© Belga

Twee doelpunten, drie rode kaarten op Freethiel

Waasland-Beveren heeft de drie punten thuisgehouden in een tumultueuze competitiewedstrijd tegen Lierse. De Waaslanders wonnen met 2-0. Beide doelpunten vielen voor rust, maar de wedstrijd werd vooral ontsierd door de drie rode kaarten na rust.

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

We zijn nog maar vijf speeldagen ver in de Jupiler Pro League, en toch stond er vanavond al een heuse degradatietopper op het programma. Met Waasland-Beveren en Lierse ontmoetten de nummers 15 en 16 elkaar immers op de Freethiel. Lierse begon nochtans niet slecht aan het seizoen, met een overwinning tegen Oostende en een puike prestatie bij Club Brugge. Nadien liet het het vooral in eigen huis afweten, met een 1 op 6 tegen Moeskroen-Péruwelz en Charleroi. Waasland-Beveren kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lierse keek bij de rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Het lag nochtans niet onder bij Waasland-Beveren, maar kon voorin geen vuist maken. De thuisploeg wisselde goede momenten af met minder goede, en dankte Robson en Emond voor de dubbele bonus halfweg.

Beide ploegen waren na rust aan elkaar gewaagd, maar een gefrusteerd Lierse slaagde er o zo moeilijk in om echte doelkansen af te dwingen. De frustratie leverde de Pallieters in één helft twee rode kaarten op. Met Emond en Ibou heeft Waasland-Beveren wel présence in de spits, en dat maakte het verschil.

Opmerkelijk:

Waasland-Beveren kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen, maar door deze zege wipt het meteen over Charleroi én Lierse naar de veertiende plaats. Die laatste plaats is voor de Pallieters alvast geen prettig nieuws, met duels tegen onder meer Anderlecht, Westerlo, Standard en Zulte Waregem in het vooruitzicht.

Herbeleef hier de wedstrijd van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

5’ - Zizou krijgt alle tijd en ruimte op de tegenaanval, maar levert de bal knullig in bij een tegenstander. Dit had Lierse veel beter moeten uitspelen.

7’ - Emond zorgt voor de eerste dreiging vanwege de thuisploeg en dit levert een hoekschop op.

8’ - GOAL! De hoekschop leidt meteen ook de openingstreffer in. Robson brengt de thuisploeg op voorsprong!

12’ - Hafez krijgt een vrije schietkans, maar ziet zijn schot afwijken via de hakken van een thuisspeler.

32’ - Emond kopt een goede voorzet van Addy of het doel van de bezoekers.

42’ - Wils probeert het van net buiten de zestien meter, maar besluit over het doel van Coosemans.

45’ - GOAL! Emond verdubbelt de score kort voor de rust! Destorme kopt een voorzet van Maric tot bij Emond die afwerkt!

47’ - Hafez krijgt de bal voor de voeten na een lang uitgesponnen aanval, maar zijn schot gaat over en naast.

51’ - De eerste bal tussen de palen van Lierse is een feit. Losada dwingt Coosemans tot een goede redding.

53’ - Leuke tegenstoot Waasland-Beveren

Ibou is de drijvende kracht achter een snelle counter, en komt na een dubbelpass met Maric alleen voor doel. Hij aarzelt echter net iets te lang, waardoor Ngawa kan ontzetten.

59’ - Coosemans komt goed uit zijn doel om Keita het scoren te beletten. Opnieuw een goede interventie van de jonge doelman van Waasland-Beveren.

61’ - Destorme krijgt rood na een stevige tackle. Dit lijkt toch een strenge beslissing van ref Boucaut.

63’ - Lierse lijkt moed te putten uit de numerieke meerderheid. Wamberto rondt een individuele actie af met een schot dat maar net voorlangs gaat.

65’ - Ngawa en Corstjens gaan in discussie na een fout op Coosemans, en krijgen beiden geel.

68’ - Ibou moet net iets te ver uitwijken om echt zijn kans te kunnen gaan. Berezovskyi heeft zijn hoek goed verkleind en voorkomt een derde tegendoelpunt.

73’ - Een vrije trap van Losada draait rechtstreeks naar doel, en Coosemans moet de bal van onder zijn lat weg tikken.

76’ - Kasmi staat twee minuten op het veld en mag alweer gaan douchen. Hij krijgt rood na een fout op Addy, en ook dit lijkt een strenge beslissing.

82’ - Ngawa is net op tijd teruggekeerd om Emond het scoren te beletten.

84’ - Ibou krijgt geel voor het hinderen van Berezovskyi bij het uittrappen.

90’ - Bensebaini kwam eerder al goed weg, maar krijgt nu alsnog zijn tweede gele kaart. 10 tegen 9!