Buren willen af van kankerpatiënten in gebouw

© ss

‘Ze maken te veel lawaai met al hun braken.’ Ziedaar de voornaamste klacht van enkele inwoners van de Eedverbondkaai in Gent tegen drie kankerpatiënten die in hun gebouw verblijven. Ze dienen daarom een bezwaarschrift in bij de stad en de provincie, schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Guy Stevens

In het gebouw worden herstellende kankerpatiënten opgevangen door vzw Zorghuis. ‘We verzorgen hier telkens tijdelijk drie of vier patiënten die na hun behandeling het ziekenhuis mogen verlaten, maar nog niet voor zichzelf kunnen zorgen’, zegt Majin de Froidmont van Zorghuis.

Twaalf buren van het appartementsgebouw vinden het initiatief niet zo fijn. Ze willen de kankerpatiënten weg uit hun gebouw en stuurden daarom een bezwaarschrift naar de stad en de provincie. ‘Ze geven veel over, wat geluidsoverlast veroorzaakt’, staat daarin te lezen, maar er is ook meer. ‘We maken ons ook zorgen om de hygiëne.’ Bovendien schrijven de buren dat de lift te vaak gebruikt wordt en er extra parkeerdruk ontstaat door de aanwezigheid van de patiënten.

‘Ik begrijp het niet’, zegt de Froidmont. ‘Speciaal voor de buren lopen onze vrijwilligers hier al op kousen en sloffen, om geen lawaai te maken. Onze patiënten lopen zelf niet rond.’ De oprichtster van de vzw nodigde de buren al uit om te praten over de problemen. ‘Maar ze daagden nooit op.

De buren vragen de provincie en de stad om de vergunning van de vzw in te trekken.

"Kankerpatiënten moeten vertrekken"

Twaalf buren uit Gent hebben een bezwaarschrift ingediend tegen drie kankerpatiënten die in hun appartementsgebouw herstellen. Ze ergeren zich aan het geluidsoverlast die ze veroorzaken doordat ze zoveel braken en ze maken zich ook zorgen over de hygiëne. Dat schrijven Het laatste Nieuws en De Morgen.

"Kankerpatiënten moeten vertrekken"

Twaalf buren uit Gent hebben een bezwaarschrift ingediend tegen drie kankerpatiënten die in hun appartementsgebouw herstellen. Ze ergeren zich aan het geluidsoverlast die ze veroorzaken doordat ze zoveel braken en ze maken zich ook zorgen over de hygiëne.