© PHN

Strafschop in slotfase bezorgt Westerlo nog punt

Westerlo en Zulte Waregem hebben op de zesde speeldag 2-2 gelijkgespeeld. Zulte Waregem stond na twintig minuten nochtans al op een mooie 0-2 voorsprong, maar Frédéric Gounongbo bezorgde Kemphanen met twee doelpunten nog een punt. De gelijkmaker viel in de 88ste minuut

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Westerlo ontving Zulte Waregem nog ongeslagen in deze jaargang, en de thuisploeg wilde dat zo houden. Zulte Waregem daarentegen beleefde een zwakke seizoensstart, Dury hoopte op beterschap met Messoudi in de basis en zonder Conté. Bij Westerlo was smaakmaker Aoulad er niet bij, hij is geblesseerd.

Zulte Waregem begon prima en stond na amper enkele minuten al op voorsprong. Sylla werd door de buitenspelval geloodst en faalde niet. Daarna nam Westerlo het commando over, maar tot een doelpunt kwam het niet. Messoudi zette na een twintigtal minuten Zulte Waregem op rozen met een heerlijke knal. Westerlo domineerde de rest van de eerste helft. Vooral Koffi, de vervanger van Aoulad, was een ware gesel voor Zulte Waregem, maar een uitmuntende Bossut hield Westerlo van een doelpunt voor rust.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Zulte Waregem herstelde het evenwicht in de tweede helft en leek de zege veilig te kunnen stellen, totdat Gounongbe zijn hoofd tegen een vrije trap zette en de 1-2 op het bord bracht. Westerlo drukte door en kreeg in de slotfase hulp van Mendy. De verdediger van Zulte Waregem liep Gounongbe onderuit. De spits van Westerlo zette zichzelf achter de bal en scoorde zijn tweede van de avond.

Opmerkelijk:

Dennis Van Wijk was weer zijn energie zelf in de eerste helft, maar hij zag zijn ploeg ondanks het overwicht op het veld toch met een 0-2 achterstand de eerste helft beëindigen. Een opstootje in de spelerstunnel tijdens de rust leverde de gefrustreerde Van Wijk een ticketje richting tribune op, waar hij van ref Lardot de tweede helft mocht volgen.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

1’ - Eerste keer Westerlo: Mitch Apau snijdt vanop rechts naar binnen en schiet met links. Bossut gaat goed plat.

5’ - GOAL! Cissako speelt zich met een mooie dribbel vrij. Hij stuurt Sylla, die een zee van ruimte krijgt, door de buitenspelval . Sylla faalt niet alleen voor de doelman en scoort. Goede start Zulte Waregem.

6’ - Gounongbe krijgt de bal in de zestien en twijfelt niet. Zijn schot wijkt af en belandt in het zijnet.

11’ - Cissako wordt aangespeeld door Messoudi en zet voor. Plet kopt het leer naast. De match gaat goed op en neer.

16’ - Zulte Waregem krijgt de bal niet weg vanachter en Lecomte kan uit de draai trappen. Zijn schoot gaat naast.

18’ - GOAL! Messoudi scoort bij zijn eerste basisplaats. Hij krijgt de bal vanop links en haalt uit van buiten de zestien. Zijn streep gaat buiten het bereik van Van Langendonck.

25’ - Koffi snijdt naar binnen en schiet. Zijn schot wordt gedevieerd door Gounongbe, maar de bal gaat naast. Westerlo geeft de hoop niet op.

30’ - Zulte Waregem heeft het moeilijk met de beweeglijke voorhoede van Westerlo. Na een zoveelste overtreding volgt de eerste kaart. Hij is voor Cissako.

32’ - Opnieuw is daar Koffi. Hij neemt een lage voorzet vanop rechts aan en schiet in de draai. Hij vindt echter opnieuw Bossut op zijn weg.

37’ - Bossut werkt op de zenuwen van de supporters van Westerlo door steeds te treuzelen bij zijn uittrappen. De supporters trakteren de doelman van Zulte Waregem op fluitconcerten.

39’ Koffi is een gesel voor Zulte Waregem. Hij zet Ferreira in de wind en zet laag voor, maar Bossut zit er tussen. Westerlo blijft komen.

44’ - Lecomte baant zich een weg door het centrum van de verdediging van Zulte Waregem. Zijn schot is te centraal gericht en Bossut werkt in hoekschop

51’ - Bijna krijgt Westerlo een opdoffer te verwerken. Sylla, terug op het veld, wordt heel mooi vrijgespeeld door Skulason, maar Van Langendock kan met zijn vingertoppen bij de inzet.

62’ - Verloren zoon Sherjill MacDonald moet de meubelen redden. Hij vervangt Rommens.

64’ - GOAL! Vrije trap op rechts voor Westerlo. De bal wordt in de backlijn gedropt en Gounongbe buffelt hem binnen. Westerlo heeft nog iets meer dan 25 minuten om de achterstand weg te werken.

69’ - Sylla kopt uit buitenspel op doel na een vrije trap. Van Langendonck pareert en in de rebound wordt gescoord. Dat feestje gaat echter niet door, want de vlag is omhoog gegaan.

72’ - Wissel bij Zulte Waregem. Theo Bongonda komt in de plaats van Mohamed Messoudi. In principe zou Trajkovski gewisseld worden, maar Messoudi blesseert zich en dus moet Dury zijn plannen wijzigen.

84’ - Kevin Vandenbergh krijgt zijn eerste minuten van dit seizoen. Hij moet in de slotfase op zoek naar een doelpunt.

88’ - GOAL! Mendy loopt Gounongbe onderuit in de zestien. Strafschop voor Westerlo. Gounongbe blijft kalm en zet vanop de stip de bordjes gelijk.