© EPA

Het gaat niet goed met nagellak-held Tijn: “Van elkaar kunnen genieten tijdens moeilijke momenten”

Hij was de held toen hij op zijn eentje 2,5 miljoen euro ophaalde tijdens de Nederlandse versie van de Warmste Week. Het jongetje, dat zelf een terminale vorm van hersenstamkanker heeft, kreeg het voor elkaar dat zelfs in ons land iedereen zijn of haar nagels lakte. Maar sindsdien gaat het achteruit met zijn gezondheid. “Het zijn moeilijke momenten geweest, maar we hebben ook veel van elkaar kunnen genieten”, zegt zijn papa.

mab

De Nederlandse radiozender 3FM houdt elk jaar in de week voor Kerstmis een radiomarathon voor het goede doel, net zoals Studio Brussel dat bij ons doet met de Warmste Week. In de jongste editie van Serious Request - want zo heet de marathon - groeide Tijn uit tot de nationale held van Nederland.

Het jongetje van amper 6 jaar oud lijdt zelf aan een terminale hersenkanker. De dokters geven hem niet meer dan een jaar. Maar dat hield Tijn niet tegen om zelf een actie op te zetten om andere zieke kinderen te helpen. Hij doopte zijn actie ‘Lak aan’ en kreeg iedereen zover om nagellak aan te doen voor het goede doel. In minder dan een week tijd bracht hij in zijn eentje 2,5 miljoen euro bij elkaar.

Maar sinds zijn optreden in Nederland gaat het bergaf met zijn gezondheid. Dat heeft de vader van Tijn vandaag laten weten aan 3FM. “Het was voor ons zeer pijnlijk om te moeten zien dat de gezondheid van Tijn tijdens de kerstperiode zienderogen achteruitging, zodat Tijn direct na Kerst weer bestralingen moest ondergaan”, laat de vader van Tijn weten aan radiozender 3FM.

Onvergetelijk uitje naar Disneyland

“Het zijn moeilijke momenten geweest, maar we hebben hoofdzakelijk veel van elkaar kunnen genieten en hebben ook veel gelachen. Vaak naar aanleiding van grappen van onze twee zoons, die het liefst papa en mama voor de gek houden.”

De familie is blij dat ze de moeilijke momenten in het ziekenhuis konden afwisselen met onvergetelijke uitjes. “Dankzij acties van vrienden en de ontelbare gulle giften van velen, hebben we de ziekenhuisperiode kunnen afsluiten met een onvergetelijk bezoek aan Disneyland Parijs. Vandaag staat wederom een leuk uitje op het programma. Een bezoek aan voetbalclub PSV. En zoals Tijn is, doet hij dit niet voor zichzelf (hij is niet zo’n voetbalfanaat), maar wel voor zijn broertje Ries, zijn papa en mama, opa en ooms. Want zo is Tijn!”.

De vader van Tijn sluit zijn boodschap af door iedereen te bedanken voor de steun.

© BELGAIMAGE

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER