JUPILER PRO LEAGUE. Westerlo in extremis naast Zulte Waregem, Waasland-Beveren pakt gouden punten

Op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League heeft Westerlo ook Zulte Waregem op een gelijkspel gehouden. Een penalty in de slotfase deed de West-Vlamingen de das om. Moeskroen-Péruwelz won vlot van Cercle. Het werd 4-0. Waasland-Beveren pakte een gouden driepunter tegen Lierse. Eerder op de avond hield KV Oostende Genk op een 1-1 gelijkspel.

vtvn

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Westerlo stunt alweer

Na een gelijkspel tegen zowel Anderlecht als Standard heeft Westerlo ook een punt kunnen pakken tegen Zulte Waregem. De Kempense promovendus sleepte een 2-2 gelijkspel uit de brand. Idrissa Sylla opende al na drie minuten de score voor de bezoekers. Sylla omzeilde de buitenspelval en faalde niet alleen voor doel. In de 18e minuut stond het al 0-2. Mo Messoudi bedankte Francky Dury voor zijn eerste basisplaats met een goal. Na goed een uur bracht Westerlo de spanning terug. Frédéric Gounongbe scoorde zijn vijfde van het seizoen. Vlak voor affluiten maakte Formos Mendy een domme fout in de zestien. Penalty voor Westerlo. Gounongbe bleef kalm en zette de 2-2 op het bord.

Cercle geen partij voor Moeskroen

Ook die andere promovendus, Moeskroen-Péruwelz, blijft het uitstekend doen. De Henegouwers pakten Cercle Brugge makkelijk in. Het werd 4-0. Abdoulay Diaby ontsnapte al in de eerste minuut aan de aandacht van de West-Vlaamse defensie en scoorde de 1-0. Na een kwartier kwam doelman Olivier Werner te laat op Diaby. Rood voor Werner, penalty en 2-0 dankzij Julian Michel. Nog voor de rust werd het 3-0 voor Moeskroen-Péruwelz. Anice Badri schoot de bal door de benen van Miguel Van Damme. Drie minuten voor tijd legde Diaby met zijn tweede van de avond de 4-0 eindstand vast.

Waasland-Beveren pakt drie gouden punten

Het is nog vroeg maar de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Lierse was nu al een zespuntenmatch. Waasland-Beveren deed de Freethiel dansen met een 2-0 zege. De thuisploeg kwam al na acht minuten op voorsprong. Robson scoorde de 1-0 op een hoekschop. Lierse wilde wel reageren maar kreeg weinig voor elkaar. Vlak voor rust dikte Renaud Emond de score aan tot 2-0. De assist was van David Destorme. Die bracht zijn team nog in moeilijkheden door na een uur rood te pakken voor een stevige tackle. Lierse deed echter niet veel beter want ook de ingevallen Faysel Kasmi kreeg rood. Lierse eindigde de match nog met negen na een tweede gele kaart voor Rami Bensebaini.

Ruytinx verpest droomdebuut McLeish

De eerste wedstrijd van nieuwe coach Alex McLeish bij Racing Genk is geen onverdeeld succes geworden. De Limburgers kwamen aan de kust niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De eerste helft leverde weinig echte doelkansen op. De 0-0 was dan ook niet meer dan logisch. Na goed vijf minuten in de tweede helft kwam Genk echter op voorsprong. Anele haalde van ver uit. Ongevaarlijk leek het, tot doelman Didier Ovono de bal knullig in doel liet gaan. Ovono zette zijn fout daarna enigszins recht door knappe saves op pogingen van Siebe Schrijvers en Benji De Ceulaer. Oostende drong aan en maakte vlak voor affluiten gelijk. De ingevallen Bjorn Ruytinx trapte de 1-1 voorbij Laszlo Köteles in doel.

Vanhaezebrouck geklopt door ex-ploeg

Hein Vanhaezebrouck beleefde weinig plezier aan de komst van 'zijn' Kortrijk naar de Ghelamco Arena. AA Gent ging namelijk met 0-1 onderuit. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al in de negende minuut. Ivan Santini pakte de bal knap aan, omspeelde zijn verdediger en zette De Kerels op voorsprong. Ondanks een heleboel kansen kon Gent niet scoren en leed het zijn tweede opeenvolgende nederlaag.