Zwaardere straf in beroep voor steekpartij met plamuurmes

Een 56-jarige man uit Sint- Gillis-Waas is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot negen jaar cel voor het neersteken van een man met een plamuurmes. In eerste aanleg was hij veroordeeld tot zeven jaar cel.

OSW

De feiten vonden plaats op 2 oktober 2012 aan de fietsherstelplaats van vzw Den Azalee in Sint-Niklaas. Bajram H. verdacht er zijn werkmakker Mustafa S. van een dag eerder ingebroken te hebben in zijn huis. De man was woedend en kwam in het Fietspunt aan het station verhaal halen. Hij viel er zijn werkmakker aan met een plamuurmes. Een andere werknemer die tussenbeide kwam, werd toegetakeld door H.

Intussen was S. naar buiten kunnen vluchten, maar daar struikelde hij. Vijf getuigen zagen hoe Bajram H. zich op zijn knieën naast S. zette en hem over heel zijn lichaam stak met het mes. Na de steekpartij vluchtte Bajram H. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleefde het, maar is volgens zijn advocaat voor de rest van zijn leven invalide.

Bajram H. werd kort daarna in de kraag gevat. Hij werd door de correctionele rechtbank van Dendermonde schuldig bevonden en veroordeeld tot zeven jaar cel. H. werd ook voor tien jaar uit al zijn rechten ontzet. Er werd beroep aangetekend, maar het hof van beroep in Gent tilde bijzonder zwaar aan de feiten en verzwaarde net de straf naar negen jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER