© Belga

Moeskroen blijft verbazen en verplettert 10 Cercle-spelers

Moeskroen-Peruwelz blijft verrassend sterk presteren in de Jupiler Pro League. De Henegouwenaren maakten in eigen huis korte metten met 10 spelers van Cercle Brugge. Doelman Olivier Werner kreeg al vroeg in de wedstrijd een rode kaart, met een ruststand van 3-0 was de wedstrijd halverwege al beslist. Abdoulay Diaby, die de score in de eerste minuut al geopend had, scoorde in de slotfase nog de 4-0.

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Promovendus Moeskroen-Péruwelz stond na vijf speeldagen te pronken op een knappe vijfde plaats in het klassement. Met mooi en aanvallend voetbal stal het Franse leger van coach Rachid Chibab reeds de harten van het publiek. De fusieclub haalde tot nog toe 6 op 6 in eigen huis en wil die thuisreputatie vanavond graag nog wat kracht bijzetten. Cercle Brugge was gewaarschuwd.

Cercle had in de eerste helft alle moeite om de snelle omschakeling bij Moeskroen te neutraliseren. Na dertig seconden liep Langil al weg van alles wat groen en zwart was om de score te openen. Na een rode kaart voor Cercle-doelman Olivier Werner (voor een fout op de doorgebroken Diaby) en de bijhorende 2-0 op strafschop werd het er niet eenvoudiger op voor de bezoekers. De drietand van Moeskroen (Langil-Diaby-Badri) bleef prikken. Keer op keer werden ze met mooie steekballetjes door de achterhoede van Cercle geloodst. Groen-zwart mocht blij zijn dat enkel Badri nog voor rust kon scoren.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

De tien man van Cercle verweerden zich wel kranig in de tweede helft. De bezoekers kwamen via Kabananga tweemaal dicht bij de eerredder, maar die kwam er uiteindelijk niet. Moeskroen profiteerde niet optimaal van de vermoeidheid bij Cercle, enkele mogelijkheden werden slecht uitgespeeld. Op het eind maakte Diaby dan toch nog zijn zesde van het seizoen. Hij is voorlopig gedeeld topschutter in de Jupiler Pro League.

Opmerkelijk:

Pieter-Jan Monteyne had de twijfelachtige eer om als enige Belg in de basis te staan bij de thuisploeg. Moeskroen-Péruwelz had trouwens maar 16 spelers op het wedstrijdblad staan. Omdat ze maar over 4 Belgen beschikken, mogen ze er geen 18 selecteren.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

1’ - GOAL! Langil maakt de actie op links en zet dan scherp voor doel, Diaby mag ongedekt binnentrappen. Zijn vijfde goal al dit seizoen!

5’ - Cercle blijft niet bij de pakken zitten. Valcke trapt uit de tweede lijn, maar zijn poging raakt de schouder van Sukuta-Pasu.

8’ - Langil komt naar binnen en legt breed voor de aanstormende Vandendriessche. De captain van Moeskroen haalt hard uit, net over de winkelhaak.

11’ - Penalty Moeskroen en rood voor Werner. Cercle Brugge moet met een man minder verder na een te late ingreep van Werner die Diaby neerhaalt.

14’ - Gedwongen wissel bij Cercle Brugge. Van Damme komt in de plaats van Van Acker.

15’ - GOAL! Michel trapt de penalty vlotjes in doel, hij plaats de bal in de linkerbenedenhoek, Van Damme kiest voor rechts en is geklopt.

20’ - Kabananga met de goede dribbel op rechts, zijn voorzet wordt door Sukuta-Pasu met de buik richting doel gedevieerd. Doelman Cros moet plat.

34’ Dussenne knikt een hoekschop goed naar beneden, maar de Moeskroen-verdedigers in de box zijn alert en werken weg.

36’ GOAL! Mbemba dribbelt zich richting achterlijn. Hij legt mooi terug op Badri en die schuift de bal door de benen van Van Damme in doel.

39’ - Dussenne is weer gevaarlijk op hoekschop, hij komt aanlopen en kopt de bal goed onder de lat. Cros kan er nog net bij en tikt over

47’ - De Kegel heeft alle moeite om de vinnige Langil af te stoppen, die gaat met een mooie sleepbeweging voorbij zijn man en zet voor. Badri trapt de wenkende kans hoog over.

50’ Sukuta-Pasu ontsnapt aan geel. De spits van Cercle gaat vol op de voet van Michel staan, Smet houdt vreemd genoeg de kaarten op zak.

57’ - Moeskroen schakelt weer snel om. Diaby stuurt Langil de ruimte in, diens schot wordt door Van Damme in hoekschop geweerd.

61’ - Cercle is weer gevaarlijk op hoekschop, dit keer is het Kabananga die kan koppen. Cros was geklopt, maar de paal redt Moeskroen.

70’ - Heerlijke combinatie van Moeskroen door het centrum van de Cercle-verdediging. Diaby had de bal maar binnen te duwen, maar hij misrekent zich op de bots en trapt hoog over doel.

76’ - Vandendriessche gaat op de voet van N’Diaye staan, dit had de tweede gele kaart moeten zijn voor de captain.

86’ - GOAL! Dan toch nog de 4-0. Een hoekschop gaat aan iedereen voorbij, behalve aan Diaby die aan de tweede paal binnenknalt. Zijn zesde van het seizoen.