sterke reddingen. Maar op de poging van Faty in de voorlaatste minuut had hij geen enkel verhaal. Toch was Cercle nog dicht bij een punt toen Tim Smolders Standard-goalie Thuram nog even deed zweten. Maar het bleef dus 1-0 en bij Standard kon het feest toch nog beginnen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

Cercle Brugge

Standard is nu derde in de stand en telt door deze zege 50 punten, zeven meer dan nummers zes en zeven Charleroi en Genk. Die ploegen kunnen allebei nog negen punten verdienen. Play-off 1 is dus voor 90% binnen voor de Rouches. Cercle Brugge blijft door het verlies op 24 punten staan, ééntje meer dan de voorlaatste Moeskroen-Péruwelz. Play-off 3 blijft dus als een zwaard van Damocles boven de Bruggelingen hangen. Eén troost: concurrenten Lierse (thuis tegen Genk) en Moeskroen (op bzoek bij Club Brugge) wacht dit weekend een zwaar programma.

Hoogtepunten

28’ - Carcela gooit een bal voor doel richting De Camargo. Hans Cornelis houdt de Braziliaanse-Belg goed af zodat hij niet kan koppen.

37’- Dan toch eens een snelle actie van Standard. Bia vertrekt op zijn linkerflank, komt naar binnen richting zestien en haalt uit. Werner gaat goed plat en tikt de bal in corner.

44’ - De pijlsnelle Ezekiel zoekt en vindt De Camargo centraal voor doel. De aanvaller trapt de bal in de draai naast.

54’ - Carcela met een mooie beweging buitenom. Zijn voorzet belandt na wat geharrewar voor de voeten van Bia, maar die is te verrast om gepast te reageren.

70’ - De Camargo kopt een corner van Bia aardig naar de hoek, maar Werner pakt uit met een goeie reflex.

87’ - Louis probeert het andermaal vanop afstand, maar Werner ronselt de harde knal spectaculair uit doel.

89’ - De Rouches hebben er opnieuw heel lang op moeten wachten, maar daar is nu toch de voorsprong voor Standard. Ricardo Faty loopt in bij de eerste paal en kopt de bal overhoeks voorbij Werner. Onverdiend kunnen we de voorsprong niet noemen!

91’ - In het absolute slot trapt Cercle voor het eerst tussen de palen en er is een goede Thuram nodig om de gelijkmaker te verijdelen. Hij haalt een knal van Smolders prima van onder de lat.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer